touvlo
Πολύ δραστήριο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,411 μηνύματα.
16-07-24
08:05
Σωστότατο!Οι όροι αριστερά-κέντρο-δεξιά έχουν ξεπεραστεί, κακά τα ψέματα δεν ανταποκρίνονται με τίποτα στην πολιτική πραγματικότητα του 21ου αιώνος. Νομίζω πως είμαστε σιγά σιγά στην εποχή όπου ο διαχωρισμός είναι ανάμεσα σε παγκοσμιοποιητές και αντιπαγκοσμιοποιητές με όλα τα παρελκόμενα αυτών.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
αυτοί είναι οι <<κράχτες>>. Αν και δεν τον ξέρω τον κυριο, ξέρω πως αυτή είναι τακτική των ακροδεξιώνκομμάτων. Πχ και η afd έχει κάποιον από Ιραν, Ιρακ, δε γνωρίζω, αν θες να μάθω το όνομά του, σα βιτρίνα, για να λένε <εμείς δεν είμαστε κατά των προσφύγων. Είμαστε κατά της παράνομης μετανάστευσης>ο Μπαρντελλά (το καμάρι της Λε Πεν) είναι πολιτογραφημένος Ιταλός, αλγερινής καταγωγής που κατεβαίνει υποψήφιος με γαλλικό «ακροδεξιό» κόμμα. Πιάσε το αυγό και κούρευτο εν ολίγοις. Τρικυμία εν κρανίω. Τι σόι εθνικισμός είναι αυτός δεν μπορώ να καταλάβω.
camil
Πολύ δραστήριο μέλος
Η camil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 836 μηνύματα.
16-07-24
09:50
Για τον δολοφονημενο αρχηγό ακροδεξιού ολλανδικού κομματος που ήταν δηλωμένος γκει τι ισχύει; Είπε δε γίνομαι γκει, να γίνω και βιτρίνα και κράχτης; Νομίζω είναι πιο απλό. Και τα ακροδεξιά όπως λέγονται κόμματα υποστηριζονται από άτομο που θεωρητικά δε θα έπρεπε. Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους να το κάνει.
Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο CEO of Racism αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,841 μηνύματα.
17-07-24
23:18
Προσωπικα δεν το βρισκω dealbreakerΌλοι λίγο πολύ τα ίδια λένε. Καταρχάς για να καταλάβεις την παράνοια, ο Μπαρντελλά (το καμάρι της Λε Πεν) είναι πολιτογραφημένος Ιταλός, αλγερινής καταγωγής που κατεβαίνει υποψήφιος με γαλλικό «ακροδεξιό» κόμμα. Πιάσε το αυγό και κούρευτο εν ολίγοις. Τρικυμία εν κρανίω. Τι σόι εθνικισμός είναι αυτός δεν μπορώ να καταλάβω. Μέχρι και οι αριστεροί Γάλλο υποψήφιο κατέβαζαν και ήρθαν να μας θυμίσουν τον πολυπολιτισμό και την συμπερίληψη οι «ακροδεξιοί».
Ο δικαιωματισμος ειναι μια πιο καθυστερημενη εκδοση των ταξικων ζητηματων. Το ιδιο tribalism ειναι, απλα χωριζεις διαφορετικα την κοινωνιακαι η αριστερά από τότε που έπαψε να ασχολείται με τα ταξικά ζητήματα (που ήταν το σήμα κατατεθέν της) και να κολλάει στα περί δικαιωματισμού (στα οποία επίσης προσπαθεί να κολλήσει και η δεξιά).
Οπα εδω σε εχασα καπου. Πότε εγινε αυτο?Εν μέρει ξεπεράστηκαν από τότε που η δεξιά έπαψε να έχει αντικομμουνιστική ρητορική και να ακολουθεί το τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια (το οποίο πλέον κράζει ασυστόλως και κυβερνητικά το πολεμάει)
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Σιγουρα υπαρχουν περιπτωσεις tokenism, αλλα υπαρχουν ανθρωποι που οντως αυτη ειναι η σταση τους. Δεν ειναι ολοι οι μεταναστες ενα πραγμα, ουτε ειναι ζητημα ναι-οχι στην μεταναστευσηΣωστότατο!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
αυτοί είναι οι <<κράχτες>>. Αν και δεν τον ξέρω τον κυριο, ξέρω πως αυτή είναι τακτική των ακροδεξιώνκομμάτων. Πχ και η afd έχει κάποιον από Ιραν, Ιρακ, δε γνωρίζω, αν θες να μάθω το όνομά του, σα βιτρίνα, για να λένε <εμείς δεν είμαστε κατά των προσφύγων. Είμαστε κατά της παράνομης μετανάστευσης>
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 20,442 μηνύματα.
