Πόσο έχετε το θάρρος της γνώμης μέσα σε μια παρέα;

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Νομίζω αν όχι όλοι, οι περισσότεροι θα έχετε βρεθεί στη θέση να διαφωνείτε (σχεδόν) με όλους μέσα σε μια παρέα και να πρέπει να αποφασίσετε αν θα πείτε τη γνώμη σας με παρρησία, όσο κι αν είναι αντίθετη με αυτή των άλλων, ή αν θα "το βουλώσετε" για να μην γίνετε το μαύρο πρόβατο.
Το θέμα υπό διαφωνία μπορεί να είναι οποιοδήποτε, από το που θα πάτε για καφέ μέχρι το αν είναι σωστή η οικονομική πολιτική της Αμερικής, το συναίσθημα είναι το ίδιο.

Συνήθως τι αποφασίζετε; Λέτε τη γνώμη σας αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις; Αυθυποβάλλεστε ότι συμφωνείτε με τους άλλους μέχρι να το πιστέψετε (το έχω δει και αυτό); Ή συνεχίζετε να έχετε την άποψη σας και απλά δεν την εκφράζετε για να μην γίνετε η ενοχλητική/ο ενοχλητικός της παρέας; Ή ακολουθείτε κάποιο από τα τρία κατά περίπτωση;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Σε γενικές γραμμές λέω πάντα την γνώμη μου. Σε ειδικές περιπτώσεις όμως, ίσως προτιμήσω να σιωπήσω.

Και εξηγούμαι. Σίγουρα όποτε είμαι με την παρέα μου, θα πω την άποψη μου και στο πιο χαζό θέμα. Όταν όμως είμαι με άτομα που δεν με ξέρουν και δεν τα ξέρω και τόσο καλά, ή θα πω την άποψη μου με πολύ προσεγμένο τρόπο, ή θα προτιμήσω να μην την πω, αν θεωρήσω ότι θα παρεξηγηθώ, ή θα στεναχωρήσω κάποιον. Αυτό όμως συμβαίνει σε σοβαρά θέματα κυρίως, που μπορεί να φέρνουν και φανατισμούς (πχ πολιτικά, αθλητικά). Σε απλά θέματα όπως το που θα πάμε για καφέ, ο μοναδικός λόγος για να μην πω την άποψη μου, είναι να μην έχω άποψη. :)

Σίγουρα όμως, αν δεν συμφωνώ με μία άποψη, δεν προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου να υιοθετήσει την "λάθος" άποψη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angie_Ann

Διάσημο μέλος

Η Angie_Ann αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,330 μηνύματα.
Συμφωνώ με τον fandago πάνω στο θέμα της παρέας. Αλλιώς φέρεσαι με ανθρώπους που γνωρίζεις χρόνια και αλλιώς με νέες γνωριμίες. Εννοείτε ότι με τους πολύ στενούς φίλους μου έχω άλλη άνεση όχι μόνο να εκφράσω μία αντίθετη άποψη αλλά και να ασκήσω κριτική. Με όχι τόσο στενές επαφές μου αποφεύγω τις αντιπαραθέσεις.

θα ήθελα όμως να προσθέσω κάτι ακόμα. Παλιά έλεγα πάντα τη γνώμη μου όμως πλέον δεν με νοιάζει ιδιαίτερα. Λίγοι άνθρωποι ενδιαφέρονται ειλικρινά να ακούσουν την γνώμη σου, αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους είναι να ακούσεις εσύ τη δική τους άποψη. Δεν θέλω να αναλώνομαι σε ανθρώπους που περιμένουν τη σειρά τους να πουν τη γνώμη τους χωρίς να ακούσουν καν τη δική μου.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν λέω και ποτέ τη γνώμη μου, απλώς πολλές φορές με αποτρέπει από το να επεκταθώ πολύ. Από εκεί και πέρα όταν αξίζει όσο αντίθετη και αν είναι η άποψη μου θα την εκφράσω, απλώς έχω κουραστεί από τις άκαρπες αντιπαραθέσεις οπού ο άλλος ούτως ή άλλως δεν ακούει ούτε τα μισά από όσα λες και δεν έχει σκοπό να αλλάξει άποψη.

