Πόσο δεκτικοί είμαστε σε εκκλήσεις βοήθειας μέσω νετ;

Estartu

New member

Η τρελή κι αλλοπαρμένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών, επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 119 μηνύματα.
Με αφορμή το πρόσφατο θέμα https://www.e-steki.gr/showthread.php?t=19486
μου δημιουργήθηκε η απορία του κατά πόσον τελικά είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε ουσιαστικά σε μια
έκκληση βοήθειας μέσω νετ

Ουσιαστικά πρόκειται για βοήθεια σε έναν συνάνθρωπο μας , εντελώς άγνωστο, είναι ξαφνικό (= μας
αποσυντονίζει από τη καθημερινή μας ρουτίνα) και πολυ συχνά δεν υπάρχει καμία ανταμοιβή (μιας που ο
άγνωστος μπορεί να μην μάθει ποτέ την ταυτότητα μας ώστε να πεί ακόμα και το απλό "ευχαριστώ" )

Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το να βάλουμε την υπογραφή μας σ ένα ηλεκτρονικό κείμενο ή να
προωθήσουμε ένα e-mail

Απαιτεί δράση (είτε πρόκειται για αιμοδοσία είτε πρόκειται για έρανο είτε πρόκειται για προσφορά)

Από το άρθρο στο οποίο αναφέρθηκα, αυτό που προσωπικά αποκόμισα ως δίδαγμα (μιας και ήμουν πολύ κοντά
στα πραγματικά γεγονότα) είναι ότι μια μελλοντική παρόμοια ανάγκη θα μπορούσε να καλυφθεί
αποτελεσματικότερα προσφέροντας χρηματικό αντάλλαγμα στους "εθελοντές" του μπιλιαρδάδικου παρά
κάνοντας μια ανώνυμη έκκληση στα φιλάνθρωπα αισθήματα αγνώστων συνανθρώπων
(άραγε η όρος "φιλανθρωπία" εξακολουθεί να υφίσταται ή έχει πνιγεί μεταξύ κοσμικών γεγονότων,
κατευθυνόμενων εράνων και φωνών για την ανυπαρξία κοινωνικής πρόνοιας και λοιπών κρατικών υπηρεσιών
που θα έπρεπε να φροντίζουν ώστε να μην υπάρχει ανάγκη αυτών των εκκλήσεων ??):hmm: :hmm: :hmm:
 

Κακή Επιρροή

New member

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 10,125 μηνύματα.
Το θέμα δεν είναι ότι δεν υπάρχει φιλανθρωπία... πιστεύω ότι υπάρχει
Το θέμα είναι ότι με το ίντερνετ, είναι τόσες πολλές οι εκκλήσεις για βοήθεια που ξεπερνάνε και τους πακιστανούς στα φανάρια που καθαρίζουν τζάμια!
Σε πόσους θα δώσεις... πόσους θα βοηθήσεις? Πόσες φορές θα το κάνεις?

Σε ότι με αφορά, τολμώ να πω ότι πλέον περιορίζω την βοήθεια μου σε άτομα που ξέρω κάπως καλύτερα κι ας είναι μέσα από ένα forum
Για παράδειγμα, αλλιώς θα αντιδρούσα αν ζητούσε το αίμα κάποιος που τον γνωρίζω 4 χρόνια εδώ μέσα, αλλιώς θα αντιδρούσα αν έλεγε ο ίδιος ο Heptamer ότι το θέλει για τον εαυτό του ή για το παιδί του και αλλιώς αντέδρασα (μάλλον αδράνησα καλύτερα να πω) όταν επρόκειτο για τον πατέρας μιας φίλης του Heptamer που είναι εδώ μέσα ελάχιστο χρόνο

Ελπίζω να μη με παρεξηγήσει ο Heptamer κι ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι κι εσύ ως θεματοθέτρια την διαφορά αυτών των παραδειγμάτων που λέω
Και φυσικά δεν εχει να κάνει με ανταμοιβή
Ούτε αν έπαιζα μπιλιάρδο κι έσκαγε εκεί μύτη κάποιος και ζήταγε επί πληρωμή αίμα θα πήγαινα.

