Ρετρό / εικόνες και αναμνήσεις από το χθες

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.
Λοιπόν, έχουμε τα δύο υπάρχοντα θέματα:

Επειδή δεν θα ήθελα να τα χαλάσουμε ως συγκεκριμένες συλλογές, ανοίγω αυτό το θέμα:
Μπορούμε να παραθέτουμε εικόνες και αναμνήσεις που έχουν γίνει ρετρό.
Μπορεί να είναι από την Ελλάδα του χθες, από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια (οι μεγαλύτεροι) κτλ.

Αν πρόκειται για συσκευές ή παιχνίδια, βάλτε τα στα παραπάνω θέματα.

Ξεκινάω: παντοπωλείο περασμένων δεκαετιών.
Δεν τα πρόλαβα στην Αθήνα, όμως στο χωριό του πατέρα μου είχαν ένα πολύ χαρακτηριστικό.
Με τα χρόνια τα ηλικιωμένα αδέλφια που το είχαν πεθάνανε και άνοιξε ένα σύγχρονο μινι-μάρκετ από συγχωριανή.

467523725_122178060182142237_1720623312365570119_n.jpg

467743651_122178060344142237_6115851143211827903_n.jpg

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.
Είναι διεθνές φαινόμενο!
468622636_398524706673365_549102209455063507_n.jpg

Scandal

Διαχειριστής

Σοκολατάκια που είχε κάθε σωστή γιαγιά σπίτι της (δυστυχώς δεν βρήκα τα "διάφορα" με το παλιό περιτύλιγμα).
471321464_1003931428427843_5557044965727694749_n.jpg

sokolatakia-ion-DSCN7880.jpg

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.413 μηνύματα.
Σοκολατάκια που είχε κάθε σωστή γιαγιά σπίτι της (δυστυχώς δεν βρήκα τα "διάφορα" με το παλιό περιτύλιγμα).
View attachment 142960
View attachment 142961
+ Τις βουτύρου με την αγελιδιτσα στο χρυσο περιτύλιγμα, αυτές που ήταν πεντανόστιμες μεν, κολλούσαν στα δόντια δε😂

+Κάτι καραμελες σαν λουκούμια με ζάχαρη απέξω και γεύση φρούτων.

Η παιδική μου ζωή όλη! Πλέον τα αγοράζω και εγώ για το φοιτητικό μου σπίτι, είναι και ωραίο boost στο διάβασμα 😋

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
aytokkolita6_Snapseed.jpg

(Την εικόνα την βρήκα στο ίντερνετ)

Συλλογή από αυτοκόλλητα :inlove:

Scandal

Διαχειριστής

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

Scandal

Διαχειριστής

Unboxholics

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Unboxholics αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Βέροια (Ημαθία). Έχει γράψει 1.554 μηνύματα.
Μου θύμισες κι αυτά. Δεν ξέρω αν τα πρόλαβες...

View attachment 142971
Ναι τα πρόλαβα, αλλά πολύ οριακά. Ο φούρνος τα πούλαγε. ;)

Σίγουρα θα προλάβατε και τις ελιές!
View attachment 142974
Αυτα πάντα τα βρίσκω σε μνημοσυνα/κηδειες πλέον. Σοκολατενια μαργαρίτα εφαγα το Σάββατο κιολας

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.115 μηνύματα.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.115 μηνύματα.
Αλήθεια ; Δεν τα 'χω πετύχει ποτέ "εκεί" που λες. Τί να πω ; Αλλάξαν οι εποχές...
Σε μνημόσυνα ούτε εγώ
Μόνο κόλυβα και πιτοειδή

το κλασικό κουτάκι δηλαδή με ελιά, παστακι, κόλυβα και χορτόπιτα ή τυρόπιτα συνήθως 😅

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Σε μνημόσυνα ούτε εγώ
Μόνο κόλυβα και πιτοειδή

το κλασικό κουτάκι δηλαδή με ελιά, παστακι, κόλυβα και χορτόπιτα ή τυρόπιτα συνήθως 😅
Ορίστε ;;;

Ποιό κλασικό κουτί ;

Βρε παιδιά κι εγώ έχω πάει σε κηδείες και μνημόσυνα (μέρες που ΄ναι, τί λέω...), το περισσότερο που ΄χω δει είναι άντε ένα τσουρεκάκι, μαζί με τα σπερνά (θα τα πω καταυλακιώτικα...)...

Τί παστάκια και χορτοτυρόπιτες, λέτε ;;

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Ορίστε ;;;

Ποιό κλασικό κουτί ;

Βρε παιδιά κι εγώ έχω πάει σε κηδείες και μνημόσυνα (μέρες που ΄ναι, τί λέω...), το περισσότερο που ΄χω δει είναι άντε ένα τσουρεκάκι, μαζί με τα σπερνά (θα τα πω καταυλακιώτικα...)...

Τί παστάκια και χορτοτυρόπιτες, λέτε ;;
Δεν ξέρω εδώ στα βόρεια , στα χωριά τουλάχιστον γιατί στη πόλη δεν εδώ πάει ποτέ, έτσι γίνεται 😅

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Δεν ξέρω εδώ στα βόρεια , στα χωριά τουλάχιστον γιατί στη πόλη δεν εδώ πάει ποτέ, έτσι γίνεται 😅
Δηλαδή...αλήθεια λες ;; Τί να πω...

Αυτό είναι τσιμπούσι κανονικό !!

Τουλάχιστον κονιάκ έχετε ; Συμβαδίζουμε σ΄ αυτό ; Δε θα μου έκανε εντύπωση καμιά τσικουδιά...:upside:

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Δηλαδή...αλήθεια λες ;; Τί να πω...

Αυτό είναι τσιμπούσι κανονικό !!

Τουλάχιστον κονιάκ έχετε ; Συμβαδίζουμε σ΄ αυτό ; Δε θα μου έκανε εντύπωση καμιά τσικουδιά...:upside:
Στην εκκλησία απέξω όχι, ελληνικό κερνάνε συνηθως!

Μετά αν πάνε για συγχωριο στο σπίτι, μπορεί να δώσουν πχ κράνα λικέρ που παίζει εδώ πολύ

Είμαστε απλες εδώ παιδί μου 😂

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Στην εκκλησία απέξω όχι, ελληνικό κερνάνε συνηθως!

Μετά αν πάνε για συγχωριο στο σπίτι, μπορεί να δώσουν πχ κράνα λικέρ που παίζει εδώ πολύ

Είμαστε απλες εδώ παιδί μου 😂
Τί απλές, βρε ;;; :P

Με χορτοτυρόπιτες και παστάκια σε...κουτάκι κλασικό ;; Εσείς έχετε και ειδικό πρωτόκολλο !!

Τέλος πάντων...Καλά να περνάτε. Αν το ΄φχαριστιέστε, τί να πω...

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Unboxholics

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Unboxholics αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Βέροια (Ημαθία). Έχει γράψει 1.554 μηνύματα.
Με χορτοτυρόπιτες και παστάκια σε...κουτάκι κλασικό ;; Εσείς έχετε και ειδικό πρωτόκολλο !!
Χαχαχα ναι και γω που ειμαι απο χωριο σε Ημαθια οντως σχεδον παντα δινουν ένα πλαστικο κουτακι και μεσα εχει κομμάτι πιτα, παστακι, σοκολατενια ελια ή το αλλο με τα λουλουδια και μετα αναλογα μπορει να εχει και κανα κομματι κεικ ξερω γω😂(φυσικα και κολλυβα σε ξεχωριστο κουπακι)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια