Πυρκαγιές 2025

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.572 μηνύματα.

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.572 μηνύματα.
Δήλωση του Μητσοτάκη το 2021

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Για να δούμε τι δειχνουν τα μεχρι τωρα στοιχεία για τα αίτια των πυρκαγιών αυτων των ημερων:

🔥Στην Κερατέα, μεγάλη καταστροφή με έναν νεκρό: διερευνάται, και λίγες αμφιβολίες υπάρχουν ότι ευθύνεται, καλώδιο ξύλινης κολώνας του ΔΕΔΔΗΕ. https://www.naftemporiki.gr/society...ta-exoda-katatithetai-minysi-kata-toy-deddie/

🔥 Στη Χίο, απίστευτη καταστροφή εδώ και λίγες μέρες: διερευνάται ως αιτία σπίθα από πυλώνα του ΔΕΔΔΗΕ.

🔥 Στη Χίο, τον Ιούνιο, συνελήφθη άτομο που ομολόγησε πως πέταξε μισοσβησμένο τσιγάρο στα ξερόχορτα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση στα Λεπτόποδα. https://www.news247.gr/ellada/xios-filakisi-se-prostimo-se-31xroni-gia-emprismo-sta-leptopoda/

🔥 Πάτρα. Απίστευτη καταστροφή, με την φωτιά να καίει μέσα στην πόλη: Ξεκίνησε από την περιοχή Συχαινά - διερευνώνται βίντεο με ύποπτες κινήσεις δυο ατόμων. Σε διπλανή περιοχή σνελήφθη ένα άτομο που φωτογραφήθηκε να σκύβει στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς και αμέσως; να πετάγονται φλόγες. https://pelop.gr/patra-syllipseis-e...omeio-treis-nearoi-sta-cheria-tis-astynomias/

🔥 Ηλεία: Συνελήφθη άτομο ως υπαίτιο πρόκλησης τριών πυρκαγιών σε αγροτική έκταση και σε δασική έκταση. Ευτυχώς ελέγθηκαν οι φωτιές. https://www.fireservice.gr/el_GR/-/...apo-prothese-kai-kat-exakolouthese-sten-eleia

🔥 Κοιλιωμένος Ζακύνθου: Μα κάθε καλοκαίρι να καίγεται πια; Πληροφορίες "δείχνουν" άτομο που έχει συλληφθεί για πρόκληση δυο πυρκαγιών στο παρελθόν και έχει αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Πυρομανής; Ποιος το ψάχνει και ποιος ξέρει; https://www.capital.gr/epikairotita...ies-gia-emprismous-kai-oi-pulones-tou-deddie/

🔥Πρέβεζα: Σε δασική περιοχή η έναρξη της πυρκαγιάς, διερευνάται ως αίτιο σπινθήρας από κολώνα του ΔΕΔΔΗΕ. Φωτογραφία έχει δημοσιευθεί σε μέσα ενημέρωσης.

🔥 Εύβοια: Συνελήφθη άτομο για από πρόθεση πρόκληση δυο πυρκαγιών στις δημοτικές κοινότητες Νέας Αρτάκης Δ Χαλκιδέων και Ψαχνών του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

🔥 Φενεός: Τι απίστευτη καταστροφή; Συνελήφθησαν δυο άτομα που έκαναν οξυγονοκόλληση μέσα στο δάσος. Ομολόγησαν. Προφυλακίστηκαν.

Τελευταία επεξεργασία:

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.046 μηνύματα.
Τώρα που πιάσανε τον 19χρονο στα Σεχαινά μαζί την παρέα του και ταυτοποιήθηκε ο 27χρονος ποινικός εμπρηστής στη Δροσιά, άραγε θα μάθουμε τους ηθικούς αυτουργούς; Ποιο είναι το κύκλωμα που τους πληρώνει;
19χρονο με παρέα θέλεις και ηθικό αυτουργο;

Η βία και η παραβατικοτητα σε αυτή την κατηγορία είναι σύνηθες...
Ηθικός αυτουργός ; Ξεκαθαρα οι γονείς...

