Πρώτη κόκκινη κάρτα στην …κυβέρνηση μας

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Η μεγάλη έκπληξη στην βραδιά των εκλογών δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο Γιάνης Βαρουφάκης. Το «αντιμνημονιακό αίσθημα» ήταν μαθηματικά προγεγραμμένο ότι θα ευδοκιμούσε στις κάλπες, …αλλά τι πραγματικά γυρεύει ένας ξακουστός, ευφυής και μεγάλου βεληνεκές οικονομολόγος σε μια αλάνα οργισμένων επιπόλαιων αγανακτισμένων με εξ’αναγγελίες πιο ηχηρές και από το παιδικό πάρτι μια νεαράς κορασίδας για την τιμή της πρώτης της περιόδου;

Οι απόψεις μου ως πολίτης για την ανθρωπιστική κρίση της Ελλάδας ήταν ξεκάθαρες και ξεκάθαρα αντίθετες από το ΣΥΡΙΖΑ, όμως θαρρώ ότι σε κάθε νίκη οφείλεις να παραχωρείς τον απαραίτητο χώρο στο νέο, και για αυτό διαφωνούσα καθέτως με την στάση κάποιον άλλων συμπολιτών που επέλεξαν γοργά-γοργά επιθέσεις για κάθε είδους λεπτομέρεια, όπως την πρόωρη αυτοαναγγελία υπουργού, το ντύσιμο και την γλώσσα του σώματος κατά τις συνεντεύξεις τύπων. «The show must be go on» και η συνοχή ενός λάου απαιτεί αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Διανύουμε την πρώτη πράξη του έργου, και το διεθνή ενδιαφέρον στραμμένο πάνω μας. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης επιδόθηκαν σε μια πρωτοφανή, για Έλληνα και πολιτικό, έκρηξη εργατικότητας με εντυπωσιάστηκες διεθνή συναντήσεις που από την μια δεν οδήγησαν όμως σε κάποια γραπτή νέα συμφωνία, αλλά επιβραβεύτηκαν οι ίδιοι με τον θαυμασμό των ψηφοφόρων τους όσο και εμείς οι ίδιοι την στήριξη της μεγαλύτερης δύναμης του πλανήτη γη! Το τέλειο ξεγύμνωμα των προκάτοχων τους, που είχαν αφεθεί σε ηλεκτρονικές αλληλογραφίες «υποταγής» …όπως περίγραψαν δεκάδες και εξίσου πολυαγαπημένα ΜΜΕ.

Χθες όμως και έπειτα από την συνάντηση του πρωθυπουργού μας με τον Ιταλό πρόεδρος της ΕΚΤ, ο ίδιος ο Draghi έδωσε την απροειδοποίητη εντολή να κλείσουν την μία από τις δύο στρόφιγγες χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, αυξάνοντας στο κόκκινα την πίεση στο πιο ερεθισμένο σημείο της χώρας, την ρευστότητα των ελληνικών Τραπεζών. Μια ακραία άσκηση πολιτικής εκ μέρους της ΕΚΤ, γιατί έτσι συνδέεται η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας με την ύπαρξη ή όχι μνημονίου.

Η άλλη στρόφιγγα δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον μηχανισμό προσωρινής στήριξης τραπεζών, τον ELA. Θα προλάβει ο κ. Βαρουφάκης μέχρι τις 11 Φεβρουάριου –η αναμενόμενη ημ/νια λήξης του ELA- να αντιπαραταχθεί στην ξαφνική επίθεση των αναγνωρισμένων, και από τον ίδιον, θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Ο ίδιος ο Γιάνης πάντως, και πριν την κάθοδο του εις την πολιτική, είχε προειδοποιήσει την τον Αλέξη μας, να κατεβάσει το ακουστικό του τηλέφωνου του αν εκλεγεί, γιατί οι δυνάμεις εκεί έξω θέλουν λέει την πλήρη υποταγή της εκάστοτε κυβέρνησης, αφού όμως προηγηθούν συγκεκριμένης υφής βασανιστήρια (link).

Η Ελλάδα επέλεξε όμως τον δύσκολο δρόμο και μας τιμά ιδιαίτερα αυτό, αλλά ας μην ξεχνάμε την ενδεικτική, γλαφυρή και πάντα επίκαιρη τοποθέτηση του Edwin Lefevre. Ότι τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η στρατηγική παραμένει στρατηγική, τα όπλα αλλάζουν. Θέλω να πω, ότι τούτη την μάχη δεν θα την κερδίσουμε με σύμμαχο την «εθνική υπερηφάνεια» και με υπέρμετρη «ανδρεία». Σε αυτή την μάχη τα «ισχυρά μεγέθη» θα κατασπαράξουν τα «μικρά μεγέθη».

Αναμένοντας τις εξελίξεις!

Y.γ.: Το παραπάνω κείμενο το δημοσίευσα πρώτα στο προσωπικό μου blog
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Πιστεύω πως πια βρισκόμαστε σε μία ιστορική για την Ε.Ε. χρονική περίοδο. Είναι η περίοδος που κατά τη γνώμη μου θα αποφασιστεί το μέλλον της Ευρώπης. Στη σύγκρουση που έρχεται η Ελλάδα αποτελεί την αιχμή του δόρατος. Ας μη γελιόμαστε, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ουσιαστικά όπλα.

Είμαστε μια χώρα δίχως παραγωγικό τομέα και ανίκανοι να σηκώσουμε το βάρος του σώματός μας, ενώ παράλληλα αρεσκόμαστε να καταναλώνουμε περισσότερα από αυτά που η οικονομία μας μας επιτρέπει. Αυτή η παθογόνος κατάσταση επικρατεί στην Ελλάδα για πολλά χρόνια τώρα. Οι πολιτικές ηγεσίες μέχρι στιγμής εξαγόραζαν την εξουσία τους, ταΐζοντας το λαό με άρτο και θεάματα, ενώ παράλληλα πλήρωναν το λογαριασμό με χρήματα από δάνεια. Αυτή η φούσκα θα είχε σκάσει καιρό τώρα, αλλά καταφέραμε να μπούμε στο ευρώ και να δανειζόμαστε με χαμηλότερα επιτόκια. Έτσι η Ελλάδα κατάφερε να παρασιτήσει στον εαυτό της και στην Ευρώπη για μερικά χρόνια ακόμη, μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα.

Πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για υπεκφυγές. Στα μάτια των υπόλοιπων Ευρωπαίων είμαστε πλέον οι επαίτες της οικογένειας, ο φτωχός συγγενής. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως είπα και πριν δεν έχει ουσιαστικά διαπραγματευτικά όπλα, επειδή βρίσκεται στο τιμόνι ενός κράτους δίχως εθνική κυριαρχία και υπόσταση. Το μόνο που μπορεί να κάνει στις "διαπραγματεύσεις" είναι να ανακοινώσει πως οι Έλληνες είπαν όχι στη πολιτική της λιτότητας. Το τι θα γίνει εξαρτάται καθαρά από τον τρόπο σκέψης τον Ευρωπαίων και δει των Γερμανών.

Ο ένας δρόμος είναι απλά η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ε.Ε. Το αν θα φύγουμε μόνοι μας, ή αν θα μας δώσουν πόδι δεν έχει και τόση
σημασία. Σε αυτή την περίπτωση η δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να ξαναστήσει ένα ολόκληρο κράτος απ'την αρχή. Να ξαναφτιάξει τον παραγωγικό τομέα, να γκρεμίσει το παλιό κράτος της διαφθοράς και της πελατειακής πολιτικής και να οικοδομήσει στη θέση του ένα μοντέρνο κράτος δικαίου. Ένα μεγάλο στοίχημα αν μη τι άλλο. Ένα στοίχημα όμως που νομίζω πως ήρθε πλέον ο καιρός να παίξουμε. Η έξοδος της Ελλάδας όμως σημαίνει και την αρχή του τέλους για την Ευρώπη. Γιατί πολύ σύντομα στα χνάρια μας θα ακολουθήσουν και οι άλλες ασθενείς χώρες του νότου. Ιδιαίτερα αν η Ελλάδα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της μετά από τη βουτιά στο κενό, δίχως τη στήριξη της μαμάς Γερμανίας. Αυτός είναι και ίσως το μοναδικό δίλημμα για τους Γερμανούς.

Ο δεύτερος δρόμος είναι ο δρόμος της υποχώρησης από τους Ευρωπαίους και της επαναδιαπραγμάτευσης της κατάστασης της Ελλάδος. Ο μόνος λόγος που επιβάλει αυτό σενάριο, είναι ο φόβος για το μέλλον της Ε.Ε. όταν η Ελλάδα αναγκαστεί να ανοίξει την πόρτα της εξόδου. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγκαστεί να αλλάξει ριζικά τους επόμενους μήνες, ή απλά να πεθάνει.

Προσωπικά προτιμώ να ρισκάρουμε για κάτι καλύτερο τώρα και ας υπάρχει η πιθανότητα της χρεωκοπίας, παρά να οδεύσουμε αργά και βασανιστικά για τα επόμενα 20 χρόνια προς τη σιγουριά της χρεωκοπίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

unπαικτable

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο unπαικτable αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 963 μηνύματα.
Οποια και να ειναι η επιλογη του ΣΥΡΙΖΑ ως αφορα την οικονομια, καλο ειναι να μην φοβομαστε το ανορθοδοξο.

