Με εκνευριζει η μανια για την Eurovision, οι συζητησεις για το "να ψηφισουμε εξυπνα" (οπου εξυπνα χαντακωστε ο,τι σας αρεσει, δωστε τα λεφτα σας για να ψηφισετε μονο χαλια τραγουδια), τα "εκρηξεις" για το πως ο εκαστοτε σκηνοθετης εχει προσωπικα/ εθνικιστικα προβληματα με την Ελλαδα και μας θαβει, η προβολη του θεματος κατα 75% στην ημερησια θεματολογια των περισσοτερων εκπομπων, κτλ.
Απο την αλλη, ομως, με εκνευριζει και οποιουδηποτε αλλου ειδους μανια. Οι εθνικιστες κορωνες οταν κερδιζει η Εθνικη στο Euro, οι υπερβολες οταν χανει απο την Τουρκια, η μαζικη υπερ-καταναλωση ταινιων (που αν παιζονταν σε κανονικα σινεμα δεν θα πηγαινε κανενας να τις δει) απο τα ατομα που πηγαινουν στο Φεστιβαλ Κινηματογραφου Θεσ/νικης, το να εχει τηλεθεαση 80% ο Λαζοπουλος, κτλ..
Παρολα αυτα, ομως, μου αρεσει πολυ να βλεπω την Εθνικη να παιζει, νιωθω εντονα συναισθηματα οταν κερδιζει / χανει, πηγαινω στο Φεστιβαλ αν εχει καλη ταινια, και βλεπω ευχαριστα συνηθως τον Λαζοπουλο. Το θεμα δεν ειναι με την ιδια την Eurovision, ειναι με την νοοτροπια που εχουμε εμεις ως προς αυτην.
Προσωπικα μου αρεσει που ειναι καλτ καποια τραγουδια, καποια αλλα μου φαινονται αρκετα ευηχα, καποια τελειως βιομηχανοποιημενα ως προς την παραγωγη - ποιοτητα τους. Δεν μου φαινεται κακο αυτο. Κι αν θελει καποιος, ας μου πει αν στο ελληνικο ραδιοφωνο ακουγονται αναλογικα περισσοτερα καλα τραγουδια (για σταθμους με ελληνικα τραγουδια μιλαω)
Οσον αφορα την ποιοτητα, αν νομιζει κανεις οτι ο μεσος Ελληνας οταν γυρναει απο τη δουλεια του βαζει cd με Σοπεν, και μετα Τριτο Προγραμμα, ας κοιταξει λιγο γυρω του. Οποιος νομιζει οτι αν δεν υπηρχε η Eurovision, η τηλεοραση θα επαιζει πιο ποιοτικα προγραμματα στη θεση της, ας την ανοιξει λιγο και τις υπολοιπες μερες να το τσεκαρει. Και οποιος εχει την εντυπωση οτι οι δημοσιογραφοι λενε ο,τι λενε γιατι οι ιδιοι τα πιστευουν, και οχι γιατι αυτα αρεσουν να ακουνε οι τηλεθεατες τους (οτι ολοι κατατρεχουν την Ελλαδιτσα μας, κτλ), ας ρωτησει και την αποψη της πλειοψηφιας σε αυτα τα θεματα, να δει τι πιστευουν και οι υπολοιποι.
Τελος, τα χρηματα που ξοδευονται για την Eurovision, επιστρεφονται μεσω κυριως τηλεθεασης & διαφημισεων στην ΕΡΤ (που τετοια νουμερα τα κανει μονο σε εποχες Euro) και δευτερευοντος μεσω της τουριστικης προβολης. Επισης, η ΕΡΤ οφειλει ως κρατικη τηλεοραση να παιζει προγραμματα που θελει να παρακολουθησει η πλειοψηφια του κοσμου (Euro, Eurovision, κτλ), αλλα και οι μειονοτητες (εκπομπες για θεατρο, βιβλια, κτλ). Ουτε μονο το ενα μπορει να κανει γιατι ειναι δημοφιλες, ουτε μονο το αλλο γιατι ειναι ποιοτικο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.