Για να τονίσω ποια είναι τα δύο στρατόπεδα.
Οι Χριστιανοί από δω με τον πολιτισμό τους, οι Μουσουλμάνοι απο κει με τις ιδέες τους.
Ο τρόπος ζωής ενός πληθυσμού μας ενδιαφέρει όσον αφορά την συνύπαρξη δύο λαών.
Όταν ακούς Χριστιανός ο νούς παει στον μέσο έλληνα. Όταν ακούς Μουσουλμάνος ο νους δεν πάει βεβαίως στον Αλλάχ,αλλά στην μαντήλα και τον ιερό πόλεμο..
[FONT="]- Εσείς ακριβώς βλέπετε "δύο στρατόπεδα" ("χριστιανικό" και οι "άλλοι"). Εγώ, ως μονόφθαλμος, βλέπω μόνον ένα, "την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο".
- Δεν είμαι και δεν θέλω να είμαι γενικά "θρησκευόμενος" (Χριστιανός, Μουσουλμάνος, Ιουδαίος και... τρέχα γύρευε).
- Δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει "χριστιανική χώρα", επειδή και μόνον σ' αυτή ζουν άνθρωποι με "χριστιανική ταυτότητα". Το ευαγγέλιο του Ι.Χ. δόθηκε, για να καταργηθούν οι διαφορετικές χώρες, με τους δικούς τους ξεχωριστούς θεούς( " ο θεός της Ελλάδας", "ο θεός της Αμερική" κλπ). Βασικά, αν υπάρχουν ευαγγελισμένοι του Ι.Χ., αυτοί σίγουρα είναι χωρίς ταυτότητα, χώρα, φυλή, φύλο, ηλικία και εχθρότητα.[/FONT]
Κατά τα άλλα, ούτε κατά διάνοια στις προθέσεις μου, να σας βάλω κάτω από κάποια ταμπέλα!
Αγαπητέ Νωέα, αν και αυτοαποκαλούμενος μαθητευόμενος χριστιανός ή δεν ξέρω τι άλλο (ίσως και μάγος), μοιάζεις πολύ κατασταλαγμένος στα πιστεύω σου...
Τόσο, που κάθε φορά που σε διαβάζω είναι σαν να βλέπω τις ίδιες φωτοτυπίες από το ίδιο......μηχάνημα!
Τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις με τις αναφορές της pote ksana?
Η κοπέλα μιλάει για τρόπο ζωής και συμπεριφοράς σαν αποτέλεσμα παιδείας και εκπαίδευσης και συ για την θρησκεία που θεμελίωσε ο....ιησούς χριστός!
Αναφέρεται στο σύνολο των πολιτικών, αισθητικών και ηθικών δημιουργημάτων ενός λαού κι εσύ στο σύνολο των....χριστιανών!
Επισημαίνει την ιδιότητα του πολιτισμένου ανθρώπου σε σχέση με την συμπεριφορά προς τον συνάνθρωπό του κι εσύ μιλάς για το χριστεπώνυμο...πλήρωμα!
Το να κατατάσσουμε με βάση τα δικά μας φρονήματα, αντίθετα από του άλλου την ιδεολογία, γνωρίζεις μαθητευόμενε...χριστιανέ πως λέγεται..;
Οκαυ, δεν το τραβάω περισσότερο (προς το παρόν)
-Αγαπητέ Δαίμονα, ποιον κατέταξα με βάση τα δικά μου φρονήματα; Απλά δεν αντιλαμβάνομαι τις ξεχωριστές χώρες, με βάση το "θρήσκευμά" τους...Και εν πάσει περιπτώσει, όταν χρησιμοποιώ επιθετικούς προσδιορισμούς, αναφέρομαι στο λόγο και το νόημά του και όχι στο πρόσωπο που τον εκφέρει. Αν ποτέ υποπέσω στο αντίθετο, προφανώς και ακυρόνομαι, οπότε χρειάζομαι τη συγνώμη του( όπως το ψάρι το νερό).
- Δεν είμαι κατασταλαγμένος, παρά μόνον στην ιδέα, ότι "μόνον η αγάπη οικοδομεί άνθρωπο". Αλλά και γι' αυτή την περίπτωση, συνεχίζω να είμαι "μαθητευόμενος οικοδόμος".
- Τον ατυχή(

όρο "μαθητευόμενος Χριστιανός" τον χρησιμοποίησα κατά παραχώρηση στην πεζότητα της διάκρισης των ανθρώπων, σύμφωνα με το θρήσκευμα και τα λοιπά τυπικά στοιχεία των κρατικών ταυτοτήτων τους. Προφανώς, και επί της ουσίας, δεν είμαι και δεν θέλω να γίνω Χριστιανός, αλλά ούτε και κανένα άλλο κατασκεύασμα της εξουσιαστικής αναγκαιότητας του κόσμου τούτου.
- Θεωρείς, αγαπητέ μου φίλε, ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε πολιτισμός να έχει θρησκευτική ταυτότητα; Προσωπικά θεωρώ, ότι η θρησκεία γενικά αποτελεί βαρβαρότητα, ντυμένη την "προβειά" του πολιτισμού...
-Πάντως, μου άρεσε η λεπτή αλλά και ευδιάκριτη ειρωνεία σου. Τι ¨δαίμονας" εξάλλου θα ήσουν; Να είσαι καλά και να ...το τραβάς, να το τραβάς!