Μου κάνει εντύπωση πάντως πως αμέσως χαρακτηρίζεται κάποιος ως ανθέλληνας αν είναι ενάντια στην ιδέα του πολέμου και ειδικότερα ενός ιμπεριαλιστικού.
Σας φαίνεται τόσο ποταπό κάποιος άνθρωπος να φοβάται (όχι να φοβάται....να τρέμει) τον πόλεμο και τις συνέπειές του;
Προσωπικά το θεωρώ πολύ ανθρώπινο.
Ο "μεγαλο'ι'δεατισμός" που διακρίνει κάποιους με κάνει να πιστεύω ότι σκέφτονται αφελώς και παρορμητικά.
Αν τυχόν η Ελλάδα εμπλακεί σε πόλεμο δε θα είναι κάποια προσομοίωση στο στρατό ούτε αγώνας paintball ούτε κάποιο video game. Πολύ φοβάμαι ότι μερικοί έχουν αυτήν την εντύπωση και γι'αυτό έτσι εύκολα ξεστομίζουν εθνικιστικές δοξασίες.
Αν, όμως, τους έρθει καμιά μέρα το χαρτάκι για επιστράτευση έχω την αίσθηση ότι αρκετοί, αν όχι όλοι, θα κατουρηθούν πάνω τους.
Διαβάζω/ακούω σχόλια καμιά φορά από κάποιους πωρωμένους νεαρούς σχετικά με αυτό το θέμα και μου δίνουν την εντύπωση πως νομίζουν ότι θα παίξουν σε καμιά ταινία. Θα ακούγεται από πίσω epic music και αυτοί σε slow motion θα γ@μούν και θα δέρνουν. Και φυσικά κάποιος τους έχει εγγυηθεί ότι θα ισχύει πάντα ο νόμος του Δαβίδ και του Γολιάθ.
Ένα φου...θα μας κάνουν και τελειώσαμε.
Ίσως χρειάζεται να ζήσουν κάποια στιγμή την αγριότητα του πολέμου για να βγουν από την εικονική πραγματικότητα που έχουν φτιάξει στο μυαλό τους.
Άντε πες στην περίπτωση του αμυντικού πολέμου δεν έχεις και άλλη επιλογή αλλά να τον προσδοκάς κιόλας;