Υπαρχει ζωη και χωρις το ΔΝΤ-Δειτε την Ισλανδια @koutipandoras

Οταν ο οικος Fitch λεει οτι(χωρις βεβαια να μπορει να φερει αντιρρηση αφου οι αριθμοι και οι δεικτες το δειχνουν) : "Η ανορθόδοξη πολιτική της χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης αποδίδει" κατι σημαινει αυτο. Η ορθοδοξη πολιτικη εχει εφαρμοστει σε ολα τα PIGS και τα αποτελεσματα φαινονται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,138 μηνύματα.
Αν η πρωτη κοκκινη καρτα δινεται απο καποιους επειδη δεν υποχωρουμε στις αγορες στεινοντας κωλο,οπως εκαναν οι προηγουμενοι και το παλευουμε..πραγματικα μου αρεσει η κοκκινη καρτα.:D

Αυτο που εχω να πω εγω ειναι το εξης.
Οχι,δεν θελουν ΟΛΟΙ να πετυχει,εστω και μικρες νικες η Ελλαδα αυτη τη στιγμη.
Αμφιβαλλει κανεις οτι ο Σαμαρας δεν θελει να πετυχει;
Μα αν πετυχει η ελληνικη κυβερνηση καποια πραγματα,ο Σαμαρας και ο Βενιζελος,που πρεπει να πανε να κρυφτουν;
Ποιο χωμα θα τους κρυψει;
Καταλαβαινετε το ονειδος και η ξεφτυλα για αυτους;
Σαφως ΔΕΝ θελουν να πετυχει.
Ομοιως και τα τσιρακια τους.
Καποιοι το παιζουν Ελληνες,αλλα ΔΕΝ ειναι Ελληνες.Ειναι οπαδοι κομματων και ιδεολογιων ,ξεπερασμενων κιολας,που απο τη λυσσα τους επειδη δεν περασε η ιδεολογια τους και το κομμα που ηθελαν,ευχονται να μην πετυχει η κυβερνηση,και ειναι στημενοι με καραμπινα σε καθε κινηση,σε καθε δημοσιευμα για να χτυπησουν αλλυπητα.
Εγω λοιπον λεω ενα ΟΧΙ..σε αυτην την πρακτικη.Στους προδοτες βασικα,που δεν ειναι Ελληνες αλλα ΟΠΑΔΟΙ κομματων,συμφεροντων και ιδεολογιων.
Αρχη ειναι ακομα.Ας δουμε την συνεχεια του εργου.Σορυ,ποιος αμφεβαλε οτι δεν θα εκβιαζαν οι αγορες και οι τραπεζες;Σοβαρα τωρα,υπαρχει κανενας με εστω λιγο μυαλο και γνωση που δεν θα το περιμενε;
Ομως..το να περιμενουμε με την καραμπινα στην γωνια,ενω ΞΕΡΟΥΜΕ πολυ καλα οτι ο αγωνας θα ειναι πολυ δυσκολος για το στραβοπατημα,ειναι ανηθικο θα ελεγα.
Πραγματικα το αποτελεσμα ειναι αμφιρωπο,αλλα δεν ειναι αυτο που με νοιαζει.Με νοιαζει οτι το παλευουμε με αξιοπρεπεια,καποιοι το παλευουν τουλαχιστον και αυτοι βεβαια διοτι εχουν καθαρο ποινικο μητρωο,σε αντιθεση με τους παλιους που δεν μπορουσαν καν να διαπραγματευτουν,καθως οι μιζες ολες,οι λιστες λαγκαρντ κλπ,τους εκαναν ερμαιο εκβιασμων απο την τροικα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Η ιταμότητα (των Γερμανών) ήταν πάντα η πεπονόφλουδα της ιστορίας (και όχι μόνον! ), που τους οδηγούσε στην ...ήττα!

ΥΓ : Μήπως πρέπει να μαζέψουμε υπογραφές για να ζητήσουμε την έκδοση του Χριστοφοράκου, κυρία Μπακογιάννη;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Ajusshi

Διάσημο μέλος

Ο η σκέψη μου σκέφτηκε τον εαυτό της αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,810 μηνύματα.

je suis tsipras

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,774 μηνύματα.
Ο Tσίπρας ρίσκαρε και ....έχασε. Aυτές τις μέρες δικαιώθηκαν σε μεγάλο βαθμός οι πολιτικές που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Είμαι πανσίγουρος, ότι ήρθε κάποια στιγμή που ο Γιάνης, απέναντι στον φον Σόιμπλε, ένοιωσε μέσα του ένα κύμα του τύπου "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων", αλλά τον συγκράτησαν δύο "εσωτερικές" του δυνάμεις: αφενός δεν έχει την ανοησία του υποψήφιου ήρωα κι αφετέρου διαθέτει ευφυία ικανή, να προτρέχει του παιγνίου, νομίζω! Εξάλλου, τον βοηθάει και η κόμη, για να μην το παίξει... Σαμψών! Είναι γνώστης και ποιητής ταυτόχρονα. Μακάρι να είχα καπέλο, για να του το βγάλω! Δεν θα τολμούσα ποτέ, να του κάνω μπλόφα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Πιστεύω πως πια βρισκόμαστε σε μία ιστορική για την Ε.Ε. χρονική περίοδο. Είναι η περίοδος που κατά τη γνώμη μου θα αποφασιστεί το μέλλον της Ευρώπης. Στη σύγκρουση που έρχεται η Ελλάδα αποτελεί την αιχμή του δόρατος. Ας μη γελιόμαστε, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ουσιαστικά όπλα.

