Πόλεμος - κρίση στη Μέση Ανατολή 2023-2025

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.270 μηνύματα.
εντάξει Foti$, είμαι NPC :inlove:

Σου επέστρεψα τον χαρακτηρισμό που μου προσάπτεις καλή μου. Οπως εσύ έχεις γλώσσα να προσβάλεις ανθρώπους που δεν γνωρίζεις προσωπικά (επειδή δεν συμφωνούν με τις απόψεις σου) το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και εμείς. Η συμπεριφορά αναπαράγει συμπεριφορά, έχεις κάνει ξεκάθαρο εξάλλου ότι δεν είσαι εδώ για να κάνεις ήρεμο διάλογο με τους συνομιλητές σου.

Τελευταία επεξεργασία:

Pyotr_Krasnov

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 888 μηνύματα.
Το πένθος για την ήττα της ανθρωπότητας είναι πολύ βαθύτερο κι αυτό δεν το αντιλαμβάνεται ενα NPC, για να χρησιμοποιήσω και εναν απο τους όρους που παπαγαλίζεις, συμφωνώ απόλυτα.

Το να χρησιμοποιησει καποιος τετοιες εκφρασεις νομιζω ειναι λαθος. Και οι δυο πλευρες εχουν αδικο, απο την στιγμη οπου εχουν χαθει χιλιαδες ανθρωπινες ζωες (πολιτες). Και για ολα αυτα, επειδη η χαμας ηθελε να κανει μια τελευταια αποπειρα προσπαθεια γιατι ειχε χασει την δημοσιοτητας της στην Γαζα. Και αυτο οτι παει Δεκαετιες πισω ειναι λαθος, Ας αναλυσουμε τοτε για χιλιετιες.

(Μην ξεχναμε για το τι καναν οι Ιρανοι στις 7 Οκτωμβριου 2023...)

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.993 μηνύματα.
Σου επέστρεψα τον χαρακτηρισμό που μου προσάπτεις καλή μου. Οπως εσύ έχεις γλώσσα να προσβάλεις ανθρώπους που δεν γνωρίζεις προσωπικά (επειδή δεν συμφωνούν με τις απόψεις σου) το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και εμείς. Η συμπεριφορά αναπαράγει συμπεριφορά, έχεις κάνει ξεκάθαρο εξάλλου ότι δεν είσαι εδώ για να κάνεις ήρεμο διάλογο με τους συνομιλητές σου.
ξεκινάς ο ίδιος λέγοντας τον κόσμο npc και μάγκες του πληκτρολογίου και μόλις σου απαντάνε αναλόγως θίγεσαι και το πας επι προσωπικού και βάζεις την δική μου κασέτα που εχεις αναφερει χιλιαδες φορές copy paste το ίδιο πράγμα.

Εχει και ο παραλογισμός τα όρια του.
Δεν θα ασχοληθώ ξανά, ετσι κι αλλιώς δε μπορώ να σου απαντήσω στα σοβαρά.
Και αυτο οτι παει Δεκαετιες πισω ειναι λαθος, Ας αναλυσουμε τοτε για χιλιετιες.
Εδώ πέφτεις σε λογικό σφάλμα. Αν και οπως εχω πει η Χαμάς θεωρώ πως είναι υποκινούμενη απο Ισραηλινά συμφέροντα κι αυτό δε μου το βγάζει κανείς απο το μυαλό.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.270 μηνύματα.
ξεκινάς ο ίδιος λέγοντας τον κόσμο npc και μάγκες του πληκτρολογίου και μόλις σου απαντάνε αναλόγως θίγεσαι και το πας επι προσωπικού και βάζεις την δική μου κασέτα που εχεις αναφερει χιλιαδες φορές copy paste το ίδιο πράγμα.

Σε αποκάλεσα προσωπικά npc και δεν το θυμάμαι; ΟΧΙ προφανώς, αντιθέτως εσύ δεν χάνεις ευκαιρία να προσάπτεις χαρακτηρισμούς σε όποιο μέλος δεν συμφωνεί με τις απόψεις σου. Δεν υπάρχει thread που δεν έχεις τσακωθεί, εντελώς τυχαία.

Εχει και ο παραλογισμός τα όρια του.
Δεν θα ασχοληθώ ξανά, ετσι κι αλλιώς δε μπορώ να σου απαντήσω στα σοβαρά.

