Πυρηνική ενέργεια: Υπέρ ή Κατά;

Πυρηνική ενέργεια: Υπέρ ή Κατά;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 59)
  • Υπέρ

  • Κατά

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 25,687 μηνύματα.
Ο @Samael το είχε αναφέρει.
Θα κλάσει μέντες ο Πούτλερ.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,202 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 27,666 μηνύματα.
Ολοκληρη Γαλλια και δειτε....Ρωγμές στα συστήματα ψύξης των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος εντοπίζονται στην Γαλλία, με αποτέλεσμα η ασφάλεια των πυρηνικών αντιδραστήρων να κρέμεται από μια κλωστή και οι ειδικοί καλούν την EDF, την εταιρία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην χώρα να κάνει αυστηρότερους ελέγχους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του franceinfo, μια μεγάλη ρωγμή ανακαλύφθηκε στον αντιδραστήρα νούμερο 1 στο Penly, στην περιοχή Seine-Maritime. Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες στα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος είναι προστατευμένοι σε ειδικούς κλωβούς. Επιπλέον αυτού του μέτρου ασφαλείας, οι αντιδραστήρες είναι εφοδιασμένοι επίσης με βοηθητικά κυκλώματα για έκτακτες περιπτώσεις. Τα κυκλώματα αυτά επιτρέπουν, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, την έγχυση νερού για την ψύξη του συστήματος. Μικρορωγμές είχαν ήδη ανιχνευθεί σε έναν κλάδο σε ένα από τα κυκλώματα του αντιδραστήρα. Η εμφάνιση τέτοιων ρωγμών αποτελούν το λεγόμενο φαινόμενο «διάβρωσης καταπόνησης». Τα πράγματα θα μπορούσε να μην είναι τόσο σοβαρά, αν δεν είχε εντοπιστεί μια πολύ μεγαλύτερη ρωγμή, σε ένα άλλο κλάδο, του κυκλώματος ψύξης.

Η EDF να ενισχύσει τους ελέγχους​


Ο κίνδυνος είναι άμεσος, σε περίπτωση ατυχήματος. Το εργοστάσιο τώρα είναι κλειστό, με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει για εργασίες στις μικρορωγμές. Η ανακάλυψη της μεγαλύτερης ρωγμής όμως, εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του συστήματος ψύξης. «Δεν βρίσκεται στον πιο βασικό κλάδο για αυτήν την ψύξη, αλλά εξακολουθεί να δημιουργεί κίνδυνο απώλειας ψύξης του αντιδραστήρα και εξασθένησης της ικανότητας ψύξης του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, εάν συμβεί μια τέτοια παραβίαση», εξηγεί ο Yves Marignac, ειδικός πυρηνικός επιστήμονας, στο Ινστιτούτο négaWatt. Ως εκ τούτου, η Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας (ASN) στην Γαλλία ζητεί από την EDF να ενισχύσει τους ελέγχους της.

Ειναι αξιοσημειωτο οτι υπαρχουν ακομα εξυπνακιδες που ειναι υπερ της πυρηνικης ενεργειας.
Πρωτα απο ολα τα πυρηνικα αποβλητα...καμια σχεση με πρασινη νεργεια,και βεβαια τα πυρηνικα ατυχηματα.Δεν χρειαζεται να γνονται συνεχεια.Ενα τυπου τσερνομπιλ να γινεται καθε τοσο ειμαστε οκ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top