Είμαστε μια χώρα δίχως παραγωγικό τομέα και ανίκανοι να σηκώσουμε το βάρος του σώματός μας, ενώ παράλληλα αρεσκόμαστε να καταναλώνουμε περισσότερα από αυτά που η οικονομία μας μας επιτρέπει. Αυτή η παθογόνος κατάσταση επικρατεί στην Ελλάδα για πολλά χρόνια τώρα. Οι πολιτικές ηγεσίες μέχρι στιγμής εξαγόραζαν την εξουσία τους, ταΐζοντας το λαό με άρτο και θεάματα, ενώ παράλληλα πλήρωναν το λογαριασμό με χρήματα από δάνεια. Αυτή η φούσκα θα είχε σκάσει καιρό τώρα, αλλά καταφέραμε να μπούμε στο ευρώ και να δανειζόμαστε με χαμηλότερα επιτόκια. Έτσι η Ελλάδα κατάφερε να παρασιτήσει στον εαυτό της και στην Ευρώπη για μερικά χρόνια ακόμη, μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα.

Πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για υπεκφυγές. Στα μάτια των υπόλοιπων Ευρωπαίων είμαστε πλέον οι επαίτες της οικογένειας, ο φτωχός συγγενής. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως είπα και πριν δεν έχει ουσιαστικά διαπραγματευτικά όπλα, επειδή βρίσκεται στο τιμόνι ενός κράτους δίχως εθνική κυριαρχία και υπόσταση. Το μόνο που μπορεί να κάνει στις "διαπραγματεύσεις" είναι να ανακοινώσει πως οι Έλληνες είπαν όχι στη πολιτική της λιτότητας. Το τι θα γίνει εξαρτάται καθαρά από τον τρόπο σκέψης τον Ευρωπαίων και δει των Γερμανών.

Ο ένας δρόμος είναι απλά η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ε.Ε. Το αν θα φύγουμε μόνοι μας, ή αν θα μας δώσουν πόδι δεν έχει και τόση
σημασία. Σε αυτή την περίπτωση η δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να ξαναστήσει ένα ολόκληρο κράτος απ'την αρχή. Να ξαναφτιάξει τον παραγωγικό τομέα, να γκρεμίσει το παλιό κράτος της διαφθοράς και της πελατειακής πολιτικής και να οικοδομήσει στη θέση του ένα μοντέρνο κράτος δικαίου. Ένα μεγάλο στοίχημα αν μη τι άλλο. Ένα στοίχημα όμως που νομίζω πως ήρθε πλέον ο καιρός να παίξουμε. Η έξοδος της Ελλάδας όμως σημαίνει και την αρχή του τέλους για την Ευρώπη. Γιατί πολύ σύντομα στα χνάρια μας θα ακολουθήσουν και οι άλλες ασθενείς χώρες του νότου. Ιδιαίτερα αν η Ελλάδα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της μετά από τη βουτιά στο κενό, δίχως τη στήριξη της μαμάς Γερμανίας. Αυτός είναι και ίσως το μοναδικό δίλημμα για τους Γερμανούς.

Ο δεύτερος δρόμος είναι ο δρόμος της υποχώρησης από τους Ευρωπαίους και της επαναδιαπραγμάτευσης της κατάστασης της Ελλάδος. Ο μόνος λόγος που επιβάλει αυτό σενάριο, είναι ο φόβος για το μέλλον της Ε.Ε. όταν η Ελλάδα αναγκαστεί να ανοίξει την πόρτα της εξόδου. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγκαστεί να αλλάξει ριζικά τους επόμενους μήνες, ή απλά να πεθάνει.

Προσωπικά προτιμώ να ρισκάρουμε για κάτι καλύτερο τώρα και ας υπάρχει η πιθανότητα της χρεωκοπίας, παρά να οδεύσουμε αργά και βασανιστικά για τα επόμενα 20 χρόνια προς τη σιγουριά της χρεωκοπίας.

Στο πρωτο σεναριο σου θεωρεις δεδομενο οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμεινει στην εξουσια μετα την εξοδο απο το ευρω, κατι το οποιο ειναι σχεδον απιθανο. Η μεγαλη πλειοψηφια των ψηφοφορων του ΣΥΡΙΖΑ το εριξαν στην καλπη πιστευοντας (σωστα ή λαθος δεν εχει σημασια) οτι η θεση της Ελλαδας στην Ευρωζωνη δεν κινδυνευει. Πιστευεις πραγματικα οτι αν ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγησει τη χωρα στη χρεοκοπια, την εξοδο απο το ευρω και μια γερη υποτιμηση της δραχμης, οτι θα αντεξει στην εξουσια; Σαν πιο πιθανο σεναριο θεωρω την περιπτωση του δημοψηφισματος, οπου ομως σε περιπτωση που ο κοσμος επιλεξει το ευρω, η κυβερνηση οφειλει να παραιτηθει και να προκυρηξει νεες εκλογες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Αν η πρωτη κοκκινη καρτα δινεται απο καποιους επειδη δεν υποχωρουμε στις αγορες στεινοντας κωλο,οπως εκαναν οι προηγουμενοι και το παλευουμε..πραγματικα μου αρεσει η κοκκινη καρτα.:D

Αυτο που εχω να πω εγω ειναι το εξης.
Οχι,δεν θελουν ΟΛΟΙ να πετυχει,εστω και μικρες νικες η Ελλαδα αυτη τη στιγμη.
Αμφιβαλλει κανεις οτι ο Σαμαρας δεν θελει να πετυχει;
Μα αν πετυχει η ελληνικη κυβερνηση καποια πραγματα,ο Σαμαρας και ο Βενιζελος,που πρεπει να πανε να κρυφτουν;
Ποιο χωμα θα τους κρυψει;
Καταλαβαινετε το ονειδος και η ξεφτυλα για αυτους;
Σαφως ΔΕΝ θελουν να πετυχει.
Ομοιως και τα τσιρακια τους.
Καποιοι το παιζουν Ελληνες,αλλα ΔΕΝ ειναι Ελληνες.Ειναι οπαδοι κομματων και ιδεολογιων ,ξεπερασμενων κιολας,που απο τη λυσσα τους επειδη δεν περασε η ιδεολογια τους και το κομμα που ηθελαν,ευχονται να μην πετυχει η κυβερνηση,και ειναι στημενοι με καραμπινα σε καθε κινηση,σε καθε δημοσιευμα για να χτυπησουν αλλυπητα.
Εγω λοιπον λεω ενα ΟΧΙ..σε αυτην την πρακτικη.Στους προδοτες βασικα,που δεν ειναι Ελληνες αλλα ΟΠΑΔΟΙ κομματων,συμφεροντων και ιδεολογιων.
Αρχη ειναι ακομα.Ας δουμε την συνεχεια του εργου.Σορυ,ποιος αμφεβαλε οτι δεν θα εκβιαζαν οι αγορες και οι τραπεζες;Σοβαρα τωρα,υπαρχει κανενας με εστω λιγο μυαλο και γνωση που δεν θα το περιμενε;
Ομως..το να περιμενουμε με την καραμπινα στην γωνια,ενω ΞΕΡΟΥΜΕ πολυ καλα οτι ο αγωνας θα ειναι πολυ δυσκολος για το στραβοπατημα,ειναι ανηθικο θα ελεγα.
Πραγματικα το αποτελεσμα ειναι αμφιρωπο,αλλα δεν ειναι αυτο που με νοιαζει.Με νοιαζει οτι το παλευουμε με αξιοπρεπεια,καποιοι το παλευουν τουλαχιστον και αυτοι βεβαια διοτι εχουν καθαρο ποινικο μητρωο,σε αντιθεση με τους παλιους που δεν μπορουσαν καν να διαπραγματευτουν,καθως οι μιζες ολες,οι λιστες λαγκαρντ κλπ,τους εκαναν ερμαιο εκβιασμων απο την τροικα.

Δυστυχως δεν παλευει τιποτα. Φιλολογικες συζητησεις που καταληγουν σε αδιεξοδο. Η κυβερνηση παει στο εξωτερικο χωρις να εχει καταρτησει καποιο συγκεκριμενο πλανο που να παρουσιασει στους ξενους, ζηταει χρονο, αλληλεγγυη, συμπαρασταση, αγκαλιτσες αλλα δεν μιλαει για κατι συγκεκριμενο. Με ενα οργανωμενο σχεδιο θα μπορουσε οντως να διαπραγματευτει με τους ξενους και στο τελος να τα βρει καπου στη μεση, κατι το οποιο θα ηταν και το πιο καλο σεναριο για τη χωρα, παραμονη στο ευρω με καποια χαλαρωση. Και πολυ αμφιβαλλω αν μια κυβερνηση που τα στελεχη της δεν ακολουθουν κοινη γραμμη (πχ ο Βαρουφακης λεει για ιδιωτικοποιησεις ενω ο Λαφαζανης θελει να τα κρατικοποιησει ολα) θα μπορεσει να παρουσιασει ενα σοβαρο σχεδιο που θα γινει αποδεκτο απο τους ξενους. Ειτε το θελουμε ειτε οχι αυτη τη στιγμη αυτο το χαρουμενο παρεακι της ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ ειναι το μονο που δεχεται να μας δανεισει. Τα υπολοιπα ειναι για λαϊκη καταναλωση

Οσο για το σχολιο σου για τον Σαμαρα, ναι πολυ πιθανον δεν θελει να πετυχει ο Τσιπρας, ο Τσιπρας ομως ηθελε να πετυχει ο Σαμαρας; Ετσι παιζεται το παιχνιδι της αντιπολιτευσης, μπορει να ειναι ανηθικο να βαζεις το προσωπικο σου συμφερον πανω απο την σωτηρια της χωρας, αλλα αυτη ειναι η πολιτικη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δια στοματος του υπουργου οικονομικων, συμφωνει με το 70% των μεταρρυθμισεων που προεβλεπε το Μνημονιο και που τωρα του ζητανε οι ξενοι. Ποσες φορες ψηφισε κατι ή ποσες φορες παραδεχτηκε οτι καποιο μετρο που περασε η κυβερνηση ηταν σωστο; Δεν μπορει 2.5 χρονια να μην εκανε τιποτα σωστο. Καποια περικοπη σε δαπανες, καποια απλοποιηση διαδικασιων, τη μειωση του ΦΠΑ, κατι ρε παιδι μου. Ειναι απλα ηλιθιο να κατηγορουν τον Σαμαρα για την τακτικη που ακολουθει. Ακομα και οι ιδιοι ξερουν οτι στη θεση του θα εκαναν το ιδιο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
...ο Τσιπρας ομως ηθελε να πετυχει ο Σαμαρας; ...

