Πυραμίδα και Δικτυακό Marketing - Ποιά είναι η Διαφορά;

H-M

New member

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 647 μηνύματα.
Μόλις πριν λίγο καιρό ξεκινήσατε την επιχείρησή σας MLM και ακούτε τη φράση "Είναι πυραμίδα!" Ή το ερώτημα "Είναι πυραμίδα;"

Η αντίρρηση "πυραμίδα" εμφανίζεται επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν καμία γνώση, ελλιπείς γνώσεις ή λανθασμένες γνώσεις σχετικά με το MLM και τις πυραμίδες. Παρακαλώ παρατηρήστε ότι έγραψα "πυραμίδα" εκεί. Με άλλα λόγια, ένα άτομο μπορεί να πιστεύει ότι το MLM είναι πυραμίδα, επειδή δεν γνωρίζει τι είναι μια πυραμίδα.

Όταν ο γιος μου ήταν μικρός του έδειχνα ένα αυτοκίνητο και έλεγα την λέξη "αυτοκίνητο". Σύντομα το κατάλαβε και όταν έδειχνε ένα αυτοκίνητο, έλεγε "αυτοκίνητο". Μετά, έδειξε ένα λεωφορείο και είπε "αυτοκίνητο". Είπα "Όχι, λεωφορείο." Δεν με πίστεψε. Γιατί; Επειδή είχε ήδη ορίσει οτιδήποτε μετακινείται σε τέσσερις τροχούς ως αυτοκίνητο! Σας έχουν τύχει υποψήφιοι που έχουν ήδη ορίσει το MLM ως πυραμίδα;

Για να το λύσω αυτό βρήκα ένα αυτοκίνητο και ένα λεωφορείο παρκαρισμένα το ένα δίπλα στο άλλο και του έδειξα τα χαρακτηριστικά που ήταν διαφορετικά και τα χαρακτηριστικά που ήταν ίδια. Τότε μόνο ο γιος μου μπορούσε να ορίσει εάν αυτό που έβλεπε ήταν αυτοκίνητο ή λεωφορείο.

Παρομοίως κι ΕΣΕΙΣ πρέπει να γνωρίζετε τι είναι πυραμίδα ώστε να μπορείτε να δείξετε τις διαφορές ανάμεσα σε μια πυραμίδα και στο MLM (δικτυακό μάρκετινγκ) στον υποψήφιό σας.

Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει τις διαφορές ανάμεσα στις πυραμίδες και στο MLM.
Πυραμίδα: Η λέξη πυραμίδα έχει απλά καταλήξει να σημαίνει μια επιχείρηση που φαίνεται απάτη.

Απάτη: Ένα δόλιο επιχειρηματικό πλάνο. Δόλος είναι η πρόθεση εκτέλεσης άδικης πράξης. Εξαπατώ σημαίνει κοροϊδεύω.

ΔΕΔΟΜΕΝΟ: Δεν υπάρχει δραστηριότητα (χρηματιστήριο, φιλανθρωπίες, εταιρίες, γιατροί, θρησκείες, MLM, κυβέρνηση κλπ.) που δεν έχει ιστορικό με απατηλές δραστηριότητες.

Όταν κοιτάτε τις απάτες είναι σημαντικό να εντοπίσετε την πραγματική πηγή που δημιουργεί την απάτη, υπάρχει ΠΑΝΤΑ τουλάχιστον ΕΝΑΣ άνθρωπος.

Πηγή: Κάποιος που προκαλεί, δημιουργεί ή ξεκινάει κάτι.

Εάν κάποιος σκοτώσει έναν άνθρωπο με μια πέτρα, μην κατηγορείτε την πέτρα! Η πέτρα δεν είναι η πηγή και δεν σκότωσε αυτή τον άνθρωπο. Ένας άνθρωπος με κακές προθέσεις είναι η πηγή και ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ την πέτρα για να προκαλέσει κακό.

Εάν ένας απατεώνας χρησιμοποιεί το τηλεμάρκετινγκ για να αποπλανήσει τα θύματά του σε μια απάτη, μην κατηγορείτε το τηλέφωνο. Ο απατεώνας (ένα άνθρωπος) είναι η πηγή και ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ το τηλέφωνο για να αναπτύξει την απάτη του.

Εάν ένας απατεώνας (ένας άνθρωπος) χρησιμοποιεί το MLM για να αναπτύξει την απάτη του, μην κατηγορείτε το MLM.

Μια βιομηχανία δεν μπορεί να είναι απάτη αφού δεν έχει την ικανότητα να εξαπατήσει ανθρώπους. Μόνο οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να εξαπατήσουν κάποιον.

Ο ένοχος στις πυραμίδες δεν είναι το MLM. Ο ένοχος είναι οι ανήθικες δραστηριότητες ενός ανθρώπου ή μιας ομάδας.

Ο λόγος που οι απάτες μερικές φορές χρησιμοποιούν το MLM είναι επειδή το MLM είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διανείμει κάποιος οτιδήποτε.

Παράνομο Σχήμα Πυραμίδας

Pyramida.jpg

Μια παράνομη επιχείρηση που εμπεριέχει την ανταλλαγή χρημάτων πρωταρχικά για την εγγραφή ανθρώπων στο σχήμα, συνήθως χωρίς να υπάρχει ως αντάλλαγμα κάποιο προϊόν ή υπηρεσία.

Μερικές φορές μπορεί να φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο προϊόν, αλλά αυτό είναι μόνο για να «δείχνει» σαν μια πραγματική επιχείρηση. Οι άνθρωποι που επιθυμούν το προϊόν εκτός της πυραμίδας είναι λίγοι ή μπορούν να πάρουν το προϊόν από αλλού σε φθηνότερη τιμή.

Εάν με γράφατε στην επιχείρησή σας και πλήρωνα 300? για να μπω ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΑΞΙΑΣ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ αυτό θα μπορούσε να είναι μια παράνομη πυραμίδα.

Δεν σημαίνει όμως ότι το MLM είναι παράνομη πυραμίδα επειδή οι άνθρωποι γράφουν άλλους ανθρώπους στη δουλειά. Τα ψιλά γράμματα ανάμεσα στο νόμιμο MLM και σε ένα παράνομο πυραμιδικό σχήμα (σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου – FTC) είναι η ανταλλαγή ενός πραγματικού προϊόντος.

