Αλλά είναι πρόβλημα.
Είμαι μόνη σε ένα σπίτι στο πουθενά,με μερική θέρμανση και για να την ενισχύσω χρειάζεται να ανάψω το τζάκι.
Ξύλα έχω,αναπτήρα έχω,χαρτιά για προσάναμα έχω,ξύδια δόξα τον αλάχ έχω μπολικα...
Να πω τι κάνω εγώ;
Βάζω τα ξύλα,όρθια και κάπως πλαγιαστά [κάπου το έχω δει αυτό νομίζω].Ανάβω μια χαρτοξεπέτα..εμμ...χαρτοπετσέτα ήθελα να πω,και τη βάζω κάτω από τα ξυλαράκια.
Ανάβει για λίγο η φωτίτσα και μετά....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gregory nub
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mercury
Επιφανές μέλος

Αφου εχεις αναψει την φωτια και εχεις δει οτι τα ξυλακια εχουν παρει φωτια...Συνεχιζεις να τροφοδοτεις την φωτια με ξυλακια για να μην σβησει...κατα προτιμηση ολο και μεγαλυτερου ογκου..μεχρι να παρει εκταση η φωτια....Στη συνεχεια λογικα θα εχει δημιουργηθει αρκετη θερμοτητα ωστε να παρουν φωτια και τα μεγαλυτερα ξυλα(κοινως κουτσουρα) που καινε για ωρες,αρκει να ταιζεις την φωτια τακτικα(αναλογα το τι ειδος ξυλου χρησιμοποιεις)
Ελπιζω να βοηθησα...
gregory nub
Διάσημο μέλος

Αν οχι πανε εξω και μαζεψε ξερα φυλλα να τα βαλεις κατω απο τα κουτσουρα, τι να σου πω

Και τα κρατούσα στις σωστές συνθήκες ώστε να μην έχουν κρατήσει υγρασία με τον καιρό.
Πάω να προσπαθήσω αυτό που μου είπες και επανέρχομαι...
Να μην έριχνα λίγη βότκα στη φωτίτσα ε;
Οινοπνευμα δεν εχεις;
Αν οχι πανε εξω και μαζεψε ξερα φυλλα να τα βαλεις κατω απο τα κουτσουρα, τι να σου πω
Πήγαινε για ύπνο καλύτερα..Α όχι.Έχει διακοπές το σχολείο...
Ε δεν ξέρω τι να σου πω.
Mercury
Επιφανές μέλος

Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος

Βασικά βρέξε τα ξυλαράκια με λίγο οινόπνευμα ή αλκοόλ (ό,τι του βρίσκεται του καθενόςΑνάβει για λίγο η φωτίτσα και μετά....![]()

Όταν θα αρχίσει να πέφτει η φλόγα, φύσα!
Gaspar
Περιβόητο μέλος

συνήθως άν το τζάκι έχει στάχτη μέσα ανάβει πιο εύκολα.
οινοπνέυματα χαρτια κτλ είναι τελείως άχρηστα.. θα χρειαστείς πολλά μικρά ξυλαράκια, και τα μεγάλα ξύλα καλό θα είναι να έιναι όσο το δυνατόν πιο λεπτοκομένα.(κράτησε τα μεγάλα κομμάτια για όταν έχει ήδη αρπάξει..)
άναψε τα μικρά ξυλαράκια και άν έχει το τζάκι συρόμενη πορτα άφησε μία μικρή χαραμάδα ωστε να μπαίνει ο αέρας μέσα με δύναμη και να τα πυρακτώνει. αφού δημιουργηθεί σταχτη και κάρβουνα, τότε άσε να καούν και τα μεγάλα ξύλα. μπορεί να αργήσει λίγο αλλα θα ανάψουν.
καλό θα έιναι τα μεγάλα ξύλα, να τα ψιλοκόβεις στην άκρη ωστε να κάνουν χαραμάδες, έτσι θα αρπάξουν πιο εύκολα.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Ξυλαράκια για είδικά για προσάνναμα που έχω δοκιμάσει (στην ίδια τιμή) δεν κάνουν τίποτα. Χαρτιά και ξύλαράκια από τον κήπο θέλουν πολλή δουλειά για να ανάψουν φωτιά...ενώ αυτά απλά τα βάζεις σε στρατηγικό σημείο, τα ανάβεις και τελείωσε. Δοκίμασε και πες μου.
MissKit
Επιφανές μέλος

Κοινώς, αγαπητή diotima, κάνε ένα μιξ αυτών που σου είπαν, δοκίμασέ το κι ό,τι πιάσει. Επίσης, μη ραντίζετε τα ξύλα οινόπνευμα, γιατί εξατμίζεται και ουσιαστικά δεν κάνει τίποτα. Εγώ βρέχω βαμβάκι με οινόπνευμα και το βάζω κάτω από τα πιο λεπτά ξυλαράκια και αρπάζουν. Αν βάλεις κατ' ευθείαν κούτσουρα θα σε ταλαιπωρήσει μέχρι να πάρει.