Συμπερασματικά λέω μία αντίθετη άποψη μόνο όταν νιώθω ότι υπάρχει λόγος να το κάνω.

Αυτό το λέω για τις real life γνωριμίες μιας και εδώ στο internet ισχύουν κάπως διαφορετικοί κανόνες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

deadhead_pirate

Περιβόητο μέλος

Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,774 μηνύματα.
Προσωπικά, πάντα λέω τη γνώμη μου και πάντα προσπαθώ να τη στηρίξω με επιχειρήματα. Το ίδιο κάνουν και όλα τα μέλη της παρέας, και φυσικά όλες οι γνώμες και απόψεις είναι σεβαστές και ακούγονται με προσοχή. Δεν θυμάμαι ποτέ να έγινα ενοχλητικός, όπως άλλωστε και κανείς από την παρέα.
Μεγάλα παιδιά είμαστε, αυτά γίνονται από δημοτικό και κάτω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

Διακεκριμένο μέλος

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 7,956 μηνύματα.
σε μια παρέα που ο ένας λέει κάτι και οι υπόλοιποι κουνούν συγκαταβατικά το κεφάλι, δε με ενδιαφέρει να πω τη γνώμη μου, αν είναι αντίθετη.
Σε μια παρέα που όλες οι απόψεις ακούγονται, σαφώς και θα πω την δική μου, με όμορφο και πολιτισμένο τρόπο, χωρίς δογματισμούς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Aν μια παρεα ειναι τετοια, που οταν καποιος λεει τη γνωμη του με παρρησια (θαρρος και καθαροτητα σκεψης , μας λεει το λεξικο), θα τον κανουν μαυρο προβατο, τοτε μαλλον δεν ειναι και πολυ καλη παρεα.

Οπως ειπε και ο fandago, σε περιπτωσεις που ειναι αγνωστοι, και υπαρχει συγκεκριμενος λογος, ισως δε μιλησω.Σε ολες τις αλλες, εφοσον εχω αποψη και δε ντρεπομαι γιαυτην, καλο ειναι να μιλαμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

underwater

Περιβόητο μέλος

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,343 μηνύματα.
Κι εγώ λέω την άποψή μου. Με τους φίλους μου ευθέως, με άτομα που δεν ξέρω καλά περισσότερο διπλωματικά! Έχει τύχει να παρεξηγήσουν αυτά που θα πω 'γνωστοί' αλλά ειλικρινά δεν με πειράζει, 1 λόγος να μην προχωρήσει η γνωριμία!