Κάνω ότι μπορώ για τους πιο "δικούς" μου ανθρώπους
Οι άλλοι όχι ότι δε με ενδιαφέρουν... αλλά δεν μπορώ να κάνω ότι μπορώ για όλον τον κόσμο!
Εύχομαι και προσεύχομαι για αυτούς να έχουν τους "δικούς τους" ανθρώπους
 

Estartu

New member

Η τρελή κι αλλοπαρμένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών, επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 119 μηνύματα.
χμμ...

πάνω κάτω η απάντηση που έλαβα από φίλο μου συζητώντας αυτήν μου την απορία
χθες το απόγευμα

για να μη παρεξηγηθώ, δηλώνω ότι κι εγώ γενικά είμαι δύσπιστη και πάντα προσπαθώ να
επαληθεύσω πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση (μιας και επειδή γνωρίζουν στον κύκλο μου ότι
είμαι εθελόντρια αιμοδότης από χρόνια, μου προωθούν ότι σχετικό σκάσει στα mail box
τους)


όμως το κατά πόσον αυτός που ζητά βοήθεια μου είναι γνωστός ή άγνωστος, μου είναι
αδιάφορο ... αν όντως υπάρχει επιβεβαιωμένη ανάγκη και μπορώ να βοηθήσω , το κάνω
(πιθανά είμαι αφελής ή δεν έχω αντιμετωπίσει ακόμα αρκετές απάτες για να "σκληρύνω" ή
είμαι αθεράπευτα αλτρουίστρια)


:Dγι αυτό και τόλμησα να μιλήσω για "φιλάνθρωπα" συναισθήματα

κατά την ταπεινή μου γνώμη όταν αυτά περιορίζονται μόνο σε ανθρώπους που γνωρίζουμε
πραγματικά, τότε δεν υπονοούν κάποιο στοιχείο "ανταποδοτικότητας" και επομένως παύουν
να είναι τέτοια ???
 

Μελιώ

New member

Η -Το Νου Σου Στην- Αμέλεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 548 μηνύματα.
Μπλέκεις το νετ και τη ζωή εκτός νετ κι αυτό είναι λάθος , δεν ξέρω πόσοι από τους συγγενείς , φίλους κλπ στους οποίους καταφύγατε προσφέρθηκαν να δώσουν αίμα , αλλά υποθέτω λίγοι , για να αναγκαστείτε να το κάνετε θέμα σε φόρουμς γιατι από ότι είδα το κάνατε και αλλού εκτός από το στέκι .
Άρα καταλήγω στο συμπερασμα πως είτε η έκκληση γίνεται μέσω προσωπικής επαφής σε φίλους κλπ είτε γίνεται σε άγνωστους μέσω νετ ή μιας ανακοίνωσης σε μμε , το ίδιο αποτέλεσμα ενδεχομένως έχει , οπότε γιατι να κατηγορούμε άγνωστους ανθρώπους , τη στιγμή μάλιστα που δεν γνωρίζεις πόσοι από μας κατέφυγαν σε νοσοκομεία ή προσπάθησαν να βρουν , φίλους κλπ που θα μπορούσαν να δώσουν αίμα σε περίπτωση που οι ίδιοι δεν μπορούσαν πχ , για λόγους υγείας .

Το ζητούμενο του θέματος ποιο είναι ?
Πόσοι βγήκαν και το διαφήμισαν ?
Δηλαδή αν 2-3-5 άτομα από αυτό το φόρουμ ή από τα άλλα φόρουμς που το δημοσιεύσατε έκαναν την κίνηση θα έπρεπε και να το ποστάρουν ? Γιατί ? Για επίδειξη ? Για το ευχαριστώ ?

