fockos
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akikos
Επιφανές μέλος

Όταν σου έλεγα να πάρεις macbook δεν άκουγες. Άλλαζε laptop κάθε 2 χρόνια τώρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος

focko πήγαινε στο service να δουμε τι θα γίνει.

παράτα με ρε ακικο και άσε με στον πόνο μου

focko πήγαινε στο service να δουμε τι θα γίνει.
μπορώ να πάρω την οθονη από τον acer μου που έχει χαλάσει; και να την βάλουμε στον hp μου; φίλε ακικο; και άλλα παιδια΄;

Τσιγάρα σέρτικα
Πολύ δραστήριο μέλος

το είχα πάθει παλιότερα σε ένα τοσίμπα. Αλλά στο κάτω μέρος, από άκρη σε άκρη, μιά γραμμή με πάχος 5-6 πίξελσ και χρώμα ροζουλί κουφετί. Σπάσιμο σκέτο. Τρία πράγματα μπορεί να φταίνε συνήθως. 1/ το μόνιτορ. (δοκίμασε με ένα εξωτερικό μόνιτορ από την hdmi αν στο κάνει). 2/ η κάρτα γραφικών (γμσ τα) 3/ η επαφή της καλωδιοταινίας στην mobo. Ιδίως αν είναι κάποιας ηλικίας το λάπτοπ. Ήμουν τυχερός και ήταν το τρίτο. Βγάλσιμο καλωδιοταινίας από τον κοννέκτορα, προσοχή στα πλαϊνά κλιπάκια, υγρό πανάκι με οινόπνευμα, σκούπισμα με προσοχή, άστο να εξατμιστεί εντελώς, (όπως όταν αλλάζεις θερμοαγώγιμη στους μικροεπεξεργαστές), σπρέη επαφών, κούμπωμα και δατ΄σ ωλλ. Τα βιντεάκια θα τα βρεις στο γιου τιουμπ, μην μείνεις σε ένα μόνο, έχουν και λάθη.Η οθόνη του laptop μου HP έχει κάτω μια μωβ οριζόντια γραμμή καλύπτει όλο το μήκος οθόνης και έχει πάχος ένα pixel. Έχει περάσει ο χρόνος της εγγύησης τι να κάνω παιδιά;
Καλή τύχη! (επ' ευκαιρία ρίξτου και ένα καθάρισμα στην ψύκτρα και το βεντιλατεράκι)
Πάντως, μάλλον απίθανο να φταίει το μόνιτορ. Πως κέρατο κάηκαν τόσα πιξελάκια όλα μαζί και στην σειρά και για το ίδιο βασικό χρώμα; Όταν συμβαίνει αυτό, καίγονται διάσπαρτα.
Επίσης! Η 8τσ πι στο σάιτ της, έχει πολύ πολύ καλά διαγνωστικά εργαλεία. Τρέξτα πριν κάνεις οτιδήποτε. Αυτά των Windows είναι ελαφρά για τα κλάματα, τσεκάρουν μόνο χονδροειδώς και κυρίως το σοφτγουερικό κομμάτι
akikos
Επιφανές μέλος

Τσιγάρα σέρτικα
Πολύ δραστήριο μέλος

akikos
Επιφανές μέλος

Τσιγάρα σέρτικα
Πολύ δραστήριο μέλος

Ότι αγοράζεται εντός ΕΕ εχει εγγύηση 2 χρονια
Δε νομίζω οτι ισχύει αυτό. Είναι τρομερά γενικόλογο για να ισχύει. Συνήθως τα κινητά κλπ είναι με εγγύηση ενός χρόνου και αν θες παραπάνω πληρώνεις ένα έξτρα ποσό.
akikos
Επιφανές μέλος

Η apple έχει και ένα πινακάκι και εξηγεί οτι υποστηρίζει 2 έτη εγγύηση λόγο νομοθεσίας.