Μου κάνεις τεράστια χάρη που δεν θα μου απαντήσεις ξανά. Οντως δεν είσαι σε θέση να απαντάς σοβαρά, τόσο σε αυτό το θέμα όσο και στα υπόλοιπα thread, καθώς το μόνο που κάνεις είναι να επιτίθεσαι με ψευδής χαρακτηρισμούς. Καλή συνέχεια λοιπόν.

Pyotr_Krasnov

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 888 μηνύματα.
Εδώ πέφτεις σε λογικό σφάλμα. Αν και οπως εχω πει η Χαμάς θεωρώ πως είναι υποκινούμενη απο Ισραηλινά συμφέροντα κι αυτό δε μου το βγάζει κανείς απο το μυαλό.

Γιατι το πιστευεις αυτο ; Ειναι πολλα που παιζουν απο πισω - και αν ισχυει αυτο τοτε ολες αυτες οι ανθρωπινες ζωες χαθηκαν γιατι... ;

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.993 μηνύματα.
και αν ισχυει αυτο τοτε ολες αυτες οι ανθρωπινες ζωες χαθηκαν γιατι... ;
αν εννοεις τις ζωές για το Ισραήλ πριν δυο χρόνια στην επίθεση, επειδή ήθελαν προφαση για τη γενοκτονία, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ήταν σε θέση η Χαμάς να φτιάχνει τούνελ δίπλα τους κρυφά και να μην ειχαν παρει χαμπάρι. Καμία μα καμία τέτοια περίπτωση.

Η δική μου εκτίμηση είναι πως φυσικά και το ήξεραν και το άφησαν να γίνει για να το έχουν ως πρόφαση για αυτο που έκαναν.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.245 μηνύματα.
Η δική μου εκτίμηση είναι πως φυσικά και το ήξεραν και το άφησαν να γίνει για να το έχουν ως πρόφαση για αυτο που έκαναν.

Οχι οτι η πλειοψηφία των Παλαιστίνιων (συντηρητικοί μουσουλμάνοι) δεν (κρυφό)γουστάρει την Χαμάς και το προπατορικό μίσος έναντι των Εβραίων.

Προσπαθήστε να πάτε εσείς να τους «απελευθερώσετε».

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

και το προπατορικό μίσος έναντι των Εβραίων.
το "προπατορικό" μίσος κατά των Εβραίων είναι για αυτούς δικαιολογημένο αν θες την άποψη μου. Κι εγώ αν είχα γείτονα που διαχρονικά μου κάνει τη ζωή κόλαση, μου κόβει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μου κοβει το νερό και πετάει έξω απο το σπίτι οχι θα τον μισούσα να τον θάψω στο χώμα θα ήθελα.

Οπότε αυτό που αποκαλείς "προπατορικό" μίσος κατα των Εβραίων δεν είναι κάποιος γενικός και αφηρημένος όρος που ενστερνίστηκαν οι απολίτιστοι, είναι απόλυτα δικαιολογημένη αντίδραση στη δράση του τραμπουκισμού και του εκφοβισμού που ζούν για χρόνια αυτοί οι άνθρωποι, υπο τον ασφυκτικό κλοιό αυτού του δυνάστη.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.245 μηνύματα.
το "προπατορικό" μίσος κατά των Εβραίων είναι για αυτούς δικαιολογημένο αν θες την άποψη μου. Κι εγώ αν είχα γείτονα που διαχρονικά μου κάνει τη ζωή κόλαση, μου κόβει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μου κοβει το νερό και πετάει έξω απο το σπίτι οχι θα τον μισούσα να τον θάψω στο χώμα θα ήθελα.

Οπότε αυτό που αποκαλείς "προπατορικό" μίσος κατα των Εβραίων δεν είναι κάποιος γενικός και αφηρημένος όρος που ενστερνίστηκαν οι απολίτιστοι, είναι απόλυτα δικαιολογημένη αντίδραση στη δράση του τραμπουκισμού και του εκφοβισμού που ζούν για χρόνια υπο τον ασφυκτικό κλοιό αυτού του δυνάστη.

Αν ήξερες λίγη ιστορία τότε θα καταλάβαινες ότι με τον όρο αυτό εννοούσα τον 7ο αιώνα μΧ και όχι το 1948 και τα γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών .

Αλλά πάντοτε καταλαβαίνουμε αυτό που ταιριάζει στο αφήγημα μας.