Να τονίσω πάντως το ότι που θα πάμε για καφέ ας πούμε για εμένα δεν αποτελεί λόγο διαφωνίας, αν όλη η παρέα θέλει κάτι κι εγώ αρχίσω την γκρίνια δεν το βρίσκω έκφραση άποψης αλλά σπάσιμο νεύρων!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Χμ, εγώ να πω κατ' αρχήν ότι σίγουρα θα πω τη γνώμη μου. Το πόσο θα επιμείνω όμως, ή θα θέλω να ληφθεί υπ' όψιν, εξαρτάται από το ποιοι είναι οι άλλοι. Έτσι, έχω διαχωρίσει τους άλλους. Υπάρχουν για μένα:
1. Αυτοί που βλέπω ότι δε θα ακούσουν όντως τη γνώμη μου, και δε με νοιάζει κιόλας.
Πχ Αν μου λέει ο αλκοολικός 60άρης πρώην προπονητής μου ότι είναι πιστός στη γυναίκα του, αλλά οι παλιοί έρωτες είναι τόσο βαθιά χαραγμένοι μέσα του, που δεν μπορεί να μετρήσει σαςν απιστία το ότι "συναντάει" την πρώην σύζυγο στο xxx ξενοδοχείο... κάνω νεύμα και φεύγω χαμογελαστή.
2. Αυτοί που λογικά έτσι θα μείνουν, ότι και να πω, αλλά για τους οποίους πιστεύω ότι δε βλάπτει να έχουν μία τριβή και με άλλες γνώμες, από τη δική τους.
Πχ σε γόνους νεόπλουτων οικογενειών, με δώρο αποφοίτησης μία slk, θα μιλήσω για ανακύκλωση, υβριδικά αμάξια και το πόσο ηλίθιο είναι να δίνεις 500άρια ευρώ στα μπουζούκια για να 'σαι στριμωγμένος μες στην κάπνα... αλλά δε θα επιμείνω. Απλά δε θα ακολουθήσω στις διασκεδάσεις τους.
3. Άτομα που εκτιμώ, και από τους οποίους θέλω να γίνομαι αποδεκτή.
Φίλοι, παρέες, φίλοι φίλων, καθηγητές, κλπ. Εκεί προτιμώ να σφάζω με το βαμβάκι. Δηλαδή πατάω πόδι, πάντα με επιχειρήματα, αλλά αν πάμε να χαλάσουμε τις καρδιές μας γιατί διαφωνούμε, απλά δεν επιμένω.
4. Άτομα που απλά συμπαθώ.
Εδώ μέσα, πχ, ή σε ευρύτερες παρέες... Πάλι μόνο με επιχειρήματα, χωρίς να το κουράζουμε βέβαια... Αν ο άλλος δεν είναι πρόθυμος να ακούσει ή να αναθεωρήσει, δεν επιμένω, έχω κι άλλα πράγματα να κάνω. Ωστόσο θα γράψω μία σύνοψη του πώς το βλέπω εγώ, έτσι για να μείνει γραμμένο και να το βλέπει όποιος θέλει. Ποτέ δεν ξέρεις.

Για μένα είναι σημαντικό να υπάρχει πάντα καλή διάθεση, να ακούνε και οι δύο πλευρές και να είναι έτοιμοι να αναθεωρήσουν. Ελπίζω να είμαι κι εγώ, πιστεύω δηλαδή πως είμαι...
Και όσο σημαντικό είναι το να επιχειρηματολογείς σωστά, επίμονα και πλήρως, τόσο σημαντικό είναι το να αναγνωρίζεις πότε πρέπει να τραβήξεις τη γραμμή και να αποχωρήσεις.
Κοινώς δε θα σκάσω για το πού θα πάμε για καφέ, αλλά θα δείξω ότι οι δικοί μου άνθρωποι πρέπει να θυμούνται ότι δε θέλω καπνό ή ότι αποφεύγω τα καφέ-αλυσίδες.
Αποκλείεται να στριμωχτώ σε ακριβά μπουζούκια. Αλλά πρόθυμα αφήνομαι να με παρασύρει κάποιος σε ρεμπέτικο, σε παραστάσεις χορού, σε ψαγμένο σινεμά... πράγματα που δεν αποκλείω, και που τελικά μόνο καλό μου κάνει να μάθω αν όντως μου αρέσουν.
Επίσης για θέματα στάσης ζωής και πεποιθήσεων, μιλάω ανοιχτά, αλλά πάντα αναλόγως του ποιος είναι ο άλλος. Η λογική μπουλντόζας δε βοηθάει και σίγουρα δε θα μιλήσω σε έναν κινέζο για το πόσο εγκληματίας ήταν ο Μάο, ή σε ελβετό για τους λογαριασμούς των Ναζί στις τράπεζες της χώρας. Όχι αμέσως, τουλάχιστον.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
Πάντα λέω τη γνώμη μου και δε δίνω δεκάρα για τις αντιδράσεις των άλλων. ;)
Το να μη την έλεγα θα το θεωρούσα βλακεία. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Niyia

Διάσημο μέλος

Η Niyia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Χορευτής. Έχει γράψει 2,858 μηνύματα.
[...] Αν ο άλλος δεν είναι πρόθυμος να ακούσει ή να αναθεωρήσει, δεν επιμένω, έχω κι άλλα πράγματα να κάνω. [...]

Συμφωνώ με όλα όσα λές κ περισσότερο με το παραπάνω.