Νομίζω, ότι ο σύντροφος Αλέξης δεν έχει...σαδιστικά ένστικτα!

ΥΓ: Στον κόκκινο δεν βγάζεις κάρτα κόκκινη, αλλά φαιά!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Καποιοι το παιζουν Ελληνες,αλλα ΔΕΝ ειναι Ελληνες

Η Χρυσή Αυγή τελικά μας δίδαξε πάρα πολλά τελικά ... δίδαξε σε όλες τις τάξεις, χρώματα και μήκη των κατοίκων της Ελλάδας. Μπράβο μας!

Σε πολιτική κουβέντα εμφανίζεται κατά πόσο κάποιος ή κάποιοι είναι πραγματικός και πραγματικοί Έλληνας και Έλληνες. Σε αυτή, λοιπόν, την οικογένεια δεν θέλω να είμαι μέλος, ντρέπομαι για την οικογένεια αυτή :/:

Ο ένας δρόμος είναι απλά η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ε.Ε. Το αν θα φύγουμε μόνοι μας, ή αν θα μας δώσουν πόδι δεν έχει και τόση σημασία. Σε αυτή την περίπτωση η δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να ξαναστήσει ένα ολόκληρο κράτος απ'την αρχή. Να ξαναφτιάξει τον παραγωγικό τομέα, να γκρεμίσει το παλιό κράτος της διαφθοράς και της πελατειακής πολιτικής και να οικοδομήσει στη θέση του ένα μοντέρνο κράτος δικαίου. Ένα μεγάλο στοίχημα αν μη τι άλλο. Ένα στοίχημα όμως που νομίζω πως ήρθε πλέον ο καιρός να παίξουμε. Η έξοδος της Ελλάδας όμως σημαίνει και την αρχή του τέλους για την Ευρώπη. Γιατί πολύ σύντομα στα χνάρια μας θα ακολουθήσουν και οι άλλες ασθενείς χώρες του νότου. Ιδιαίτερα αν η Ελλάδα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της μετά από τη βουτιά στο κενό, δίχως τη στήριξη της μαμάς Γερμανίας. Αυτός είναι και ίσως το μοναδικό δίλημμα για τους Γερμανούς.

Ο δεύτερος δρόμος είναι ο δρόμος της υποχώρησης από τους Ευρωπαίους και της επαναδιαπραγμάτευσης της κατάστασης της Ελλάδος. Ο μόνος λόγος που επιβάλει αυτό σενάριο, είναι ο φόβος για το μέλλον της Ε.Ε. όταν η Ελλάδα αναγκαστεί να ανοίξει την πόρτα της εξόδου. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγκαστεί να αλλάξει ριζικά τους επόμενους μήνες, ή απλά να πεθάνει.

Είχα ρωτήσει έναν παντρεμένο φίλο μου τι είναι τελικά ο γάμος αυτό που απάντησε είναι ο γάμος είναι το σπίτι, είναι να ξέρεις ότι το σπίτι που το θεωρείς δικό σου και διαβάζεις, χτενίζεσαι, κοιμάσαι και διασκεδάζεις και κάποιο άλλο άτομο θα το θεωρεί εξίσου δικό του και θα κάνει τα ίδια πράγματα για εσένα. Όταν, μου είπε, θα συνηθίσεις αυτή την ιδέα θα είσαι έτοιμος για γάμος.

Πόσο μοιάζει η ΕΕ με έναν γάμο; Θα έλεγα πολύ και μάλλον τόσο καιρό δεν καταλαβαίναμε αυτό. Δεν είχαμε και κατάλληλα σχολεία για αυτό. Δεν μας μίλησε κανένας για την ΕΕ. Οι πατεράδες μας γνώρισαν τους πεθερούς και μας πάντρεψαν. Την νύφη λίγο την ξέραμε, στα ανέμελα καλοκαίρια και μέσα από τις ετικέτες κάποιον προϊόντων στα απανταχού ράφια των καταστημάτων. Γνωρίζαμε τους ισπανικούς χυμούς και τα γερμανικά μπλουζάκια αλλά δεν γνωρίζαμε την συμβίωση με αυτή την γυναίκα.

Τώρα είναι πια αργά αλλά πράγματι επί της ουσίας αυτό που καλούμαστε είναι να αποφασίσουμε αν θέλουμε διαζύγιο. Το αν οι λογαριασμοί του τηλεφώνου και των καρτών έρχονται πιο αυξημένοι εκτός από αναπάντεχο είναι και λόγια να αγαπιόμαστε. Τώρα πια το ερώτημα είναι θέλουμε να είμαστε σύζυγοι ή εργένηδες.