MLM.jpg

Ωστόσο, εάν με γράφατε και αγόραζα προϊόντα αξίας 300? για να δω αν θέλω να κάνω τη δουλειά, τότε αυτό δεν είναι παράνομη πυραμίδα εφόσον το προϊόν είναι ένα «πραγματικό» προϊόν και όχι κάποιο αντικείμενο χωρίς αξία.

Οι περισσότερες νόμιμες εταιρίες MLM δίνουν 100% επιστροφή χρημάτων εντός 30 ημερών για τα προϊόντα εάν δεν σας αρέσουν. Και αν αγοράσετε στοκ για να το πουλήσετε και μετά αλλάξετε γνώμη για τη δουλειά, οι περισσότερες νόμιμες εταιρίες MLM θα σας δώσουν πίσω το 90% των χρημάτων που πληρώσατε για τα προϊόντα αυτά.

Οπότε η κύρια διαφορά ανάμεσα σε μια παράνομη πυραμίδα και μια νόμιμη εταιρία MLM είναι ότι η πυραμίδα δεν έχει «πραγματικό» προϊόν. Μια νόμιμη εταιρία MLM έχει ένα πραγματικό προϊόν που επιθυμεί ο κόσμος που είναι εκτός της επιχείρησης.

Μια άλλη διαφορά που ψάχνει η FTC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου) για να καθορίσει εάν μια εταιρία είναι πυραμίδα είναι το πώς διεξάγεται η δουλειά. Εάν υπάρχει πολύ παραπλανητική διαφήμιση (λένε ότι κάποιος μπορεί να βγάλει πολλά χρήματα με λίγη ή καθόλου δουλειά) ή αν η έμφαση δίνεται μόνο στην στρατολόγηση νέων ατόμων αντί να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στην ανεύρεση πελατών και στην ανεύρεση συνεργατών – τότε θα μπορούσε να είναι πυραμίδα.

Βλέποντας τις πυραμίδες αντικειμενικά

Μερικές φορές μου αρέσει να δείχνω ότι δίνεται πολύ αρνητική έμφαση στις παράνομες πυραμίδες, αλλά αν το δείτε αντικειμενικά σε σύγκριση με άλλες βιομηχανίες τότε θα δείτε ότι είναι τελικά υπερβολική έμφαση. Ο τρόπος με τον οποίο βάζω τις πυραμίδες σε αντικειμενική σκοπιά είναι δείχνοντας τις απώλειες που προκαλούνται από πυραμίδες σε αντίθεση με τις απώλειες που προκαλούνται από άλλες δραστηριότητες. Κοιτάξτε την παρακάτω εικόνα:

stocks-vs-MLM.jpg

'Οπως μπορείτε να δείτε, οι πυραμίδες δεν προκαλούν πολλές χρηματικές απώλειες σε σύγκριση με άλλες δραστηριότητες.

Μην παρεξηγείτε το σχόλιό μου για τις πυραμίδες – δεν μου αρέσουν καθόλου. Θέλω να εξαλειφθούν. Αλλά τους δίνεται υπερβολική έμφαση σε σύγκριση με το πού χάνει ο κόσμος τα περισσότερα χρήματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

iJohnnyCash

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 17,173 μηνύματα.
Είναι υπερβολικά αλαζονικό να συγκρίνουμε το χρηματιστήριο με τις πυραμίδες ή με το MLM. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Επίσης η σύγκριση που κάνεις είναι τελείως βεβιασμένη. Καταρχάς άλλο πλήθος έχει το χρηματιστήριο και άλλο το MLM, μια πρόχειρη ιδέα ήταν να μας παρουσίαζες την "χασούρα" ανά μέσο άτομο.

Δεν θα μπω στην λογική να υποστηρίξω το χρηματιστήριο έναντι του MLM/Πυραμίδων, δεν έχει νόημα.

Ωστόσο, λες ότι η η νόμιμη μορφή πυραμίδας έχει στην ουσία σαν στόχο να γνωρίσει κάποιος "καλά" προϊόντα και αν πράγματι να του αρέσουν να συμβάλει στις προώθηση τους.

Και ρωτάω, πότε στην ιστορία ένα πράγματι καλό προϊόν δεν πέτυχε; Γιατί μια εταιρία που παράγει πράγματι καλά προϊόντα να χρειαστεί να κάνει χρήση του MLM; Επίσης μπορείς να μου παραθέσεις 2-3 γνωστά και καλά προϊόντα που έγιναν δημοφιλείς στο ευρύ κοινό με βάση το MLM;

Για ποίο λόγο κάποιος, που έχει την ικανότητα πωλεί και είναι διατεθειμένος να αναλάβει το ρίσκο που εμπεριέχει κάθε αγορά, να συμμετέχει σε ένα σχήμα MLM και να μην ακολουθήσει ένα "παραδοσιακό" σχήμα; (π.χ. retail sales).

Επίσης πως δικαιολογείς ότι γεγονός ότι γνωστοί στο χώρο του Marketing, π.χ. Kotler, δεν αναφέρουν τίποτα για το MLM ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

New member

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,328 μηνύματα.
Ενα ιδιαιτερα ενδιαφερον αρθρο περι "Πυραμίδων" και δικτυακου Μαρκετινγκ ειναι το παρακατω.

Ο Charles Ponzi ήταν ένας Αμερικανός απατεώνας, ιταλικής καταγωγής. Τον Ιούνιο του 1919 κατόρθωσε να πείσει μερικούς να του εμπιστευτούν τα χρήματά τους υπό την μορφή επένδυσης, με την προϋπόθεση ότι θα τους τα επέστρεφε σε 45-90 μέρες προσαυξημένα κατά 50%.

Για να προωθήσει το σχήμα αυτό, δημιούργησε μια εταιρία, την «Securities Exchange Company». Ο Ponzi πράγματι τον πρώτο καιρό, πλήρωνε μέχρι το τελευταίο δολάριο, ότι είχε υποσχεθεί. Όπως ήταν φυσικό, το νέο αυτό, του γρήγορου κι εύκολου χρήματος, διαδόθηκε αστραπιαία. Τον Φεβρουάριο του 1920, ο Ponzi είχε καταφέρει να συγκεντρώσει, το τεράστιο ποσό για εκείνη την εποχή, των 5.000$. Τον Μάρτιο του ίδιου έτους, είχε φτάσει τα 420.000$ κι από τον Ιούλιο, άρχισε πλέον να μετράει εκατομμύρια.

