Ναι, ευτυχως δεν εκαψε και τη θαλασσα...
pfff...Όταν λέω ότι δεν έφτασε στην παραλία εννοώ δεν πέρασε το λόφο για να κατέβει προς την παραλία.
-----------------------------------------
Ανυπολόγιστη ειναι η καταστροφή από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται από το Σάββατο σε Γραμματικό, Βαρνάβα, Μαραθώνα και Σταμάτα, και η οποία συνεχώς αναζωπυρώνεται.
Η Πυροσβεστική καταβάλλει προσπάθειες οι φλόγες να μην περάσουν την Πεντέλη. Ωστόσο, νέα μέτωπα ξέσπασαν στις παρυφές της Πεντέλης, στην περιοχή Διονυσοβούνι με κατεύθυνση προς Διόνυσο.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι, οι οποίοι σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία θα διατηρηθούν έως αυριο. Η Ανατολική Αττική κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Κατεπείγουσα προκαταρκτική ερευνά για να διαπιστωθούν τα αιτία της πυρκαγιάς, διέταξε ο προϊστάμενος εισαγγελίας Πρωτόδικων Γιάννης Σακελλάκος. Την έρευνα θα διενεργήσει
ο εισαγγελέας πρωτόδικων Δημήτρης Γκίζης.
Σε εξέλιξη ειναι η μεγάλη φωτιά στο Πλατανιστό Καρύστου που εκτείνεται σε τρία μέτωπα, στους Ασπούς Σκύρου και στα Λεύκτρα Βοιωτίας. Μέχρι στιγμής δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.
Nέα πυρκαγιά στον Μούδρο Λήμνου. Εκτείνεται σε πέντε μέτωπα καίγοντας δασική έκταση.
Τελος, σε εξέλιξη παραμένει εδώ και τρεις ημέρες η φωτιά στα βουνά της Ζακύνθου, που έχει αποτεφρώσει μέχρι στιγμής 3.000 στρέμματα δάσους. Οι πυρκαγιές εκτείνονται σε τρία μέτωπα, στα δημοτικά διαμερίσματα Βολιμών, Αναφωνήτριας και Μαριών.
Στα μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς έχουν μεταβεί κλιμάκια της ΝΔ, του ΣΥΝ και του ΚΚΕ.
Κάτοικοι καταγγέλλουν οτι η φωτιά στην Ανατολική Αττική εκδηλώθηκε στην περιοχή όπου θα κατασκευαζόταν ο ΧΥΤΑ και κάνουν λόγο για εμπρησμό.
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δεν υπάρχει κίνδυνος για κατασκηνώσεις της περιοχής.
Μεταφέρθηκαν πύραυλοι απο το στρατόπεδο Βαρνάβα σε δυο συγκεκριμένα σημεία.
Απαντώντας στις αιτιάσεις οτι τα εναέρια μέσα άργησαν να κάνουν ρίψεις στην Ανατολική Αττική, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής δήλωσε οτι τα αεροσκάφη απογειώθηκαν σταδιακά, για να μην καθηλωθούν όλα την ίδια ώρα λόγω εξάντλησης καύσιμων. Πρόσθεσε οτι δεν μπορούν να συμμετάσχουν περισσότερα αεροσκάφη, για λόγους σφάλεις.
Οι κάτοικοι παρακαλούνται να απομακρύνονται απο τα επικίνδυνα σημεία και να ειναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.
Πηγή: skai.gr