17-07-24
23:35
Well είναι γιατί υπάρχει ζήτημα φυλετισμού. Για να μη μιλήσω πως είναι από μόνο του αστείο άτομα όπως και ο Ζεμμούρ να μιλάνε αντιμεταναστευτικά όταν οι ίδιοι είναι μετανάστες εκεί. Πως θα λειτουργήσει αυτό;Προσωπικα δεν το βρισκω dealbreaker
Ο δικαιωματισμός είναι κάτι διαφορετικό που εντάσσεται στη σφαίρα του πολιτιστικού μαρξισμού (cultural Marxism). Οι παραδοσιακοί μαρξιστές πάντως -όπως το ΚΚΕ- για την ώρα τον απορρίπτουν ως διάσπαση της προσοχής του λαού από τα ουσιώδη προβλήματα του. Αν και φοβάμαι πως στο μέλλον θα στραφεί προς τα εκεί γιατί έχει χάσει την παραδοσιακή απήχηση που είχε στην οργισμένη νεολαία και έχει γίνει ένα κόμμα μπαρμπάδων.Ο δικαιωματισμος ειναι μια πιο καθυστερημενη εκδοση των ταξικων ζητηματων. Το ιδιο tribalism ειναι, απλα χωριζεις διαφορετικα την κοινωνια
Νομίζω το βλέπεις, σταδιακά όλα τα πάλαι ποτέ συντηρητικά Δεξιά κόμματα όπως η Νέα Δημοκρατία, οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας, οι Ρεπουμπλικάνοι της Γαλλίας κλπ έχουν αλλάξει στάση τελείως. Φλερτάρουν και συνεργάζονται ανοικτά με αυτούς που πριν από 50 χρόνια θα αποκαλούσαν κομμουνιστές προδότες. Και όσοι διατηρούν αυτή τη στάση ταμπελλιάζονται ως "ακροδεξιά" πάραυτα από το συστημικό σκυλολόι ακόμα και αν αποδέχονται το καθεστώς της Δημοκρατίας.Οπα εδω σε εχασα καπου. Πότε εγινε αυτο?
Για αυτό για εμένα οι όροι Δεξια-Αριστερά έχουν χαθεί πια. Τους χρησιμοποιούμε απλά από συνήθεια. Αυτοί που κάποτε θα θεωρούνταν δεξιά ταμπελιάζονται ως ακροδεξιά και αυτοί που ήταν κάποτε δεξιά έγιναν Κέντρο. Αυτοί που κάποτε θεωρούνταν αριστερά τώρα ασχολούνται με τον αυτοπροσδιορισμό του φύλου και έχουν για αρχηγό κόμματος έναν πλούσιο.
Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο CEO of Racism αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,841 μηνύματα.
18-07-24
22:19
Προσωπικα δεν βλεπω καποια αντιφαση στο να εχεις ανθρωπους που να ηρθαν σε μια χωρα, να θελουν να ενσωματωθουν και να τηρησουν τις αρχες της και να ειναι αντιθετοι με το να ερχονται ορδες απο πιθηκιαWell είναι γιατί υπάρχει ζήτημα φυλετισμού. Για να μη μιλήσω πως είναι από μόνο του αστείο άτομα όπως και ο Ζεμμούρ να μιλάνε αντιμεταναστευτικά όταν οι ίδιοι είναι μετανάστες εκεί. Πως θα λειτουργήσει αυτό;
Προφανως δεν ειναι 100% το ιδιο πραγμα, αλλα "παιδι" του μαρξισμου ειναι. Ο Marcuse ή ο Adorno δεν απερρηψαν τον Μαρξ. Για αυτο σου λεω οτι μπορει να μην χωριζουν με τον ιδιο τροπο την κοινωνια, αλλα παραμενει η λογικη αυτων που εχουν vs αυτων που δεν εχουν, τοξικοτητα, πολιτκη παλη κτλ. Μακροπροθεσμα ο ιδιος στοχος ειναιΟ δικαιωματισμός είναι κάτι διαφορετικό που εντάσσεται στη σφαίρα του πολιτιστικού μαρξισμού (cultural Marxism). Οι παραδοσιακοί μαρξιστές πάντως -όπως το ΚΚΕ- για την ώρα τον απορρίπτουν ως διάσπαση της προσοχής του λαού από τα ουσιώδη προβλήματα του. Αν και φοβάμαι πως στο μέλλον θα στραφεί προς τα εκεί γιατί έχει χάσει την παραδοσιακή απήχηση που είχε στην οργισμένη νεολαία και έχει γίνει ένα κόμμα μπαρμπάδων.