Η «συνταγή» της επιτυχίας του, βασίζονταν σε κάτι πολύ απλό… Με τα χρήματα των τελευταίων στη σειρά «επενδυτών» πλήρωνε τους πρώτους κ.ο.κ.Το ίδιο διάστημα όμως αρχίζουν και τα πρώτα «ερευνητικά» δημοσιεύματα του τύπου για το φαινόμενο Ponzi που αργότερα θα επιφέρουν και την επίσημη έρευνα εκ μέρους του κράτους. Οι «επενδυτές» αρχίζουν τότε και πανικοβάλλονται. Σπεύδουν όλοι να πάρουν τα χρήματά τους. Ο Ponzi προσπαθώντας να διατηρήσει την αξιοπιστία του, πληρώνει μέσα σε 3 μέρες 2 εκατομμύρια δολάρια στους «επενδυτές» που συνοστίζονταν στους δρόμους, έξω από τα γραφεία της επιχείρησής του. Αρκετοί, βλέποντας ότι ο Ponzi πληρώνει ακόμα χωρίς πρόβλημα, αλλάζουν γνώμη και δεν παίρνουν τα χρήματά τους.

Το σχήμα Ponzi τελικά κατέρρευσε τον Αύγουστο και ο ίδιος ο Ponzi συλλαμβάνεται, καταδικάζεται και φυλακίζεται. Συνολικά, μέσω της απάτης του, συγκέντρωσε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια από σχεδόν 17.000 «επενδυτές» οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να εξανεμίζονται.

Έκτοτε, τα σχήματα Πόντσι πήραν διάφορες μορφές και βρήκαν το πιο πρόσφορο έδαφος στο διαδίκτυο μέσα από τα λεγόμενα HYIP (High Yield Investement Programms), ή επί το ελληνικότερον «Επενδυτικά Προγράμματα Υψηλής Απόδοσης».

Ο τρόπος λειτουργίας των HYIP είναι πανομοιότυπος με της «εταιρίας» του Πόντσι, μόνο που «προσφέρονται» πλέον μεγαλύτερες «αποδόσεις» (ακόμη και πάνω από 1000%) και για πολύ λιγότερες μέρες (ακόμη και ώρες). Οι δε καταθέσεις και «πληρωμές» γίνονται γρήγορα κι αυτόματα μέσω διαδικτύου. Επιπλέον, ο «επενδυτής» κερδίζει προμήθεια αν καταφέρει και εγγράψει κι άλλα μέλη στο πρόγραμμα.

Αν και πολλοί γνωρίζουν ότι τα HYIP είναι «πυραμίδες», εντούτοις συμμετέχουν, ελπίζοντας ότι θα είναι από τους πρώτους που θα μπουν στο «πρόγραμμα» και ο διαχειριστής δεν θα «εξαφανιστεί» σύντομα με τα δικά τους χρήματα. Ωστόσο, υπάρχουν και οι ανυποψίαστοι που πιστεύουν ότι βρήκαν την λύση για το εύκολο χρήμα. Τα HYIP Είναι ο ορισμός της διαδικτυακής πυραμίδας και ο «Δούρειος Ίππος» των απατεώνων που θα εξαφανιστούν αργά ή γρήγορα με τα χρήματα των «επενδυτών».

Μια άλλη παραλλαγή των HYIP είναι τα λεγόμενα Autosurfs προγράμματα που απαιτούν «συνδρομή» (υπάρχουν και τα «δωρεάν», αλλά κι αυτά απάτη είναι). Σε αυτά τα προγράμματα, ο χρήστης καταθέτει ένα ποσό με την προοπτική να το ξαναπάρει σύντομα προσαυξημένο, όπως και στα HYIP. Μόνο που εδώ, ο χρήστης θα πρέπει να «δουλέψει» και λίγο. Παρακολουθεί λοιπόν καθημερινά έναν συγκεκριμένο αριθμό διαφημίσεων. Έχει έτσι την ψευδαίσθηση, ότι «ιδρώνει» για να βγάλει το κέρδος του. Φυσικά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με των HYIP. Αργά ή γρήγορα οι ιδιοκτήτες των Autosurfs, «κατεβάζουν» τις ιστοσελίδες τους και εξαφανίζονται με όσα χρήματα πρόλαβαν να μαζέψουν.

Ένα Autosurf που είχε κάνει πάταγο το 2005-2006, ήταν το 12DailyPro της Charis F. Johnson στις ΗΠΑ. Μέσα σε 9 μήνες και μέσω του Autosurf που είχε δημιουργήσει, είχε συγκεντρώσει και μεταφέρει στον προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό, περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια (χρήματα «επενδυτών» φυσικά), ενώ το συνολικό ποσό που διακινήθηκε μέσω της 12DailyPro εκτιμάται στα 2 περίπου δισεκατομμύρια δολάρια.

Μια άλλη και πολύ γνωστή μορφή πυραμίδας, είναι τα γνωστά MLM. Αν κι εδώ δεν μπορούμε να μιλήσουμε για 100% απάτη, εν τούτοις ο νομιμοφανής τρόπος που λειτουργούν τα MLM προδίδει αρκετές φορές εκμετάλλευση. Θεωρούμε σκόπιμο να αντιγράψουμε ένα άρθρο του www.geocities.com/apatesgr το οποίο είναι αρκετά κατατοπιστικό και γλαφυρό σε σχέση με τα MLM και τον τρόπο λειτουργίας τους:

Τι είναι μία «πυραμίδα»;

Μία πυραμίδα (ή αεροπλανάκι, επιχείρηση οργάνωσης δικτύων καταναλωτών, επιχείρηση πολυεπίπεδου marketing, επιχείρηση δικτυακού marketing) είναι ένα απατηλό σύστημα για να βγάζει κανείς χρήματα, το οποίο απαιτεί ένα ατελείωτο ρεύμα στρατολογημένων μελών για την επιτυχία. οι συμμετέχοντες

α) δίνουν χρήματα σʼ εκείνους που τους στρατολόγησαν και
β) στρατολογούν νέα μέλη για να τους πάρουν χρήματα.Η όλη απάτη καλύπτεται με μία «επιχειρηματική ευκαιρία» από μία «μεγάλη πολυεθνική» η οποία ποτέ δεν κατονομάζεται και δηλώνει ότι απλά 8έλει να προωθήσει κάποια προϊόντα και τίποτε άλλο (ισχυρίζονται ότι δεν είναι ούτε πλασιέ ούτε telemarketing). Τα ποσά που υπόσχεται η ευκαιρία αυτή είναι από μόνα τους ύποπτα.


