Πώς σας φαίνεται η κυβέρνηση της ΝΔ;

Πώς σας φαίνεται η κυβέρνηση της ΝΔ;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 65)
  • Πολύ καλή

  • Αρκετά καλή

  • Ούτε κρύο ούτε ζέστη

  • Κακή

  • Να σηκωθούν να φύγουν

  • Άριστη

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

miss marple

Πολύ δραστήριο μέλος

Η miss marple αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 859 μηνύματα.
Εγώ τώρα είδα το θέμα και η αυθόρμητη απάντησή μου στην ερώτηση είναι ''Εξαιρετική'', συνεχίστε, μην ενοχλείστε από την κατά τα άλλα καίρια παρέμβασή μου
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Κανένα τσουρέκι θέλετε, τώρα που ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με εντολή του επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη ;

Ποιος ξέρει ποιο δεινό θα βρει πάλι την πόλη....
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,616 μηνύματα.
Εγώ τώρα είδα το θέμα και η αυθόρμητη απάντησή μου στην ερώτηση είναι ''Εξαιρετική'', συνεχίστε, μην ενοχλείστε από την κατά τα άλλα καίρια παρέμβασή μου
Μα γιατί; Τι δεν σου άρεσε από τον παράδεισο στον οποίο ζούμε; Ακυρώθηκε και η συνθήκη των Πρεσπών, εξαλείφθηκε ο κορωνοϊός, δεν έρχονται άλλοι λαθρομετανάστες και απελάσαμε αυτούς που ήρθαν παράνομα, η οικονομία πάει προς τα πάνω δίνοντας ελπίδα στους νέους Έλληνες, τι όχι;
 

Cody

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Cody αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 958 μηνύματα.
Να είμαστε ειλικρινής, είναι τέρμα άτυχοι που τους έσκασε η πανδημία.

Γι' αυτό και στις εκλογές ψηφίζουμε πρώτα ανθρώπους, προσωπικότητες, οι οποίες, πέρα από το πρόγραμμα που θέλουν να εφαρμόσουν, πρέπει να είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε απρόοπτο προκύψει.

Θα επανεκλεγούν, θαρρώ. Δεν έχουν αντίπαλο...
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,616 μηνύματα.
Να είμαστε ειλικρινής, είναι τέρμα άτυχοι που τους έσκασε η πανδημία.

Γι' αυτό και στις εκλογές ψηφίζουμε πρώτα ανθρώπους, προσωπικότητες, οι οποίες, πέρα από το πρόγραμμα που θέλουν να εφαρμόσουν, πρέπει να είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε απρόοπτο προκύψει.

Θα επανεκλεγούν, θαρρώ. Δεν έχουν αντίπαλο...
Κάθε κυβερνών κόμμα είναι άτυχο. Αφού ολόκληρος ο κόσμος απέτυχε παταγωδώς στην διαχείριση της πανδημίας. Ολόκληρη αντιπολίτευση χρησιμοποίησε στις ΗΠΑ την πανδημία. Παντού πλέον όλα τα κόμματα της εκάστοτε αντιπολίτευσης ενισχύονται πάνω στην πανδημία.

Ότι θα επανεκλεγούν το θεωρώ δεδομένο.
 