Η προσωπική μου πείρα για το περιστατικό που ανέφερα μου έχει δείξει πως από τους 30 συγγενείς και φίλους που υπήρχαν , οι 5 σίγουρα δεν μπορούσαν να δώσουν αίμα λογω προβλημάτων , και από τους υπόλοιπους δεν δώσαν πάνω από 5 άτομα γι ʽ αυτό και καταλήξαμε στη λύση του … μπιλιαρδάδικου .Τέλος μη μπλέκουμε τον όρο φιλανθρωπία με την αιμοδοσία , κανονικά σε ένα οργανωμένο και σωστά ενημερωμένο κράτος θα έπρεπε όλοι να είμαστε αιμοδότες οπότε δεν θα είχαμε τέτοια συμβάντα , σκέψου να ήταν αιμοδότης ο άρρωστος και όλοι οι συγγενείς του … δεν θα χρειαζόταν να καταφύγετε σε εκκλήσεις μέσω νετ … αλλά δυστυχως ακόμα και αυτό το θέμα της αιμοδοσίας παραμένει αδιάφορο για ένα κράτος πρόνοιας που θα μπορούσε από τα σχολεία να ενημερώνει και κατά κάποιο τρόπο να το έχει κάνει θεσμό …
Καθώς επίσης οφείλω να πω πως σε πολλους ανθρωπους το θέμα αιμοδοσία , κρύβει αρκετές ιδεοληψίες και φοβίες και δυστυχώς καθόλα υγιείς άνθρωποι δεν προσφέρουν αίμα από τέτοιους λόγους , που αν από παιδιά τους είχαν μάθει πως είναι κάτι δεδομένο, και απόλυτα φυσιολογικό θα τους είχαν ξεπεράσει .Ο όρος φιλανθρωπία μου φέρνει ενίοτε μια μικρή ανατριχίλα .. μου φέρνει στο νου κυρίες των βορείων προαστείων που διοργανώνουν γκαλά … το κόστος των οποίων συνήθως ξεπερνά κατά πολύ τα χρήματα τα οποία μαζεύονται για τους καημένους τους πτωχούς που πεινάνε … σνιφ ! κλαψ ! την ώρα που το γκρίζο ραιχ των κουστουμάτων κυριών με τις μερσεντές καταβροχδίζει σούσι για να πνίξει τον πόνο του για τη δυστυχία του κόσμου !oh , my God !!


Προσωπικά θεωρώ καλύτερη τη λέξη : αγάπη , προσφορά , δώσιμο και είναι και τα τρια θέματα καλλιέργειας και παιδείας ως ένα βαθμό , που ξεκινά από το σπίτι και το σχολείο .
Αλλά το θέμα είναι μεγάλο, και πάει μακριά και βαθειά στις συνειδήσεις και στις ψυχές μας , οπότε προς το παρόν θα μου επιτρέψετε να επιδείξω τα φιλάνθρωπα αισθήματά μου ρίχνοντας ένα ευρω στο χέρι που Πακιστανού που θα μου καθαρίσει τα τζάμια .. και μετά να πνίξω τον καημό μου για τη φτώχεια και τη δυστυχία τρώγοντας 5 κιλά παγωτό σκεπτομενη τα αθλια ρουχα που φορούσε που μαλλον μου λερωσαν το αυτοκινητο παρά το καθάρισαν και ουδόλως να σκεφτώ πως ζει στη χώρα "μου" , ανασφάλιστος , χωρίς χαρτιά , χωρίς περίθαλψη και εγώ ποτέ δεν σήκωσα τον παχυλο εαυτό μου από τη βολεμενη καρέκλα μου να κάνω κάτι γι ʽ αυτό .

( Τι με νοιάζει αλλωστε ? )
Υπογραφή : Ελληναράς ο ευαίσθητος .
 