Σε άλλες περιπτώσεις η βλακεια του ανθρώπου που δεν θα συμμορφωθεί ποτέ και κάνει επικυνδινες εργασίες τέτοια εποχή...

Όλες οι χώρες γύρω μας καίγονται...βλέπε Τουρκία Αλβανία και πιο μακρυά μετά...
Ειδικά αυτή την περίοδο με ακραία φαινόμενα μην βλέπουμε παντού δράκους θα πω εγώ..
Η ανθρώπινη βλακεια υπερτερεί καμία φορά από το σχέδιο με τις ανεμο γεννήτριες

Τελευταία επεξεργασία:

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.764 μηνύματα.
19χρονο με παρέα θέλεις και ηθικό αυτουργο;

Η βία και η παραβατικοτητα σε αυτή την κατηγορία είναι σύνηθες...
Ηθικός αυτουργός ; Ξεκαθαρα οι γονείς...

Σε άλλες περιπτώσεις η βλακεια του ανθρώπου που δεν θα συμμορφωθεί ποτέ και κάνει επικυνδινες εργασίες τέτοια εποχή...

Όλες οι χώρες γύρω μας καίγονται...βλέπε Τουρκία Αλβανία και πιο μακρυά μετά...
Ειδικά αυτή την περίοδο με ακραία φαινόμενα μην βλέπουμε παντού δράκους θα πω εγώ..
Η ανθρώπινη βλακεια υπερτερεί καμία φορά από το σχέδιο με τις ανεμο γεννήτριες
Καμία ελπίδα Νο 1.

Αυτοί οι 2 έγιναν λιώμα με μπύρες, τσίπουρα και μπάφους και είπαν να πάρουν το μηχανάκι. Για κράνος δεν λέω καν.

Μετά στην μ@λακία τους αποφασίζουν να βάλουν φωτιά.

Όλοι όταν έχουμε πιεί έχουμε κάνει κάποια βλακεία κάποια στιγμή αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω τι πρέπει να έχεις μέσα στο κεφάλι σου ώστε όταν γίνεις λιώμα η πρώτη σου σκέψη να είναι να πας να βάλεις φωτιά.
Για τη φωτιά στα Συχαινά, ο 19χρονος ομολόγησε και φέρεται να είπε σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ: «Πίναμε μπύρες σε μια πλατεία με μια παρέα, κάναμε χρήση χασίς και κάποια στιγμή είπαμε να βάλουμε φωτιά. Εγώ έβαλα τη φωτιά με ένα τσακμάκι». Ο 27χρονος αρνείται όλες τις κατηγορίες και αναφέρει σύμφωνα με αστυνομικές πηγές: «δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο εγώ. Δεν θυμάμαι κάτι. Πρέπει να είχα κενά μνήμης. Είχα πιει πολύ τσίπουρο».
Καμιά ελπίδα Νο 2.

Αυτός που έπιασαν για μια άλλη φωτιά που πήγε να μπει αλλά ευτυχώς την πρόλαβαν αμέσως πήγε στα δικαστήρια και απέξω του έλεγαν μπράβο. ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ
Με χειροκροτήματα έγινε δεκτός μετά την εμφάνισή του στον εισαγγελέα ο 25χρονος από την Πάτρα που κατηγορείται ότι χθες Τετάρτη έβαλε φωτιά σε περιοχή κοντά στο Γηροκομείο στην Πάτρα. Κατά την έξοδό του άρχισαν να τον χειροκροτούν οι γονείς και φίλοι του που ήταν στο σημείο. «Μπράβο, λεβέντη μου», ακούγεται να λέει γυναίκα που παρίστατο στο σημείο.

Καμία ελπίδα Νο 3.

