δν ειμαι προκατηλημενος και δν κρινω γενικα καποιον αν δν τον γνωρισω καλα...ομως ισχυουν τα περισσοτερα. ας πουμε μιλαω με καποια παιδια απο το φορουμ και αμεσως καταλαβα οτι ηταν ποντιοι και ηταν. το καταλαβα οχι απο ιδιοματισμους αλλα απο τον τροπο που εκφραζονταν και απο το τι ανθρωποι ηταν...
είχαμε επαλήθευση κάποιου ανέκδοτου ως πραγματική ιστορία????
πλάκα κάνω
το ότι διαμορφώνονται ή και διατηρούντε κάποια χαρακτηριστικά ανά περιοχές και μάλιστα όσο πιο απομακρυσμένες τόσο περισσότερο ισχύει σχεδόν στο 100% εδώ από περιοχή σε περιοχή της αθήνας και ισχύει αυτό πόσο μάλλον σε μεγάλες περιοχές με γύρω-γύρω βουνά ή θάλασσες.
όσο για την κρήτη είναι κυρίως των άκρων,δηλαδή μεγενθύνουν τα επιμέρους συναισθήματα και χαρακτηριστικά.
έτσι μπορείς να συναντήσεις τον καλύτερο άνθρωπο του κόσμου που θα κάνει τα πάντα για σένα και ας μη σε ξέρει και ας μη σε ξαναδεί ποτέ.
μπορεί και να το παίζει και σερίφης,όλα παίζουν.
δεν μένω μόνιμα κάτω αλλά μια Α γνώμη-εντύπωση την έχω.
σημαντικότερο όμως ρόλο παίζει η οικογένεια στην κρήτη,ας πούμε λένε ο Χ είναι πολύ καλός άνθρωπος και ήταν και ο πατέρας του με τη μάνα του και οι παππούδες του και για τον άλλο που είναι κολλημένος με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι,ενδεχομένως χασικλής και σίγουρα με κουμπούρι στη μέση σχεδόν πάντα θα ακούσεις τι περίμενες και ο πατέρας του τα ίδια ......... ήτανε τι να μάθει το παιδί?
όλα αυτά επεξηγούντε κυρίως όχι για από τα πολλά διασκορπισμένα χωριά αφού υπάρχει τουρισμός όλο το χρόνο αλλά δυστυχώς από το μεγάλο πρόβλημα αναλφαβητισμού που υπάρχει και διαιωνίζεται μια κατάσταση......δυστυχώς πάντως γενικά οι γενικεύσεις δεν κάνουν καλό
πχ.τούρκος-κακός άνθρωπος
κύπριος-αδερφός
γερμανός-γερμαναράς τι περιμένεις?
αμερικανός-φονιάς
δεν πάει έτσι,προσωπικά είμαι υπέρ της ξεχωριστής "αξιολόγησης" των ατόμων και ας είναι πιο κουραστικό