Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Πως αντιδράτε?
Τρέχετε να τον παρηγορήσετε?
Του λέτε αυτά έχει η ζωή και προχώρα? Κλαίτε μαζί του?
Κάνετε συζητήσεις των συζητήσεων και αναλύσεις των αναλύσεων μέχρι να γίνει πλέον το θέμα αηδία?
Του λέτε να κάνει μια ακόμα προσπάθεια αν έχει τη δυνατότητα γιατί εσάς σας φαινόταν καλό παίδι/κοπέλα η σχέση του?
Γενικά, ποιος είναι ο αναμενόμενος τρόπος αντιμετώπισης και τι φαντάζεστε ότι μπορεί να περιμένουν οι άλλοι από εσάς όταν σας αναγγέλουν "χώρισα!" ?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
newyork
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τώρα για πάραδειγμα αν ερχόταν η κολλητή μου και μου έλεγε "χωρίζω" ενώ είναι παντρεμένη τόσο καιρό δε θα της πω αυτά έχει η ζωή,προχώρα παρακάτω,θα προσπαθήσω να μιλήσω μαζί της γι' αυτό που την ώθησε σε μια τέτοια απόφαση και θα τη βοηθήσω να λύσει το πρόβλημα της.
Τώρα πάλι αν το πρόβλημα είναι τόσο χοντρό ώστε να μη λύνετε με μία συζήτηση δε θα την πείσω να το ξεχάσει σαν να μην υπάρχει μονο και μόνο γιατί είναι παντρεμένη.
Αν και ο χωρισμός είναι η πιο είναι η πιο ακραία λύση μερικές φορές είναι η πιο αποτελεσματική νομίζω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Αν πχ δεν ήταν καλός άνθρωπος, τότε πως να του/της πω "καλό παιδί φαίνοταν, κάνε μια προσπάθεια ακόμα";
Αν εκείνος/εκείνη την/τον χώρισε, τότε τι αναλύσεις να κάνουμε;
fielda
Πολύ δραστήριο μέλος

Πρόσφατα μου έτυχε να έρθει μία φίλη μου στο σπίτι το βράδυ απροειδοποίητα γιατί ήθελε να μιλήσει σε κάποιον. Είχε τσακωθεί με τον φίλο της πολύ άσχημα και ήταν στα χωρίσματα. Η κατάσταση είναι λίγο δύσκολη ειδικά όταν ξέρεις και τους δύο και είναι φίλοι σου. Εγώ απλά της είπα τη γνώμη μου και της έδειξα ότι θα είμαι δίπλα της ό,τι κι αν αποφασίσει. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να μην πέσουμε στην παγίδα να αρχίσουμε να λέμε αρνητικά για τον άλλον όταν συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτή έχει κάθε δικαίωμα να λέει τα αρνητικά του και να να τον βρίζει ακόμα αλλά εμείς ποτέ!!! Είναι πολύ πιθανό μετά να τα ξαναβρούν και εμείς να βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση...

Αν ήταν "αναμενόμενο, δηλαδή ήξερα ότι είχαν προβλήματα, θα αντιδράσω ήρεμα και απλά θα ξεκινήσω κουβέντα για το γιατί, πώς, κλπ.Πως αντιδράτε?
Όλα μαζί, με μέτρο... Προσπαθώ να τον καταλάβω, αναλύουμε λίγο τι έγινε και προσπαθώ όλο και πιο πολύ να του δείξω ότι η ζωή συνεχίζεται.Τρέχετε να τον παρηγορήσετε?
Του λέτε αυτά έχει η ζωή και προχώρα? Κλαίτε μαζί του?
Με μέτρο οι αναλύσεις, δε θαε πιμένω σα βλάκας να τα βρουν αν δεν είναι πιθανό.Κάνετε συζητήσεις των συζητήσεων και αναλύσεις των αναλύσεων μέχρι να γίνει πλέον το θέμα αηδία?
Του λέτε να κάνει μια ακόμα προσπάθεια αν έχει τη δυνατότητα γιατί εσάς σας φαινόταν καλό παίδι/κοπέλα η σχέση του?
Ηρεμία, συμπαράσταση, κατανόηση και κυνισμό.Γενικά, ποιος είναι ο αναμενόμενος τρόπος αντιμετώπισης και τι φαντάζεστε ότι μπορεί να περιμένουν οι άλλοι από εσάς όταν σας αναγγέλουν "χώρισα!" ?
Nininaou
Διάσημο μέλος

Αυτά σε γενικές γραμμές- πολύ αόριστα. Είναι η τάση μου, η διάθεση που μου δημιουργείται αρχικά. Πολλές παράμετροι για πιο συγκεκριμένα πράγματα την επιβεβαιώνουν, την αναιρούν ή την εντείνουν.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Guest 990498
Επισκέπτης

kalypso
Περιβόητο μέλος

Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Αν μου δειξουν οτι πρεπει να τους παρακινησω να βγουμε, να τα πιουμε και να τα σπασουμε ολα, ακολουθω. Αν εχουν ορεξη για κλαμματα και αναπολησεις, ακουω αλλα προσπαθω να παω το θεμα και αλλου. Αν δω οτι θελουν να κλειστουν στον εαυτο τους, κανω αποπειρες επικοινωνιας η τους αφηνω στην ηρεμια τους για οσο χρειαστει. Ο καθενας το περναει αλλιως:X
Idril
Πολύ δραστήριο μέλος

Οταν ένας φίλος μου ανακοινώνει ότι χώρισε συνήθως ρωτάω "Γιατί χωρίσατε? Μήπως βρήκε άλλον? Αν ναι, θέλεις να πάω να τον δείρω???"

(Κατά βάθος όμως είμαι ένας βαθύτατα ειρηνικός και φιλήσυχος άνθρωπος...)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.