Παιδιά, έχω μια μεγάλη φοβία με την ολική νάρκωση.

Ξερω, πως στατιστικά είναι σχεδον αδύνατο το να μην ξυπνήσεις. Ξ'ερω, πως ορισμένοι πόνοι επεμβασεων δεν ανεχονται διχως νάρκωση. Ξέρω πως πολλοί γιατροί, δε δέχονται να κάνουν επέμβαση, αν δεν πάρεις ολική νάρκωση.
Στη ζωή μου, πήρα μια φορά νάρκωση, όταν ήμουν 9 ετών και μάλιστα με παγίδευσαν. Δεν μου το είχαν πει. Ξύπνησα όμως, δεν πέθανα. Βέβαια το εγερτήριο ήταν άσχημο, το θυμάμαι ακόμα.
Όμως η φοβία εξελίχθηκε σιγά σιγά. Όταν επρόκειτο να γεννησω το πρώτο μου παιδί, ούτε είχα διανοηθεί για νάρκωση. Όταν είπε ο γιατρός, σα να μην τρέχει τίποτα, αν χρειαστεί θα κάνουμε ολική, τότε πετάχτηκα και του λέω <<ούτε να το διανοηθείς>>. Πράγματι ο άνθρωπος ήταν υπάκουος
10 χρόνια αργότερα, είχα μια περιπετειούλα και έπρεπε να βγουν οι αμυγδαλές. Έψαξα να βρω γιατρό να μου κάνει την επέμβαση ξύπνια, αλλά δε δεχόταν κανείς. Όσο πλησίαζε η μέρα της επέμβασης, δεν μου κόλλαγε ύπνος και 2 μερες πριν, το ανέβαλα. Τελικά δεν την έκανα, χι χι τη γλύτωσα
Να μη σας τα πολυλογώ, έχω φτασει σε σημείο, να τρέμω τη νάρκωση.
Αυτό που τρέμω, είναι ότι θα μου κάνουν μια ένεση και θα με κάνουν μισοπεθαμένη. Θα με κόβουν, σκαλίζουν κλπ και δε θα νοιώθω. Και επίσης αυτό το εγερτήριο, έχω ακούσει πως είναι οδυνηρό.
Είμαι σε μια ηλικία, που πρέπει να ξεπεράσω τη φοβία μου, γιατί ω μη γενοιτο, άνθρωποι είμαστε, δε θα ασχοληθεί ο χειρούργος με τα νάζια μου, αν φτάσω στο χειρουργικό κρεβάτι.