Τελευταία επεξεργασία:

Heptamer

Active member

Ο von Sentonof! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών, επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 570 μηνύματα.
Μπλέκεις το νετ και τη ζωή εκτός νετ κι αυτό είναι λάθος , δεν ξέρω πόσοι από τους συγγενείς , φίλους κλπ στους οποίους καταφύγατε προσφέρθηκαν να δώσουν αίμα , αλλά υποθέτω λίγοι , για να αναγκαστείτε να το κάνετε θέμα σε φόρουμς γιατι από ότι είδα το κάνατε και αλλού εκτός από το στέκι .
Άρα καταλήγω στο συμπερασμα πως είτε η έκκληση γίνεται μέσω προσωπικής επαφής σε φίλους κλπ είτε γίνεται σε άγνωστους μέσω νετ ή μιας ανακοίνωσης σε μμε , το ίδιο αποτέλεσμα ενδεχομένως έχει , οπότε γιατι να κατηγορούμε άγνωστους ανθρώπους , τη στιγμή μάλιστα που δεν γνωρίζεις πόσοι από μας κατέφυγαν σε νοσοκομεία ή προσπάθησαν να βρουν , φίλους κλπ που θα μπορούσαν να δώσουν αίμα σε περίπτωση που οι ίδιοι δεν μπορούσαν πχ , για λόγους υγείας ..
Δεν εχει το ιδιο αποτελεσμα. Οι συγγενεις και φιλοι εν γενει - οσοι μπορουν - λογικά θα ανταποκριθουν. Οι αγνωστοι,πιθανον θα αδιαφορήσουν (επισης λογικό) - εκτος αν καποιοι εμφορουνται απο εκλεπτυσμένα αλτρουϊστικά αισθηματα.
Aπο τη στιγμη ομως που δεν υπαρχουν απτα αντικρύσματα,ειμαστε αναγκασμενοι να τα χρεωσουμε στο αδιαφορο πνεύμα των καιρών.
Δεν κατηγορούμε κανεναν. Απλως καταγραφουμε την πραγματικοτητα.
Το ζητούμενο του θέματος ποιο είναι ?
Πόσοι βγήκαν και το διαφήμισαν ?
Δηλαδή αν 2-3-5 άτομα από αυτό το φόρουμ ή από τα άλλα φόρουμς που το δημοσιεύσατε έκαναν την κίνηση θα έπρεπε και να το ποστάρουν ? Γιατί ? Για επίδειξη ? Για το ευχαριστώ ?
Δε θα επρεπε λογικα να το ποσταρουν - η προσφορά εχει αξία οταν την κανεις σεμνα και ταπεινα και δεν τη διαφημιζεις.
Αν και εφοσον θα το ποσταραν,θα επρεπε να το πραξουν μονο για τους σωστους λογους: οτι - αγνωστοι αυτοι - κινητοποιηθηκαν (με τον οποιο άμεσο ή εμμεσο τροπο) για να βοηθησουν εναν - επισης - αγνωστο. Οχι για το ευχαριστώ σαφως.
Αλλα το θεμα ειναι οτι δυσκολα ενεργοποιεισαι τα μεγιστα - ακομα κι αν μπορεις - για καποιον που σου ειναι αδιαφορος / αγνωστος - και αποδειχθηκε σαφώς (οπως αποδεικνύεται συνεχώς) - για αλλη μια φορά στη συγκεκριμενη περιπτωση,αφου το αιμα βρεθηκε απο το στενο περιβαλλον - οπως συνηθως συμβαινει αλλωστε -,και διαφάνηκε πως τετοιες e-κκλήσεις - περαν των συνήθων τυπικών ευχολογιων - δεν ανταμειβονται και πεφτουν στο κενό.

Η προσφορά / φιλανθρωπία εχει τελικά βαθμό συγγενειας.....:D:)

(τα παραπανω,διχως καμμια απολύτως διαθεση κριτικής ή απογοήτευσης προς τον οποιοδήποτε Στεκιώτη ή Στεκιωτισσα - αποτελουν απλά καταγραφή της πραγματικότητας - τα συμπερασματα της οποιας, ηταν εκεινα που προφανώς ώθησαν και την Εσταρτου να τα αναδειξει με το παρον θεμα)
και εγώ ποτέ δεν σήκωσα τον παχυλο εαυτό μου από τη βολεμενη καρέκλα μου να κάνω κάτι γι ʽ αυτό .
( Τι με νοιάζει αλλωστε ? )
Τον σήκωσες!
Τον σηκωσες - και τον σηκωνεις καθε φορά - για να πας να ψηφίσεις (προβλεπόμενα / παρωπιδικά / κολλημένα / βολεμένα) με εξαιρετική ευλάβεια ολους αυτούς που δεν (μπορουν ή δε θελουν να) κανουν κατι για αυτο...
 