Μία πυραμίδα λέγεται έτσι επειδή το όλο σύστημα απεικονίζεται σαν ένα τρισδιάστατο τρίγωνο. Αν μία πυραμίδα ξεκινούσε από έναν άνθρωπο στην κορυφη με απλά 10 άτομα κάτω του (οι οποίοι λέγονται downlines), και 100 κάτω τους, και 1000 κάτω τους κλπ. η πυραμίδα θα απασχολούσε όλους τους ανθρώπους στη γη σε μόνο 10 στρώματα μʼ ένα μόνον απατεώνα στην κορυφή. Ένα διάγραμμα θα μας βοηθούσε να το δούμε αυτό:


1
10
100
1,000
10,000
100,000
1,000,000
10,000,000
100,000,000
1,000,000,000
10,000,000,000
...


Για να δούμε τα βασικά συστατικά ενός MLM (πρόγραμμα πολυεπίπεδου marketing):

 • Επιχειρηματική Ιδέα - Είναι το περίφημο «κόλπο» που θα σας πετάξει για δόλωμα ο αντιπρόσωπος, με σοβαρότητα, καθώς θα μιλάτε για κάτι αδιάφορο. Αν έχετε μηχανή θα σας ρωτήσει «Τι μηχανή έχεις;» και αφού του απαντήσετε θα σας πει «πως θα σου φαινόταν αν του χρόνου μπορούσες να έχεις την πιο ακριβή BMW»; Εσείς θʼ αναρωτηθείτε «Μα πως;» και θα σας πετάξει την «Ιδέα]. Το ψάρεμα του υποψήφιου για να εντοπιστούν οι ανάγκες ή επιθυμίες στις οποίες θα δοθεί σαν λύση το MLM είναι κλασική περίπτωση. Είτε ψάχνετε για δουλειά, λεφτά, αμάξι, μηχανή, σπίτι, κότερο, η επιχειρηματική ιδέα είναι ο ιδανικός τρόπος να τα αποκτήσετε. Η πιο σωστά να βοηθήσετε τους «από πάνω» να τα αποκτήσουν…
 • Εγγραφή επί πληρωμή στο πρόγραμμα - Ώστε σας προσέλαβαν να πουλάτε προϊόντα και πρέπει να πληρώσετε εγγραφή; Αν τα προϊόντα έχουν κάποια, οποιαδήποτε έστω, αξία η εταιρεία πρέπει να βγάζει τα λεφτά της από πωλήσεις αυτών των προϊόντων. Ή μήπως τα βγάζει από εσάς;
 • Υλικό προώθησης πωλήσεων - Πολλά προγράμματα MLM έχουν υποαπάτες μέσα στις απάτες που τα ίδια είναι. Αυτά είναι τα distributor kits με διαφημιστικό υλικό, κασέτες, βιντεοκασέτες και βιβλία σχετικά με το πρόγραμμα και τον τρόπο που πρέπει να πλασάρεται. Για σκεφτείτε το λίγο. Μία εταιρεία θέλει να πουλήσετε τα προϊόντα της κι εσείς πληρώνετε το διαφημιστικό τους υλικό; Όταν προσθέσετε και τα τεράστια κέρδη που οι top dogs στην κορυφή της πυραμίδας βγάζουν από πωλήσεις τέτοιων kits τότε κάτι βρωμάει. Αλλά βέβαια αυτό είναι ένα νέο είδος οικονομίας κι εμείς δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Κρίμα…
 • Εκπαιδευτικά Σεμινάρια - Άλλος ένας ωραίος τρόπος αρμέγματος των θυμάτων είναι τα «εκπαιδευτικά σεμινάρια» που οργανώνονται από πολλά MLMs για να «εκπαιδεύσουν» τους αντιπροσώπους τους σχετικά με τις πωλήσεις. Δεν γίνεται σχεδόν καθόλου πραγματική εξάσκηση, απλά χοντρά λόγια για το πως θα πλουτίσουν όλοι στο μέλλον, και γενικολογίες για να κρατάνε το ηθικό ψηλά. Πολλοί MLMers υποστηρίζουν ότι είναι ένα είδος εκπαίδευσης χρήσιμο και πρακτικό (γι αυτό και δικαιολογούνται τα ποσά που δίνουν τα μέλη για να συμμετάσχουν). Τολμούν επίσης να συγκρίνουν τον κάθε απατεώνα που φέρνουν να μιλήσει εκεί με σοβαρούς επιστήμονες οι οποίοι πηγαίνουν σε συνέδρια (και πρέπει ανάλογα να πληρώνονται). Υποτίθεται ότι είναι προαιρετικά αλλά ξέρουμε καλά πόσες επιλογές αφήνουν οι από πάνω στα μέλη που διστάζουν («είναι 100% προαιρετικά αλλά και 100% απαραίτητα», «είναι προαιρετικά, όπως κι η επιτυχία»). Αυτά τα φοβερά και τρομερά σεμινάρια που είναι τόσο χρήσιμα για τις πωλήσεις των προϊόντων γιατί να τα πληρώνει κανείς από την τσέπη του ενώ θα έπρεπε να το κάνει η ίδια η εταιρεία για το προσωπικό της;
 • Μόνο τα άτομα στην κορυφή κερδίζουν λεφτά - Όου γιες, εκείνοι στα πρώτα δύο επίπεδα είναι πάμπλουτοι, όντως οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα, έχουν ιδιωτικά jets, πάνε κρουαζιέρες. Οι φωτογραφίες τους σε επαύλεις και μπροστά από κότερα είναι αληθινές. Ξέρετε γιατί; Γιατί τρώνε λεφτά από όλους τους υπόλοιπους από κάτω οι οποίοι έχουν να επιδείξουν μόνο τεράστια χρέη. Από κάπου πρέπει να έρχονται όλα αυτά τα κέρδη κι ένα κλασικό ψέμα που θα σας πούνε είναι «μπες τώρα που είναι νωρίς για να έχεις τεράστια κέρδη μετά που όλοι θʼακολουθήσουν» ή «γίνεται χαμός, όλοι μπαίνουν, εσύ τι θα κάνεις;» για να σας εξαναγκάσουν να μπείτε τώρα, χωρίς πολλή σκέψη, κι ας έχουν οι μεγαλύτερες τέτοιες εταιρείες εδώ και αρκετά χρόνια στάσιμο πληθυσμό.
 • Το ποσοστό παραίτησης από τα MLM είναι τεράστιο - Οι περισσότεροι (και οι πιο τυχεροί) τα παρατάνε αμέσως αφού διαπιστώσουν ότι δεν πάει μακρυά. Από τους εναπομείναντες που θα το πολεμήσουν, οι ανώτεροί τους θα τους πούν ότι είναι οι «επιτυχημένοι», οι «εκλεκτοί», οι «πραγματικοί στρατιώτες» δηλαδή πέτυχαν να εξαπατήσουν άλλους οι οποίοι πιθανόν να ξοδέψουν μερικά λεφτά και μετά να παραιτηθούν. Οι οργανωτές τέτοιων schemes γνωρίζουν τις πιθανότητες και τα ποσοστά και ακόμη κι αν κάποιος καταφέρνει να φέρει απίστευτα πολύ κόσμο μέσα στο κόλπο τα κέρδη που έχουν αυτοί είναι πολύ περισσότερα.