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Αν ήξερες λίγη ιστορία τότε θα καταλάβαινες ότι με τον όρο αυτό εννοούσα τον 7ο αιώνα μΧ και όχι το 1948.
Οχι, δεν κατάλαβες, επανεισήγαγα την λογική στη συζήτηση εξηγώντας σου πως το μίσος που νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι οφείλεται σε απτές ενέργειες και μια βάναυση καθημερινότητα που ζούν εδώ και πολλά χρόνια.

Σιγά μην σε πάρω στα σοβαρά και σχολιάσω πως οι Παλαιστήνιοι τραβάνε μίσος για τους Εβραίους απο το 650 μΧ.

paskmak

Διάσημο μέλος

Οχι, δεν κατάλαβες, επανεισήγαγα την λογική στη συζήτηση εξηγώντας σου πως το μίσος που νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι οφείλεται σε απτές ενέργειες και μια βάναυση καθημερινότητα που ζούν εδώ και πολλά χρόνια.

Σιγά μην σε πάρω στα σοβαρά και σχολιάσω πως οι Παλαιστήνιοι τραβάνε μίσος για τους Εβραίους απο το 650 μΧ.

Γκεγκε, το να είσαι Εβραίος ( ή χριστιανός και ακόμα χειρότερα αιρετικος ή ειδωλολάτρης βλ δρουζοι ) σε κάνει , στην κλασική ισλαμική κοινωνία, χειρότερο ον με λιγότερα δικαιώματα, από μια κατσαρίδα.

Οποτε , η διαμάχη των δύο λαών ( βλ και τι σχεδίαζαν οι Άραβες της περιοχής στον Β ΠΠ έναντι των Εβραίων) είναι μακραίωνη και βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα τους.

Αλλα αυτά που να τα καταλαβαίνετε οι αριστεροί . Στις αυνανομαζωξεις σας ανοίξτε και κανενα ιστορικό βιβλίο ή κανένα ιερό κείμενο και προσπαθήστε να επιχειρηματολογησετε με πηγές και όχι με προπαγάνδα και ψέμα μόνο.

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Pardon, je ne vous ai pas compris. :(
Αλλα αυτά που να τα καταλαβαίνετε οι αριστεροί .
αγελέα σκέψη, μηδέν εις το πηλίκο
Στις αυνανομαζωξεις σας ανοίξτε και κανενα ιστορικό βιβλίο ή κανένα ιερό κείμενο
Θα ανοίξουμε ιερό κείμενο στις εν λόγω μαζώξεις αν μας τελειώσει το κωλόχαρτο για να σκουπιστούμε απο τα μέλια. :inlove:
και προσπαθήστε να επιχειρηματολογησετε με πηγές και όχι με προπαγάνδα και ψέμα μόνο.
Ψέμα και προπαγάνδα είναι οτι το Ισραήλ τραμπουκίζει τους Παλαιστίνιους πόσα χρόνια;
Ρε συ μήπως διαβάζεις ιστορία απο τα ιερά κείμενα;
Να ξέρεις παραμύθια είναι αυτά μη τα πιστεύεις και τα λαμβάνεις σαν γεγονότα. :worry:

paskmak

Διάσημο μέλος

Pardon, je ne vous ai pas compris. :(

αγελέα σκέψη, μηδέν εις το πηλίκο

Θα ανοίξουμε ιερό κείμενο στις εν λόγω μαζώξεις αν μας τελειώσει το κωλόχαρτο για να σκουπιστούμε απο τα μέλια. :inlove:

Ψέμα και προπαγάνδα είναι οτι το Ισραήλ τραμπουκίζει τους Παλαιστίνιους πόσα χρόνια;
Ρε συ μήπως διαβάζεις ιστορία απο τα ιερά κείμενα;
Να ξέρεις παραμύθια είναι αυτά μη τα πιστεύεις και τα λαμβάνεις σαν γεγονότα. :mad:

Θα απαντήσεις συγκεκριμένα στο τι έγραψα;

Παραμύθια είναι εγώ το ξέρω . Απλά οι φίλοι σου τα μουσλιμια τα παίρνουν στα σοβαρά και φτιάχνουν κράτη, συστήματα και τρόπους ζωής με βάση αυτά. Εδώ εννόησα ότι η μελέτη των κειμένων αυτών (και της ιστοριασ Της περιοχής) βοηθάν στο να καταλάβουμε για το τι πράγμα μιλάμε, για το πώς σκέφτονται οι συγκεκριμένοι άνθρωποι της περιοχής, για τον πολιτισμό τους κοκ. Αλλα που μυαλό να τα πιάσουμε αυτά ε;

Δεν Μ ενδιαφέρει τι κάνουν οι κομμενοτσουτσουνοι μεταξύ τους. Σου έχω πει χιλιάδες φορές , ότι αυτούς που υποστηρίζεις , την ίδια (και χειρότερη) νοοτροπία Εχουν.