Εκει που σε χανω ειναι γιατι θεωρεις οτι ειναι καταντια η μεταβαση απο τον αντικομμουνισμο στο πατρις-θρησκεια-οικογενεια. Το λεω με την εξης λογικη: το τριπτυχο ειναι μια πραγματικη ιδεολογικη-ηθικη-πνευματικη σταση, παρουσιαζει μια πληρη κοσμοθεωρια, με δικες της αρχες και αξιες. Ο αντικομμουνισμος, οπως καθε αντι-κατι, αρχιζει και τελειωνει στην αντιθεση με "τον αντιπαλο", δεν υπαρχει κατι περα απο το τι δεν εισαι. Το προβλημα που δημιουργειται ειναι πως δεν υπαρχει καποια αρχη ή στοχος περα απο αυτη την αντιθεση, και καπου θα αρχισεις να εισαι σχεδον το ιδιο πραγμα με τον αντιπαλο σου, αλλα ταυτοχορονα να δηλωνεις οτι εισαι αντθετος με αυτον. Που την αντι-κομμουνστικη σταση μπορεις να την στηριξεις και μεσω του προαναφερθεντως τριπτυχου, διατηρωντας και δικες σου αρχεςΝομίζω το βλέπεις, σταδιακά όλα τα πάλαι ποτέ συντηρητικά Δεξιά κόμματα όπως η Νέα Δημοκρατία, οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας, οι Ρεπουμπλικάνοι της Γαλλίας κλπ έχουν αλλάξει στάση τελείως. Φλερτάρουν και συνεργάζονται ανοικτά με αυτούς που πριν από 50 χρόνια θα αποκαλούσαν κομμουνιστές προδότες. Και όσοι διατηρούν αυτή τη στάση ταμπελλιάζονται ως "ακροδεξιά" πάραυτα από το συστημικό σκυλολόι ακόμα και αν αποδέχονται το καθεστώς της Δημοκρατίας.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 20,442 μηνύματα.
18-07-24
22:33
Δεν το βλέπω λογικό αν και υπάρχει. Εδώ στο Μέτωπο Νεολαίας της ΧΑ οι μισοί πλέον είναι Αλβανοί και Αλβανιδες.Προσωπικα δεν βλεπω καποια αντιφαση στο να εχεις ανθρωπους που να ηρθαν σε μια χωρα, να θελουν να ενσωματωθουν και να τηρησουν τις αρχες της και να ειναι αντιθετοι με το να ερχονται ορδες απο πιθηκια
Και εγώ αν πήγαινα να μεταναστεύσω σε ξένη χώρα και αποκτούσα ποτέ εκλογικά δικαιώματα για ιδεαλιστικους λόγους θα ψήφιζα τους εκεί εθνικιστές αλλά δεν θα προσπαθούσα να ηγηθώ κιόλας
Το πράγμα με τον δικαιωματισμό περιπλέκεται αρκετά καθώς δεν εκπροσωπείται μόνο από (ακρο)αριστερούς αλλά κυρίως ξεκίνησε από τους liberals των ΗΠΑ που εδώ και κάποια χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τους Δημοκρατικούς. Αυτοί οι σοσιαλφιλελεύθεροι διαφέρουν αρκετά από τους ομοίους τους που είναι αριστεριστές ή ανάρχες. Το μεγαλύτερο κινηματικό "επιτεύγμα" τους άλλωστε είναι κυρίως το Black Lives Matter που από πίσω ήταν ξεκάθαρα το Δημοκρατικό Κόμμα.Προφανως δεν ειναι 100% το ιδιο πραγμα, αλλα "παιδι" του μαρξισμου ειναι. Ο Marcuse ή ο Adorno δεν απερρηψαν τον Μαρξ. Για αυτο σου λεω οτι μπορει να μην χωριζουν με τον ιδιο τροπο την κοινωνια, αλλα παραμενει η λογικη αυτων που εχουν vs αυτων που δεν εχουν, τοξικοτητα, πολιτκη παλη κτλ. Μακροπροθεσμα ο ιδιος στοχος ειναι