Estartu

New member

Η τρελή κι αλλοπαρμένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών, επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 119 μηνύματα.
ναι το θέμα της αιμοδοσίας ανέβηκε σε 3 συνολικά φόρουμ γιατί η ποσότητα που χρειαζόταν
ήταν μεγάλη (τελικά χρησιμοποιήθηκαν 15 φιάλες και δε γνωρίζουμε αν θα σταματήσουμε
εκεί) και γιατί όσοι από το συγγενικό περιβάλλον μπορούσαν να προσφέρουν το είχαν
ξανακάνει σχετικά πρόσφατα και υπήρχε (και εξακολουθεί να υπάρχει) μεγάλη ανησυχία για
το πως θα εξελιχθεί τελικά η συγκεκριμμένη κατάσταση


για μένα η αιμοδοσία είναι μορφή φιλανθρωπίας, οπότε γι αυτό και προσπάθησα να
γενικεύσω :)


όχι φυσικά ως μομφή αλλά ως προβληματισμό μου για τη γενικότερη στάση μας σε τέτοιου
είδους θέματα

όχι, επίσης, δεν περίμενα να δω κάποιους να ανακοινώσουν δημόσια την πράξη τους

έχοντας όμως γνώση του πρακτικού αποτελέσματος αυτής της κίνησης κάπου μέσα στο
μυαλό μου αισθάνθηκα να απομυθοποιείται εντελώς η δύναμη επικοινωνίας του ίντερνετ

αν δηλαδή κάποιος δεν είναι (με την ευρεία έννοια) γνωστός (ιδιώτης ή οργανισμός) δεν
μπορεί να πείσει συνανθρώπους του να κινητοποιηθούν για κάποιο (οποιοδήποτε) σκοπό,
έστω και αν αυτός μπορεί να ελεγχθεί για την ορθότητα του ???

άρα έχει δίκιο εκείνος ο γνωστός μου που υποστηρίζει ότι έχουμε διαβρωθεί πλέον ως
κοινωνία τόσο πολύ, που αρνούμαστε να πράξουμε οτιδήποτε δεν έχει άμμεσο ή έμμεσο
προσωπικό συμφέρον και αρκούμαστε στα λόγια από την ασφάλεια του "προστατευμένου"
περιβάλλοντος μας

σταματήσαμε να είμαι ανθρώπινοι, παιδιά ... αυτό αισθάνομαι εγώ πολύ έντονα


και ο λόγος που ανέβασα αυτό το θέμα εδώ (και όχι κάπου αλλού) είναι γιατί με ενδιέφερε
ειλικρινά να ακούσω απόψεις από νέους σκεπτόμενους ανθρώπους

να μάθω αν εγώ είμαι πλέον εκτός εποχής και έχω ξεπερασμένες πλέον ιδέες και είναι
καιρός να κλειστώ στη φωλιά μου και να το βουλώσω, αρκούμενη στο ρόλο του παρατηρητή
 

moonlight

New member

Η moonlight αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,526 μηνύματα.
εγω εχω προσεξει οτι πολλες φορες κατα ενα μαγικο τροπο θα βρεθουν ατομα να βοηθησουν οταν καποιος εχει οποιαδηποτε αναγκη απο τη πιο μικρη ως την πιο μεγαλη εστω και αν δεν εχουν καμια σχεση με το ατομο. πολλες φορες φορες το καλο το βρισκεις απο ατομα που δεν το περιμενες καν οτι θα σε βοηθουσαν...

καλα εκανε ο φιλος μας και το εβαλε εδω. εξαλλου εβαλε και πληροφοριες και τηλ. για οποιονδηποτε θα μπορουσε να ηταν δυσπιστος.

