Valder
Τιμώμενο Μέλος

Πως λειτουργούν ακριβώς όλες αυτές οι ιστορίες με τις μετρήσεις έναντι-εκκαθαριστικοί; Μπορώ με πιό λογική χρήση από σήμερα και μπρός να γλυτώσω κάτι από τον εκκαθαριστικό ή έχει γίνει κι εκεί η ζημιά;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Ας επιβεβεωσει η ας απορριψει καπιος που ξερει καλητερα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

από την τελευταία μέτρηση (προηγ εκαθθαριστικός) έχεις κάψει τόσο=τόσα λεφτά
τόσα που έπρεπε στο τρίμηνο να σε χρεώσουμε λοιπόν- τι σε χρεώσαμε "εναντι" στο μέσο του διαστήματος=τόσα πρέπει να μας πληρώσεις τώρα...
οπότε θεωρητικά με πιο λογική χρήση μέχρι την επόμενη μέτρηση [λέει πότε είναι] ναι, μπορείς να γλυτώσεις το απανωτό εγκεφαλικό

edit: απλά στον έναντι ακριβώς επειδή δεν έχουν μέτρηση και τρόπον τινά σε χρεώνουν "ότι νάναι" σου λέει πίσω ότι λαμβάνουν υπόψην τους τι κατανάλωσες τον προηγούμενο χρόνο και βγάζουν κατ'εκτίμηση ένα ποσό για το χρονικό διάστημα που αναφέρεται ο λογαριασμός ["αν θεωρήσουμε ότι συμπεριφέρεσαι αυτό το δίμηνο -ή όσο είναι τέσπα- όπως συμπεριφερόσουν τους προηγούμενους 12 μήνες θα έχεις κατανάλωση κάπου τόσο"]
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Αυτά για τους εκκαθαριστικούς ότι μετράνε και αφαιρούν τον έναντι τα διαβάζω επάνω στους λογαριασμούς, εντάξει τα πιάνω. Απλά επειδή ερεύνησα και παλαιότερους έναντι και αμέσως επόμενους εκκαθαριστικούς, πάντα οι εκκαθαριστικοί ήταν γμς τα και λεω δε το γλυτώνω το διπλό.
Τώρα είδα το edit της XRZ, ευχαριστώ κούκλα μου!

giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

πχ: αν πέρυσι, ο ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ 11/05~03/06 ήταν 100 ευρώ, και ο αντίστοιχος πρόπερσυ ήταν 120 ευρώ, τότε ο ΕΝΑΝΤΙ φέτος (11/06~01/07) θα είναι ((100+120)/2)/2 = 55...
(ή τουλάχιστον κάπως έτσι....)
ΥΓ>πάντα με κάποια επιφύλαξη, καθώς έχω χρόνια να τα ξεσκονίσω...
Valder
Τιμώμενο Μέλος

ο έναντι λογαριασμός, (απ' όσο θυμάμαι από αυτά που μας λέγανε στη σχολή) βγαίνει από τον μέσο όρο του αντίστοιχου εκαθαριστικού των δύο τελευταίων ετών....
πχ: αν πέρυσι, ο ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ 11/05~03/06 ήταν 100 ευρώ, και ο αντίστοιχος πρόπερσυ ήταν 120 ευρώ, τότε ο ΕΝΑΝΤΙ φέτος (11/06~01/07) θα είναι ((100+120)/2)/2 = 55...
(ή τουλάχιστον κάπως έτσι....)
ΥΓ>πάντα με κάποια επιφύλαξη, καθώς έχω χρόνια να τα ξεσκονίσω...
Αμ μακάρι να ήταν 55. 170 είναι και τραβάω τα βυζιά μου (mi scuzi) μ' αυτά που βλέπω. Τι στα κομμάτια υπολογίσανε πανάθεμα....

giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

μήπως πέρυσι/πρόπερσι είχες κάνει τίποτα κουλούς λογαριασμούς;

(άσε κι εγώ κάτι τέτοιο περιμένω, και φοβάμαι...

Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

πάντως αν ο ένασ είναι 100 και ο άλλος 120 ο 3ος (μ.ο. των 2) θα είναι 110![]()
![]()
τα 100 & 120 αναφέρονται σε τετράμηνο....

Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

τα 100 & 120 αναφέρονται σε τετράμηνο....![]()
good point! δεν το συνειδητοποίησα!

edit: δλδ να σας ρωτήσω κάτι που μου δημιουργήθηκε απορία με αφορμή το thread... εμένα εδώ και 7-8 χρόνια που μένω μόνη και πληρώνω λογαριασμούς οι λογαριασμοί δεν έχουν διαφοροποιήσεις... πχ τα τελευταία 2 χρόνια που θυμάμαι [δεδομένου ότι θερμοσίφωνας το χειμώνα-air condition το καλοκαίρι δεν έχω τρελές διαφοροποιήσεις σε κατανάλωση] ΠΑΝΤΑ 55 +- 10 ευρώ μου έρχεται είτε έναντι είναι είτε εκκαθαριστικός...
Εσείς έχετε παρατηρήσει δλδ στους λογαριασμούς σας διαφορές προς τα πάνω ή προς τα κάτω [καλά λέμε τώρα!