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Πω ρε γαμώτο ειλικρινά ο μόνος που έπιασε το νόημα αυτού που έγραψα είναι ο Κλεάνθης.
όλοι οι υπόλοιποι λες και είπα Τσίπρας για μια ζώη.
Να προσθέσω και εγώ με την σειρά μου κάτι.
Ενώ είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες, κάνεις ερώτηση η οποία εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατό να ληφθεί τόσο υπ' όψιν και ο λόγος είναι πως ότι και αν νομίζουμε για τους Κυριάκο και Αλέξη, είναι αδύνατο να ακολουθήσουν καθαρά δική τους πολιτική.
Δηλαδή, αν καθίσω και απαντήσω, θα είναι σαν να εθελοτυφλώ, σε κάτι που είναι μικρότερο απο την πραγματικότητα.
Ομως, θα γυρίσω την ερώτηση και θα την γενικεύσω.
Τί θα μπορούσε να κάνει ο Κυριάκος και ο Αλέξις μαζί, το οποίο να είναι καθαρά δικό τους; γιατι η τελευταία ιστορία του ιού μας έδειξε διάφορες καταστάσεις.
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει ο κόσμος οτι όσο θα έχει η Ελλάδα δεξιά κυβέρνηση θα ενισχύονται οι κοινωνικές ανισότητες και θα υπάρχει φτώχεια.
Πως περιμένατε να ταυτιστεί ο Κούλης με τον λαό;
Εχει περάσει ποτέ ο ίδιος πείνα ώστε να καταλάβει;
Τι είχαν τα έρμα και ψοφούσαν δηλαδή.
Ένας ηγέτης, και αναφέρομαι γενικά, όχι στον Μητσοτάκη απαραίτητα, σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζεται με τον λαό για να είναι καλός ηγέτης και πιθανότατα δεν πρέπει να ταυτίζεται με τον λαό. Αυτό που πρέπει να κάνει ένας ηγέτης είναι να γνωρίζει πολύ καλά το ποιόν του λαού που κυβερνάει και τις συνθήκες στις οποίες αυτός ζει. Θα πρέπει επίσης να μπορεί να δείχνει ότι ταυτίζεται και καταλαβαίνει τον λαό, δηλαδή να είναι μια γενικά αγαπητή και χαρισματική προσωπικότητα, και όλα αυτά να τα χρησιμοποιήσει για να οδηγήσει αυτόν τον λαό εκεί που αυτός κρίνει καλύτερο σύμφωνα με το όραμα του. Ο Ναπολέων το είχε πει πάρα πολύ σωστά "A man does not have himself killed for half pence a day or for a petty distinction. You must speak to the soul in order to electrify him."

Αυτό που λείπει από όλους τους πολιτικούς του σήμερα στην χώρα μας είναι ενσάρκωση του αρχέτυπου του πολεμιστή, πράγμα απολύτως απαραίτητο, καθώς χωρίς αυτό αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν καν να χαρακτηριστούν ως άντρες, πόσο μάλλον ως άντρες που μπορούν να σε εμπνεύσουν να τους ακολουθήσεις. Απλά κοιτάζοντας και μόνο τις φυσιογνωμίες των δύο τελευταίων πρωθυπουργών (και όλων των ατόμων της κυβέρνησης γενικότερα) θα το διαπιστώσεις εύκολα αυτό. Ο Αλέξης βγάζει την εικόνα του 22άρη αιώνιου φοιτητή που ζει με τα λεφτά του μπαμπά και πίνει φραπέ στο κυλικείο της σχολής, και ο Κυριάκος του πλούσιου βουτυρόπαιδου με τις περγαμηνές από την Οξφόρδη που κυβερνάει λόγο ονόματος. Και τα ίδια ισχύουν για τους προκατόχους τους. Όποιον και να κοιτάξεις, είτε θα δεις ένα παχύσαρκο βόδι που είναι λες και έχει βγάλει κάρτα διαρκείας σε ρωμαϊκό όργιο, ή έναν μεσοαστό γραφειοκράτη φλώρο με πτυχίο, που αν τον έβλεπες στο δρόμο θα έλεγες αυτός πρέπει να είναι πρωτοκολλητής υπάλληλος της εφορίας. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι δεν είναι πρωτίστως άντρες και άρα δεν μπορούν να εμπνεύσουν κανέναν, γι αυτό και κυβερνάνε πάντα βασιζόμενοι σε ρουσφέτια και πελατειακή πολιτική,και γι αυτό χάνουν πάρα πολύ γρήγορα την εκτίμηση του κόσμου, σε βαθμό που οποιαδήποτε κυβέρνηση και να εκλεχτεί ξέρουμε πως σε λίγο καιρό όλοι θα γκρινιάζουν.

