Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.

23-11-24

14:36
Λοιπόν, έχουμε τα δύο υπάρχοντα θέματα:
www.e-steki.gr
www.e-steki.gr
Επειδή δεν θα ήθελα να τα χαλάσουμε ως συγκεκριμένες συλλογές, ανοίγω αυτό το θέμα:
Μπορούμε να παραθέτουμε εικόνες και αναμνήσεις που έχουν γίνει ρετρό.
Μπορεί να είναι από την Ελλάδα του χθες, από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια (οι μεγαλύτεροι) κτλ.
Αν πρόκειται για συσκευές ή παιχνίδια, βάλτε τα στα παραπάνω θέματα.
Ξεκινάω: παντοπωλείο περασμένων δεκαετιών.
Δεν τα πρόλαβα στην Αθήνα, όμως στο χωριό του πατέρα μου είχαν ένα πολύ χαρακτηριστικό.
Με τα χρόνια τα ηλικιωμένα αδέλφια που το είχαν πεθάνανε και άνοιξε ένα σύγχρονο μινι-μάρκετ από συγχωριανή.

Ρετρό συσκευές που προλάβατε ή έχετε δει σε λειτουργία
Ανοίγω αυτό το θέμα για να θυμιθούμε συσκευές που πλέον θεωρούνται ρετρό και τις πολάβαμε ή απλά έτυχε να τις δούμε σε λειτουργία. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει να τις ζήσαμε, ωστόσο γέρασα κι εγώ οπότε δεν μπορώ να έχω την ίδια απαίτηση από όλα τα μέλη. :'( :P Ξεκιναώ εγώ: 1. Πρόλαβα τη γιαγιά...

Ρετρό παιχνίδια που είχαμε μικροί ή προλάβαμε
Παιχνιδομηχανές που είχα/έχω: 1. Atari 2. Super Nintendo 3. Gameboy (υπάρχει ακόμα και λειτουργεί κανονικά) 4. Tetris 5. Αναλογική παιχνιδομηχανή :laugh:
Επειδή δεν θα ήθελα να τα χαλάσουμε ως συγκεκριμένες συλλογές, ανοίγω αυτό το θέμα:
Μπορούμε να παραθέτουμε εικόνες και αναμνήσεις που έχουν γίνει ρετρό.
Μπορεί να είναι από την Ελλάδα του χθες, από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια (οι μεγαλύτεροι) κτλ.
Αν πρόκειται για συσκευές ή παιχνίδια, βάλτε τα στα παραπάνω θέματα.
Ξεκινάω: παντοπωλείο περασμένων δεκαετιών.
Δεν τα πρόλαβα στην Αθήνα, όμως στο χωριό του πατέρα μου είχαν ένα πολύ χαρακτηριστικό.
Με τα χρόνια τα ηλικιωμένα αδέλφια που το είχαν πεθάνανε και άνοιξε ένα σύγχρονο μινι-μάρκετ από συγχωριανή.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.

29-11-24

12:48
Είναι διεθνές φαινόμενο!
Scandal
Διαχειριστής

26-12-24

18:36
Σοκολατάκια που είχε κάθε σωστή γιαγιά σπίτι της (δυστυχώς δεν βρήκα τα "διάφορα" με το παλιό περιτύλιγμα).
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.413 μηνύματα.

26-12-24

19:56
+ Τις βουτύρου με την αγελιδιτσα στο χρυσο περιτύλιγμα, αυτές που ήταν πεντανόστιμες μεν, κολλούσαν στα δόντια δεΣοκολατάκια που είχε κάθε σωστή γιαγιά σπίτι της (δυστυχώς δεν βρήκα τα "διάφορα" με το παλιό περιτύλιγμα).
View attachment 142960
View attachment 142961

+Κάτι καραμελες σαν λουκούμια με ζάχαρη απέξω και γεύση φρούτων.
Η παιδική μου ζωή όλη! Πλέον τα αγοράζω και εγώ για το φοιτητικό μου σπίτι, είναι και ωραίο boost στο διάβασμα

Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

26-12-24

22:37
Μου θύμισες κι αυτά. Δεν ξέρω αν τα πρόλαβες...Σοκολατάκια που είχε κάθε σωστή γιαγιά σπίτι της (δυστυχώς δεν βρήκα τα "διάφορα" με το παλιό περιτύλιγμα).
View attachment 142960
View attachment 142961
Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

26-12-24

22:56
(Την εικόνα την βρήκα στο ίντερνετ)
Συλλογή από αυτοκόλλητα

Scandal
Διαχειριστής

26-12-24

23:02
Ναι τα πρόλαβα, αλλά πολύ οριακά. Ο φούρνος τα πούλαγε.

Σίγουρα θα προλάβατε και τις ελιές!
Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

26-12-24

23:10
Ναι τα πρόλαβα, αλλά πολύ οριακά. Ο φούρνος τα πούλαγε.
View attachment 142974
Ο,τι καλύτερο
Scandal
Διαχειριστής

26-12-24

23:22
Κι αυτό το πρόλαβα, αλλά το θυμάμαι κάπως με αηδία, καθώς ήταν γλύκισμα κι εμείς το φοράγαμε στο χέρι ξέρω γω και βρώμιζεView attachment 142975
Ο,τι καλύτερο

Unboxholics
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Unboxholics αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Βέροια (Ημαθία). Έχει γράψει 1.554 μηνύματα.