Eileen
Τιμώμενο Μέλος

Τα αυτά!ακου να δεις, γιατι το τζάκι είναι ζόρικο θέμα.
συνήθως άν το τζάκι έχει στάχτη μέσα ανάβει πιο εύκολα.
οινοπνέυματα χαρτια κτλ είναι τελείως άχρηστα.. θα χρειαστείς πολλά μικρά ξυλαράκια, και τα μεγάλα ξύλα καλό θα είναι να έιναι όσο το δυνατόν πιο λεπτοκομένα.(κράτησε τα μεγάλα κομμάτια για όταν έχει ήδη αρπάξει..)
άναψε τα μικρά ξυλαράκια και άν έχει το τζάκι συρόμενη πορτα άφησε μία μικρή χαραμάδα ωστε να μπαίνει ο αέρας μέσα με δύναμη και να τα πυρακτώνει. αφού δημιουργηθεί σταχτη και κάρβουνα, τότε άσε να καούν και τα μεγάλα ξύλα. μπορεί να αργήσει λίγο αλλα θα ανάψουν.
καλό θα έιναι τα μεγάλα ξύλα, να τα ψιλοκόβεις στην άκρη ωστε να κάνουν χαραμάδες, έτσι θα αρπάξουν πιο εύκολα.

Ακόμη, όταν ανάβω εγώ το τζάκι με βολεύει περισσότερο να μην έχω όρθια και πλαγιαστά τα ξύλα, αλλά να ακουμπάνε κανονικά. Βάζω ένα μεγάλο ξύλο κάτω, πάνω στο οποίο βάζω ένα κυβάκι ( λουκούμια λέγονται

christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Τι να σου πω, εμένα με βόλεψαν πάντως. Ισως το λίγο απ'όλα να είναι και το καλύτερο.
yellow.morning
Νεοφερμένο μέλος

Vkey
Επιφανές μέλος

Από ότι κατάλαβα αντί για λουκουμάκι θα βάλεις χαρτοπετσετες...
Φρόντισε να υπάρχει αέρας ανάμεσα στα χαρτιά και στα ξύλα για να μην σβήσει η φωτιά....
Πάντως εγώ όταν ανάβω... βάζω πίσω πίσω τρία μικρά ξύλα...
Μπροστά κάνω ένα δέλτα με προσανάμματα και μέσα εκεί βάζω το λουκουμάκι....
Κι από πάνω από αυτά βάζω τα κανονικά ξύλα το ένα πάνω στο άλλο και πλαγιαστά...
Ανάβουμε το λουκουμάκι κι έτοιμο το τζάκι!!!!
Άγγελος
Επιφανές μέλος

σε μενα το αναβουμε με πανι ή βαμβακι ποτισμενο με πετρελαιο..
ο καλυτερος τροπος,,που κραταει πολυ..και απο πανω χτιζεις μικρα ξυλα..
και οταν φουντωσει,,βαζεις μεγαλυτερα..
Guest 990498
Επισκέπτης

Αν δεις να σβήνει (που σημαίνει πως τα ξύλα είναι νωπά ή χλωρά) το βοηθάς ψεκάζοντας (με προσοχή) από μακριά οινόπνευμα.
πς: με παίρνεις ύστερα τηλέφωνο και τσακίζομαι για καφέ.
πς02: αν είσαι ριψοκίνδυνη ανάβεις πρώτα τα χαρτιά με τα προσανάματα και έπειτα αφού η φωτιά έχει ανάψει καλά βάζεις και τα καυσόξυλα.

Σα το Νέρωνα ένιωσα..Ήθελα να βάλω παντού φωτιά μετά από αυτή την αναλαμπή
Σας ευχαριστώ όλους,συμπαθητικούς και μη,για την προσφορά σας.
Ήταν πολύτιμη.
Mercury
Επιφανές μέλος

Διακρινω τασεις πυρομανιας??
Χαχαχ
Μα ξέρεις τι εύφλεκτο που είναι;
IasonLDO
Νεοφερμένο μέλος

Πέταξε ένα συρταρι μεγαλο, από παλιο έπιπλο... Λαμπάδιασε το λούστρο και δεν βλέπαμε ο ένας τον άλλο από τον καπνό...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.