Διάβασε τα σχέδια του Mohammed Amin al-Husseini . Σε μια εποχή που ούτε εβραϊκό κράτος υπήρχε, ούτε τα αίσχη των σιωνιστών του 2025 είχαν συμβεί. Γι αυτό έχεις να πεις κάτι; Ή θα το προσπεράσεις για χιλιοστή φορά βάζοντας την κασέτα;

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Σου έχω πει χιλιάδες φορές , ότι αυτούς που υποστηρίζεις , την ίδια (και χειρότερη) νοοτροπία Εχουν.
Ποιούς υποστηρίζω; Επειδή μου έβαλες εσύ κι άλλοι ομοιδεάτες σου εδώ μέσα τη ταμπέλα οτι υποστηρίζω τους ισλαμιστές πάει να πει πως ισχύει;
Σιχαίνομαι τις θρησκείες απο τα βάθη της ψυχής μου, λες να συνασπίστηκα με ισλαμιστες; Μας δουλεύετε εδω μέσα;

Το δικαίωμα των ανθρώπων αυτών να ζούν ελεύθεροι, χωρίς δυνάστες και φυσικά χωρίς να βιώνουν γενοκτονία με τη βούλα της Δύσης υπερασπίζομαι. Στ'αρχίδια μου αν είναι Έλληνες, έγχρωμοι, Εβραίοι ή πιστεύουν στον ιερό αφυδατωμένο φοίνικα. Το έχω πεί χιλιάδες φορές εδώ μέσα πως όταν λέω (μην μου ξαναπείς για κινήματα αριστερών-δεξιών τα έχω εξίσου γραμμένα στα αρχίδια μου) λεφτεριά στη Παλαιστίνη εννοώ απο όλα της τα δεσμά εννοώ και τον θεοκρατικό Μεσαίωνα που βιώνει.
Και σε αυτό ξέρεις τι μου απάντησες; Οτι αυτοί τον επιθυμούν και δεν μπορούμε να τους επιβάλουμε τη δική μας κουλτούρα.
Μίλησες για ελεύθερη θέληση και βούληση σε ενα τέτοιο καθεστώς. Σκέφτηκες έστω και 10 δεύτερα παραπάνω πριν το γράψεις αυτό;

Μην πας καν τόσο μακριά, έλα εδώ όταν οι γυναίκες τρώγαν ξύλο απο τα τομάρι απου είχαν σπίτι μια χαρά φυσιολογικό το θεωρούσαν και πως ο άντρας έτσι κάνει και το ανέχονταν. Θα έπρεπε να αφεθούν αυτές στη μοίρα τους επειδή ετσι θέλαν και ο,τι ακολούθησε έπειτα για τα δικαιώματα των γυναικών ήταν πίπες. Και άλλα πόσες χιλιάδες παραδείγματα να φέρω απο την ιστορία, αμέτρητα.

Δεν το χωράει το μυαλό μου πως σκέφτεστε έτσι.
Διάβασε τα σχέδια του Mohammed Amin al-Husseini . Σε μια εποχή που ούτε εβραϊκό κράτος υπήρχε, ούτε τα αίσχη των σιωνιστών του 2025 είχαν συμβεί. Γι αυτό έχεις να πεις κάτι; Ή θα το προσπεράσεις για χιλιοστή φορά βάζοντας την κασέτα;
Τι να πω αγόρι μου για εναν θρησκευτικό ηγέτη που συνασπίστηκε με τον Χίτλερ; Είμαστε με τα καλά μας; Θα πρέπει να δικαιολογήσω την γενοκτονία των Παλαιστινίων εξαιτίας αυτού;
Πραγματικά ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν μιλάω με μποτάκια.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ποιούς υποστηρίζω; Επειδή μου έβαλες εσύ τη ταμπέλα οτι υποστηρίζω τους ισλαμιστές πάει να πει πως ισχύει;
Σιχαίνομαι τις θρησκείες απο τα βάθη της ψυχής μου, λες να συνασπίστηκα με ισλαμιστες; Μας δουλεύετε εδω μέσα;

