Πόσο κοστίζει να έχεις οικογένεια σήμερα?

Luke87

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Luke87 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 971 μηνύματα.
Ας πούμε οτι είσαι μόνος σου, και έχεις δυο παιδιά μικρά κάτω από 4 χρονών. Πόσο κοστίζει να τα αναθρεύσεις χωρίς να τους στερήσεις τίποτα? Μέχρι τα 18. 100.000 euro each?

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.019 μηνύματα.
Ας πούμε οτι είσαι μόνος σου, και έχεις δυο παιδιά μικρά κάτω από 4 χρονών. Πόσο κοστίζει να τα αναθρεύσεις χωρίς να τους στερήσεις τίποτα? Μέχρι τα 18. 100.000 euro each?
Ε δεν μπορεις να ξεχωρισεις και να τιμολογησεις το κοστος καθενος..η οικογενεια ειναι μια και αδιαιρετη.
4 ατομα οικογενεια με δυο παιδια με ενοικιο σπιτιου και σε δημοσιο σχολειο θελει ~3500 το μηνα και χωρις κοστος διακοπων.

Luke87

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Luke87 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 971 μηνύματα.
Ε δεν μπορεις να ξεχωρισεις και να τιμολογησεις το κοστος καθενος..η οικογενεια ειναι μια και αδιαιρετη.
4 ατομα οικογενεια με δυο παιδια με ενοικιο σπιτιου και σε δημοσιο σχολειο θελει ~3500 το μηνα και χωρις κοστος διακοπων.

Δε νομίζω να ισχύει το 3500. Ξέρεις πολλά ζευγάρια που να βγάζουν 3500 τη σήμερον? Είτε θα καταλήγουν καταχρεωμένα είτε δεν υπάρχει αυτό που λες. Υπάρχει πολύ περισσότερο "σφύξιμο" γενικότερα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.019 μηνύματα.
Δε νομίζω να ισχύει το 3500. Ξέρεις πολλά ζευγάρια που να βγάζουν 3500 τη σήμερον? Είτε θα καταλήγουν καταχρεωμένα είτε δεν υπάρχει αυτό που λες. Υπάρχει πολύ περισσότερο "σφύξιμο" γενικότερα.
Οχι δεν ξερω πολλα ζευγαρια ..δηλαδη δεν ξερω κανενα και γενικως... αλλα τοσα χρειαζονται.
ε σιγουρα υπαρχει πολυ σφυξιμο... και χαλας οτι εχεις και παραλειπεις πολλα. ..ε δεν πρεπει ομως το κακο να το ορισουμε ως φυσιολογικο.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.117 μηνύματα.
Οι περισσότεροι παίρνουν και από συντάξεις γονέων, δεν βγαίνει αλλιώς αν παίρνουν κοντά στο βασικό..

Αν δεν πληρώνουν ενοικιο, ίσως εκεί μόνο να τα βγάζουν πέρα χωρίς ιδιαίτερη βοηθεια από άλλα μέλη.

Γιατί 2 παιδιά είναι έξτρα φαγητό, μόνο 400€ θέλουν τον μήνα στο σούπερ και νομίζω λέω και λίγα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Παιδια τα πραματα δεν ειναι καλα..πολυ συχνα με στελνουν για ψωνια και εχω το ελατωμα να μιλαω με τους ανθρωπους..
Στα τυρια φευγει η γκουντα με 7,9€ το κιλο και οχι η γραβιερα με 19.
Στις φετες φευγει η φετα με 12€ το κιλο αν παρεις 250γρ για οσμη αν θες θα φας πας στο καλο λευκο τυρι με 6.5€ το κιλο
Στα κρεατα δεν υπαρχει πλεον μοσχαρισια μπριζολα μονο χοιρινη.
Κρεας κατσαρολας δεν παιρνουν ελια μοσχαρι με 13.5€ αλλα χοιρινη σπαλα με 6.5€.
Στο κιμα δεν παιρνουν πλεον ελια αλλα κατι απο στηθος με 8,5 ή περισσοτερο χοιρινο με 6.5€..αστα ειναι πονος.
και αλλα πολλα

Τελευταία επεξεργασία:

