Γιατι πεθενουν τετοια ωραια topic; Και γιατι δεν το ειχε παρει ποτε το ματι μου;...
Πριν αρχισω της στεγνη απαντιση σε ερωτησης, ας κανω και εγω μια εισαγωγη.
Μια φορα και εναν καιρο, οταν ειμουν σε ηλικια δημοτικου, και αφου ηδη ειχα τον δικο μου υπολογιστη και νομιζα πως ειχα αρχισει να μαθενω "υπολογιστες", γνωρισα εναν φιλο του πατερα μου ο οποιος ητανε τεχνικος υπολογιστων. Με βοηθισε μερικες φορες κανοντας μου format, μου εμαθε αυτην την διαδικασια, και καθε φορα αμεσως μετα το format εγκαθηστουσε συγκεκριμενα προγραμματα με συγκεκριμενη σειρα. Μου ειχε εξηγισει τοτε, πως πρωτα βαζει το antivirus, ωστε αν κατι απο τα επομενα ειναι μολισμενο να το αντιληφθει, αμεσως μετα τα anti-spyware κλπ,κλπ. Ετσι εγω, με το παιδικο μου μυαλο, νομιζω πως αυτο ειναι προγραμματισμος, δηλαδη η σειρα με την οποια θα εγκαταστισεις τα προγραμματα σε εναν υπολογιστη...
Καποια χρονια αργοτερα, αρχισα σιγα-σιγα να αποκτω μια επαφη με κονσολες, λιγο ms-dos, λιγο καποιες κονσολες εντος καποιων παιχνιδιων. Τιποτα σπουδεο, απλα cheats ητανε και απλος ακολουθουσα κατα γραμμα καποιες οδηγιες.
Εκει αρχισα να κατανοω τι πραγματικα ειναι προγραμματισμος, και θεωρισα πως δεν ειναι κατι για μενα. Εγω απλα να παιζω τα παιχνιδακια μου και να serfαρω ηθελα, πια η πλακα στο να καθομαι με τις ωρες, να γραφω κωδικα για να κανω κατι που ηδη αλλα, εμπορικα προγραμματα, κανουν καλητερα; Ετσι το εβλεπα τοτε...
Ωσπου εφτασα στην Γ'λυκειου...
Εσείς πώς πρωτοασχοληθήκατε με τον προγραμματισμό;
Εφτασα λοιπον στην Γ'λυκειου... Εκει, λογο του ΑΕΠΠ, ειδα οτι ο προγραμματισμος ειναι πολυ πιο ενδιαφερων απο οτι νομιζα. Αλλαξα εντελος γνωμη, μεσα σε μολις μερικες ημερες.
Μετα απο αυτο ηρθε μια ενασχολιση με την python, καθαρα ερασιτεχνικα, και υστερα ηρθε η σχολη που τα πηγε ολα αρκετα βηματα πιο περα
Μπορω να πω πως πολυ μεγαλο ρολο επαιξε πως η ΑΕΠΠ ητανε ενα μαθημα πανελληνιων, και ητανε το μονο που ειχε ενδιαφερων. Ισως αν δεν υπηρχε η αναγκαστικη τριβη, να μην ειχα καταλαβει ποτε πως ειναι κατι το οποιο μου αρεσε.
Απο εκει και περα με παρακινισε οτι καθε φορα που γραφαμε καποιο προγραμμα, μ'αρεσε να το κανω οσο πιο απλο και συντομο μπορουσα. Ηξερα πως αυτος ειναι ο στοχος στον κανονικο προγραμματισμο, και προσπαθουσα ακομα και στην ψευδογλωσσα να το εφαρμοσω. Μαλιστα πολλες φορες ο καθηγητης μου με κυνηγουσε επειδη το παρα-εκανα συντομο και τον εβαζα να ψαχνετε για το αν ειναι σωστο, αν και εν τελη ητανε...
Ποιό ήταν το πρώτο σας ουσιαστικό πρόγραμμα (προφανώς δηλαδή όχι hello world stuff

);
Δεν ξερω αν μπορω να το ονομασω ουσιαστικο, καθος στην πραξη δεν δουλευε απο μονο του... Ητανε ενα μικρο προγραμματακι που εβγαζε σφαλμα και σου ελεγε κατι του στυλ "You are the victim! Your files are now being destroyed". Το ονομαζα με το ονομα καποιας αλλης εφαρμογης και αντικαθηστουσα το εικονιδιο της οποιας εφαρμογης με αυτο.Ειχε πολυ πλακα να βλεπω τον πανικο στο προσωπο τους...!
Αν/Όταν κάνετε παιδιά, πώς θα τα εισάγετε στο αντικείμενο;
Δεν ειναι κατι που εχω σκεφτει, ουτε κατι που πιστεω πως πρεπει να σκεφτω...