Με χάνεις γιατί μάλλον δεν το κατάλαβες σωστά ή εγώ δεν το τοποθέτησα σωστά. Εννοώ πως τα Δεξιά κόμματα που κάποτε εκπροσωπούσαν αυτό το τρίπτυχο πλέον έχουν κάνει βουτιά προς τον σοσιαλφιλελευθερισμό. Ο παλιός ύμνος της ΝΔ πήγαινε "Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η Θρησκεία, Ζήτω η Νέα Δημοκρατία" και πλέον πήρε πόδι. Ούτε τα ίδια πλέον δεν θέλουν να λέγονται δεξιά (με εξαίρεση τις διάφορες εσωκομματικές φράξιες).Εκει που σε χανω ειναι γιατι θεωρεις οτι ειναι καταντια η μεταβαση απο τον αντικομμουνισμο στο πατρις-θρησκεια-οικογενεια. Το λεω με την εξης λογικη: το τριπτυχο ειναι μια πραγματικη ιδεολογικη-ηθικη-πνευματικη σταση, παρουσιαζει μια πληρη κοσμοθεωρια, με δικες της αρχες και αξιες. Ο αντικομμουνισμος, οπως καθε αντι-κατι, αρχιζει και τελειωνει στην αντιθεση με "τον αντιπαλο", δεν υπαρχει κατι περα απο το τι δεν εισαι. Το προβλημα που δημιουργειται ειναι πως δεν υπαρχει καποια αρχη ή στοχος περα απο αυτη την αντιθεση, και καπου θα αρχισεις να εισαι σχεδον το ιδιο πραγμα με τον αντιπαλο σου, αλλα ταυτοχορονα να δηλωνεις οτι εισαι αντθετος με αυτον. Που την αντι-κομμουνστικη σταση μπορεις να την στηριξεις και μεσω του προαναφερθεντως τριπτυχου, διατηρωντας και δικες σου αρχες
Είναι αυτό που ανέφερα στο πάνω, πως οι περισσότεροι "woke" είναι σοσιαλφιλελεύθεροι και ακόμα και ορισμένα παλιά δεξιά κόμματα προσπαθούν να ψαρέψουν προς τα εκεί αφήνοντας στην άκρη τα πολλά υπέρ πατρίδος και υπέρ θρησκείας. Οι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ ας πούμε είναι μακράν πιο Δεξιά από όλους αυτούς τους "κεντροδεξιούς" της Ευρώπης. Αν ήταν κόμμα στην Ευρώπη θα τους είχαν ταμπελλιάσει και αυτούς ως "ακροδεξιά".
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 31,645 μηνύματα.
05-09-24
19:02
Όπως είχα προβλέψει, ο Μακρόν διόρισε πρωθυπουργό της αρεσκείας του.
Ο Μακρόν διόρισε τον Μισέλ Μπαρνιέ πρωθυπουργό της Γαλλίας -Αναταραχή στην Αριστερά - iefimerida.gr
Τέλος στο πολιτικό θρίλερ βάζει ο Εμανουέλ Μακρόν διορίζοντας τον δεξιό πολιτικό και μέλος του κόμματος «Οι Ρεπουμπλικανοί» Μισέλ Μπαρνιέ πρωθυπουργό της Γαλλίας, μετά από ημέρες διαβουλεύσεων.
www.iefimerida.gr
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 20,442 μηνύματα.
05-09-24
19:09
Θα πω κάτι άκομψο που ταιριάζει στη περίσταση. Ρεπουμπλικανοί και Μακρονικοί τον παίρνετε παρέα
F για την αριστερά που έκανε τα πάντα μαζί με τον Μακρόν ενάντια στην τρομερή άνοδο της «ακροδεξιάς» (lol) Λε Πεν και εν τέλει δεν είδε τίποτα. Τους έπαιξε καλά ο πτωματογάμης.
F για την αριστερά που έκανε τα πάντα μαζί με τον Μακρόν ενάντια στην τρομερή άνοδο της «ακροδεξιάς» (lol) Λε Πεν και εν τέλει δεν είδε τίποτα. Τους έπαιξε καλά ο πτωματογάμης.
nearos
Διακεκριμένο μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 6,700 μηνύματα.
05-09-24
19:13
η αληθινή ακροδεξιά και η ακροαριστερά είναι εκτός της βουλής. Είναι στους δρόμους. Δυστυχώς το ΚΚΕ το κανανε κοινοβουλευτικό κόμμα και έχασε όλο το αγωνιστικό του χαρακτήρα και τώρα είναι απλώς αερόλογα και απλά "όχι" που δεν εχουν καμια αξία απολύτως σε αποφάσεις της βουλής.«ακροδεξιάς» (lol) Λε Πεν
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 20,442 μηνύματα.
