ο σχηματισμος του ακρορινιου ειναι η πιο δυσκολη υποθεση σε μια ρινοπλαστικη...κ δε νοειται σωστη ρινοπλαστικη χωρις προσαρμογη του ακρορινιου στη νεα ραχη.
οι "μυτες-τσουληθρα" γινονται απο γιατρους που δεν εχουν τις καταλληλες γνωσεις, ωστε να δημιουργησουν μια μυτη αναλογη με το υπολοιπο προσωπο, λαμβανοντας υποψην ολα τα υπολοιπα χαρακτηριστικα κ τις κλισεις.
υπαρχουν παρα πολλες τεχνικες για να ανασχηματιστει μια μυτη, προφανως ο συγκεκριμενος γιατρος maria, δε τις κατεχει καλα κ προτιμα να εμπιστευεται την "περπατημενη" γι'αυτον. αλλοι ασθενεις μπορει να ειναι ΟΚ με κατι τετοιο, αλλοι πιο απαιτητικοι, δεν ειναι.... ορθως επραξες κ τον απερριψες...και συμφωνω απολυτα μαζι σου στο "μια περιπου ισια μυτη που θα ανασηκωνεται λιγακι το ακρορρινιο"..αυτο ειναι το ιδανικο, αλλα αυτο θελει πολυ δουλεια στο ακρονινιο ...κ λιγοι γιατροι τολμανε να αγγιξουν το ακρορινιο κ ακομα πιο λιγοι το αγγιζουν με επιτυχια.
στη δικη μου περιπτωση ο γιατρος εκανε αυτο που ειπες...περιπου ισια με ανασηκωμενο λιγο ακρορινιο...γιατι κ εγω αυτο ζητησα! χαχαχχα... αυτος ειναι ο τυπος μυτης που ονομαζεται "μοντερνα αμερικανικη" (φανταζομαι εχει ονομαστει ετσι διοτι αυτη θεωρειται η "τελεια μυτη" στο χολυγουντ!

)..εγω το ζητησα, αφου πρωτα ρωτησα αν ειναι εφικτο για το δικο μου προσωπο. ο γιατρος εξεταζοντας με, ειπε οτι ειναι εφικτο επειδη το οστο μου αναμεσα στα ματια ηταν χαμηλο...δεν ειχα δλδ ψηλα το οστο οπως στον τυπο μυτης που ονομαζουν "ελληνικη" ( by the way κ η "ελληνικη" ειναι ωραια μυτη, αρκει να υπαρχουν οι υποδομες στην κατασκευη του προσωπου να την υποστηριξουν)
εγω δεν ειχα υβο, ηταν ευθεια η ραχη της μυτης, αλλα ηθελε κατεβασμα. κατεβασε τη ραχη κ της εχει δωσει μια πολυ ελαφρυα καμπυλη η οποια ειναι πιο πολυ εμφανης στην οψη 3/4 παρα στο στο προφιλ.
σε εμενα η περισσοτερη δουλεια εγινε στο ακρορινο, γιατι η μυτη επρεπε να μαζευτει προς τα μεσα, να ευθυγραμμιστει με το πηγουνι. ο γιατρος μειωσε το μηκος της μυτης κ την ευθυγραμμισε τελεια με το πηγουνι, κ ανασχηματισε εντελως το ακρορινιο. τοποθετησε ενα ενθεμα (οχι τεχνητο) στη στυλιδα της μυτης, ωστε να στηριζει το ακρορινιο στη θεση του..αυτο εξυπηρετει 2 σκοπους:
α) αισθητικα, γιατι το ακρορινιο πρεπει να τοποθετειται με αριβη κλιση γωνιας (η οποια για τις γυναικες ειναι λιγο μεγαλυτερη απο ο,τι για τους αντρες) ..το σωστο μηκος του ενθεματος, βοηθαει στο να ειναι ακριβης η γωνια του ακρορινιου, αλλα επισης και να στεκεται στη θεση του..πχ, εγω ακομα κ οταν χαμογελαω δεν "πεφτει". διατηρει τη σωστη κλιση που πρεπει.
β) λειτουργικα, γιατι με τα χρονια γερνωντας, οι ιστοι χαλαρωνουν κ το δερμα "πεφτει"..γι αυτο συνηθως τα προβληματα αναπνοης επανεμφανιζονται..(θα εχεις προσεξει οτι πολλοι ανθρωποι που ποτε δε ροχαλιζαν, γερνωντας αρχιζουν να ροχαλιζουν)... με το ενθεμα, αυτο δε συμβαινει κ το χειρουργικο αποτελεσμα διασφαλιζεται ισοβιως.
για οσους αντεχουν να το δουν ..η τεχνικη ειναι αυτη:
https://www.youtube.com/watch?v=1EdR4TbPF-E&feature=plcp&context=C4390584VDvjVQa1PpcFMYAuBhUkObwSTbIBtLfbg5RyYmDou-cXo%3D
https://www.youtube.com/watch?v=5fTO...DvjVQa1PpcFMYAuBhUkObwed9FabHNNtqYxgPVgXfkXw=