Ειλικρινά κ εγώ αν δω την άλλη πλευρά αδιάλλακτη κ κοντόφθαλμη, αρνούμαι να μπω στον κόπο να διαφωνήσω επίμονα κ να χαλάσω τη διάθεσή μου για κάτι που ούτως ή άλλως το θεωρώ ανώφελο.

Ωστόσο, για να απαντήσω κ στο ερώτημα, ναι όταν είμαι σε μια παρέα λέω την άποψή μου (εκτός κ αν δεν με ενδιαφέρει καθόλου η παρέα ή το να ακουστώ ή ακόμα περισσότερο δεν προλαβαίνω να μιλήσω -γτ ναι, μου έχει συμβεί κ αυτό-, οπότε απλά το βουλώνω :redface:).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δi0m

Νεοφερμένος

Ο diomidis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και επαγγέλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 60 μηνύματα.
Ειλικρινά κ εγώ αν δω την άλλη πλευρά αδιάλλακτη κ κοντόφθαλμη, αρνούμαι να μπω στον κόπο να διαφωνήσω επίμονα κ να χαλάσω τη διάθεσή μου για κάτι που ούτως ή άλλως το θεωρώ ανώφελο.
πολυ σωστο.επειδη δν εχω καμια ιδιαιτερη παρεα,εκει δεν λεω τις αποψεις μου.ετσι και αλλιως δεν αξιζει,επειδη τα παιδια του σχολειου μου ειναι γενικα πολυ οπισθοδρομικα.δν ειναι αυτο που λεμε open mind.πολλα πραγματα συζητω ομως και λεω οποια και αποψη να εχω με τον πατερα μου.ειναι απιστευτα open mind.γενικα παντως δεν ειμαι τοσο κοινωνικος για να εχω την ευκαιρια να εκφρασω ανετα τν αποψη μου καπου.οχι οτι λεω πχ.¨μπα,αυτος δν ειναι τοσο εξυπνος οσο εγω δν θα καταλαβει τι θα του πω'',απλα δν μπαινω στον κοπο να συζητησω μαζι του.παντως αναφερομαι μονο στον αμεσο μου κοινωνικο μου περιγυρο.σχολειο,φροντιστηριο ξενων γλωσσων κτλ.με την κοπελα μου παντως συζηταμε σχεδον τα παντα και μπορω ανετα να εκφρασω τν γνωμη μου οποια και αν ειναι αυτη.
παντως,παντα ανηκω στην τριτη κατηγορια:
Ή συνεχίζετε να έχετε την άποψη σας και απλά δεν την εκφράζετε για να μην γίνετε η ενοχλητική/ο ενοχλητικός της παρέας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ελπιδα

Νεοφερμένος

Η ελπιδα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
δεν δεχομαι να μου λενε τι να κανω. δε συμφωνω παντα, με ολους και με ολα. ετσι ειναι. γεννηθηκαμε διαφορετικοι,για να ζησουμε διαφορετικοι και να φυγουμε διαφορετικοι. σιγουρα αυτο που λεω εγω δεν ειναι παντα το σωστο, ουτε προκειται οι αλλοι να το ενστερνιστουν και να το υιοθετησουν. τη στιγμη ομως που ειμαστε παρεα επιβαλλεται να πουμε την αποψη μας και να ειμαστε αληθινοι. σιγα μη φοβηθει η φιλη μου να ΄΄μου την πει΄΄; ξενες ειμαστε;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

T_Chameleon

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο T_Chameleon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 397 μηνύματα.
Εκφράζω την γνώμη μου μόνο όταν αποφασίσω πως είναι σωστό να την εκφράσω..αλλα δέχομαι και της συνέπειες τον πράξεων μου ξέρω πως για αυτό που θα πω κάποιοι θα με αγαπήσουν άλλοι θα με μισήσουν. .προχωρώ με γνώμονα το δίκιο!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

esperanza

Νεοφερμένος

Η esperanza αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Εξαρτάται από ποιους αποτελείται η παρέα. Αν βρίσκομαι μεταξύ φίλων και πολύ κοντινών μου ανθρώπων,που τους γνωρίζω καλα και με γνωρίζουν κι εκείνοι τότε θα πω τη γνώμη μου χωρίς κανένα ενδοιασμό.Αν όμως η παρέα αποτελείται από άτομα άγνωστα τότε θα έχω τις επιφυλάξεις μου, οχι για κανέναν αλλο λόγο παρά μόνο μήπως αυτό που θα ειπωθεί προσβάλει ή στενοχωρήσει κάποιον.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

C.M.

