Από το Nero, πιστεύω υπάρχει συγκεκριμένο εργαλείο γι' αυτή την δουλειά και -κατά την γνώμη μου, πάντα- είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να μειώσεις τη χωρητικότητα ενός αρχείου ήχου...
Λοιπόν...
Από την αρχική κονσόλα του Nero StartSmart, κάνεις κλικ στην καρτέλα "Ήχος" κι έπειτα κλικ στο "Κωδικοποίηση αρχείων ήχου".
Προσθέτεις όσα αρχεία ήχου θες κάνοντας κλικ στο "Add" και, βρίσκοντας πού είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σου, τα ανοίγεις με την εντολή "Open".
Στο "Output file format", επιλέγεις τον τύπο αρχείου που θες να δημιουργηθεί. Στην προκειμένη περίπτωση, επιλέγουμε "mp3/mp3PRO (*.mp3)", αφού τα θέλουμε .mp3 για το κινητό.
Στο "Target File", χρησιμοποιώντας την εντολή Browse, επιλέγεις πού θες να αποθηκευτεί το νέο αρχείο. Εδώ πρέπει να προσέξεις ώστε να υπάρχει όντως το destination folder, αλλιώς, δε θα γίνει η κωδικοποίηση και θα εμφανίζει κάποιο μήνυμα λάθους.
Στα "Settings", επιλέγεις την ποιότητα ήχου που επιθυμείς καθώς και το Bitrate/Sampling Rate (ρυθμό δειγματοληψίας) της αρεσκείας σου - προτίμησε κάτι με "stereo" αντί για dual mono...
Προτείνω, ακόμα, να απενεργοποιήσεις το mp3PRO (ξετικάρεις απλά την επιλογή "Enable mp3PRO")... Δεν είναι τίποτα, απλά εγώ έτσι συνήθισα να κάνω

Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις είναι μια χαρά ως έχουν.
Τώρα, το μόνο που απομένει είναι ένα κλικ στο "Go", αλλιώς "Μετάβαση" και περιμένεις ωσότου ολοκληρωθεί η διαδικασία...
Για το mp3Gain που προαναφέρατε, η καλύτερη επιλογή είναι γύρω στο 93-94. Μεγαλύτερη τιμή προκαλεί εμφανή -θα έλεγα- αλλοίωση στον ήχο...
Αυτά από εμένα