Προτείνετε ένα βιβλίο

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,468 μηνύματα.
Τον «Επαναστατημένο άνθρωπο» του Καμύ, την «Διαλεκτική του Διαφωτισμού» των Αντόρνο και Χορκχάϊμερ, το «Άκου αθρωπάκο» του Ράιχ, τον «Μπαρούχ» του Ανδριτσόπουλου, την «Κατάσταση εξαίρεσης» του Αγκάμπεν, το «κρατισμός και αναρχία» του Μπακούνιν, το «κεφάλαιο, του Μαρξ, την «Δίκη» του Κάφκα και τον «Μικρό πρίγκιπα» του Εξιπερί.

Διαφορετικά, άλλου «είδους», βασικά, ιδανικά για μία καλή αρχή ✨
 

taketrance

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο taketrance αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,031 μηνύματα.
Διαβάζω κλασική λογοτεχνία αυτόν τον καιρό και πρόσφατα τελείωσα τον Κόμη του Μοντε Κρίστο του Δουμα. Είναι σίγουρα στο τοπ 3 βιβλίων που έχω διαβάσει.
Φανταστικη ιστορία και γραμμένη με πανέμορφο τρόπο από τον Δουμα, ο οποίος έχει 10/10 σε χτίσιμο χαρακτήρων, πλοκής, και βαθύτερου μηνύματος.
Το γεγονός ότι σε 1200 σελίδες (είναι φόβητρο το μεγεθος, ισχύει) δεν υπάρχουν καθόλου filler κεφαλαία και δεν κάνει πουθενά κοιλιά μιλάει από μόνο του.

Πολλοί θα έχουν δει την ταινία του 2002 (νομίζω τη δείχνει η TV κλασικά το Πάσχα), και θα γνωρίζουν λιγο πολύ την ιστορία, αλλά το βιβλίο είναι απείρως καλύτερο.
Προτείνεται 100%.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Θα αρκεστώ στο να προτείνω ένα μόνο το οποίο με συγκλόνισε όσο όλα τα άλλα μαζί. Η νουβέλα του Τολστόι «Οι Κοζάκοι» γραμμένο κάπου προς το 1865.

Είναι τρομερό να διαβάζεις αυτό το βιβλίο. Η όμορφη ιστορία που εκτυλίσσεται ωσάν ταξίδι σε μία μακρινή ξεχασμένη εποχή στον ρωσσικό Καύκασο. Η εξύμνηση της απλής, χωριάτικης ζωής των Κοζάκων, ο θαυμασμός του απλού τρόπου ζωής από έναν ρώσσο αριστοκράτη και εν συνεχεία η γλαφυρή απεικόνιση της αγάπης. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ο πρωταγωνιστής των γεγονότων θα επιδοθεί εις εσωτερική φιλοσοφία για το τι εστί ευτυχία εν τέλει. Για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως ευτυχία είναι όταν κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους. Όμως η ιστορία οδηγεί σιγά σιγά στην ανατροπή του παραπάνω συμπεράσματος δείχνοντας τι συμβαίνει όταν η θέληση για ευτυχία στους γύρω σου συγκρούεται με την πραγματική αγάπη.
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,263 μηνύματα.
Εξαιρετικό βιβλίο.
Για όποιον τον ενδιαφέρει κάτι σχετικό με τα ψυχοσωματικά επίσης θα πρότεινα και το When the body says no, απο τον ίδιο.

IMG_6512.jpeg
 

birthdae

Νεοφερμένος

Ο birthdae αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 63 μηνύματα.
Love and Limerence της Dorothy Tennov.

Ένα πολύ ενδιαφέρον και ψυχοθεραπευτικό θα πω βιβλίο ειδικά για όποιον υποφέρει από «κολληματάκια». Κρίμα που δεν έπεσε στα χέρια μου νωρίτερα.
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,263 μηνύματα.
  • Προπαγάνδα και παραπληροφόρηση του Άρη Χατζηστεφάνου

  • on Authority από Frederick Engels
 

Κάμπια

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ελευθερία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 1,491 μηνύματα.
Το καλοκαίρι του φόβου του Γιάννη Μαρή
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.
Ας αφήσουμε τον Τάιλερ να μας προτείνει ένα βιβλίο.
 

New member

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η New member αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 184 μηνύματα.
^^πιο γραφικοί και από την γραφικότητα.

Γνώμες γι' αυτό:
και γι' αυτό:
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Οι σκλάβοι στα δεσμά τους. Του Κωνσταντίνου Θεοτόκη

Σπάνια προτείνω γενικά βιβλία γιατί για εμένα όλα έχουν το ενδιαφέρον τους οπότε προτείνω απλά να διαβάζεις βιβλία, όποιας κατηγορίας και αν είναι. Δεν υπάρχει κατώτερο και ανώτερο βιβλίο. Αρκούμαι λοιπόν σε αυτά που με το μοναδικό τους τρόπο σε συγκλονίζουν.