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.485 μηνύματα.
Παιδια τα πραματα δεν ειναι καλα..πολυ συχνα με στελνουν για ψωνια και εχωω το ελατωμα να μιλαω με τους ανθρωπους..
Στα τυρια φευγει η γκουντα με 7,9€ το κιλο και οχι η γραβιερα με 19.
Στις φετες φευγει η φετα με 12€ το κιλο αν παρεις 250γρ για οσμη αν θες θα φας πας στο καλο λευκο τυρι με 6.5€ το κιλο
Στα κρεατα δεν υπαρχει πλεον μοσχαρισια μπριζολα μονο χοιρινη.
Κρεας κατσαρολας δεν παιρνουν ελια μοσχαρι με 13.5€ αλλα χοιρινη σπαλα με 6.5€.
Στο κιμα δεν παιρνουν πλεον ελια αλλα κατι απο στηθος με 8,5 ή περισσοτερο χοιρινο με 6.5€..αστα ειναι πονος.
και αλλα πολλα

Τώρα το κατάλαβες εσυ ότι δεν παει καλα το πραγμα ; 😄
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Χθες ένας διάβαζε στο προαστιακο ένα βιβλίο " Να παντρευτει κανεις η να μην παντρευτει " Πάρε διάβασε το 😃

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.451 μηνύματα.
πούμε οτι είσαι μόνος σου, και έχεις δυο παιδιά μικρά κάτω από 4 χρονών. Πόσο κοστίζει να τα αναθρεύσεις χωρίς να τους στερήσεις τίποτα? Μέχρι τα 18. 100.000 euro each?
Δε μπορούμε να δώσουμε σαφείς απαντήσεις δεδομένου πως εξαρτάται από τον τρόπο ζωής που ακολουθείς( θέλεις basic, άνετη ή πολυτελή διαβίωση)
Μιλάς για μονογονεϊκη ετσι όπως θέτεις το ερώτημα. Θα έχει δικό της σπίτι, αυτοκίνητο, τα παιδιά θα έχουν έξω σχολικές δραστηριότητες;κλπ

Υπερβάλεις νομίζω ( πόσοι βγάζουν αυτά τα ποσά;) . Θα έπρεπε να φουνταρω από το μπαλκόνι αν έπρεπε να βρω αυτό το ποσό για 5 άτομα ( βέβαια δεν εχω ενοίκιο )

Τελευταία επεξεργασία:

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.485 μηνύματα.
Δε μπορούμε να δώσουμε σαφείς απαντήσεις δεδομένου πως εξαρτάται από τον τρόπο ζωής που ακολουθείς( θέλεις basic, άνετη ή πολυτελή διαβίωση;) .
Μιλάς για μονογονεϊκη ετσι όπως θέτεις το ερώτημα. Θα έχει δικό της σπίτι, αυτοκίνητο, τα παιδιά θα έχουν έξω σχολικές δραστηριότητες;κλπ

Υπερβάλεις νομίζω ( πόσοι βγάζουν αυτά τα ποσά;) . Θα έπρεπε να φουνταρω από το μπαλκόνι αν έπρεπε να βρω αυτό το ποσό για 5 άτομα ( βέβαια δεν εχω ενοίκιο )

Γιατί δυσκολο ειναι να βγάζει ο καθένας 1700-1800 στα 45 του ; με τι θα είσαι με τον βασικό ; σε εκείνη την ηλικία το παραπανω ποσο είναι το minimum για μένα.

Αντε οι δάσκαλοι να παίρνουν 1300-1400 που τους έχουν ρηγμενους γενικότερα.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.451 μηνύματα.
Γιατί δυσκολο ειναι να βγάζει ο καθένας 1700-1800 στα 45 του ; με τι θα είσαι με τον βασικό ; σε εκείνη την ηλικία το παραπανω ποσο είναι το minimum για μένα.

Αντε οι δάσκαλοι να παίρνουν 1300-1400 που τους έχουν ρηγμενους γενικότερα.
Μη λες μεγάλα λόγια
Με 15 χρόνια παίρνω πολυ πιο κάτω από το ποσό που λες το 1300/400
Και έπειτα στον ιδιωτικό τομέα ένα μέσος άνθρωπος για τα ελληνικά δεδομένα αντε να παίρνει το βασικό ή λίγο πιο πάνω

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Μη λες μεγάλα λόγια
Με 15 χρόνια παίρνω πολυ πιο κάτω από το ποσό που λες το 1300/400
Και έπειτα στον ιδιωτικό τομέα ένα μέσος άνθρωπος για τα ελληνικά δεδομένα αντε να παίρνει το βασικό ή λίγο πιο πάνω

Με 15 χρόνια προυπηρεσια εάν δεν έπαιρνα 1600-1700 minimum θα είχα παραιτηθει. Εγώ προσωπικα. Και με ανθρώπινα ωράρια έτσι; να το λέμε και αυτό.