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η C.M. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 286 μηνύματα.
Ελάχιστες φορές λέω τη γνώμη μου και δεν επιμένω σ'αυτή είτε πρόκειται για παρέα γνωστών είτε για παρέα φίλων. Μ'αρέσει να ακούω περισσότερο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kedros

Νεοφερμένος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών, επαγγέλεται Interior designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Νομίζω αν όχι όλοι, οι περισσότεροι θα έχετε βρεθεί στη θέση να διαφωνείτε (σχεδόν) με όλους μέσα σε μια παρέα και να πρέπει να αποφασίσετε αν θα πείτε τη γνώμη σας με παρρησία, όσο κι αν είναι αντίθετη με αυτή των άλλων, ή αν θα "το βουλώσετε" για να μην γίνετε το μαύρο πρόβατο.
Το θέμα υπό διαφωνία μπορεί να είναι οποιοδήποτε, από το που θα πάτε για καφέ μέχρι το αν είναι σωστή η οικονομική πολιτική της Αμερικής, το συναίσθημα είναι το ίδιο.

Συνήθως τι αποφασίζετε; Λέτε τη γνώμη σας αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις; Αυθυποβάλλεστε ότι συμφωνείτε με τους άλλους μέχρι να το πιστέψετε (το έχω δει και αυτό); Ή συνεχίζετε να έχετε την άποψη σας και απλά δεν την εκφράζετε για να μην γίνετε η ενοχλητική/ο ενοχλητικός της παρέας; Ή ακολουθείτε κάποιο από τα τρία κατά περίπτωση;


Γειά σου πάλι Λία. Αλλά δε θα συνεχιστεί αυτό να απαντάω σε θέματα σου γιατί διακυνδηνεύω να χαλάσω την εικόνα του σοβαρού και μετρημένου μέλους. :whistle:

Βασικά η πιο αποδεδειγμένη στάση είναι αυτή της ηλικιωμένης μητέρας, του στύλ: φεύγει η 35αρα κόρη απο το σπίτι και εκείνη την ώρα της φωνάζει η ηλικιωμένη μάνα της: πού παααας; - κόρη: θα βγώ με κάτι φίλες - μάνα: θα αργήσειιιιιιις; - κόρη: ε, κατα της 1 θα είμαι σπίτι, πέσε να κοιμηθείς εσύ μανούλα - μάνα: πως κοιμούνται με τόοσες ληστείες που γίνονται με θύματα ηλικιωμέεενους;
_ σαν και καλά κάνε αυτό που είναι να κάνεις αλλά να έρθεις γρήγορα σπίτι να μου κάνεις παρέα_ .
Δηλαδή ασπάζομαι ( γενικός όρος το ασπάζομαι ) την απόφαση της παρέας αλλά ρίχνω και την άποψη μου, του στύλ : ναι ρε παιδιά πολύ καλη ιδέα, θα περάσουμε υπέροχα και στο κάτω κάτω αν δεν κολλήσει η φάση πάμε στο ............. που θα έχει και τις ..... ( ονόματα απο κοπέλες ).

( να δηλώσω οτι δεν με αντιπροσωπεύει η παραπάνω άποψη, αλλά γνωρίζω οτι παίζει πολύ )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cibyllian

Περιβόητο μέλος

Η Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,205 μηνύματα.
Είμαι πολύ δημοκρατικός άνθρωπος, σε μια παρέα υπάρχουν πάντα πολλές γνώμες.... Η δική μου και οι λάθος!!!!!:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nininaou