https://www.apple.com/gr/legal/statutory-warranty/
Παραθέτω και την επίσημη οδηγία από την Ε.Ε.
https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_el.htmΔωρεάν, 2ετής εγγύηση (νόμιμη εγγύηση) για όλα τα προϊόντα
Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, έχετε πάντα το δικαίωμα σε ελάχιστη 2ετή εγγύηση χωρίς καμία επιβάρυνση, ανεξάρτητα από το αν αγοράσατε το προϊόν στο διαδίκτυο, σε κατάστημα ή με ταχυδρομική παραγγελία.
Αυτή η 2ετής εγγύηση είναι το ελάχιστο δικαίωμά σας. Οι εθνικοί κανόνες της χώρα σας μπορεί να προβλέπουν πρόσθετη προστασία: ωστόσο, κάθε απόκλιση από τους κανόνες της ΕΕ πρέπει να είναι πάντοτε προς το συμφέρον του καταναλωτή.
Εάν προϊόντα που αγοράσατε οπουδήποτε στην ΕΕ αποδειχτούν ελαττωματικά ή δεν ανταποκρίνονται στα διαφημιζόμενα χαρακτηριστικά, ο πωλητής οφείλει να τα επισκευάσει ή να τα αντικαταστήσει δωρεάν ή να σας μειώσει την τιμή ή να σας επιστρέψει όλα τα χρήματα που πληρώσατε.
Κατά κανόνα, μπορείτε να ζητήσετε την πλήρη ή μερική επιστροφή των χρημάτων μόνον όταν δεν είναι δυνατή ή ενδεδειγμένη η επισκευή ή η αντικατάσταση των προϊόντων.
Ενδεχομένως δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων αν το πρόβλημα είναι ασήμαντο, π.χ. μια γρατζουνιά σε θήκη CD.
Πώς να ζητήσετε επιδιόρθωση ή αντικατάσταση των προϊόντων, ή επιστροφή των χρημάτων σας
Η 2ετής περίοδος της νόμιμης εγγύησης ξεκινά με την παραλαβή των προϊόντων.
Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, πρέπει να ενημερώσετε τον πωλητή για το πρόβλημα εντός 2 μηνών αφότου το ανακαλύψετε, διαφορετικά, μπορεί να χάσετε το δικαίωμα εγγύησης.
Εντός 6 μηνών από την παραλαβή των προϊόντων, θα πρέπει να αποδείξετε στον πωλητή ότι αυτά είναι ελαττωματικά ή ότι δεν ανταποκρίνονται στα διαφημιζόμενα χαρακτηριστικά.
Μετά την πάροδο των 6 μηνών, στις περισσότερες χώρες της ΕΕ πρέπει να αποδείξετε ότι το ελάττωμα υπήρχε ήδη κατά την παραλαβή των προϊόντων, για παράδειγμα, δείχνοντας ότι το ελάττωμα οφείλεται στην κακή ποιότητα του υλικού που χρησιμοποιήθηκε.
Τσιγάρα σέρτικα
Πολύ δραστήριο μέλος

an kαι πουλιούνται από ελληνικά μαγαζιά εντός της κοινότητας, έχουν 1 χρόνο εγγύηση. Αλλά σε πισί και μάλιστα 8τσ πι, χωρίς να είναι ρηφέρμπισντ, εγγύηση ενός χρόνου έχω να δω δεκαετία σχεδόν
akikos
Επιφανές μέλος

στο είπα, για μίνιμουμ διετή εγγύηση ήξερα και εγώ. Παρ' όλ' αυτά, κάποια κινητά πχ τα cybot https://www.you.gr/telephony-networ...phone-cubot-h3-black-32gb-me-6-000-mah-batari
an kαι πουλιούνται από ελληνικά μαγαζιά εντός της κοινότητας, έχουν 1 χρόνο εγγύηση. Αλλά σε πισί και μάλιστα 8τσ πι, χωρίς να είναι ρηφέρμπισντ, εγγύηση ενός χρόνου έχω να δω δεκαετία σχεδόν
Η νομοθεσία το λέει ξεκάθαρα. Την παρέθεσα και πάνω. Τώρα ότι θέλει κανει ο καθένας και όποιος διαφωνεί πάει στα δικαστήρια ή αγοράζεις προιόντα από σωστούς κατασκευαστές/πωλητές.
Τσιγάρα σέρτικα
Πολύ δραστήριο μέλος

fockos
Επιφανές μέλος

Τσιγάρα σέρτικα
Πολύ δραστήριο μέλος

- https://www.itsys.gr/
- https://www.e-shop.gr/tech_support.phtml
Ta έχω δοκιμάσει και τα δύο όπου δεν γινόταν, όταν έτυχε να είμαι εκτός αθήνας, να ασχοληθώ ο ίδιος. Αλλά συνεννοήθηκα εγώ μαζί τους. Οι εντυπώσεις ψιλοανάμεικτες, άλλοτε άψογοι και άλλοτε χμμμ. Αλλά από τους νόου νέιμ...Και δίνουν και εγγύηση για την εργασία τους, νομίζω ένα χρόνο
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.