εδω που ζω χρειαστηκαν επειγοντως αιμα για καποιον συνανθρωπο μας και τα κινητα γεμισαν μηνυματα απο αιμοδοτες που ο καθενας με τη σειρα του ειδοποιουσε ολους τους γνωστους και φιλους και σας πληροφορω οτι πηγαν και ανθρωποι απο αλλη πολη να δωσουν αιμα...

θα μπορουσα να αναφερω και αλλη περιπτωση που ηταν για νωτιαιο μυελο.. και κινητοποιειθηκε ολος ο ελληνισμος...

η χαρα του να βοηθας καποιον που εχει αναγκη ειναι μεγαλητερη απο την βοηθεια και τη χαρα που νιωθει αυτος που την λαμβανει.

θα σας πω ενα μικρουλικο παραδειγμα και ισως ακουστει και χαζο για καποιους αλλα το λεω με ειλικρινεια.. δεν εχει φυσικα να κανει με την σοβαροτητα του θεματος μας αλλα για να θιξω το θεμα της βοηθειας και της προθεσης περισσοτερο...

εχω συγκινηθει πολλες φορες απο εδω στο φορουμ απο παιδια που ετρεξαν να με βοηθησουν στις αποριες που εχω με το κομπιουτερ ή με οτιδηποτε αλλο. ξερετε τι ειναι να εχετε μια απορια και να νιωθετε την ασφαλεια οτι εχετε καποιον να σας βοηθησει οσο απλο και αν ειναι κατι?? απλο παραδειγμα αλλα αληθινο και τα συναισθηματα αληθινα επισης...ευτυχως ακομα υπαρχει ανθρωπια στις μερες μας και το πιστευω αυτο.
 

Κακή Επιρροή

New member

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 10,125 μηνύματα.
χμμ...

πάνω κάτω η απάντηση που έλαβα από φίλο μου συζητώντας αυτήν μου την απορία
χθες το απόγευμα

για να μη παρεξηγηθώ, δηλώνω ότι κι εγώ γενικά είμαι δύσπιστη και πάντα προσπαθώ να
επαληθεύσω πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση (μιας και επειδή γνωρίζουν στον κύκλο μου ότι
είμαι εθελόντρια αιμοδότης από χρόνια, μου προωθούν ότι σχετικό σκάσει στα mail box
τους)


όμως το κατά πόσον αυτός που ζητά βοήθεια μου είναι γνωστός ή άγνωστος, μου είναι
αδιάφορο ... αν όντως υπάρχει επιβεβαιωμένη ανάγκη και μπορώ να βοηθήσω , το κάνω
(πιθανά είμαι αφελής ή δεν έχω αντιμετωπίσει ακόμα αρκετές απάτες για να "σκληρύνω" ή
είμαι αθεράπευτα αλτρουίστρια)


:Dγι αυτό και τόλμησα να μιλήσω για "φιλάνθρωπα" συναισθήματα

κατά την ταπεινή μου γνώμη όταν αυτά περιορίζονται μόνο σε ανθρώπους που γνωρίζουμε
πραγματικά, τότε δεν υπονοούν κάποιο στοιχείο "ανταποδοτικότητας" και επομένως παύουν
να είναι τέτοια ???
Νομίζω με παρεξήγησες
Δεν είναι θέμα δυσπιστίας για μένα. Φυσικά και πίστεψα ότι υπήρχε θέμα και πάντα το πιστεύω.
Δλδ τι είδους ψέμμα είναι να πει κάποιος χρειάζεται αίμα χωρίς να το χρειάζεται, τι θα το κάνει? :P (εκτός αν είναι vampire :P)