27-12-24

04:29
Αυτα πάντα τα βρίσκω σε μνημοσυνα/κηδειες πλέον. Σοκολατενια μαργαρίτα εφαγα το Σάββατο κιολαςΝαι τα πρόλαβα, αλλά πολύ οριακά. Ο φούρνος τα πούλαγε.
View attachment 142974
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.115 μηνύματα.

27-12-24

07:07
Έχει ίδια στα εν καρπω όπου και παίρνω !!
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

27-12-24

08:44
Αλήθεια ; Δεν τα 'χω πετύχει ποτέ "εκεί" που λες. Τί να πω ; Αλλάξαν οι εποχές...Αυτα πάντα τα βρίσκω σε μνημοσυνα/κηδειες πλέον. Σοκολατενια μαργαρίτα εφαγα το Σάββατο κιολας
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.115 μηνύματα.

27-12-24

11:15
Σε μνημόσυνα ούτε εγώΑλήθεια ; Δεν τα 'χω πετύχει ποτέ "εκεί" που λες. Τί να πω ; Αλλάξαν οι εποχές...
Μόνο κόλυβα και πιτοειδή
το κλασικό κουτάκι δηλαδή με ελιά, παστακι, κόλυβα και χορτόπιτα ή τυρόπιτα συνήθως

Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

27-12-24

11:20
Ορίστε ;;;Σε μνημόσυνα ούτε εγώ
Μόνο κόλυβα και πιτοειδή
το κλασικό κουτάκι δηλαδή με ελιά, παστακι, κόλυβα και χορτόπιτα ή τυρόπιτα συνήθως![]()
Ποιό κλασικό κουτί ;
Βρε παιδιά κι εγώ έχω πάει σε κηδείες και μνημόσυνα (μέρες που ΄ναι, τί λέω...), το περισσότερο που ΄χω δει είναι άντε ένα τσουρεκάκι, μαζί με τα σπερνά (θα τα πω καταυλακιώτικα...)...
Τί παστάκια και χορτοτυρόπιτες, λέτε ;;
rafaela11
Περιβόητο μέλος

27-12-24

11:21
Δεν ξέρω εδώ στα βόρεια , στα χωριά τουλάχιστον γιατί στη πόλη δεν εδώ πάει ποτέ, έτσι γίνεταιΟρίστε ;;;
Ποιό κλασικό κουτί ;
Βρε παιδιά κι εγώ έχω πάει σε κηδείες και μνημόσυνα (μέρες που ΄ναι, τί λέω...), το περισσότερο που ΄χω δει είναι άντε ένα τσουρεκάκι, μαζί με τα σπερνά (θα τα πω καταυλακιώτικα...)...
Τί παστάκια και χορτοτυρόπιτες, λέτε ;;

Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

27-12-24

11:23
Δηλαδή...αλήθεια λες ;; Τί να πω...Δεν ξέρω εδώ στα βόρεια , στα χωριά τουλάχιστον γιατί στη πόλη δεν εδώ πάει ποτέ, έτσι γίνεται![]()
Αυτό είναι τσιμπούσι κανονικό !!
Τουλάχιστον κονιάκ έχετε ; Συμβαδίζουμε σ΄ αυτό ; Δε θα μου έκανε εντύπωση καμιά τσικουδιά...

rafaela11
Περιβόητο μέλος

27-12-24

12:23
Στην εκκλησία απέξω όχι, ελληνικό κερνάνε συνηθως!Δηλαδή...αλήθεια λες ;; Τί να πω...
Αυτό είναι τσιμπούσι κανονικό !!
Τουλάχιστον κονιάκ έχετε ; Συμβαδίζουμε σ΄ αυτό ; Δε θα μου έκανε εντύπωση καμιά τσικουδιά...![]()
Μετά αν πάνε για συγχωριο στο σπίτι, μπορεί να δώσουν πχ κράνα λικέρ που παίζει εδώ πολύ
Είμαστε απλες εδώ παιδί μου

Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

27-12-24

12:50
Τί απλές, βρε ;;;Στην εκκλησία απέξω όχι, ελληνικό κερνάνε συνηθως!
Μετά αν πάνε για συγχωριο στο σπίτι, μπορεί να δώσουν πχ κράνα λικέρ που παίζει εδώ πολύ
Είμαστε απλες εδώ παιδί μου![]()

Με χορτοτυρόπιτες και παστάκια σε...κουτάκι κλασικό ;; Εσείς έχετε και ειδικό πρωτόκολλο !!
Τέλος πάντων...Καλά να περνάτε. Αν το ΄φχαριστιέστε, τί να πω...
rafaela11
Περιβόητο μέλος

27-12-24

13:31
άπλες. ΕννοούσαΤί απλές, βρε ;;;
Με χορτοτυρόπιτες και παστάκια σε...κουτάκι κλασικό ;; Εσείς έχετε και ειδικό πρωτόκολλο !!
Τέλος πάντων...Καλά να περνάτε. Αν το ΄φχαριστιέστε, τί να πω...

Unboxholics
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Unboxholics αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Βέροια (Ημαθία). Έχει γράψει 1.554 μηνύματα.

27-12-24

15:07
Χαχαχα ναι και γω που ειμαι απο χωριο σε Ημαθια οντως σχεδον παντα δινουν ένα πλαστικο κουτακι και μεσα εχει κομμάτι πιτα, παστακι, σοκολατενια ελια ή το αλλο με τα λουλουδια και μετα αναλογα μπορει να εχει και κανα κομματι κεικ ξερω γωΜε χορτοτυρόπιτες και παστάκια σε...κουτάκι κλασικό ;; Εσείς έχετε και ειδικό πρωτόκολλο !!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 50 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.