Για την μεγάλη φωτιά από την άλλη μεριά της Πάτρας στην βιομηχανική που έφτασε να σβήσει στην θάλασσα φαίνεται να είναι περίπτωση Κερατέας, άλλη μια φορά υπεύθυνα τα ασυντήρητα καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ.
Στο Βασιλικό-Ίσωμα Αχαΐας, το σημείο έναρξης της μεγάλης φωτιάς στην Αχαΐα, τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχουν σοβαρές ενδείξεις, στοιχεία και μαρτυρίες, τις οποίες εξετάζουν για έναρξη της φωτιάς από πυλώνα του ΔΕΔΔΗΕ. Σε φωτογραφικό υλικό αποτυπώνονται καλώδια υψηλής τάσης μπερδεμένα με κλαδιά δέντρων, να ταλαντώνονται λόγω των ισχυρών ανέμων προκαλώντας σπινθήρες.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.046 μηνύματα.
Καμία ελπίδα Νο 1.

Αυτοί οι 2 έγιναν λιώμα με μπύρες, τσίπουρα και μπάφους και είπαν να πάρουν το μηχανάκι. Για κράνος δεν λέω καν.

Μετά στην μ@λακία τους αποφασίζουν να βάλουν φωτιά.

Όλοι όταν έχουμε πιεί έχουμε κάνει κάποια βλακεία κάποια στιγμή αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω τι πρέπει να έχεις μέσα στο κεφάλι σου ώστε όταν γίνεις λιώμα η πρώτη σου σκέψη να είναι να πας να βάλεις φωτιά.
Υπάρχουν πολλά ακόμη που θα μπορούσα να σου πω, αλλά τότε θα μπαίναμε σε άλλα μονοπάτια που αφορούν την ερμηνεία της συμπεριφοράς σε τέτοιες ηλικίες. Δεν μενουμε στο αποτελεσμα που ειναι η συμπεριφορα αλλα η δυσλειτουργια που υπαρχει πισω απο αυτη ..

Σκέψου μόνο ότι πρόκειται για μια μορφή βίας· μια εκδήλωση συμπεριφοράς που φωνάζει «εδώ είμαι», «είμαι μάγκας», και πολλά ακόμη. Όπως προείπα, ηθικός αυτουργός σε όλο αυτό είναι το οικογενειακό πλαίσιο , αλλά και το ίδιο το άτομο, δεδομένου ότι μιλάμε για έναν 19χρονο. Σε αυτή την ηλικία, τίθεται και το ζήτημα της ανάληψης ευθύνης από τον ενήλικο εαυτό του.

Με βάση ομως την σημερνή κοινωνια και την επιρροή που υπαρχει απο το διαδίκτυο "δικαιολογει " αυτη την συμπεριφορα οποτε οπως λες δυσκολα να υπαρχει ελπιδα ...
Καμιά ελπίδα Νο 2.

Αυτός που έπιασαν για μια άλλη φωτιά που πήγε να μπει αλλά ευτυχώς την πρόλαβαν αμέσως πήγε στα δικαστήρια και απέξω του έλεγαν μπράβο. ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ
Της αγέλης ...Θυμος με τον εαυτό μας και απέναντι στο σύστημα που μας κυβερνά αλλα τον βγάζουμε συμπεριφορικα αλλου .

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.325 μηνύματα.
Καμιά ελπίδα Νο 2.

Καλά...Αυτό μου έκανε τρομερή εντύπωση κι εμένα...

Δηλαδή κατηγορείται ο γιος σου/αδερφός σου/ανιψιός σου, δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο και του επιφυλάσσεις υποδοχή ήρωα ; Με μπράβο και χειροκροτήματα ;; Αντί να μην πατήσεις ούτε έξω απ' τα δικαστήρια ;;

Δηλαδή πού αλλού θα φτάσουμε ; Και πού αλλού θα φτάσει κι αυτός...Τώρα που πήρε και την κρυάδα (και ποιά κρυάδα, δηλαδή....μπράβο και χειροκροτήματα), την επόμενη φορά δε θα τον προλάβουν...