Demelene
Διάσημο μέλος

Valder πρακτικά άκου.
Πληρώνεις ΔΕΗ μιά φορά το 4μηνό όπου γίνεται και μέτρηση. Η ΔΕΗ όμως στέλνει λογαριασμούς κάθε 2 μήνες που τους ξεχωρίζει σε έναντι και εκαθαριστικούς.
Το άθροισμα των δύο είναι το ποσό που θα σου αναλογούσε αν πλήρωνες μια φορά το τετράμηνο με την επίσημη μέτρηση. Ο έναντι είναι μια πρόβλεψη πρακτικά. Και ο εκαθαριστικός είναι το ποσό που έπρεπες μείων την πρόβλεψη.
Φυσικά η πρόβλεψη μπάζει λίγο νερά αλλά οικονομικά δεν αδικείται εύκολα κάποιος από την ΔΕΗ από όσο ξέρω εγώ δλδ.Απλά να θυμάσαι ότι κάθε τετράμηνο σωστά τα έδωσες.
Τώρα ποια η λογική όλης αυτής της μπερδεψολουδιάς? Μάλλον ο προηγούμενος αιώνας, η οικονομία στην λήψη μετρήσεων, τοκισμός και να μην μαζεύεται μεγάλο ποσό στον πελάτη.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Άντε τώρα να γλυτώσω τη βαζελίνη στον εκκαθαριστικό....

giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

αν δεν έχεις τόση μεγάλη κατανάλωση όπως πέρυσι, τότε μην τον φοβάσαι τον εκκαθαριστικό... ίσα-ίσα που μπορεί να είναι και ελάχιστος...
(ενός φίλου κάποτε του είχε έρθει αρνητικός εκκαθαριστικός!!!)
Valder
Τιμώμενο Μέλος

αν αυτός ο μεγάλος εκκαθαριστικός ήταν πέρυσι το μάρτιο, τότε λογικό να σου ήρθε αρκετά φέτος ο έναντι... (ειδικά αν είχες έναν αντίστοιχο πρόπερσι το μάρτη...)
αν δεν έχεις τόση μεγάλη κατανάλωση όπως πέρυσι, τότε μην τον φοβάσαι τον εκκαθαριστικό... ίσα-ίσα που μπορεί να είναι και ελάχιστος...
(ενός φίλου κάποτε του είχε έρθει αρνητικός εκκαθαριστικός!!!)
Η επόμενη μέτρηση είναι Μάρτιο. Το Νοέμβριο το είχα peakάρει λίγο γιατί δεν έβαζαν πετρέλαιο στην πολυκατοικία και τσίτωσα το αρκουδίσιον. Τώρα αν σε 2 μήνες κάνω το Μόγλη στη ζούγκλα με μια λάμπα κι ένα πισί και τα άλλα βασικά, ας ελπίσουμε ότι θα σωθώ.
Λες να βαράει και το πισί που το χω πολλές ώρες ανοιχτό; Με 480άρι Enermax είναι επάνω αλλά δεν παίζω παιχνίδια λόγω κάρτας γραφικών κι έτσι λογικά δε το τσιτώνει καν με ένα winamp και κατεβάσματα το βράδυ με κλειστά όλα τ άλλα, έτσι;

Ευχαριστώ ρε παιδάκια που σκύψατε στο πρόβλημά μου!

Subject to change
e-steki.gr Founder

Εμένα πριν κάτι μήνες (που έμενα μόνη μου ακόμα) μου είχε έρθει 300 ευρώ μια φορά!
Demelene
Διάσημο μέλος

Μήπως ήταν από τους πρώτους σου και πλήρωνες την νύφη του προηγούμενου? Είχε συμβεί σε συμφοιτητές μου και λογικό γιατί στα ενοικιαστήρια λίγοι αλλάζουν την επωνυμία καθώς έχει νταβαντούρι.Υπάρχουν και χειρότερα...
Εμένα πριν κάτι μήνες (που έμενα μόνη μου ακόμα) μου είχε έρθει 300 ευρώ μια φορά!
Subject to change
e-steki.gr Founder

Demelene
Διάσημο μέλος

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Εδω και 4 λογαριασμούς έρχονται ΜΟΝΟ έναντι... και τα ποσα ΔΥΣΤΥΧΩΣ ειναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ.... της τάξεως των 50-60 ευρώ ενώ η κατανάλωση μας κανονικά ξεπερνάει τα 100.... με τα a/c φουλ φέτος το καλοκαίρι....
έχουμε αρχίσει τις οικονομίες από τώρα γιατί περιμένουμε να σκασει κανας λογαριασμός της τάξεως των 500 ευρω και να τραβάμε τις κοτσίδες μας

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.