 • Πίστη! - Οι οργανωτές MLM προγραμμάτων λένε στους αντιπροσώπους/διανομείς ότι πρέπει να πιστέψουν στο πρόγραμμα. Σε μία προσπάθεια εξάλειψης κριτικής σκέψης και πλύσης εγκεφάλου, το θύμα πρέπει να πιστέψει ότι είναι μέρος των εκλεκτών που θα γίνουν σύντομα πλούσιοι. Αυτό το σύντομα βέβαια αργεί κάπως αλλά «πιστέψτε»! Πολλοί διανομείς είναι τόσο απόλυτοι και πιστεύουν στο δίκαιο του MLM τους ούτως ώστε πιστεύουν πραγματικά τα ψέμματα που λένε για τα προϊόντα τους. Αυτό δεν τα κάνει λιγότερο ψέμματα. Επίσης είναι ενδεικτικό ότι όταν κάποιος εγκαταλείπει το MLM ξαναγυρίζει στα προϊόντα λιανικής κι εγκαταλείπει όλα εκείνα τα μοναδικά προϊόντα που πουλούσε με τόσο ζήλο. Γιατί άραγε;
 • Downline - Όταν κάποιος μπαίνει σʼένα MLM του υπόσχονται ότι αν είναι «επιτυχημένος» (στην εξαπάτηση άλλων) θα δημιουργήσει μία μεγάλη ακολουθία μελών οι οποίοι θα στρατολογούν κι άλλους συνεχώς. Η ακολουθία αυτή από επίπεδα μελών λέγεται downline και υποτίθεται ότι αν κάποιος ακολουθεί το σύστημα που του υπαγορεύει εκείνος που τον έγραψε (ο οποίος λέγεται upline ή ανάδοχος) σύντομα θα χτίσει ένα τεράστιο downline που θα του αποφέρει τεράστια κέρδη. Η υπόσχεση αυτή είναι εντελώς απατηλή και όπως είδαμε παραπάνω βρίσκει πολλούς περιορισμούς. Ακόμη κι αν κάποιος πετύχει να εξαπατήσει πολύ κόσμο το μόνο που κερδίζει έιναι όλο περισσότερη εργασία (να κρατάει κανείς κόσμο μέσα σε μία απάτη χωρίς κέρδος θέλει πολύ δουλειά κι επιμονή) και λίγα μικροπρόθεσμα κέρδη μέχρι να τα παρατήσει αφού μετά γίνεται όλο και πιο δύσκολο να συντηρήσει ένα downline καθώς μέλη φεύγουν από παντού και νέα πρέπει να προστεθούν.
 • Αγορά προϊόντων από τους ίδιους τους διανομείς - Πολλοί διανομείς αναγκάζονται νʼ αγοράζουν οι ίδιοι προϊόντα καθώς δεν καταφέρνουν να πουλήσουν αρκετά σε άλλους. Μαζικές πωλήσεις είναι σημείο επιτυχίας για τους άλλους και οι νέοι διανομείς συχνά αγοράζουν τεράστιες ποσότητες για νʼ ανέβουν στο επόμενο επίπεδο. Αυτό συμβαίνει συνήθως στα MLMs στα οποία κάποιος μπορεί να εξαγοράσει την άνοδό του σʼ επόμενο επίπεδο. Το μόνο που μένει είναι μεγάλες ποσότητες φτηνιάρικων προϊόντων κι ένα χρέος από τις αγορές.
 • Προσποιητή επιτυχία - Η αγορά προϊόντων από τους ίδιους τους διανομείς είναι ένας μόνο τρόπος προβολής ανύπαρκτης επιτυχίας. Για να πείσετε τα υποψήφια θύματα πρέπει να πείτε πολλά ψέμματα για δήθεν υψηλές απολαβές, να ξοδεύετε πολλά λεφτά για να δίνετε την εντύπωση ότι έχετε πετύχει. Πολλοί δεν έχουν χρήματα για πέταμα κι όμως δανείζονται για να δώσουν την εντύπωση επιτυχημένου, συνήθως από προτροπές των uplines τους οι οποίοι τους διαβεβαιώνουν ότι τα πλούτη δεν αργούν να έρθουν. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι τα πλούτη δεν έρχονται ποτέ και αφού κάποιοι τα παρατάνε, τους μένουν μόνο χρέη. Έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες για επιτυχημένους αντιπροσώπους οι οποίοι οδηγούσαν Mercedes και BMW αλλά μετά δεν είχαν λεφτά να φάνε, να πιούν ένα καφέ ή να πληρώσουν νοίκι, λογαριασμούς και τη δόση για τη Mercedes.
 • Επιτυχημένοι - Αυτοί είναι οι «θεοί» του MLM οι οποίοι έρχονται από έξω και μας μιλάνε σε συγκεντρώσεις για το πως έγιναν πάμπλουτοι από το x MLM. Αυτοί πολλές φορές είναι επαγγελματίες απατεώνες και βγάζουν λεφτά μόνο και μόνο από τέτοιες εμφανίσεις και ομιλίες κι επίσης εμφανίζονται σε περισσότερα από ένα MLMs και λένε την ίδια ιστορία. Ο σκοπός τους είναι να έρθουν, να πουλήσουν ψεύτικες ιστορίες και να ψήσουν νέα μέλη. Μην τους πιστεύετε, μην περιμένετε να γίνετε «πλούσιοι» σαν κι αυτούς και ρωτήστε τους για τις δόσεις της αμαξάρας που χρωστάνε ακόμη. Το κόλπο είναι παλιό, να βάζεις έναν μιλημένο να το παίζει επιτυχημένος (ακόμη και οι παπατζήδες το έκαναν).
 • Διασημότητες - Πολλά MLMs θα σας πουν ότι «ο τάδε celebrity μόλις μπήκε στο πρόγραμμα» για να φανούν αξιόπιστα. Ο celebrity αυτός όμως δεν έβγαλε τα λεφτά του στο MLM αυτό - ούτε κι εσείς.
 • Άρνηση κριτικής - Αν δείτε το τάδε MLM να παρουσιάζεται αρνητικά σʼ ένα website ή δημοσιογραφική εκπομπή ή ακόμη και συζήτηση και το αναφέρετε σʼ ένα αντιπρόσωπο τότε έχει έτοιμες τις απαντήσεις. «Προσπαθούν να μειώσουν τις καλές ευκαιρίες», «συνομωτούν εναντίον των πραγματικά κερδοφόρων εταιρειών γιατί αυτές είναι το μέλλον», «δεν καταλαβαίνουν τη νέα οικονομία και αντιστέκονται», «είναι αποτυχημένοι ενώ εμείς είμαστε νικητές και μας ζηλεύουν», «μην ακούς τους χαμένους, μόνο τους νικητές» κλπ. Η συμβουλή τους είναι «να μην τους ακούμε γιατί φέρνουν αρνητικές σκέψεις και μας στερούν από τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τους σκοπούς μας». Όταν κάποιος προσπαθεί να σας πουλήσει ένα MLM και πείτε «α, κι άλλο MLM;» θα σας ρωτήσει «Γιατί; Τι ξέρεις για το x MLM;» για να δει πόσα ξέρετε σχετικά με το MLM του και πως θα σας το πουλήσει. Πολλοί θʼ αρνηθούν μέχρι εσχάτων ότι όλα αυτά που λέμε ισχύουν και θα σας γεμίσουν με ψεύτικες υποσχέσεις και «στοιχεία» που τους πάσαραν από πάνω. Ένα πράγμα προσέξτε: μείνετε ανοιχτοί σε κριτική και αξιολογήστε αντικειμενικά ότι σας λένε υπέρ ή κατά των MLM. Το ότι σας λέει κάποιος ότι πχ. το MLM διδάσκεται στο Harvard δεν σημαίνει ότι είναι αυτόματα αλήθεια. Στείλτε ένα e-mail στο Harvard και δείτε μόνοι σας.
http://www.pare-dose.net/blog/?p=83
Τα συμπερασματα δικα σας...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Estartu