Διάσημο μέλος

Η Ρηνούλα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 2,455 μηνύματα.
Πάντα εκφράζω τη γνώμη μου στην παρέα. Είναι πιο σημαντικό για μένα να την ακούνε, όχι να την αποδέχονται. Έχει συμβεί να μη βγω, να φύγω όταν δεν συμφωνούσα για το μέρος όπου θα πηγαίναμε ή για το μεταφορικό μέσο. Έτσι αντέδρασα. Δεν υπήρχαν όμως παρεξηγήσεις. Κάποιες φορές είμαι απόλυτη αλλά οι φίλοι είναι για να μας ανέχονται και οι παρέες αποτελούνται από φίλους. Και θα τσακωθώ και θα νευριάσω αλλά μετά από 2' είμαι εντάξει. Το ότι λέει κανείς τη γνώμη του ακόμα κι όταν αυτή δεν αρέσει στους άλλους δεν δείχνει ούτε έλλειψη ευαισθησίας, ούτε καλής διαθεσης, απλά συμβαίνει...:(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kedros

Νεοφερμένος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών, επαγγέλεται Interior designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Πάντα εκφράζω τη γνώμη μου στην παρέα. Είναι πιο σημαντικό για μένα να την ακούνε, όχι να την αποδέχονται. Έχει συμβεί να μη βγω, να φύγω όταν δεν συμφωνούσα για το μέρος όπου θα πηγαίναμε ή για το μεταφορικό μέσο. Έτσι αντέδρασα. Δεν υπήρχαν όμως παρεξηγήσεις. Κάποιες φορές είμαι απόλυτη αλλά οι φίλοι είναι για να μας ανέχονται και οι παρέες αποτελούνται από φίλους. Και θα τσακωθώ και θα νευριάσω αλλά μετά από 2' είμαι εντάξει. Το ότι λέει κανείς τη γνώμη του ακόμα κι όταν αυτή δεν αρέσει στους άλλους δεν δείχνει ούτε έλλειψη ευαισθησίας, ούτε καλής διαθεσης, απλά συμβαίνει...:(


Μπορώ να αντιδράσω για τον τρόπο που αντιδράς στην παρέα σου:mad: αλλά για κακή μου τύχη κάπως έτσι αντιδρώ κι εγώ :whistle: ....αλλά με τους πολύ κολλητούς μου φίλους ( δηλαδή εκείνους που γνωρίζω οτι με ανέχονται :D ). Κοίτα απο μια άποψη καλά είναι να λέμε την ειλικρινή μας άποψη αλλά όχι και σε σημείο να φεύγουμε απο την παρέα επειδή δεν πέρασε το δικό μας ( αυτό δεν το έχω κάνει ούτε εγώ μικρούλι ). Δηλαδή αν τώρα στα δεκατόσα σου αντιδράς έτσι, όταν θα φτάσεις σε μια ηλικία παντρειάς πως θα αντιδράς;??? :eek:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nininaou

Διάσημο μέλος

Η Ρηνούλα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 2,455 μηνύματα.
Μπορώ να αντιδράσω για τον τρόπο που αντιδράς στην παρέα σου:mad: αλλά για κακή μου τύχη κάπως έτσι αντιδρώ κι εγώ :whistle: ....αλλά με τους πολύ κολλητούς μου φίλους ( δηλαδή εκείνους που γνωρίζω οτι με ανέχονται :D ). Κοίτα απο μια άποψη καλά είναι να λέμε την ειλικρινή μας άποψη αλλά όχι και σε σημείο να φεύγουμε απο την παρέα επειδή δεν πέρασε το δικό μας ( αυτό δεν το έχω κάνει ούτε εγώ μικρούλι ). Δηλαδή αν τώρα στα δεκατόσα σου αντιδράς έτσι, όταν θα φτάσεις σε μια ηλικία παντρειάς πως θα αντιδράς;??? :eek:

Πώς θα αντιδρώ?:worry:
Δεν είναι για μένα δεδομένο ότι---Δεν περνάει το δικό μου= Φεύγω---, το έχω κάνει όμως. Είναι απαραίτητες οι συγκρούσεις για να μαθαίνουμε καλύτερα ο ένας φίλος τον άλλον. Επίσης, είναι πολύ πιο επικίνδυνο και απειλητικό για μια οποιαδήποτε σχέση το να σωπαίνεις από το να τσακώνεσαι;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top