• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πόσο (πρέπει να) εμπιστευόμαστε τους γιατρούς;

Stitchpunk

New member

Η Eternal Sunshine αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 558 μηνύματα.
Παλιό αλλά ταιριάζει εδώ:
The doctor said, "Joe, the good news is I can cure your headaches. The bad news is that it will require castration. You have a very rare condition, which causes your testicles to press on your spine and the pressure creates one hell of a headache. The only way to relieve the pressure is to remove the testicles."

Joe was shocked and depressed. He wondered if he had anything to live for. But he had no choice but to go under the knife.

When he left the hospital he was without a headache for the first time in 20 years, but he felt like he was missing an important part of himself.

As he walked down the street, he slowly realized that he felt like a different person. He could make a new beginning and live a new life.

He saw a men's clothing store and thought, "That's what I need, a new suit."

He entered the shop and told the salesman, "I'd like a new suit."

The elderly tailor eyed him briefly and said, "Let's see... size 44 long."

"Joe laughed, "That's right, how did you know?"

"Been in the business 60 years!" the tailor said.

Joe tried on the suit. It fit perfectly.

As Joe admired himself in the mirror, the salesman asked, "How about a new shirt?"

Joe thought for a moment and then said, "Sure."

The salesman eyed Joe and said, "Let's see, 34 sleeves and 16-1/2 neck."

Joe was surprised, "That's right, how did you know?"

"Been in the business 60 years."

Joe tried on the shirt and it fit perfectly.

Joe walked comfortably around the shop and the salesman asked, "How about some new underwear?"

Joe thought for a moment and said, "Sure."

The salesman said, "Let's see... size 36."

Joe laughed, "Ah ha! I got you , I've worn a size 32 since I was 18 years old."

The salesman shook his head, "You can't wear a size 32. A size 32 would press your testicles up against the base of your spine and give you one hell of a headache."

New suit - $400
New shirt - $36
New underwear - $6
Second Opinion .... Priceless
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 7,800 μηνύματα.
Επίσης παίζει και το άλλο με πληθώρα ιατρών: συνταγογραφούν για ψηλου πήδημα αντιβιώσεις με ό,τι συνέπεια έχει αυτό για τον ασθενή. :/:
 

Ariana2018

Active member

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών . Έχει γράψει 119 μηνύματα.
Επίσης παίζει και το άλλο με πληθώρα ιατρών: συνταγογραφούν για ψηλου πήδημα αντιβιώσεις με ό,τι συνέπεια έχει αυτό για τον ασθενή. :/:
Εγώ τις φοβάμαι πολύ τις αντιβίωσεις.
Ο άντρας μου είναι αλλεργικός σε μια από αυτές. Έπαθα κοκομπλοκο όταν χρειάστηκε να πάρει η κόρη μου κάποια στιγμή που έκανε πυρετό σχεδόν 10 μέρες.. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη λύση πέραν αντιβίωσης ειδικά σε μικρά παιδιά.
Εδώ τα παιδιά θα μας πουν που είναι εν δυνάμει ιατροί.
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 7,800 μηνύματα.
Εγώ έχω ανάμνηση από την παιδίατρό μου που όποτε πήγαινα έλεγε συνέχεια "ναι θα του γράψω αντιβίωση!".
Θυμάμαι μια αντιβίωση που ήτανε σε σκόνη που την διέλυες με νερό και είχε μια γεύση σαν πορτοκάλι και ελαφρώς πηχτή και τη βάζαμε στο ψυγείο. Δεν ξέρω ούτε εγώ πόσες τέτοιες έχω καταναλώσει!
 

hack3r

Well-known member

Ο Τολης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6,429 μηνύματα.
Υπάρχουν καλοί γιατροί, υπάρχουν άθλιοι γιατροί, υπάρχουν και εγκληματίες γιατροί. Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δυο τελευταίων είναι αρκετά λεπτή. Προσωπικά λόγω αρκετών εμπειριών με γιατρούς, δεν τους εμπιστεύομαι. Δεν τους εμπιστεύομαι αρχικά δηλαδή, πρέπει να με πείσουν ότι αυτό που λένε ισχύει και πως αυτό που προτείνουν είναι η βέλτιστη λύση. Γιατί ξέρεις η υγεία σου είναι κάτι πολύ σημαντικό και όταν εσύ ακούς τυφλά ότι σου λέει ο καθένας που απλά ένα χαρτί που γράφει γιατρός παίρνεις ένα ρίσκο. Και αν την πάθεις, πολλές φορές ανεπανόρθωτα, εσύ θα κλιθείς να ζήσεις με τις συνέπειες όχι ο γιατρός.

Ξέρω αρκετό κόσμο που εμπιστεύεται τυφλά ότι του λένε οι γιατροί. Προσωπικά τους κατατάσσω στην ίδια κατηγορία με αυτούς που εμπιστεύονται τυφλά ότι τους λέει ο παππάς. Θα μου πεις είναι το ίδιο ο παππάς με το γιατρό? Όχι, ο γιατρός υποτίθεται πως βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα για να πάρει τις αποφάσεις του όχι στην πίστη, τώρα βέβαια το κατά πόσο αυτό ισχύει είναι άλλο θέμα. Δεν είναι καθόλου σπάνιο να πηγαίνεις σε ένα γιατρό και να σου λέει Α και ο άλλος να σου λέει Β για το ίδιο πρόβλημα και αυτό γιατί η επιστήμη της Ιατρικής δεν είναι κλειστή. Είναι ανοιχτή στα περισσότερα θέματα και πράγματα που ξέραμε ότι ισχύανε με σιγουριά στο παρελθόν αποδείχθηκε πως ήταν λανθασμένα.

Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να παίρνεις πολλές απόψεις για κάποιο πρόβλημα τόσο από γιατρούς αλλά και από παραϊατρικούς επαγγελματίες τους οποίος ο μέσος άνθρωπος κοροϊδεύει και αποκλείει ντεφακτο ως κομπογιαννίτες λόγω δικής του κλειστομυαλιάς και να αποφασίζεις εσύ ο ίδιος για την υγεία σου. Ειδικά δε όταν ο γιατρός σου είναι απόλυτα πρόθυμος να βγάλει το μπλοκάκι με το παραμικρό και να σου γράψει φαρμακάκι για να πάει ταξιδάκι από την φαρμακευτική. Το να εμπιστευόμαστε τυφλά έναν άγνωστο για σημαντικά θέματα της υγείας μας επειδή είπε κάποια στιγμή έναν όρκο είναι αφελές στην καλύτερη.
 

Διομήδης Κουκουβάγιας

Active member

Ο Διομήδης Κουκουβάγιας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών . Έχει γράψει 257 μηνύματα.
Πόσο (πρέπει να) εμπιστευόμαστε τους γιατρούς;
Λίγο περισσότερο από τους δικηγόρους αλλά πολύ λιγότερο από τους συμβολαιογράφους :confused:
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top