Παρ' όλο που είμαι πιστός, προτιμώ η θρησκεία να είναι έξω από την πολιτική, γιατί πολλές φορές εξαιτίας των πολιτικών βλασφημείται και το όνομα του Θεού, όπως π.χ. πριν χρόνια με τον Μπους που εκμεταλλευόταν το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού και ασκούσε μια πολιτική που δεν ήταν και τόσο καλή, και το έριχνε στη θρησκεία.
Φαντάζομαι τους σημερινούς πολιτικούς που μας κατάντησαν έτσι, να δήλωναν πιστοί χριστιανοί, πόσο κακό θα έκαναν στο πιστεύω του λαού.
Γι αυτό όταν συζητώ για πολιτική, προτιμώ να βγάζω απ' έξω τα υπόλοιπα, και να τα θεωρώ προσωπική επιλογή του καθενός.
Τώρα, στο ζήτημα των εκλογών, θέλω οπωσδήποτε να ψηφίσω αντιμνημονιακά, χωρίς να υπολογίζω αν κάποιος είναι δεξιός ή αριστερός, γιατί πλέον έπαψαν να ισχύουν αυτά, όλες οι ιδεολογίες έχουν ισοπεδωθεί, και υπάρχουν σήμερα πατριώτες και μη.
Με κάποιες δηλώσεις την περασμένη εβδομάδα, άρχισα πάλι να σκέπτομαι τι θα ψηφίσω, και παιζόταν (και παίζεται ακόμα) να καταλήξω σε δύο επιλογές. Σύριζα ή Καμμένο.
Σήμερα όμως βλέποντας ότι μπορεί να ξαναέχουμε τα ίδια, δηλαδή να βγει πρώτη η Ν.Δ. παίρνοντας το μπόνους των 50 εδρών, αν ξανακυβερνήσει μαζί με το Πασόκ και με όλο αυτό το συνονθύλευμα που μαζεύει μέσα, σκέπτομαι και πάλι να ψηφίσω Σύριζα, μόνο και μόνο για ψήφο αντιμνημονιακή, φαίνεται ότι είναι η μόνη λύση, έστω και αν έχω επιφυλάξεις με τον Σύριζα, αλλά ομολογώ, ότι θα το κάνω με κρύα καρδιά, φοβούμενος μήπως μετανιώσω αργότερα, με πολύ σκεπτικισμό δηλαδή, γιατί έπαψα πλέον να εμπιστεύομαι όλους τους πολιτικούς.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.