Για να μιλήσω και για ένα θέμα της ηλικίας μου
Αν και ειμαστε εκτος θεματος ...
, θα ηθελα να σχολιασω...
Ποιο ειναι το προβλημα, εαν πληρωνεσαι χωρις να καταβαλλεις κοπο?!
Μακαρι να μπορουσα κι εγω να κανω μια δουλεια(αν και το εν λογω επαγγελμα δεν ειναι, σε καμμια περιπτωση, περιπατος), οπου δε θα κουραζομουν και θα πληρωνομουν. (στην επομενη ζωη, εαν δεν ειμαι γατα, τουλαχιστον ας γινω εισοδηματιας...)
Θα ηταν ακομα καλυτερα βεβαια, εαν ειχα μια μηχανη που "κοβει" ευρω και κατα συνεπεια ειχα τη δυνατοτητα να αφιερωνω ολο μου το χρονο, χωρις να με απασχολει το οικονομικο θεμα, σε πραγματα που με γεμιζουν.
Με αφορμή το παραπάνω ποστ που - ως ευγενής ,
δεν ρώτησα την νεράιδα για να το παραθέσω

- θυμήθηκα το εξής : όσοι συνταξιούχοι γνωρίζω , μέχρι την σύνταξη , ήτανε ανυπόμονοι να ησυχάσουνε επιτέλους και να χαρούνε την ζωή τους , και σχεδόν αμέσως μετά , ακόμα και αν δεν το παραδέχονταν ξεκάθαρα , σχεδόν αναπολούσανε την εργασιακή ρουτίνα (στην χειρότερη περίπτωση , της αναγνώριζαν ένα μπόνους χρησιμότητας σε σχέση με την τηλεοπτική ρουτίνα) .
Βέβαια μπορεί εγώ να έπεσα σε μη αντιπροσωπευτικό δείγμα . Επίσης μπορεί η νεράιδα να εννοεί ότι δεν θέλει την ελευθερία της όταν θα είναι χούφταλο (πλακίτσα αυτό - τέτοια γυναικάρα να καταλήξει χούφταλο αποκλείεται) , αλλά την θέλει τώρα που το αίμα της βράζει σαν διαδήλωση στην Πατησίων .Μπορεί πάλι , να θέλει ο οποισδήποτε από μας μια ολιγόωρη και ανέμελη εργασία και αφού δεν βρήκε αυτήν , να ονειρεύεται την σύνταξη του .
Ακόμα και έτσι το ερώτημα του τίτλου παραμένει , και αν δεν απαντηθεί από όλους εσάς αγαπητοί συνφορου- μύτες , τα καπή θα αναβάλλουνε τις γιορτινές τους εκδρομές από την αγωνία . Εγώ δεν θα πάρω θέση ακόμα , αλλά θα θυμηθώ έναν δάσκαλο στο γυμνάσιο πολύ κουλ τύπο γενικά , που η μόνη στιγμή που έδειξε ταραγμένος στην ζωή του ήτανε όταν πέρασε από δίπλα του η καινούργια καθηγήτρια αγγλικών με νούμερο DD , ο οποίος μας έλεγε πως ότι και αν συναντήσουμε , μην πιστέψουμε ποτέ ότι σκοπός του ανθρώπου είναι η εργασία γιατί είναι τόσο διεστραμμένη άποψη που κατήντησε φυσιολογική .
Δουλεύετε μόνο για τον άρτο τον επιούσιο ή τελικά έχει πλάκα η όλη ζαχαροπλαστική ; Και πιστεύετε ότι όσοι παραπονιούνται μετά , απλά δεν είχανε άλλα ενδιαφέροντα στην ζωή τους ;
π.σ. Προσοχή , δεκτές μόνο ειλικρινείς απαντήσεις . Φαντάσου τώρα τον jrot να μπει και να πει : ούξου η εργασία , σύνταξη στα 18 , στάτευση στα 100 και μετά σε μερικές δεκαετίες , κωλόγερος πια , να ξαναπέσει σε αυτό το τόπικ που θα του το διαβάζει υπομονετικά η εγγονή του , και να λέει με τρεμάμενη φωνή : <<αχ , κόρη μου , μακάρι να δούλευα πάλι σε κείνη την καλή δουλίτσα , τώρα τι κάνω όλη μέρα ; Πέθανε και ο Αυτιάς , θεός σχωρέστον , και η Μενεγάκη ξεφούσκωσε η κακομοίρα , σνιφ , σνιφ>>