Η πιστη στον θεο ειναι ανθρωπινο δικαιωμα.η θρησκεια ειναι βαρβαρο οικονομικο-πολιτικο-κοινωνικο συστημα που περιοριζει και οριζει τον ανθρωπινο νου στο ονομα μιας ανωτερης δυναμης.
Πολύ Μάρξ διαβάζεις ρε παιδί μου! Του τύπου '' η θρησκεία ως όπιο του λαού;''
Διάβασε και λίγο Πλάτωνα!
Λέει ο Πλάτωνας στον
Πρωταγόρα: Ο άνθρωπος, επειδή ''
θειας μετέσχε μοιρας,μόνος ζώων θεούς ενόμισεν,και επεχείρει βωμούς ιδρύεσθαι και διηρθρώσατο ονόματα και έκτισε πόλεις'' και λοιπά. Δηλαδή ο άνθρωπος επειδή οι θεός του έδωσε συνείδηση, έκτισε πόλεις,έφτιαξε γλώσσα και θρησκεία. Μόνος του τη δημιούργησε τη θρησκεία. Ήθελε,επέλεξε,
όπως επέλεξε να ζήσει μαζί με άλλα όντα σε μια κοινωνία.
Δέχτηκε να πιστέψει στις ίδιες αντιλήψεις,στους ίδιους θεούς, και στους ίδιους στόχους και συμφέροντα με τους λοιπούς πολίτες.
Ο Σωκράτης,κατάπιε το κώνειο, αν και θα μπορούσε να πάρει το βαπόρι για τη Σικελία και να ζήσει ώς τα βαθιά γεράματα εξόριστος και με τις απόψεις του αλλά δεν θέλησε γιατί,
ανήκε σε μια κοινωνία και
δέχτηκε συνειδητά οτι δεν συμφωνούν μαζί του και είπε οκ,
επιμένω να πιστεύω όσα πιστεύω αλλά
σέβομαι όσα πιστεύετε λοιποί 99% στην πόλη. Ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο,γιατί απλώς
σεβάστηκε την γνώμη της πλειοψηφίας,της κοινωνίας,των νόμων,του συντάγματος,του λαού,του μέσου αθηναίου πολίτη,της κοινής γνώμης.
Το άλλο το παλικάρι ο Αριστοτέλης που δεν εκτιμάς αρκετά όπως φαίνεται,έλεγε στην Πολιτεία, ότι (καλώς ή κακώς) η
κοινωνία,το σύνολο, ορίζει το τι είναι δίκαιο και τί όχι,και πολλές φορες το δίκαιο κατα την κοινωνία δεν είναι και το
σωστό,αλλά εδώ εισέρχεται η
παιδεία που βοηθά το άτομο με
ορθολογιστικά κριτήρια να βρεί τι είναι σωστό και αυτό να
διαλέξει (=ψηφίσει,ούτε λίγο ούτε πολύ!!)
το συνταγμα οριζει νομους.ηθη ειναι οι αντιληψεις και οι συνηθειες ενος λαου.
Κι εγώ μαζί σου. Τότε γιατί η σύζυγος του προέδρου Γκιούλ εκ Τουρκίας φορά μαντήλα; Πολιτισμικό-θρησκευτικό στοιχείο δεν είναι η μαντήλα,ή τι;
αυτο μας ελειπε.το συνταγμα εξαλλου οριζει ανεξιθρησκεια.το επομενο βημα ειναι να βγαλουμε τις εικονες απο τις σχολικες αιθουσες και τα νοσοκομεια και τα ευαγγελια απο τα δικαστηρια.εφοσον βεβαια μιλαμε για ενα μη θεοκρατικο κρατος.
Τι; Τι; Τι; Τι;
Επειδή ένα 2% σύμφωνα με δημοσκοπήσεις είναι άθεοι στην Ελλάδα οι 98% λοιποί ορθόδοξοι έλληνες θα γίνουν
κρυπτοχριστιανοί; Ουτε στην τουρκοκρατία τέτοιες απαγορεύσεις!!
Μη σε πληγώσω,αλλά στα δημοκρατικά πολιτεύματα αποφασίζει η
πλειοψηφία (σ'αυτη την περίπτωση συντριπτική),και σ'όποιον αρέσει.
Ο Χριστόδουλος -και μαγκια του- σαν
πολίτης πρότεινε να γίνει
δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός αν το θρήσκευμα θα αναγράφεται στις ταυτότητας,αλλά η
δημοκρατικότατη τότε κυβέρνηση του Σημίτη αρνήθηκε; Περκέ;
Μήπως φοβήθηκε οτι η πλειοψηφία θα πέι ναι;
Και,τέλος πάντων,κυβερνά ο λαός κάποτε,ή κυβερνά το 7% με το έτσι θέλω;
Μήπως ν'ανυσηχήσουμε λίγο σαν κράτος για την εφαρμογή της πολυσυζητημένης ''βούλησης του λαού;''
"Δεν μπορείς να παίξεις ενάντια σε μια ομάδα,αν δε φοράς τη φανέλα κάποιας άλλης. Είναι ελαφρώς άτιμο."
Ναι. Δεν ανέχομαι κριτική από κάποιον που δεν έχει άποψη.
Και για να μην εκφέρει άποψη συμβαίνουν δύο τινά:
είτε δεν εφαρμόζει όσα λέει και γι'αυτο δεν τα λέει
είτε δεν πιστεύει σε καμμία ιδέα γιατί απλώς είναι ανίκανος να καταλήξει σε ένα
συμπέρασμα σ'αυτή τη ζωή,οπότε μέχρι ν'αποφασίσει ας μη μιλά.
Δεν γίνεσαι βουλευτής στη Βουλή αν δεν έχεις μια πολιτική τοποθέση. Γιατί απλά,
κανείς δεν υπολογίζει τη γνώμη όποιου δεν έχει γνώμη!!
ζω σε ενα ελευθερο κρατος ,ειμαι ελευθερος ανθρωπος και θα κανω και θα σκεφτομαι ο,τι θελω σεβομενη την ελευθερια των αλλων ανθρωπων και θεωρω τον εαυτο μου τιμιο.
Πίστευε σ'οτι θες. Μπορεί να μη συμφωνώ με ότι λες αλλά θα υπερασπιστώ μεχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λές. Αλλά δεν είναι δυνατό εσύ η μειοψηφία να αποφασίσεις για μένα την πλειοψηφία.
Αν συμφωνεί η πλειοψηφία μαζί σου,κάνε οτι γουστάρεις. Δημοκρατικά.
Είμαι χριστιανή και σου επιτρέπω να είσαι άθεος,σου επιτρέπω και ν'ανοίξεις τζαμί.
Είσαι άθεος και μου απαγορεύεις να ανοιξω τζαμί και να κρεμάω την Παναγία στο γραφείο μου.
Απο πού κι ως πού; Αυτό δεν είναι μισαλλοδοξία; Δεν είναι φασισμός; Δεν είναι επιβολή; Δεν είναι κατά των δικαιωμάτων μου;
Μήπως να λατρέψω τον Θεό μου σε υπόγεια στοά όπως όπως στα χρόνια των Ρωμαίων;

.....................................................................................................................