Οι σκλάβοι στα δεσμά τους είναι πραγματικά ένα υπέροχο βιβλίο που μας ταξιδεύει πίσω, στην απελευθερωμένη Κέρκυρα των αρχών του εικοστού αιώνος. Πρωταγωνιστές οι ξεπεσμένοι αριστοκράτες της οικογένειας των Οφιομάχων οι οποίοι στην απελπισία τους "δίνουν" την Ευλαλία (κόρη) πεσκέσι στον νεαρό αριστοκράτη ιατρό Στεργιώτη ελπίζοντας να τους βγάλει από την οικονομική τους δυσχέρεια. Απίστευτα λαογραφικά στοιχεία για την Κέρκυρα και ένα βιβλίο που σε δείχνει πως οι ιστορίες δεν έχουν καλό τέλος τις περισσότερες φορές και για αυτό δεν είναι ένα απλό μυθιστόρημα αλλά ρεαλιστικό βιβλίο βγαλμένο από την ζωή.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.
Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι, Όσκαρ Ουάιλντ, Εκδόσεις Πατάκη

Ένα από τα πιο ανορθόδοξα μυθιστορήματα της νεότερης εποχής, το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ, αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία του ηδονοθήρα Ντόριαν, ο οποίος, συνεπαρμένος από το εξαιρετικά όμορφο πορτρέτο που του φιλοτεχνεί ο ζωγράφος Μπάζιλ Χόλγορτ, πουλάει την ψυχή του στον διάβολο με αντάλλαγμα την αιώνια νεότητα και το αιώνιο κάλλος. Υπό την επιρροή του φίλου του, του λόρδου Χάρρυ Γουότον, ο Ντόριαν θα παραδοθεί σε έναν ακόλαστο τρόπο ζωής, τον οποίο κρατά κρυφό από την υψηλή κοινωνία, στα μάτια της οποίας παραμένει ένας τζέντλεμαν. Σε αντίθεση με το άψογο παρουσιαστικό του, το πορτρέτο φέρει τα σημάδια της φθοράς του.
 

New member

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η New member αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 184 μηνύματα.
ΣΥΓΚΛΟ. Το διάβασα από τις εκδόσεις Γκοβόστης βέβαια (μτφρ Άρη Αλεξάνδρου).
 

rafaela11

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,821 μηνύματα.
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μουσικός και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,797 μηνύματα.
Διαβάζω το Υπογαια, στα γαλλικά ωστόσο. Καταπληκτικό, για όσους ενδιαφέρονται για τη φύση, το περιβάλλον.
 

Phantomas

Νεοφερμένος

Ο Phantomas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
To "Ιστορία Φαντασμάτων" του Πήτερ Στράουμπ!Θα σας καθηλώσει με την δαιδαλώδη πλοκή,τους ολοζώντανους χαρακτήρες και τις "ένθετες" μικροιστορίες.Το τίμημα θα είναι να χάσετε το ύπνο σας μερικές μέρες απο τον τρόμο χε χε...:yahoo:
 

Luludaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Luludaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 849 μηνύματα.
Ένα παιδί στον ουρανό -Τζόναθαν Carroll
Μετά από αυτό το βιβλίο εγινε ο αγαπημένος μου συγγραφέας κ ήμουν πολύ δύσκολη μέχρι τότε...ειναι θριλερο sci-fi ..μυστηρίου.. εξωπραγματικο..
Να πω πως στα βιβλία του πιστευεις τα πάντα τόσο καλή είναι η περιγραφή...κινηματοφραφικη ..
Πιστεύεις απόλυτα πως κ θεός είναι ένας τεράστιος λευκός αρκουδος , πως τα τατουάζ ζωντανεύουν..κ ακούς τις σκέψεις των ηρώων

O Bέμπερ Γκρέγκστον, ένας διανοούμενος και βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, συγκλονίζεται από τα φρικτά νέα της αυτοκτονίας του καλύτερού του φίλου, Φίλιπ Στρέυχορν. Tί ήταν αυτό που ώθησε τον Στρέυχορν, δημιουργό και αντι-ήρωα της διάσημης σειράς ταινιών τρόμου «Mεσάνυχτα» να κόψει το νήμα της ζωής του πάνω στο καλύτερο σημείο της καριέρας του; Ως μόνη εξήγηση της πράξης του, ο Στρέυχορν αφήνει τρεις βιντεοκασέτες, που θα αναγκάσουν τον Bέμπερ να έρθει αντιμέτωπος με το βαθύτερο νόημα των ταινιών του Φιλ. Ξετυλίγοντας το κουβάρι αυτής της ακατάληπτης αυτοκτονίας, θα ανακαλύψει πόσο λίγο ήξερε πραγματικάτο φίλο του, αλλά και μέχρι που είναι διατεθειμένος να φτάσει στο όνομα της Tέχνης. Tο Ένα Παιδί στον Oυρανό είναι μια σύγχρονη έκδοση του Φάουστ, μια σαγηνευτική ψυχολογική κάθοδος στην Kόλαση, γραμμένη με το ιδιαίτερο, μαγικό στιλ του Tζόναθαν Kάρολ, που τον καθιέρωσε ως έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους λογοτέχνες.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top