Είναι ότι εγώ παράδειγμα έχω ένα πατέρα 72 ετών και αύριο δεν ξέρω τι μου/του ξημερώνει
Αν σήμερα δώσω αίμα για τον πατέρα της φίλης ενός γνωστού και αύριο χρειαστώ αίμα για τον πατέρα μου, που θα το βρω?
Είναι στο μυαλό μου, η δική μου τράπεζα αίματος, που δεν μπορώ να την σκορπίσω έτσι απλά για να είμαι φιλάνθρωπη.
Αν όμως μιλούσαμε για το παιδί του γνωστού, θα έτρεχα με χίλια γιατί όσο κι αν σου φανεί απίθανο, βάζω παραπάνω την ανάγκη ενός ξένου παιδιού απ την πιθανή ανάγκη του 72 ετών πατέρα μου.
Αν μιλούσαμε για τον ίδιο το γνωστό, θα το σκεφτόμουν καλά καλά και θα το έκανα μάλλον
Αν μιλούσαμε για την φίλη μου, για τον συγγενή μου, για κάποιον δικό μου, φυσικά και θα έτρεχα όπως το έχω κάνει στο παρελθόν
Και φυσικά δεν έχει να κάνει με ανταπόδοση
Καμία σχέση
Εχει να κάνει με την πρόνοια που έχω την ανάγκη να έχω στο μυαλό μου για τα δικά μου άτομα, για τους δικούς μου ανθρώπους.
Δεν μπορώ να δώσω αίμα για έναν άγνωστο όταν έχω άρρωστο πατέρα και μωρό παιδί.
Ίσως να είναι εγωιστικό στα μάτια κάποιου τρίτου.
Για μένα όμως είναι ζήτημα ζωής των δικών μου ανθρώπων
 

Estartu

New member

Η τρελή κι αλλοπαρμένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών, επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 119 μηνύματα.
χμμ ...


ναι αυτό είναι μία θέση σοβαρή που εμένα ποτέ δεν με απασχόλησε γιατί ως
αιμοδότρια "καλύπτω" εκτός από τον εαυτό μου και τους συγγενείς πρώτου
βαθμού σε περίπτωση ανάγκης από την τράπεζα αίματος και άσχετα με την
ποσότητα που θα χρειαστεί :)


όσο για την δυσπιστία που ανέφερα και εγώ και ο heptamer, έχει να κάνει με
τα μηνύματα αγνώστων που εμφανίζονται από το πουθενά και τις περισσότερες
φορές καταλήγεις με τηλέφωνα που δεν απαντούν ή να ενοχλείς ανθρώπους
που είτε δεν είχαν ποτέ ανάγκη είτε δεν την έχουν πλέον ...
(η ερώτηση μου πάντως σχετικά με το πόσο δεκτικοί είμαστε σε περιπτώσεις
που κάποιος συνάνθρωπος μας ζητάει κάποια βοήθεια - οποιαδήποτε βοήθεια -
μέσω ίντερνετ, παραμένει :) :) )
 

alis

New member

Η alis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,011 μηνύματα.
Κοιτα δεν μπορω να απανταω σε καθε εκκληση βοηθειας,αλλα γενικα ειμαι δεκτικη...Ισα ισα μ'αρεσει οτι προσφερω κατι σε εναν αγνωστο με κανει να αισθανθω καλυτερα....
 

tinkerbell

New member

Η tinkerbell αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αναλυτής συστημάτων και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 81 μηνύματα.
Όλα είναι δούναι και λαβείν.
Αν δώσει κάποιος αίμα και μετά το χρειαστεί, πιστεύετε πως δεν θα "επιστραφεί" με τον έναν ή τον άλλον τρόπο;

Είχα πατέρα στα τελευταία του αλλά πήγα και έδωσα αίμα για έναν παντελώς άγνωστό μου από μια ενημέρωση σε φόρουμ και αφού ο webadmin με διαβεβαίωσε πως ήξερε την περίπτωση προσωπικά και ήταν πραγματική ανάγκη. Κι όταν χρειαστήκαμε αίμα για τον πατέρα μου, χωρίς δημοσιοποιήσεις αλλά με ένα μόνο τηλεφώνημα σε μια ντουζίνα φίλους, η ανάγκη μας υπερκαλύφθηκε!

Πιστεύω στην ανταπόδωση. Κι ό,τι χρειαστώ για μένα και τους δικούς μου ανθρώπους, θεωρώ ανθρώπινη υποχρέωσή μου να το δώσω πρώτη εγώ. Δεν βλάπτει. Καλό θα κάνει.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top