Αν προσωπικά θέλω να είμαι στην ΕΕ; Μα φυσικά και το θέλω. Η ΕΕ δεν είναι μόνο το ΕΣΠΑ και το μεγάλο διαβατήριο. Η ΕΕ είναι ένα ξεχωριστό σχολείο ζωής. Είναι πως Ναπολέοντας Κώδικας μετατράπηκε σε εμπορικό δίκαιο και το 22 ενσωματώθηκε στην Ελλάδα. Είναι τα κοινά λογιστικά πρότυπα, είναι η κοινή γλώσσα και νοοτροπία που οφείλαμε να αποκτήσουμε και εμείς.

Η Ευρώπη θα έπρεπε να ήταν το σπίτι μας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Η Ευρώπη θα έπρεπε να ήταν το σπίτι μας.

Σε αυτό το σπίτι τα τελευταία 5 χρόνια είμαστε το άτακτο παιδί, που η μάνα το τιμωρεί και το βρίζει, ο πατέρας το απειλεί να το διώξει αν δεν συμμορφωθεί και οι παππούδες ορμηνεύουν τα υπόλοιπα παιδιά να μη γίνουν σαν κι αυτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

GiorgosAsi

Δραστήριο μέλος

Ο GiorgosAsi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 781 μηνύματα.
η ευρωπη αυτη τη χρονικη στιγμη βρισκεται σε εμβρυικο σταδιο και δεν εχει ακομα πολιτικη και οικονομικη κοινη πολιτικη οπως λχ η Αμερικη.Θα ηθελα αυτη τη στιγμη η χωρα μου να ειναι μεσα στην Ευρωπη μεσα στην συνθηκη ελευθερου εμποριου αλλα εξω απο το κοινο νομισμα,οπως η Σουηδια,η Ελβετια και η Νορβηγια και αλλες χωρες.Ετσι θα ειχαμε περισσοτερες δυνατοτητες οπως εκανε η Ισλανδια για την κριση.Τωρα οι πιεσεις απο την ευρωπη ειναι τεραστιες και ειναι παιχνιδια δυναμεων και συμφεροντων οπως λεει ο Ξεχασμενος .Αυτη η πολιτικη που ακολουθει η ευρωπη ειναι οτι χειροτερο για τις νοτιες χωρες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

timonierhs

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο timonierhs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,430 μηνύματα.
η ευρωπη αυτη τη χρονικη στιγμη βρισκεται σε εμβρυικο σταδιο και δεν εχει ακομα πολιτικη και οικονομικη κοινη πολιτικη οπως λχ η Αμερικη.Θα ηθελα αυτη τη στιγμη η χωρα μου να ειναι μεσα στην Ευρωπη μεσα στην συνθηκη ελευθερου εμποριου αλλα εξω απο το κοινο νομισμα,οπως η Σουηδια,η Ελβετια και η Νορβηγια και αλλες χωρες.Ετσι θα ειχαμε περισσοτερες δυνατοτητες οπως εκανε η Ισλανδια για την κριση.Τωρα οι πιεσεις απο την ευρωπη ειναι τεραστιες και ειναι παιχνιδια δυναμεων και συμφεροντων οπως λεει ο Ξεχασμενος .Αυτη η πολιτικη που ακολουθει η ευρωπη ειναι οτι χειροτερο για τις νοτιες χωρες.
Θα είχαμε περισσότερες δυνατότητες ευελιξίας αλλα θα είχαμε αρκετά χαμηλοτερο επίπεδο ζωής πριν και κατα τη διαρκεια της κρίσης. Ακόμα και σήμερα η Ελλάδα είναι απο τις πιο ανεπτυγμένες χώρες του πλανητη και σε μεγαλο βαθμο το οφείλει στο κοινο νομισμα της ευρωζώνης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
η ευρωπη αυτη τη χρονικη στιγμη βρισκεται σε εμβρυικο σταδιο και δεν εχει ακομα πολιτικη και οικονομικη κοινη πολιτικη οπως λχ η Αμερικη.Θα ηθελα αυτη τη στιγμη η χωρα μου να ειναι μεσα στην Ευρωπη μεσα στην συνθηκη ελευθερου εμποριου αλλα εξω απο το κοινο νομισμα,οπως η Σουηδια,η Ελβετια και η Νορβηγια και αλλες χωρες.Ετσι θα ειχαμε περισσοτερες δυνατοτητες οπως εκανε η Ισλανδια για την κριση.Τωρα οι πιεσεις απο την ευρωπη ειναι τεραστιες και ειναι παιχνιδια δυναμεων και συμφεροντων οπως λεει ο Ξεχασμενος .Αυτη η πολιτικη που ακολουθει η ευρωπη ειναι οτι χειροτερο για τις νοτιες χωρες.