Το δικαίωμα των ανθρώπων αυτών να ζούν ελεύθεροι, χωρίς δυνάστες και φυσικά χωρίς να βιώνουν γενοκτονία με τη βούλα της Δύσης υπερασπίζομαι. Στ'αρχίδια μου αν είναι Έλληνες, έγχρωμοι, Εβραίοι ή πιστεύουν στον ιερό αφυδατωμένο φοίνικα. Το έχω πεί χιλιάδες φορές εδώ μέσα πως όταν λέω (μην μου ξαναπείς για κινήματα αριστερών-δεξιών τα έχω εξίσου γραμμένα στα αρχίδια μου) λεφτεριά στη Παλαιστίνη εννοώ σε όλα της τα δεσμά εννοώ και τον θεοκρατικό Μεσαίωνα που βιώνει.
Και σε αυτό ξέρεις τι μου απάντησες; Οτι αυτοί τον επιθυμούν και δεν μπορούμε να τους επιβάλουμε τη δική μας κουλτούρα.
Μίλησες για ελεύθερη θέληση και βούληση σε ενα τέτοιο καθεστώς. Σκέφτηκες έστω και 10 δεύτερα παραπάνω πριν το γράψεις αυτό;

Μην πας καν τόσο μακριά, έλα εδώ όταν οι γυναίκες τρώγαν ξύλο απο τα τομάρι απου είχαν σπίτι μια χαρά φυσιολογικό το θεωρούσαν και πως ο άντρας έτσι κάνει και το ανέχονταν. Θα έπρεπε να αφεθούν αυτές στη μοίρα τους επειδή ετσι θέλαν και ο,τι ακολούθησε έπειτα για τα δικαιώματα των γυναικών ήταν πίπες. Και άλλα πόσες χιλιάδες παραδείγματα να φέρω απο την ιστορία, αμέτρητα.

Δεν το χωράει το μυαλό μου πως σκέφτεστε έτσι.

Τι να πω αγόρι μου για εναν θρησκευτικό ηγέτη που συνασπίστηκε με τον Χίτλερ; Είμαστε με τα καλά μας; Θα πρέπει να δικαιολογήσω την γενοκτονία των Παλαιστινίων εξαιτίας αυτού;
Πραγματικά ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν μιλάω με μποτάκια.

Στην θεωρία όλα πανεύκολα και οντως ιδανικά είναι, στην πράξη όμως αυτά που θέλεις να εφαρμοστούν, δεν εφαρμόζονται. Λόγω πολλών παραγόντων και παραμέτρων.

Το ότι εσύ θεωρείς κάτι ως ελευθερία, για τον κινέζο ασιάτη μπορεί να είναι αθέμιτο, ανήθικο ή ενοχλητικό. Δικό του θέμα. Δικό του κράτος . Δική του ζωή. Δίκη του απόφαση. Θέλεις και μπορείς να βάλεις 10δις κόσμο να σκέφτεται και να πράττει όπως εσύ ; Πράγμα αδύνατον.

Αλλα ακόμα και στην δύση , για ποια ελευθερία μιλάμε; Που όταν βγεις και πεις κάτι έναντι του mainstream σε στοχοποιούνε. Πόσο μάλλον αν απειλείς πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα της ελίτ.

Εσυ γι τέτοιου είδους ελευθερία μιλάς; Προφανώς και έχουμε ένα πολύ καλύτερο στάνταρ από τον μέσο ασιάτη και Αφρικανό σ αυτό τον τομέα. Αλλα απόλυτη ελευθερία ο άνθρωπος ποτέ δε θα επιτύχει. Διότι ο διπλανός του πάντοτε θα κοιτάει να τον επιβουλεύεται και να θέλει να τον καταδυναστεύει. Πάντα θα υπάρχει ο πιο αδύναμος, ο πιο αδικημένος, ο πιο φτωχός.

Οσο δεν θα υπάρξει παγκόσμια ειρήνη (πότε και μακροπρόθεσμα) τόσο δεν θα υπάρξει και απόλυτη ελευθερία, για κανέναν λαό και ποτέ στην παγκόσμια ιστορια.

Το παράδειγμα του μουφτή το ανέφερα γιατί όλο το θέμα μου φαίνεται γελοίο: εσύ όσο και να προσπαθήσεις να θες να απελευθερώσεις την παλαιστινη, και πες ότι το καταφέρεις, θα δώσεις έμμεσα χώρο σ’ έναν λαό αουγκανο, που θα ξεκινήσει να κάνει τα ίδια , τα οποία του καναν( όχι για εκδίκηση , αλλά επειδή το είχε στο σχέδιο ήδη από πριν). Δοκιμασμένα πράγματα.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.380 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια