Θα σου πώ, Φώτη, και λοιποί, γιατι νιώθω οτι εσφαλμένα πιστεύετε οτι είμαι ανθέλληνας ισλαμόλαγνος αντιδυτικός.
Εν μέσω του διαλείμματος που έκανα απο το στέκι πήρα λίγο χρόνο να αναθεωρήσω την πολιτική μου θέση, τις αξίες μου και τα πιστεύω μου.
Αναγνωρίζω την αξία του Ισραήλ ως πολιτικοοικονομικός σύμμαχος της Ελλάδος, και περήφανα του δίνω τον τίτλο η μόνη δημοκρατία της Μέσης Ανατολής, ομως το ισραήλ υπο το καθεστώς του Νετανιάχου είναι οτιδήποτε άλλο εκτός απο δημοκρατικό, είναι ενα φασιστικό καθεστώς με τα όλα του.
Εξ' αρχής αναγνώρισα την 7 οκτωβρίου ως μία απελευθερωτική επανάσταση, που δυστυχώς διαπράχθηκαν εγκλήματα πολέμου και απο τις δύο πλευρές, όπως γίνεται σε κάθε αιματηρή επανάσταση, είτε κοινωνική, είτε ταξική, είτε απελευθερωτική.
Εξ' αρχής στηλίτευσα την Χαμάς και την Χεζμπολλάχ για την τρομοκρατική τους δράση, εννοείται. Είναι και οι δύο τους τρομοκρατικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται απο το Ιράν. Όμως, ότι δίκιο και να είχε το Ισραήλ το έχασε, αφού ξεκίνησε να χτυπάει ανθρώπους, παιδιά, γυναίκες, να βομβαρδίζει safezones και να βομβαρδίζει πρεσβείες και στρατιωτικές βάσεις σε διάφορες αυτόνομες χώρες της μέσης ανατολής, άνευ επισήμου casus belli, να στοχεύει επίτηδες medical personnel, να στοχεύει NGO food aid φορτηγά και στελέχη και μέλη οργανώσεων του ΟΗΕ.
Εντούτοις, επικροτώ το Ισραήλ που εξουδετέρωσε τα ανώτερα στελέχη της Χεζμπόλαχ, καθώς όμως και το Ιράν, διοτι αυτό μας απέδειξε οτι μπορεί τοσο να παραβιάσει το Iron Dome, όσο και να στοχεύσει στρατιωτικές υποδομές χωρίς να διαπράττει μείζον κακό απέναντι σε αμάχους πολίτες.
Όσο για τα τούνελ, βεβαίως θα υπάρχουν, και είμαι σίγουρος οτι έχει και το ισραήλ, είχαμε και εμείς εδώ πέρα τούνελ, το σχολείο μου στην κατοχή χρησιμοποιούνταν ως κέντρο απο τους συμμάχους για να αποθηκεύσουν τρόφιμα, σφαίρες, πυρομαχικά στο υπόγειο κρυμμένα, ενώ γινόνταν κανονικά μάθημα με την εποπτεία γερμανών. Αυτά κάνεις όταν έχεις αντάρτικο. Αυτά έκαναν οι άγγλοι, οι γάλλοι, οι έλληνες, οι βέλγοι, οι ρώσσοι, οι γερμανοί, ΟΛΟΙ.
Ωστόσο για το θρησκευτικό κομμάτι, εννοείται πως είμαι ενάντια στο Ισλάμ και στην επιβολή του στην Ελλάδα, στην ευρώπη και στον κόσμο, αλλα η δράση του Ισραήλ σπρώχνει μετανάστες στην Ελλάδα άμεσα, και τους φορτίζει με μένος και οργή, και θα ξεσπάσουν στους πολίτες μας και στην χώρα μας. Αυτό εγώ κοιτάω περισσότερο.
Επειδή αναφέρθηκε επίσης το Όνομα του Ιωνά Καρούση, δυστυχώς ενας άνθρωπος πέθανε, όπως πεθάνανε πολλοί άλλοι. Διάφορες πηγές λένε οτι ήτανε στους IDF, πολλές άλλες λένε οτι πέθανε στην τρομοκρατική επίθεση στο τραμ. Δεν γνωρίζω προσωπικά τι ισχύει. Δυστυχώς ομως απώλειες θα έχουμε και απο τις δύο πλευρές σε έναν πόλεμο. Γνωρίζω ομως οτι κανένα γκρουπ δεν έλαβε ευθύνη για την επίθεση αυτή, άρα θεωρείται μεμονωμένο περιστατικό, ούτε της χεζμπολάχ επι΄θεση ούτε της χαμάς, καθώς δεν είναι ο κάθε παλαιστίνιος χαμασίτης.
Εν κατακλείδι, επειδή ακριβώς σε αυτά τα σενάρια πολέμου, ηττημένος βγαίνει ΜΟΝΟ ο λαός, υποστηρίζω τους αμάχους, τα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς γονείς, που βλέπουν την οικογένειά τους να φεύγει ενας ένας, που περνάνε την ημέρα τους κάτω απο υπόγειο καταφύγιο λόγω των βομβαρδισμών, είτε αυτά τα παιδιά είναι ισραηλινά, είτε είναι παλαιστίνια, είτε λιβανέζικα.
Δεν πιστεύω οτι είναι τυχαίο το γεγονός οτι όλα τα κακά αρχίσανε απο την στιγμή που ο Νετανιάχου έλαβε την εξουσία το 2022, ενώ υπήρξε περίοδος ειρήνης καθ'όλη τη διάρκεια πρωθυπουργείας άλλων πολιτικών. Υπάρχουν αρκετοί νέοι κυρίως που αρνούνται να επιστρατευτούν εις τον IDF, και υπάρχουν πολλοί ραββίνοι οι οποίοι έχουν φυλακιστεί επ' αορίστον λόγω ανυποταξίας και αντίστασης στο να πιάσουν όπλο να δολοφονήσουν.
Είναι προφανε΄ς επίσης οτι ο λαός του ισραήλ είναι ενάντια στην τρέχουσα κυβέρνηση, καθώς αρνείται πάσα είδος εκεχειρίας και ανταλλαγή ομήρων, που προσέφερε η χαμάς ουκ ολίγες φορές πριν δολοφονήσει τον αρχηγό της.
Παραθέτω λίγες απο τις ιδεολογίες των 4 απο των 6 κομμάτων που συγκροτούν το Government Block:
Likud: right wing, zionism
Mafdal-RZ: Far-right Religious Zionism
Otzma Yehudit: far-right, ultranationalist, kahanist, anti-arab
noam: far right orthodox jewish religious zionist
Που είναι η δημοκρατία είπαμε; Υπερεθνικιστικά, αντιαραβικά, θεοκρατικά.
Για αυτό, υποστηρίζω αυτό.
Κάτω οι Σιωνιστές.
Κάτω οι Χαμας
Κάτω η Χεζμπολάχ
Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Λευτεριά στο Ισραήλ.
Για αυτό, υποστηρίζω την ανθρωποκεντρική δημοκρατία ΚΑΙ ΜΌΝΟ.