Κάτι επίκαιρο:
Η απάντηση των Cool Crips για το μισαναπηρικό σχόλιο
www.lifo.gr
Για όσους δεν ξέρουν: Η Καλυβά, μια γυναίκα στο panel της νέας εκπομπής της Στεφανίδου, στο άκουσμα οτι κάποιος έχει 90% αναπηρία, είπε οτι "δηλαδή είναι 《ζωντανός - νεκρός》".
Πράγμα που ξεσήκωσε αντιδράσεις.
Καταλαβαινω πως μπορεί να το είπε, αλλά ήταν απρεπές, και για τηλεόραση και για εκτός, τσιγκλάει σαν σχόλιο άσχημα, δεν το λες.
Προφανώς ΙΣΩΣ εννοεί ότι "ζεις αλλά ΠΩΣ ζεις;" με την εννοια οτι εισαι καταδικασμένος σε μια ζωή με αφόρητες ταλαιπωρίες και δυσκολίες τόσο μέσα από το ίδιο σου το σώμα όσο και εξωγενείς από την κοινωνία προς εσένα.
Αλλά και πάλι τη λέξη
νεκρός, δεν την λες. Ίσως αν το έλεγε τόσο περιφραστικά όσο το είπα εγω, να ηταν πολύ πιο ήπιο και να μην άφηνε καν αμφισημίες ότι μπορεί να υπαινίσσεται ευγονικές ή τη μαλακία που είπαν οι άλλοι οτι καλύτερα να εισαι νεκρός, νωρίτερα αυτή τη χρονιά.
Πάντα είναι καλύτερη η ζωή, από το θάνατο. Πάντα. Ακόμα και χάλια να είσαι στην υγεία σου, πλην φοβερών εξαιρέσεων που δεν μπορώ ούτε θέλω να τις φανταστώ.
Γενικά η συγκεκριμένη, δεν το χει και πρέπει να παρει πόδι απο την τηλεόραση.
Καλώς υπήρξε αντίδραση αν και οκ δε συμφωνώ ούτε με τις υπερευαισθησίες για την αναπηρία, οπως και με άλλες με το παραμικρό ιαχές. Γενικά ειμαι κατα του δικαιωματισμού με εσάνς σεντιμενταλισμού, ακόμα κι αν με αφορά, γιατί πιστεύω πως βλέπω πίσω από το περιτύλιγμα.
Ας αφοσιωθούμε στο να βελτιωθεί ουσιαστικά η ζωή των ανθρωπων με αναπηρία, και να μην αντιδρούμε μόνο για τα "πάνω πάνω", σε στυλ "Α τι ειπε ο κακος ο πανελίστας, να κατεβουμε στους δρόμους" και οταν γινει οντως γενικη κατακραυγη και πει συγγνώμη, να είμαστε μετά συμβιβασμένοι ότι πετύχαμε μεγάλα και ουσιώδη πράγματα.
Ας κοιταξουν τι ζημια έχει κάνει η κυβέρνηση τα τελευταία 6 χρονια που έχει διαλύσει τα αμεα, εργασιακά, εισοδηματικά και γενικότερα.
Για μένα, το συγκεκριμένο είναι άλλη μια χαμηλής ποιότητας πανελίστ που είπε μια άλλη ανοησία. Και το αφηνω εκεί.
Κι αν ως αναπηρικό κίνημα, δίνεις σημασια ΚΥΡΙΩΣ σε κατι τετοια, και δεν πιέζεις ΣΟΒΑΡΑ στα σημαντικά, καταντάς να φωνάζεις "λύκος λύκος" οπως στο διάσημο παραμύθι. Κι όταν έρθουν οι πραγματικοί λύκοι, είσαι ανήμπορος ή απρόθυμος να αγωνιστείς.