Η Νορβηβια και η Ελβετια ειναι εκτος ΕΕ. Οι μονες χωρες της ΕΕ που εχουν παρει εξαιρεση απο το ευρω επισημα ειναι το Ηνωμενο Βασιλειο και η Δανια ενω ανεπισημα εχει και η Σουηδια. Ολες οι υπολοιπες χωρες που μπηκαν αργοτερα στην Ενωση ειναι υποχρεωμενες αργα ή γρηγορα να εφαρμοσουν το κοινο νομισμα οπως εκανε προσφατα η Λιθουανια
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
...
Η Ευρώπη θα έπρεπε να ήταν το σπίτι μας.
Πρέπει να πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ, για να είναι;:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Hlianna

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Hlianna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 286 μηνύματα.
Αν η πρωτη κοκκινη καρτα δινεται απο καποιους επειδη δεν υποχωρουμε στις αγορες στεινοντας κωλο,οπως εκαναν οι προηγουμενοι και το παλευουμε..πραγματικα μου αρεσει η κοκκινη καρτα.:D

Αυτο που εχω να πω εγω ειναι το εξης.
Οχι,δεν θελουν ΟΛΟΙ να πετυχει,εστω και μικρες νικες η Ελλαδα αυτη τη στιγμη.
Αμφιβαλλει κανεις οτι ο Σαμαρας δεν θελει να πετυχει;
Μα αν πετυχει η ελληνικη κυβερνηση καποια πραγματα,ο Σαμαρας και ο Βενιζελος,που πρεπει να πανε να κρυφτουν;
Ποιο χωμα θα τους κρυψει;
Καταλαβαινετε το ονειδος και η ξεφτυλα για αυτους;
Σαφως ΔΕΝ θελουν να πετυχει.
Ομοιως και τα τσιρακια τους.
Καποιοι το παιζουν Ελληνες,αλλα ΔΕΝ ειναι Ελληνες.Ειναι οπαδοι κομματων και ιδεολογιων ,ξεπερασμενων κιολας,που απο τη λυσσα τους επειδη δεν περασε η ιδεολογια τους και το κομμα που ηθελαν,ευχονται να μην πετυχει η κυβερνηση,και ειναι στημενοι με καραμπινα σε καθε κινηση,σε καθε δημοσιευμα για να χτυπησουν αλλυπητα.
Εγω λοιπον λεω ενα ΟΧΙ..σε αυτην την πρακτικη.Στους προδοτες βασικα,που δεν ειναι Ελληνες αλλα ΟΠΑΔΟΙ κομματων,συμφεροντων και ιδεολογιων.
Αρχη ειναι ακομα.Ας δουμε την συνεχεια του εργου.Σορυ,ποιος αμφεβαλε οτι δεν θα εκβιαζαν οι αγορες και οι τραπεζες;Σοβαρα τωρα,υπαρχει κανενας με εστω λιγο μυαλο και γνωση που δεν θα το περιμενε;
Ομως..το να περιμενουμε με την καραμπινα στην γωνια,ενω ΞΕΡΟΥΜΕ πολυ καλα οτι ο αγωνας θα ειναι πολυ δυσκολος για το στραβοπατημα,ειναι ανηθικο θα ελεγα.
Πραγματικα το αποτελεσμα ειναι αμφιρωπο,αλλα δεν ειναι αυτο που με νοιαζει.Με νοιαζει οτι το παλευουμε με αξιοπρεπεια,καποιοι το παλευουν τουλαχιστον και αυτοι βεβαια διοτι εχουν καθαρο ποινικο μητρωο,σε αντιθεση με τους παλιους που δεν μπορουσαν καν να διαπραγματευτουν,καθως οι μιζες ολες,οι λιστες λαγκαρντ κλπ,τους εκαναν ερμαιο εκβιασμων απο την τροικα.

Συμφωνω με την Πουπουλινα, κι απλα οταν διαβαζω παρομοια πραγματα το πρωτο πραγμα που μου ερχεται στο μυαλο να γραψω ειναι ΕΛΕΟΣ!!!
Πραγματικα τι πιστευετε οτι θα εκανε καλυτερο Σαμαρας και ο καθε Σαμαρας? Εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι πρωτη φορα καποιος κανει κατι για μας. Κατι που δεν εκανε ΚΑΝΕΙΣ αλλος.
Ειναι δυνατον να μη γινουν λαθη? Εννοειται οτι θα γινουν, το θεμα ειναι να μην περιμενουμε με την καραμπινα στο χερι για να τους ριξουμε.
Τοσα και τοσα λαθη εγιναν, τοσα παιχνιδια εις βαρος μας κι εμεις απλα σκυβαμε περισσοτερο το κεφαλι, τωρα που κατι παει να γινει, εστω κι αν δεν γινει τελικα, καποιος προσπαθησε και για μας κι αυτο για μενα ειναι πολυ θετικο.

Συνηθως αποφευγω εκφρασω αποψη σε πολιτικες συζητησεις, αλλα οταν βλεπω με το παραμικρο να κραζουν οταν γινεται ενα θετικο βημα, σκεφτομαι ειναι δυνατον?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Klaus

Διάσημο μέλος

Ο Klaus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 2,810 μηνύματα.
Δεν υπάρχει λόγος να κράξουμε παρά μόνο αν βρεθούμε σε δυσμενέστερη θέση από πριν. Αυτό αυτόματα θα σημαίνει ότι αυτοί που πιστεύαμε ότι κινδυνολογούσαν είχαν εν τέλει δίκιο. Αν βρεθούμε σε καλύτερη κατάσταση είχαν άδικο και μας δουλεύανε.

Simple as that?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top