New member

Η τρελή κι αλλοπαρμένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 119 μηνύματα.
Για να το λύσω αυτό βρήκα ένα αυτοκίνητο και ένα λεωφορείο παρκαρισμένα το ένα δίπλα στο άλλο και του έδειξα τα χαρακτηριστικά που ήταν διαφορετικά και τα χαρακτηριστικά που ήταν ίδια. Τότε μόνο ο γιος μου μπορούσε να ορίσει εάν αυτό που έβλεπε ήταν αυτοκίνητο ή λεωφορείο.εντελώς άστοχο και αφελές παράδειγμα σαν κι αυτά που συνήθως χρησιμοποιούνται για να στηρίξουν
τέτοιους "καινοτόμους" τρόπους μάρκετιγκ ...

διότι το λεωφορείο είναι ένα απλά ένα άλλο είδος αυτοκινήτου ( όπως ακριβώς και το "δικτυακό μάρκετιγκ"
είναι ένα άλλο είδος πυραμίδας)


επειδή όμως ο όρος αυτός έχει αποτυπωθεί στο μυαλό του μέσου καταναλωτή ως συνώνυμο της "απάτης"
τα διάφορα ξευτέρια του μάρκετιγκ εφηύραν έναν νέο όρο ( = άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς ) για να πλασάρουν την ιδέα τους ;)


οι μόνοι πραγματικά ωφελιμένοι από τις διάφορες επιχειρήσεις αυτού του τύπου είναι οι στρατηγοί

όσο για το κέρδος τους, δεν προέρχεται από τις πωλήσεις του όποιου προϊόντος εμπορεύονται αλλά από τα
ποσοστά επί των πωλήσεων και τις εγγραφές αυτών που στρατολογούν και τα ποσοστά των επί των πωλήσεων
και τις εγγραφές αυτών που στρατολογούν οι στρατολογηθέντες και πάει λέγοντας

όσο ποιο κοντά είσαι στη κορυφή της πυραμίδας ( ή του δικτύου αν θέλετε με τη νέα ορολογία) τόσο
περισσότερους έχεις απο κάτω σου που "δουλεύουν" για σένα (έτσι ακριβώς όπως το εξηγεί το άρθρο που
παρέθεσε η νεράϊδα)


όσο για την "απάτη" ...
δεν είναι το ότι το προϊόν που εμπορεύεσαι μπορεί να είναι άυλο/αέρας αλλά τα δήθεν απίστευτα κέρδη με
ελάχιστο χρόνο απασχόλησης που υπόσχονται προκειμένου να σε εγγράψουν ως μέλος και τα πραγματικά
ποσοστά αυτών που τα "καταφέρνουν" σε σχέση με αυτούς που μπαίνουν στο πρόγραμμα ...


:):D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 17,173 μηνύματα.
Μια θερμή παράκληση, μην μπλέκουμε το marketing με αυτά. Δεν έχει καμία απόλυτος σχέση το ένα με το άλλο :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Well-known member

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,828 μηνύματα.
λολ το εντυποσιακο ειναι πως ανθρωποι τα χαφτουν αυτα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

New member

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,658 μηνύματα.
Μια θερμή παράκληση, μην μπλέκουμε το marketing με αυτά. Δεν έχει καμία απόλυτος σχέση το ένα με το άλλο :)


Θα θελες. :P

Υγ. το μάρκετινγκ πλέον αφορά τοσα πολλά διαφορετικά μεταξυ τους πράγματα,
που τελικά δεν αφορά... τίποτα.Πυραμίδες, MLM
Υγ2. Αυτά τα επιχειρηματικά σχήματα ειναι α π ά τ η.
...Μα το δικό μου, δεν είναι :happy:
Mπορείτε και εσείς να συμμετάσχετε,
στείλτε μου απο 300 ευρά ο καθένας για περισσότερες πληροφοριες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 17,173 μηνύματα.
το μάρκετινγκ πλέον αφορά τοσα πολλά διαφορετικά μεταξυ τους πράγματα,
που τελικά δεν αφορά... τίποτα.
Αν είχες γνώση του Marketing θα ήξερες ότι ασχολείται με συγκεκριμένους τομείς. Πολύ απλοϊκά είναι γνήσιο υποσύνολο του Management.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

New member

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,658 μηνύματα.
Αν είχες γνώση του Marketing θα ήξερες ότι ασχολείται με συγκεκριμένους τομείς. Πολύ απλοϊκά είναι γνήσιο υποσύνολο του Management.


Έ τώρα που μου το έθεσες με μαθηματικούς όρους, το κατάλαβα πλήρως. :P

Υγ.
Μανατζμεντ
Aκόμα ένας όρος
που αφορά τόσα πολλά,
που στην τελικη
δεν αφορά τίποτα...

Αυτό το 'μαγικό' φαινόμενο,
η μία σκιώδης έννοια να εξηγείται από άλλες ακόμα πιο σκιώδεις,
είναι το χτυποκάρδι της Θεολογίας. Και εδώ έχουμε να κάνουμε
με την Θεολογία του Χρήματος.:worry:Υγ2.Θα στείλεις τελικά τα 300 ευρώ; Αν τα στείλεις, θα σου πω έναν τρόπο να γίνεις πλούσιος. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 17,173 μηνύματα.
Aκόμα ένας όρος
που αφορά τόσα πολλά,
που στην τελικη
δεν αφορά τίποτα...

Αυτό το 'μαγικό' φαινόμενο,
η μία σκιώδης έννοια να εξηγείται από άλλες ακόμα πιο σκιώδεις,
είναι το χτυποκάρδι της Θεολογίας. Και εδώ έχουμε να κάνουμε
με την Θεολογία του Χρήματος.:worry:
Φαντάζεσαι στα μαθηματικά να ερχόμουν και να σου έλεγα ότι το τάδε είναι ασαφές και μπλαμπλα μπλα. Θα μπορούσε να γίνει συζήτηση;

Και το Management και το Marketing έχουν αυστηρούς ορισμούς, ασχέτως αν δεν είναι γνωστοί σε κάποιους μη σχετικούς με τις οικονομικές επιστήμες :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

New member

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,658 μηνύματα.
Φαντάζεσαι στα μαθηματικά να ερχόμουν και να σου έλεγα ότι το τάδε είναι ασαφές και μπλαμπλα μπλα. Θα μπορούσε να γίνει συζήτηση;

Αμέ... Έγινε στις αρχές του αιώνα. Ύστερα απο πολύ κόπο, αποδειχτηκε μαθηματικά πως μόνο ένας ασαφής ορισμός μπορεί να στηρίξει σαφείς έννοιες. :P

Μεγαλειώδες;
Φυσική αναγκαιότητα.Υγ.
Και το Management και το Marketing έχουν αυστηρούς ορισμούς, ασχέτως αν δεν είναι γνωστοί σε κάποιους μη σχετικούς με τις οικονομικές επιστήμες

Για σε παρακαλω. :pfff:
Από τότε που βγήκε το γκουγκλ, αποκτήσαμε όλοι άποψη για τα παντα.Υγ2. Τελικά δεν θα στείλεις τπτ ε;
Cheefoote.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

H-M

New member

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 647 μηνύματα.
Μια θερμή παράκληση, μην μπλέκουμε το marketing με αυτά. Δεν έχει καμία απόλυτος σχέση το ένα με το άλλο :)
Ακριβώς.
Εγκρίνω και επαυξάνω. Απλά αναφέρω ότι κάποιοι , μπερδεύουν τις οικονομικές έννοιες “ Πυραμίδα με Δικτυακό Marketing “
Δεν μπορούμε να μιλάμε για συνθήκες Πυραμίδας μέσα στο WFDSA ( Παγκόσμια Ομοσπονδία Οργανισμών Απευθείας Πώλησης η του Ευρωπαικού ( FEDSA ) η του Ελληνικού ( DSA )
Απλά πιο κάτω αναφέρω απλά και κατανοητά τον ορισμό του Marketing
Το μάρκετινγκ (marketing) συνίσταται στην οργανωμένη προσπάθεια μίας επιχείρησης ή ενός οργανισμού να ικανοποιήσει τις ανάγκες αλλά και τις επιθυμίες των καταναλωτών. Προσπαθεί δηλαδή, με κύριο εργαλείο την έρευνα αγοράς, να αντιστοιχίσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παράγει με τον πελάτη-στόχο που τα χρειάζεται ή τα επιθυμεί, ή ακόμα καλύτερα αφού κατανοήσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του, να κατασκευάσει τα αντίστοιχα προϊόντα / υπηρεσίες με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες που ο πελάτης επιθυμεί, να του τα γνωστοποιήσει διαφήμιση και προώθηση), να τα καταστήσει διαθέσιμα μέσα από τα κανάλια διανομής (τα μαγαζιά και οι τοποθεσίες που αυτά είναι διαθέσιμα) στην τιμή που θα πρέπει αυτά να πωλούνται.
Ο βασικός στόχος του μάρκετινγκ, ειδικότερα όσον αφορά τα καταναλωτικά αγαθά, δηλαδή αυτά που απευθύνονται στους τελικούς καταναλωτές (και όχι σε άλλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, οπότε και γίνεται λόγος για βιομηχανικά προϊόντα/ υπηρεσίες) είναι οι επαναλαμβανόμενες πωλήσεις. Ειδικότερα τα στελέχη μάρκετινγκ μίας επιχείρησης ή ενός οργανισμού προσπαθούν να δημιουργήσουν μία μακροχρόνια σχέση με τον πελάτη προσφέροντας υψηλή αξία στα προϊόντα τους, αξία υψηλότερη από τα αντίστοιχα προϊόντα του ανταγωνισμού. Μέσα από την υψηλότερη αυτή αξία επιτυγχάνεται το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης, δηλαδή η υπεροχή της ίδιας και των προϊόντων της έναντι του ανταγωνισμού. Όλα τα παραπάνω με τη σειρά τους οδηγούν σε πιστότητα των πελατών και τελικά σε επαναλαμβανόμενες πωλήσεις των προϊόντων / υπηρεσιών της επιχείρησης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Well-known member

