ναι το θέμα της αιμοδοσίας ανέβηκε σε 3 συνολικά φόρουμ γιατί η ποσότητα που χρειαζόταν
ήταν μεγάλη (τελικά χρησιμοποιήθηκαν 15 φιάλες και δε γνωρίζουμε αν θα σταματήσουμε
εκεί) και γιατί όσοι από το συγγενικό περιβάλλον μπορούσαν να προσφέρουν το είχαν
ξανακάνει σχετικά πρόσφατα και υπήρχε (και εξακολουθεί να υπάρχει) μεγάλη ανησυχία για
το πως θα εξελιχθεί τελικά η συγκεκριμμένη κατάσταση
για μένα η αιμοδοσία είναι μορφή φιλανθρωπίας, οπότε γι αυτό και προσπάθησα να
γενικεύσω
όχι φυσικά ως μομφή αλλά ως προβληματισμό μου για τη γενικότερη στάση μας σε τέτοιου
είδους θέματα
όχι, επίσης, δεν περίμενα να δω κάποιους να ανακοινώσουν δημόσια την πράξη τους
έχοντας όμως γνώση του πρακτικού αποτελέσματος αυτής της κίνησης κάπου μέσα στο
μυαλό μου αισθάνθηκα να απομυθοποιείται εντελώς η δύναμη επικοινωνίας του ίντερνετ
αν δηλαδή κάποιος δεν είναι (με την ευρεία έννοια) γνωστός (ιδιώτης ή οργανισμός) δεν
μπορεί να πείσει συνανθρώπους του να κινητοποιηθούν για κάποιο (οποιοδήποτε) σκοπό,
έστω και αν αυτός μπορεί να ελεγχθεί για την ορθότητα του ???
άρα έχει δίκιο εκείνος ο γνωστός μου που υποστηρίζει ότι έχουμε διαβρωθεί πλέον ως
κοινωνία τόσο πολύ, που αρνούμαστε να πράξουμε οτιδήποτε δεν έχει άμμεσο ή έμμεσο
προσωπικό συμφέρον και αρκούμαστε στα λόγια από την ασφάλεια του "προστατευμένου"
περιβάλλοντος μας
σταματήσαμε να είμαι ανθρώπινοι, παιδιά ... αυτό αισθάνομαι εγώ πολύ έντονα
και ο λόγος που ανέβασα αυτό το θέμα εδώ (και όχι κάπου αλλού) είναι γιατί με ενδιέφερε
ειλικρινά να ακούσω απόψεις από νέους σκεπτόμενους ανθρώπους
να μάθω αν εγώ είμαι πλέον εκτός εποχής και έχω ξεπερασμένες πλέον ιδέες και είναι
καιρός να κλειστώ στη φωλιά μου και να το βουλώσω, αρκούμενη στο ρόλο του παρατηρητή