Αυτή η μεταστροφή τώρα των πολιτικών δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά είναι ένα φαινόμενο το οποίο έχει τις αρχές του στην βιομηχανική επανάσταση. Πριν την βιομηχανική επανάσταση βρισκόμασταν κατά κύριο λόγο σε φεουδαρχικά καθεστώτα, και οι άρχουσα τάξη των ευγενών ήταν η στρατιωτική αριστοκρατία. Ως επίπεδο τάξης ένας αριστοκράτης του 1600 δεν είχε καμία απολύτως σχέση με έναν χωρικό και σε καμία περίπτωση ο χωρικός δεν μπορούσε να ταυτιστεί με τον αριστοκράτη, παρόλα αυτά όμως, ο αριστοκράτης μπορούσε ακόμη να εμπνεύσει των χωρικό, διότι το επάγγελμα του ήταν να είναι πολεμιστής, και άρα άντρας. Ο χωρικός λοιπόν, μπορεί να μην ταυτιζόταν με τον ευγενή, αλλά αναγνώριζε την πολεμική του ανωτερότητα και αυτό του ασκούσε ένα είδος έλξης και δέους, και τον αναγνώριζε ως ηγέτη. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές, αν δει κανείς τις μεγάλες ηγετικές προσωπικότητες του παρελθόντος, όπως ο Καίσαρας, ο Αλέξανδρος, ο Ναπολέων, οι οποίοι δεν είχαν καμία ταξική σχέση με τον απλό άνθρωπο, αλλά ήταν όλοι πολύ αγαπητοί και ενέπνεαν θαυμασμό ως ηγέτες γιατί ήταν καταξιωμένοι πολεμιστές. Αντίθετα με την βιομηχανική επανάσταση, η φεουδαρχική τάξη της στρατιωτικής αριστοκρατίας παρήκμασε, και την θέση της πήρε η τάξη των εμπόρων και των καπιταλιστών γενικότερα, οι οποίοι δεν έγιναν ποτέ μα ποτέ αγαπητοί και σεβαστοί από τις χαμηλότερες τάξεις, ακριβώς επειδή δεν ενσάρκωναν το πρότυπο του πολεμιστή. Ένας άνθρωπος τρέφει αυτομάτως μια πηγαία αποστροφή όταν βλέπει στην κορυφή της κοινωνίας ένα άτομο το οποίο δεν ενσαρκώνει το πρότυπο του πολεμιστή. Αυτός είναι ο βαθύτερος λόγος που από την βιομηχανική επανάσταση και μετά, οι κατώτερες τάξεις άρχισαν να τρέφουν μια βαθειά έχθρα για τις ανώτερες,η οποία ήταν τόσο ισχυρή ώστε να οδηγήσει σε ολόκληρες ταξικές επαναστάσεις όπως αυτή της ΕΣΣΔ. Μάλιστα, αν κοιτάξεις το παράδειγμα της ΕΣΣΔ, θα δεις πως οι ηγέτες τους (π.χ. Στάλιν) δεν είχανε καμία ταξική σχέση με τον απλό λαό και ζούσανε να βασιλιάδες, αλλά παρόλα αυτά ενέπνεαν θαυμασμό γιατί ενσάρκωναν αυτά τα πρότυπα. (Ο Στάλιν ήταν ψυχοπαθές thug).

Αυτά που λέω μπορείς να τα επιβεβαιώσεις αν κοιτάξεις το μεγαλύτερο ηγετικό πρότυπο του περασμένου αιώνα, τον Χίτλερ, ο οποίος έγινε αγαπητός από τους Γερμανούς σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό επειδή είχε πολεμήσει και διακριθεί στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο, αλλά και το μεγαλύτερο σύγχρονο ηγετικό πρότυπο τον Πούτιν του οποίου η ευρεία αποδοχή στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό ακριβώς στο γεγονός πως ήταν μέλος της KGB και συνεχώς προβάλει την εικόνα του σκληροτράχιλου άντρα, αλλά και την ενσαρκώνει, όπως πολύ καλά μπορείς να δεις από την συμπεριφορά του προς τον λαό, τους δημοσιογράφους, τους άλλους ηγέτες κτλ. Για την ακρίβεια, ο λαός διψάει τόσο πολύ για τέτοια πρότυπα ηγεσίας, που ακόμη και καρικατούρες όπως ο Τράμπ που απλά προβάλουν κάποια στοιχεία του πολεμιστή, χωρίς να έχουν καμία ουσιαστική σχέση με αυτά, γίνονται ευρέως αποδεκτές και αποκτούν φανατικούς οπαδούς, αλλά μην πάμε και μακριά, τα ίδια μπορείς να παρατηρήσεις και εδώ με τους thugs της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι πήραν τόσο μεγάλα ποσοστά στις εκλογές ακριβώς επειδή παρουσιάστηκαν ως άντρες και ως το κάτι διαφορετικό από τους χαρτογιακάδες φλώρους.