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,828 μηνύματα.
Απλά αναφέρω ότι κάποιοι , μπερδεύουν τις οικονομικές έννοιες “ Πυραμίδα με Δικτυακό Marketing “

ο λογος που τις μπερδευουν ειναι κατα βαση οτι ειναι ακριβως το ιδιο. Ξες...χωρις καμια διαφορα δηλαδη ενα πραγμα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.
... Ξες...χωρις καμια διαφορα δηλαδη ενα πραγμα...

...όλες οι πυραμίδες κτίζονται, με τούβλο πάνω στο τούβλο. Τελικά, στους αέρηδες την πληρώνουν, τα επιφανειακά!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bellyda

New member

Η Bellyda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Αυτοί που μιλάνε αρνητικά για το MLM να μας πούνε πόσο καιρό ασχολούνται ή ασχολήθηκαν επάγγελματικά με το MLM και πόσα χρήματα έχουν κερδίσει από αυτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark_kronos

New member

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 13,505 μηνύματα.
Μια ερωτηση "for dummies": Το δυκτιακο "marketing" πως λειτουργει; στις κλασικες πυραμιδες τα σκας για να μπεις και μετα προσπαθισεις να πουλισεις καποιο προΐων εναντι τιμης σε γνωστους κλπ, στο δικτυακο πληρωνεις παλι για να μπεις; Και μετα τι προσπαθεις να πουλισεις και πως;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

christinelle

New member

Η christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,792 μηνύματα.
Το έχουν εξηγήσει και πιό πριν, αλλά πάρε μια απάντηση "for dummies":
πυραμίδα/ponzi/MLM/και χίλια δύο άλλα ονόματα που σημαίνουν το ίδιο πράγμα είναι όταν:
1) Πληρώνεις για να ξεκινήσεις (άσχετα αν υποτίθεται ότι αγοράζεις προιόντα ή εκπαιδεύεσαι ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο)
2) Πρέπει να γράψεις κι άλλους να γίνουν σαν κι εσένα
3) Παίρνεις ποσοστά από τις πωλήσεις σου και από αυτές όσων έχεις γράψει

Το τι θα πουλήσεις και πως διαφέρει, αν και όσον αφορά το "πως", είναι σε όλα δικό σου θέμα (πλασιέ, σε γνωστούς, κλπ)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bellyda

New member

Η Bellyda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Το έχουν εξηγήσει και πιό πριν, αλλά πάρε μια απάντηση "for dummies":
πυραμίδα/ponzi/MLM/και χίλια δύο άλλα ονόματα που σημαίνουν το ίδιο πράγμα είναι όταν:
1) Πληρώνεις για να ξεκινήσεις (άσχετα αν υποτίθεται ότι αγοράζεις προιόντα ή εκπαιδεύεσαι ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο)
2) Πρέπει να γράψεις κι άλλους να γίνουν σαν κι εσένα
3) Παίρνεις ποσοστά από τις πωλήσεις σου και από αυτές όσων έχεις γράψει

Το τι θα πουλήσεις και πως διαφέρει, αν και όσον αφορά το "πως", είναι σε όλα δικό σου θέμα (πλασιέ, σε γνωστούς, κλπ)

Κάνεις ένα πολύ μεγάλο λάθος. Το σύστημα PONZI και η πυραμίδα δεν έχει καμία σχέση με το MLM (δικτυακό marketing, "Multy Level Marketing"). Συνεπώς και τα 1,2,3 που έχεις γράψει δεν ισχύουν για το δικτυακό marketing.

Μια ερωτηση "for dummies": Το δυκτιακο "marketing" πως λειτουργει; στις κλασικες πυραμιδες τα σκας για να μπεις και μετα προσπαθισεις να πουλισεις καποιο προΐων εναντι τιμης σε γνωστους κλπ, στο δικτυακο πληρωνεις παλι για να μπεις; Και μετα τι προσπαθεις να πουλισεις και πως;

To δικτυακό marketing δε μπορεί να εξηγηθεί μέσα από 1 e-mail ή από εδώ πέρα. Είναι ολόκληρη επιστήμη στην Αμερική, διδάσκετε και στο harvard. Τι ακριβώς σε ενδιαφέρει να μάθεις?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Rempeskes

New member

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,658 μηνύματα.
To δικτυακό marketing δε μπορεί να εξηγηθεί μέσα από 1 e-mail ή από εδώ πέρα. Είναι ολόκληρη επιστήμη στην Αμερική, διδάσκετε και στο harvard.


Παρ'ολα αυτά, η διαδικτυακή κομπίνα εξηγείται σε μια γραμμή, και μπορείς να την καταλάβεις από χιλιόμετρα :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark_kronos

New member

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 13,505 μηνύματα.
To δικτυακό marketing δε μπορεί να εξηγηθεί μέσα από 1 e-mail ή από εδώ πέρα. Είναι ολόκληρη επιστήμη στην Αμερική, διδάσκετε και στο harvard. Τι ακριβώς σε ενδιαφέρει να μάθεις?

Πως προωθουν τα προΐοντα, τι προΐοντα ειναι αυτα κλπ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
  Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
 • Φορτώνει...
Top