05-09-24
19:21
Άσχετα με τις όποιες ιδεολογικές διαφωνίες, το ΚΚΕ τουλάχιστον διατηρεί σχέση με τον δρόμο και έχει μπει σε πολλά σημεία του συνδικαλισμού (εργατικός, φοιτητικός). Απλά έπαψε να είναι μάχιμο. Οι πορείες του γίνονται με απόλυτη πειθαρχία και αυστηρή περιφρούρηση.η αληθινή ακροδεξιά και η ακροαριστερά είναι εκτός της βουλής. Είναι στους δρόμους. Δυστυχώς το ΚΚΕ το κανανε κοινοβουλευτικό κόμμα και έχασε όλο το αγωνιστικό του χαρακτήρα και τώρα είναι απλώς αερόλογα και απλά "όχι" που δεν εχουν καμια αξία απολύτως σε αποφάσεις της βουλής.
Αλλά ισχύει πως το μεγαλύτερο πλήγμα που δέχθηκε ποτέ το ΚΚΕ είναι η νομιμοποίηση του από τον Καραμανλή μετά τη δικτατορία. Έχασε όλη την μαχητικότητά του με αντάλλαγμα όμως την ασυλία. Δεν τους ακουμπάει κανείς, ούτε δικαιοσύνη ούτε τίποτα.
nearos
Διακεκριμένο μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 6,700 μηνύματα.
05-09-24
19:32
Συμφωνώ, υπάρχει και αυτό το θετικό. Το θέμα είναι οτι υπάρχουν πολλοί συνδικαλιστές που είναι φίλοι του ΚΚΕ και οχι ενεργά μέλη για τον x y λόγο. Ισχύει οτι γίνονται διάφορες πορείες με πειθαρχία. Δε θυμάμαι αν είχες δεί τις πορείες που εκανε το ΚΚΕ κατα τη διάρκεια του κοβιντ.Άσχετα με τις όποιες ιδεολογικές διαφωνίες, το ΚΚΕ τουλάχιστον διατηρεί σχέση με τον δρόμο και έχει μπει σε πολλά σημεία του συνδικαλισμού (εργατικός, φοιτητικός). Απλά έπαψε να είναι μάχιμο. Οι πορείες του γίνονται με απόλυτη πειθαρχία και αυστηρή περιφρούρηση.
Σωστός. Βασικά δεν ειναι τοσο το μεγαλύτερο πλήγμα αυτό στην ιστορία του ΚΚΕ όσο τη συγκυβέρνηση τζανετακη με τον συνασπισμό που προκάλεσε τη μεγαλύτερη διάσπαση στην ιστορία του.Αλλά ισχύει πως το μεγαλύτερο πλήγμα που δέχθηκε ποτέ το ΚΚΕ είναι η νομιμοποίηση του από τον Καραμανλή μετά τη δικτατορία. Έχασε όλη την μαχητικότητά του με αντάλλαγμα όμως την ασυλία. Δεν τους ακουμπάει κανείς, ούτε δικαιοσύνη ούτε τίποτα.
Ηταν μια απόπειρα με τη νεα δημοκρατία να καθαρίσουν σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, βεβαίως αυτό αποδείχθηκε αδύνατον διοτι δεν πήρε κανένας βουλευτής του συνασπισμού κκετζης πολιτικο αξίωμα, εδωσε πάτημα στη διασπαση του ναρ και οπορτουνιστες βουλευτές εξέλιξαν τον συνασπισμό στον ΣΥΡΙΖΑ. Μαθαμε τα λάθη μας και λέμε όχι πια κυβέρνηση. Δε γινεται ουτως η αλλως στο παρόν σύστημα.
Ήταν ενα λάθος της ιστορίας που χτύπησε το κύρος μας, προκάλεσε παρα πολλές διασπάσεις και απωθεί τη νεολαία να μπεί λόγω έλλειψης "αγώνα" (Εχει μια ίντριγκα το παράνομο ).
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 85 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- American Economist
- camil
- back2967
- Paragontas7000
- A350
- Kate1914
- giannhs2001
- nearos
- Wonderkid
- taketrance
- johnsala
- charmander
- Joji
- Memetchi
- Libertus
- touvlo
- ROM32
- AggelikiGr
- vasilis123321
- fmarulezkd
- physicscrazy
- Δημοσιοκαφρος-γραφος
- Fernando_A
- Scandal
- Hased Babis
- phleidhs
- Ryuzaki
- bibliofagos
- Steliosgkougkou
- nPb
- chester20080
- GeorgePap2003
- kost28
- jj!
- TehWinnerGR
- Alessandra Eliza
- rafaela11
- Viktor
- fourkaki
- Μήτσος10
- Unboxholics
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.