Eπειδή η σημερινή Ε είναι χάρμα αναγνώσεως, να ένα άρθρο ακόμα:
Εδώ Ράδιο «Ε»
Ποιους να σταυρώσω;
Με τον ΑΝΔΡΕΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
ΕΙΝΑΙ ερώτημα αυτό, μωρό μου; Εμένα, επειδή σου 'χω αδυναμία και χατίρι δεν σου χαλάω, με σταυρώνεις απ' το πρωί μέχρι το βράδυ. Κι άλλους να σταυρώσεις θέλεις;
ΝΑ σου ψιθυρίσω δυο φωνηεντάκια, γιατί τα 'χω πάρει στην κράνα: Αφήσανε να καεί η μισή Ελλάδα, μην ψηφίσεις πάλι κανέναν γκάου αχρηστοανεύθυνο και καεί κι η άλλη μισή.
ΟΧΙ μπουζουξούδες, λουλουδούδες, τηλεπαρουσιάστριες, μοντέλα, ξανθιές χαζοβιόλες, ποδοσφαιριστές που δεν ξέρουν πού πάει η μπάλα. Οχι δημοσιογράφους Β' Εθνικής, αποτυχημένους ηθοποιούς κάθε λογής. Οχι καθυστερημένα και βουτυρόπαιδα από τζάκια. Καιγόμαστε, το καταλαβαίνεις; Εσύ θα ψηφίσεις μες στο καλοκαίρι τζάκια;
ΟΧΙ στις ρέπλικες του Γκόρτσου και του Μαυρογιαλούρου, ξου-ξου-ξου (!) στους γιάπηδες πιτσιρικάδες που γυαλίζει το ματάκι τους για εξουσία, φούμο σε όλα τα λαμόγια και τους καμπόσους και τους σούπα-μούπες του παρελθόντος. Κάτω οι γραβατοφόροι δικηγορίσκοι της συμφοράς, με το δήθεν περισπούδαστο σοβαροφανές υφάκι· μακριά από κουράδες, ανέραστους και κρυόκωλους εσύ, αγάπη μου! Μαύρο στους λάιφ στάιλ, στους κωλοπετσωμένους και στους σκατόψυχους που ορέγονται να καβαλήσουν στο σβέρκο μας.
ΨΗΦΙΣΕ έναν καθηγητή, μια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου, κάποιο στέλεχος επιχειρήσεων, έναν πρώην ευρωβουλευτή. Οχι αγράμματους, γιατί θα κάνουν τη χώρα σαν τα μούτρα τους αυτοί. Βάλε σταυρό σ' έναν-μία γνωστό-ή από τη γενιά του 114, του Πολυτεχνείου, της μεταπολίτευσης, σε κάποιον πιτσιρικά απ' το κίνημα των καταλήψεων, που 'ναι σχετικοί κι έχουν δοκιμαστεί. Να μην ντρέπεσαι, λουλούδι μου, μ' αυτόν-ή που σε εκπροσωπεί.
ΨΑΞΕ να βρεις κάποιον-α που 'χει γράψει βιβλία. Ιστορία, οικονομία, πολιτική, λογοτεχνία. Κάποιον-α που έχει άποψη και αρθρογραφεί. Εκατοντάδες (και γαμώ τούς) άσχετους-ες έχουνε βάλει για να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια αυτοί. Μη μασάς με όσους έχουν στα media προβολή. Αλλο είναι να ρίξεις την ξανθιά στο κρεβατάκι κι άλλο, παιδαρά μου, να σου αρπάξει -η ακατοίκητη!- το ψηφάκι. Αν είναι να μας διοικήσει αυτή, πες το μου να ζητήσω πολιτικό άσυλο στην Αλβανία· στη φίλη χώρα τη γειτονική.
ΨΑΞΕ αν έχει δουλέψει και πού, αν έχει καταφέρει κάτι στη ζωή του-της πριν τον-την ψηφίσεις. Ρώτα: «Πόσα ένσημα έχεις;» Είναι ντροπή, μωρό μου, με τη δική σου ψήφο να στέλνουμε ανεπάγγελτους (γαμώ τούς) άσχετους και αχρείαστους στη Βουλή. Αποτελούν για όλους μας ασύμμετρη απειλή. Δεν είναι απλά φελοί· κακιστοκρατία κι όχι δημοκρατία θα 'χουμε αν εκλεγούν αυτοί.
ΨΗΦΙΣΕ έναν ταραξία! Με την καλή και την κακή έννοια του νόμου. Κάποια που δεν βολεύεται, δεν συμβιβάζεται, δεν ελέγχεται. Κάποιους παλιούς που έχουν ιστορία, αγώνες και εμπειρία και κάποιους νέους-ες που δίνουν στο μέλλον ελπίδα και αισιοδοξία. Να 'ναι κουλτουριάρης-κουλτουριάρα, να 'χει επισκεφθεί και δυο μουσεία. Βάλε σταυρό σε κάποιον-α που είναι ικανοί, άξιοι, επαρκείς. Για να μη μας διοικούν αποτυχημένοι, καταφερτζήδες και ανεπαρκείς.
ΜΗΝ πιαστείς κορόιδο, μωρό μου. Ψάξ' την πριν ψηφίσεις. Μάθε ποιος είναι τι. Κόψε φάτσες και βγάλε συμπέρασμα...
https://www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=32529616