Η σημερινή δεξιά λοιπόν είναι ανίκανη να εμπνεύσει τον λαό, γιατί τα ηγετικά της μέλη είναι κατά βάσιν μέλη της καπιταλιστικής τάξης και όχι της στρατιωτικής αριστοκρατίας, πράγμα που δημιουργεί μεγάλη αποστροφή στις κατώτερες τάξεις, και πράγμα που εκμεταλλεύεται η αριστερά δυο αιώνες τώρα, ξεσηκώνοντας τις κατώτερες τάξεις απευθυνόμενη στα πιο βασικά τους ένστικτα και υποσχόμενη λαϊκιστικά, υλιστική ευημερία. Και έτσι η σημερινή δεξιά για να ανταπεξέλθει κάνει και αυτή το ίδιο με την αριστερά, λαϊκίζει και υπόσχεται υλικά αγαθά, ενώ παράλληλα αποτελεί μια διαφορετική βερσιόν της αριστεράς καθώς πουλάει ταυτόχρονα και πατριδοκαπηλία.


Για να κλείσω λοιπόν, ένας ηγέτης δεν χρειάζεται να ταυτίζεται ταξικά με τον λαό όπως πολύ καλά έχουν αποδείξει οι μεγαλύτερες ηγετικές προσωπικότητες της ιστορίας. Αυτό που χρειάζεται, είναι να ενσαρκώνει πρωτίστως το αρχέτυπο του πολεμιστή, ώστε να μπορεί να προκαλεί θαυμασμό και δέος στους υπολοίπους και να τον ακολουθούν ακριβώς επειδή είναι κάτι το ανώτερο από αυτούς. Τέτοιοι ηγέτες είναι οι μόνοι που μπορούν να κάνουν ριζικές τομές σε μία κοινωνία και να αλλάξουν την πορεία της, καθώς η εξουσία τους δεν πηγάζει από ρουσφέτια και πολιτικές δεσμεύσεις σε διάφορες φατρίες, αλλά έχουν την σταθερή αποδοχή της βάσης, γιατί μιλάνε στην ψυχή της και όχι στην τσέπη της.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,805 μηνύματα.

Cody

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Cody αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 958 μηνύματα.
Ελάτε να αναβιώσουμε το κέντρο, μάγκες :D
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει ο κόσμος οτι όσο θα έχει η Ελλάδα δεξιά κυβέρνηση θα ενισχύονται οι κοινωνικές ανισότητες και θα υπάρχει φτώχεια.
Πως περιμένατε να ταυτιστεί ο Κούλης με τον λαό;
Εχει περάσει ποτέ ο ίδιος πείνα ώστε να καταλάβει;
Τι είχαν τα έρμα και ψοφούσαν δηλαδή.
Στην Ελλάδα ταυτίζουμε την αριστερά με την ισότητα και τη λαϊκή κυριαρχία και την δεξιά με το κεφάλαιο και την εργασιακή καταπίεση. Ιστορικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δες τι έγινε με το που άνοιξαν τα σύνορα οι πρώην κομμουνιστικές χώρες. Ήταν τόσο "λαϊκό" το καθεστώς που είχαν κλειστά τα σύνορα.

Αν το πας προσωπικά. Ένας πλούσιος, όπως ο Μητσοτάκης (που το πλούτος του δεν έρχεται από την πολιτική) έχει περισσότερες ελπίδες να κυβερνήσει σωστά από ένα φτωχό. Ο φτωχός ακόμα και να θέλει να κυβερνήσει τίμια θα ευνοήσει τους δικούς του και θα δημιουργήσει ανισότητες σε άλλους. Στις περισσότερες φορές ο φτωχός θα κάνει συμφωνίες διαφθοράς ώστε να παραμείνει στη θέση του γιατί οικονομικά εξαρτάται από την θέση αυτή.

Ο Σημίτης που ο ΣΥΡΙΖΑ, τον έδιωξε από το κεντρικό κτήριο της Βουλής, μπορούσε ακόμα και τώρα να είναι στην Βουλή χωρίς εκλογές όπως έχουν κάνει άλλοι. Δεν έβλεπε την πολιτική ως εισόδημα γι΄αυτό και είχε μια καλή κυβέρνηση που ήδη έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top