Με το isis δεν συγκρούστηκε πότε η Τουρκία
Το ISIS ήταν κυριολεκτικά η αφορμή για την τουρκική στρατιωτική εμπλοκή στη βόρεια Συρία. Αναφέρομαι στη μάχη του Al-Bab όπου συγκρούστηκαν τρεις μεριές, Τούρκοι, ISIS και Κούρδοι. Οι Τούρκοι κέρδισαν αλλά οι απώλειες ήταν τεράστιες και θεωρήθηκε ντροπή για έναν σύγχρονο τακτικό στρατό με τέτοιους αντιπάλους. Η δεύτερη μνεία μου ήταν για τη μάχη του Afrin όπου οι Τούρκοι βομβάρδιζαν την περιοχή για πόσες μέρες συνεχόμενα και μόλις πήγαν να μπουν τους ισοπέδωσαν οι Κούρδοι αντάρτες (κυριολεκτικά έτρεχαν να φύγουν).
Εξοπλιστικά και σε στρατό δεν είναι και ξυπόλυτη η Τουρκία, 2η δύναμη σε ΝΑΤΟ είναι τι λέμε τώρα..
Ξυπόλητους λέω τους αντίπαλους που αντιμετώπισε ως τώρα η 2η δύναμη του ΝΑΤΟ. Το ότι έχει νούμερα δεν λέει τίποτα στο 2026. Έχει μεγάλη συνοριογραμμή για να καλύψει για αυτό και εννοείται θα έχει μεγαλύτερο στρατό από τις περισσότερες χώρες του ΝΑΤΟ. Τεχνολογικά είναι έτη πιο πίσω από το Ισραήλ (μέχρι πρόσφατα και από την Ελλάδα αλλά φοβάμαι πως οι ισορροπίες αλλάζουν γρήγορα σε βάρος μας).
Εγώ βλέπω ότι ελέγχει όλη την Συρία
Η συριακή αντιπολίτευση του Άσσαντ χρηματοδοτούνταν και εξοπλίζονταν πρωτίστως από τις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία (βλέπε το πρόγραμμα Timber Sycamore). Η Τουρκία έχει άψογη σχέση με το νέο καθεστώς αλλά απέχει από το να ελέγχει τα πράγματα. Νομίζω πως οι ΗΠΑ έχουν τον πρώτο λόγο εκεί.
βοήθησε το Αζερμπαϊτζάν εναντίον των Αρμενίων
Τίποτα το ιδιαίτερο πάλι. Η Αρμενία είναι μία χώρα που εξαρτάται από τη ρωσσική στήριξη σε επίπεδο δουλικότητας αντίστοιχου με αυτό της Ελλάδος προς τη Δύση απλά με μακράν χειρότερο στρατό. Η Ρωσσία εγκατέλειψε την Αρμενία εντελώς και έτσι έμεινε μόνη της.
έχει γερό πάτημα σε Λιβύη
Όπως και πριν, αυτά ενισχύουν τα επιχειρήματά μου. Μιλάς για τρομερά αδύναμους αντιπάλους σε συνδυασμό με τη διαχρονική φοβικότητα του Ελληνικού κράτους να παρέμβει αποφασιστικά ενάντια στη τουρκική επεκτατικότητα. Η Λιβύη από το 2011 είναι σμπαράλια (έδωσαν ελευθερία πάλι οι δυτικοί με την πτώση του Καντάφι) με φύλαρχους να πολεμάνε μεταξύ τους. Πάλι ξυπόλητους χτύπησε με τα drone της η Τουρκία εκεί (τα drones της θεωρούνται μακράν κατώτερα από τα αντίστοιχα του Ισραήλ). Επίσης, η Ελλάδα δεν άδραξε την ευκαιρία για υποστήριξη του Χαφτάρ και τώρα πια και αυτός στράφηκε προς την Τουρκία.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: Σήμερα στις 16:04
Ο τζολανι πρώην επικηρυγμένος τζιχαντιστης είναι.
Και; Εφόσον κάνει τα δυτικά χατίρια πια θεωρείται «μετανιωμένος». Φόρεσε γραβάτα και κουστούμι και έγινε σοβαρός πολιτικός και μεταρρυθμιστής που θα εκδημοκρατίσει τη Συρία και άφησε πίσω του το εξτρεμιστικό παρελθόν του. Αποσιωπούνταν και οι σφαγές Χριστιανών πριν κάτι μήνες (δεν έδειξε εκεί ευαισθησία ο Τραμπ όπως με τους χριστιανούς της Νιγηρίας).
Αν ποτέ τα σπάσει με τη Δύση θα θυμηθούν τότε μαγικά όλοι το παρελθόν του και τις σφαγές σε βάρος εθνοθρησκευτικών μειονοτήτων και τους καημένους Κούρδους και όλα που τώρα αποσιωπούν τα ΜΜΕ... Η Δύση σε κάτι τέτοια είναι μανούλα. Διαμορφώνει την κοινή γνώμη κατά όπως θέλει στο άψε σβήσε.