Πρόβλημα με την εκκίνηση του υπολογιστή!

Πατρεύς

Περιβόητο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 5,269 μηνύματα.
Εδώ και αρκετές ημέρες αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Ανοίγω τον υπολογιστή και ενώ πάει να ξεκινήσει, μένει κολλημένος στην οθόνη που δείχνει τα στοιχεία του υπολογιστή (επεξεργαστής κλπ)! Δε μπορώ να μπω καν στο bios! Όλως παραδόξως, κάποιες φορές, ξεκολλάει και ξεκινά κανονικά (όπως τώρα που σας γράφω. Επίσης να πω ότι βάζω το dvd των windows και ούτε από εκεί γίνεται τίποτα! Τί είναι αυτό το πράγμα; Πρώτη φορά μου συμβαίνει!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zeakros

Νεοφερμένος

Ο Zeakros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Απ'ότι κατάλαβα ο υπολογιστής σου κολάει κατά το BIOS POST (Power-On Self Test). Αυτό υποδηλώνει πρόβλημα στο υλισμικό (Hardware) και όχι στο λογισμικό (Software), κοινώς δεν φταίει η εγκατάσταση WIndows. Πιθανότατα παίζουν δύο ενδεχόμενα:

1) Αν κολάει πρίν δείξει την ποσότητα μνήμης και τον τύπο του επεξεργαστή τότε μάλλον έχεις βλάβη στην μνήμη του υπολογιστή σου (RAM modules) αφού όπως είπες ορισμένες φορές ξεκινά κανονικά.

2)Αν το BIOS POST κολλάει αφού δείξει μνήμη, τύπο επεξεργαστή κλπ και στο σημείο όπου ψάχνει να βρεί τους δίσκους (Hard Drive, CD-rom...) τότε μάλλον ο σκληρός σου δίσκος είναι στα τελευταία του. Αν επίσης τις φορές που καταφέρνει να ξεκινήσει, αργεί πολύ να φορτώσει Windows και γενικά η συμπεριφορά του συστήματος δείχνει ασυνήθιστα αργή (σε σημείο που να φαίνεται ότι έχει κολλήσει) τότε μάλλον το πρόβλημά σου εντοπίζεται σε βλάβη του σκληρού δίσκου.

Όπως και νά χει το BIOS POST failure υποδηλώνει σοβαρό πρόβλημα Hardware. Όλα τα παραπάνω είναι απλά παραδείγματα βλάβης από αντιστοιχα περιστατικά που έχω συναντήσει. Για την σίγουρη διάγνωση της βλάβης του υπολογιστή σου καλύτερα να συμβουλευτείς κάποιον τεχνικό από κοντά.

Καλό κουράγιο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top