Θα προτιμουσα να ανοίξω ένα φροντιστηριο η να στραφώ σε κάτι άλλο. Αλλιώς θα ζεις με τα λεφτά των τραπεζών.

Προχθές με πηρε ένα κοριτσάκι να μ προτεινει δάνειο της λέω δεν έχω ανάγκη τα λεφτά σας έχω δικά μου στην άκρη. Έτσι πες στον προισταμενο σου με όλο το σεβασμό 😄

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Δε μπορούμε να δώσουμε σαφείς απαντήσεις δεδομένου πως εξαρτάται από τον τρόπο ζωής που ακολουθείς( θέλεις basic, άνετη ή πολυτελή διαβίωση)

Τι να σε πω ..πειρα δεν εχω ..εσυ εχεις... εγω οτι βλεπω λεω.
Δυο παιδια... σε ενοικιο... δυο αυτοκινητα που κινουνται.. δοση αυτοκινητου..
ενα παιδι σε παιδικο δωρεαν ... το αλλο παιδι σε φτηνο ιδιωτικο δημοτικο.
μεγαλες αβαντες φυλαξης και διατροφης των μωρών...
ο Μπαμπας παιρνει κατι πανω απο 2000 στο τζανειο και η μαμα κατι λιγοτερο απο 1500 στο ναυτικο νοσοκομειο.
τατσι ποστα ...αλλα κανουν και διακοπες 15μ το χρονο σε ''δωρεαν'' σπιτι.
Ποσο λαθος ειμαι?

Luke87

Πολύ δραστήριο μέλος

Εσύ Γλαύκη ποιόν τρόπο έχεις έτσι αν θέλεις "χορηγήσει" στα παιδιά σου ως σωστό και ορθό? (Αν θέλεις μας λες).

glayki

Περιβόητο μέλος

Εσύ Γλαύκη ποιόν τρόπο έχεις έτσι αν θέλεις "χορηγήσει" στα παιδιά σου ως σωστό και ορθό? (Αν θέλεις μας λες).
Τι εννοείς ποιον τρόπο;
Εμείς είμαστε 5 και οι τρεις φοιτητές που κατά περιόδους δουλεύουν ( άρα καλύπτουν το χαρτζιλίκι τους) .
Σωστός τρόπος είναι αυτός που συνεπάγεται επίγνωση της κατάστασης και προσπάθεια από κοινού αντιμετώπισης της βάσει συνθηκών.
Η πολυτέλεια ποτέ δε με ενδιέφερε.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Τι να σε πω ..πειρα δεν εχω ..εσυ εχεις... εγω οτι βλεπω λεω.
Δυο παιδια... σε ενοικιο... δυο αυτοκινητα που κινουνται.. δοση αυτοκινητου..
ενα παιδι σε παιδικο δωρεαν ... το αλλο παιδι σε φτηνο ιδιωτικο δημοτικο.
μεγαλες αβαντες φυλαξης και διατροφης των μωρών...
ο Μπαμπας παιρνει κατι πανω απο 2000 στο τζανειο και η μαμα κατι λιγοτερο απο 1500 στο ναυτικο νοσοκομειο.
τατσι ποστα ...αλλα κανουν και διακοπες 15μ το χρονο σε ''δωρεαν'' σπιτι.
Ποσο λαθος ειμαι?

Μπορείς αντι για αμάξι να έχεις ενα σκουτερ - βολευει αρκετά στην Αθηνα καίει ελάχιστα και εξοικονομείς.

Το μονο αρνητικό του..... επικινδυνοτητα στο δρομο με τους καρνάβαλους που κυκλοφορούν.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Μπορείς αντι για αμάξι να έχεις ενα σκουτερ - βολευει αρκετά στην Αθηνα καίει ελάχιστα και εξοικονομείς.

Το μονο αρνητικό του..... επικινδυνοτητα στο δρομο με τους καρνάβαλους που κυκλοφορούν.
Σκουτερ ε ..λες?...αυτο ή το εχεις απο παιδι ή μεγαλος δεν το κανεις... ειναι τροπος ζωης..
Καλα το αλλο που το πας ..θα πεις σε γιατρο να εμπιστευτει την ζωη του σε αλλο γιατρο ? την εβαψες.
Λεω στο πατερα μου να παρω μηχανη και με διαολοστελνει...γιατι σε εβαλα λες στα αυτοκινητα απο τα 18 ? για να παρεις μηχανακι..οχι

glayki

Περιβόητο μέλος

Σκουτερ ε ..λες?...αυτο ή το εχεις απο παιδι ή μεγαλος δεν το κανεις... ειναι τροπος ζωης..
Καλα το αλλο που το πας ..θα πεις σε γιατρο να εμπιστευτει την ζωη του σε αλλο γιατρο ? την εβαψες.
Λεω στο πατερα μου να παρω μηχανη και με διαολοστελνει...γιατι σε εβαλα λες στα αυτοκινητα απο τα 18 ? για να παρεις μηχανακι..οχι
Ασε και εμένα ο ένας κυκλοφορεί με ηλεκτρικό πατίνι και ο άλλος με μηχανή ... Μετά την ενηλικίωση ο, τι και να πεις είναι δύσκολο να εμποδίσεις να κάνουν ο, τι θέλουν.

Είσαι τώρα που το βλέπω συνομήλικος με την κόρη μου.

Luke87

Πολύ δραστήριο μέλος

Τι εννοείς ποιον τρόπο;
Εμείς είμαστε 5 και οι τρεις φοιτητές που κατά περιόδους δουλεύουν ( άρα καλύπτουν το χαρτζιλίκι τους) .
Σωστός τρόπος είναι αυτός που συνεπάγεται επίγνωση της κατάστασης και προσπάθεια από κοινού αντιμετώπισης της βάσει συνθηκών.
Η πολυτέλεια ποτέ δε με ενδιέφερε.

Οταν ήταν μικρότερα τι πόσο τους έδινες για το κυλικείο του σχολείου φερ' ειπείν. Να πιούνε μια πορτοκαλάδα. 5,10 ή 20 ευρώ. Εμένα οι γονείς μου έδιναν πολύ χαρτζιλίκι και ποτέ δε με ρώταγαν "τι" το κάνω.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Με το σκούτερ εξοικονομείς τα μισά. Απλά θέλει πάρκινγκ γιατι στο σηκώνουν εύκολα. Εχω αμάξι και ξερω.... προσφατα μου εφυγαν 1800 ευρω σε επισκευές κάθε μηνα πληρωνω 200 ευρω δόση δανείου

Δε ξαναβάζω δάνειο για 7 χρόνια σε αυτοκινητο ηταν και η τελευταια φορά.. σε ενα χρονο τελειώνει και κάνω ΑΜΗΝ και πως να ξεμπερδέψω. Καλυτερα να πάρεις ενα μεταχειρισμένο σε καλή κατασταση αμα το βρείς. Εγω πλέον ξέρω καλά μηχανικά το πράγμα και θα το ελέγξω πάρα πολύ καλά πριν το αγοράσω. Οπότε θεωρω πως για αμάξι μέχρι 10.000 ευρω πρέπει να δίνεις.... και αν πάρεις καινουργιο να τα έχεις ντουκου τα χρήματα δηλαδη πως να στο πω εγω προσωπικά το θεωρω ανοησια να πάς να χρεωνεσαι καθε μηνα σε δανειο για να εχεις καινουργιο αυτοκίνητο. Το εκανα μια φορά δεν θα το ξανακάνω.....

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ασε και εμένα ο ένας κυκλοφορεί με ηλεκτρικό πατίνι και ο άλλος με μηχανή ... Μετά την ενηλικίωση ο, τι και να πεις είναι δύσκολο να εμποδίσεις να κάνουν ο, τι θέλουν.
ωχ..τωρα δεν πρεπει να σε αναστατωνω αλλα το πατινι ειναι οτι χειροτερο..εχει ροδακια οχι ροδες.
Ξερεις τωρα ..αυτοι που τα αρχισαν με τα νοικιαρικα... ημαρτον δεν υπαρχει κανεις να τα σταματισει.
Τωρα λεει με τον νεο κωδικα θα απαγορεψουν την κινηση μηχανων αναμεσα στα αυτοκινητα που ειναι και ο βασικος λογος ατυχηματος.
Το ειχε δικασει ο αρειος παγος πριν απο καποια χρονια και το ορισε παρανομο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια