Ρομά και η θέση τους στην ελληνική κοινωνία

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.870 μηνύματα.
Θέλω τοποθέτηση @ark178 και @chester20080

IMG_9217.jpeg

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Οχι δεν καταλαβες...κανενας δεν θα με παει φετος.Εγω ειχα ζητησει αποσπαση..καλα να παθω.Θα Περασω εκει αυτην την χρονια.ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΜΟΥ.
Η οργανικη μου ειναι στο καλο σχολειο..το κολλεγιο που λεω..ουτε ιχνος ρομα...απλα δεν θα ζητησω αποσπαση για αυτο που ειμαι τωρα..και θα ειμαι στην οργανικη μου.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΚΟΥΝΑΕΙ! :drunk:
Θέλω να πιστεύω οτι οι Ρομά σε τσιτώνουν και του χρόνου οταν γυρίσεις στην οργανική σου θα είσαι ζεν στυλ Ουριήλ ή ultraviolence :hehe:
καλο κουραγιο

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.592 μηνύματα.
H διαπίστωση όμως παραμένει. Η ρομά έχουν ένα δικό τους κράτος μέσα στο κράτος και οι νόμοι αλλά και οι ηθικοί κώδικες ισχύουν με την δική τους γλώσσα. Το πρόβλημα του Ελληνικού κράτους είναι στην διαχρονική καλλιέργεια δυσπιστίας των πολιτών απέναντι στους θεσμούς, όπως έλεγε και ο Γιανναράς.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.870 μηνύματα.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.559 μηνύματα.
Ρομα προκαλούν πανικό στο Μετρό της Αθήνας, βρίζουν χυδαία επιβάτες.

@ilias90 @Πουπουλίνα @Panzerkampfwagen

Δεν ξέρω πια τι μπορεί να γίνει με αυτούς. Είναι φανερό ότι δεν ενσωματώνονται με την καμία, θα συνεχίσουν τις απεχθείς συνήθειές τους και την εγκληματικότητά τους, όσες προσπάθειες κάνει το Ελληνικό κράτος, γιατί αυτό θέλουν να κάνουν.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εφαρμόζεται αυστηρά ο νόμος πάνω τους και να περιοριστούν αν γίνεται αποκλειστικά στις περιοχές τους. Δεν χρωστάνε τίποτα οι νομοταγείς πολίτες να έρχονται σε αλληλεπίδραση μαζί τους, ειδικά τα παιδάκια στα σχολεία να κινδυνεύουν καθημερινά από 15χρονους μαντράχαλους που πάνε δημοτικό ξέρω 'γω.
Και να τους κόψουν τα επιδόματα, δηλαδή έλεος. Θα κλέψουν που θα κλέψουν, δεν θα τους ταΐζουμε κιόλας.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.221 μηνύματα.
Δεν ξέρω πια τι μπορεί να γίνει με αυτούς. Είναι φανερό ότι δεν ενσωματώνονται με την καμία, θα συνεχίσουν τις απεχθείς συνήθειές τους και την εγκληματικότητά τους, όσες προσπάθειες κάνει το Ελληνικό κράτος, γιατί αυτό θέλουν να κάνουν.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εφαρμόζεται αυστηρά ο νόμος πάνω τους και να περιοριστούν αν γίνεται αποκλειστικά στις περιοχές τους.
Εχω Ρουμάνο γνωστό. Στα όρια των πόλεων σταματάνε, δεν επιτρέπεται να μπουνε στο Βουκουρέστι. Έτσι έλεγε. Το βρήκα ωραίο.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.040 μηνύματα.
Δεν μπορεί να γίνει κάτι δραστικό. Δεν είναι λαθρομετανάστες να τους γυρίσεις στις χώρες τους. Εκτός αν κανένας πιστεύει πως ρεαλιστικά η Ινδία θα δεχθεί να συζητήσει να πάρει πίσω πληθυσμούς που πριν από δέκα αιώνες μετοίκησαν προς την Ευρώπη...

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.075 μηνύματα.
Τωρα που ειπες για μαγκια.Μιλοντας για αυτον τον 16χρονο στην Α γυμνασιοπυ ,που τον μπουζουριασανε χτες επειδη επιτεθηκε στους αστυνομικους..αυτος που τον ειχα στην αιθουσα...ενα απο τα πολλα που εκανε ηταν το εξης.

Ρωτησα τα παιδια ποιος δν εχει μαζι του τα υλικα για ζωγραφικη να τον σημειωσω..οσοι δεν ειχαν σηκωσαν το χερι...αυτος δεν ειχε..δεν το σηκωσε..και ενας αλλος ρομα,μου ειπε..κυρια ουτε ο ΛΕΟ[...]εχει υλικα και δεν σηκωσε χερι.Μολις το ειπε αυτο...ο ΛΕΟ[..] ο γνωστος ρομα που λεμε,αρχισε να βαραει το βιβλιο στο θρανιο..εκφοβιστικα για τον αλλον ρομα που τον''καρφωσε'' οτι δεν ειχε υλικα.

Μολις το ειδα εγω,διοτι δεν ειναι η πρωτη φορα που κανει μπουλινγκ...του λεω.Ετσι ακριβως οπως τα γραφω.

''Σορυ...δεν καταλαβα...βαρεσες το βιβλιο μολις μιλησε ο συμμαθητης σου ΓΙΑΤΙ;
Για να τον εκφοβισειες επειδη ειπε οτι και εσυ δενε χεις υλικα...αλλα δεν σηκωσες χερι;
Σοβαρα;
Τι το παιζεις;''
Μου απαντα:
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΑΓΚΑΣ!
Κια του απαντω..και σας το ορκιζομαι ολο αυτο εγινε ακριβως ετσι:
Ξες..δεν υπαρχουν μαγκες...μονο ΚΟΥΡΑΔΟΜΑΓΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ.

Και...οχι επειδη εσυ θες να παιρνειες το επιδομα...να ανεχομαστε εμεις την συμπεριφορα σου.Εφοσον ερχοσαστε εδω...για να παρετε το επιδομα...ΘΑ ΣΥΜΟΡΦΩΝΕΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ..ΤΕΛΕΙΑ ΚΙΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Ακριβως ετσι εγινε ο διαλογος μεσα στην ταξη.
Για αυτο και εγραψα παραπανω οτι του τα εχωσα και φοβομουν μην με περιμενει εξω.

Κια σημερα που μου ειπαν οτι τον μπουζουριασαν επειδη επιτεθηκε σε αστυνομικους...ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ ΔΙΠΛΑ.
Τελεια και παυλα.
Ποιά παιδαγωγική τεχνική εφάρμοσες στο συγκεκριμένο περιστατικό;
Το διαχειρίστηκες ως παιδαγωγός ή ως πολίτης;
Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η περίπτωση, όμως ένα λάθος δεν διορθώνεται με λάθος.
Ενισχύεται έτσι ο θεσμικός ρατσισμός.
Ουσιαστικά υπάγεται στις περιπτώσεις διαχείρισης bullying, ενδοσχολικού εκφοβισμού από φασαριόζο/ατίθασο μαθητή, η καταγωγή του είναι άσχετος παράγοντας, αυτό είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει δυστυχώς παντού σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Δεν μπορείς να θεωρείς τους μαθητές σου "κουραδόμαγκες" και "μυγοχέσματα". Μην ξεχνάς πως εκεί πας για μια δουλειά, όχι να βγάλεις τις προσωπικές σου προκαταλήψεις. Θα αξιολογηθείς/κριθείς για τον τρόπο που προσεγγίζεις το πρόβλημα. Αν δηλαδή οι γονείς του ήταν εκτός φυλακής και ενεργοί πολίτες και το κυνηγούσαν το πράγμα και σε σέρνανε στον διευθυντή επειδή αποκάλεσες τον γιό τους "κουραδόμαγκα" κλπ, ή σου κάνανε μήνυση για εξύβριση ανηλίκου και προσβολή της τιμής του και συναισθηματική κακοποίηση, θα έτρεχες και δεν θα έφτανες. Ας μην δημιουργούμε περισσότερες εντάσεις και προβλήματα από το πουθενά.

Στο περιστατικό αυτό έχουμε δύο άξονες. Ο πρώτος είναι το bullying του Ρομά μαθητή προς το άλλο παιδάκι μαθητή, και ο δεύτερος είναι η προβληματική συμπεριφορά γενικότερα του ίδιου του Ρομά μαθητή. Η παρέμβασή σου επίλυσε προσωρινά τον πρώτο άξονα, καθώς σταμάτησε το bullying εκείνη την ώρα. Ωστόσο, αυτό όπως προείπα, προσωρινά. Μπορεί κάλλιστα ο Ρομά μαθητής να συσσωρεύει μέσα του περισσότερη εχθρικότητα/αρνητικότητα και ένταση επειδή τον κατσάδιασες με αυτόν τον τιμωρητικό αντιπαιδαγωγικό τρόπο δημόσια, που σε δεύτερο χρόνο μπορεί να ξεσπάσει χειρότερα είτε στο ίδιο παιδάκι είτε σε άλλο, είτε εντός σχολείου είτε εκτός. Ως προς τον δεύτερο άξονα δεν άλλαξες απολύτως τίποτα, δεν βελτίωσες την συμπεριφορά του με παιδαγωγικό τρόπο, δεν έμαθε από το λάθος του να μην το ξανακάνει, δεν έκατσες να μιλήσεις ήρεμα μαζί του προσωπικά για τους λόγους που έκανε ό,τι έκανε, δεν ενδιαφέρθηκες να μάθεις τι περνάει, τι ψυχολογικά και οικογενειακά προβλήματα έχει, ούτε προσπάθησες να φέρεις κοινωνικό λειτουργό ή ψυχολόγο να βοηθήσουν.

Αυτός είναι ένα ανήλικο παιδάκι με προβλήματα. Εσύ ως ενήλικος εκπαιδευτικός τι έκανες;
Χάρηκες χαιρέκακα που μπήκε φυλακή μαθητής σου.
Πάντως να ξέρεις πως υπάρχουν σεμινάρια για διαχείριση συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον, ίσως φανούν χρήσιμα.

Τελευταία επεξεργασία:

Memetchi

Διάσημο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 2.307 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.
Την παιδαγωγικη τεχνικη ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.
Εσυ ποια θα εφαρμοζες;
ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΩ ΚΑΜΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙς ΤΟΥς ΡΟΜΑ..ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ γιατι κινουνται ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ.
Ζησε με αυτο.

Κια βεβαια το κουραδομαγκες πηγε στο οταν μου ειπε οτι ειναι ΜΑΓΚΑΣ....επειδη ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΡΟΜΑ...που του εκανε μπουλινγκ ο νεαντερνταλ αυτος.
ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΝΑΙ;

ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΙΔΕΨΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΙΑΙΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ..ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ;
Βλεπουμε το πολυ το χαιδεμα τι επιπτωσεις εχει.
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.

ΥΓ Υπαρχουν Ρομα παιδακια που καθονται σχετικα σωστα.Μαλιστα καποια μου ζωγραφιζουν κιολλας.,ΕΚΕΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΣΕ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.Οταν δεν φοβαται τον αστυνομικο και τον βαραει..τι δεν καταλαβαινεις; και μιλαμε για 16χρονο..δεν μιλαω για κανενα 8χρονο.ΘΕΛΕΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ.ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙς...ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ.

ΓΙΑ ΡΟΜΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ,Σαν αυτους που πανε στις φυλακες.

Εχω δουλεψει μα μια σωστη ρομα στα μεγαρα.ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΡΟΜΑ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΕΕ ΧΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Ξαναζησε με αυτο.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

American Economist

Επιφανές μέλος

Δεν γινονται αυτα και το ξερεις.Ελπιζω... :knife:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Την παιδαγωγικη τεχνικη ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.
Εσυ ποια θα εφαρμοζες;
ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΩ ΚΑΜΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙς ΤΟΥς ΡΟΜΑ..ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ γιατι κινουνται ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ.
Ζησε με αυτο.

Κια βεβαια το κουραδομαγκες πηγε στο οταν μου ειπε οτι ειναι ΜΑΓΚΑΣ....επειδη ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΡΟΜΑ...που του εκανε μπουλινγκ ο νεαντερνταλ αυτος.
ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΝΑΙ;

ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΙΔΕΨΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΙΑΙΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ..ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ;
Βλεπουμε το πολυ το χαιδεμα τι επιπτωσεις εχει.
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.

ΥΓ Υπαρχουν Ρομα παιδακια που καθονται σχετικα σωστα.Μαλιστα καποια μου ζωγραφιζουν κιολλας.,ΕΚΕΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΣΕ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.Οταν δεν φοβαται τον αστυνομικο και τον βαραει..τι δεν καταλαβαινεις; και μιλαμε για 16χρονο..δεν μιλαω για κανενα 8χρονο.ΘΕΛΕΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ.ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙς...ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ.

ΓΙΑ ΡΟΜΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ,Σαν αυτους που πανε στις φυλακες.

Εχω δουλεψει μα μια σωστη ρομα στα μεγαρα.ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΡΟΜΑ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΕΕ ΧΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Ξαναζησε με αυτο.

Πραγματικά είναι απίστευτο ότι σε θεώρησε εσένα υπεύθυνη για το περιστατικό αυτό, αντί να καταδικάσει τους θύτες. Είπαμε ότι η αριστερά/ακροαριστερά ψάχνει ψηφοφόρους στους Ρομα (και η ΝΔ πλέον καθώς μόνο δεξιό κόμμα δεν είναι), όμως το να κατηγορούμε τους καθηγητές με στόχο να κάνουμε laundry service στους Ρομα πάει πολύ. Ποσό μάλλον όταν κατηγορούμε τους ανθρώπους ως ρατσιστές από το πληκτρολόγιο του σπιτιού μας χωρίς να έχουμε περάσει ούτε μια φορά από περιοχές και σχόλια Ρομα.

Σίγουρα εσυ δεν εχεις κανένα μερίδιο ευθύνης, ίσα ίσα μπράβο σου που αναλαμβάνεις το ρίσκο να κανείς μαθήματα σε άτομα που έχουν εμφανώς παραβατικές και εγκληματικές συμπεριφορές. Στην θέση σου θα είχα ζητήσει μετάθεση, καθώς απειλείται η ζωή σου με αυτούς εκεί μέσα. Συνέχισε λοιπόν αυτό που κανείς και μην δίνεις σημασία σε κανέναν, η ασφάλεια και η τάξη στο σχολείο είναι το σημαντικότερο καθώς μιλάμε για παιδιά όπου δεν φταίνε σε τίποτα.

Στο ίδιο παραμύθι του ρατσισμού έχει μπει μεταξύ άλλων η ΝΔ και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, με πρώτο και καλύτερο τον Ευαγγελάτο ο οποίος δείχνει ποσό σιχαμένος είναι.

Τελευταία επεξεργασία:

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Καλά έκανε η Πουπουλίνα.

Για να φτάσει σ΄ αυτό σημείο, σημαίνει ότι κάπου και η υπομονή/ανοχή έχει τα όρια της. Άλλωστε δε μιλάμε για ένα μικρό παιδάκι, μα για έναν 16χρονο με διαμορφωμένη προσωπικότητα. Προσπαθεί κι αυτή (όπως και ο κάθε εκπαιδευτικός...) να κάνει καλά το έργο της. Είμαι σίγουρη ότι δείχνει ανοχή, μια, δυο, τρεις, όμως κάπου ώπα. Στην τελική, οι αρμοδιότητές της κάπου σταματάνε. Δεν είναι ίδρυμα, σχολείο είναι και θα πρέπει να κάνει ανενόχλητη (όσο γίνεται...) τη δουλειά της.

Καλά τα λόγια, δε λέω, αλλά πώς να το κάνουμε ; Κάποιες φορές επιβάλλεται ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης. Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Τί να γίνει ; Μαγκιά της που δεν αδιαφόρησε. Μαγκιά της και που του "την είπε" και δεν τον άφησε ν΄ αλωνίζει ανενόχλητος. Άλλωστε (κι απ΄ ό,τι φάνηκε από το διάλογο...), τον πήγε σιγά - σιγά...Αλλά αυτός, παμπόνηρος και μαγκάκος πήγε να της "την βγει". Εεεε δεν πρέπει να τ΄ αφήνουμε "να περνάνε" αυτά, τί να γίνει ; Γιατί αν τ΄ αφήσει κινδυνεύει να την πάρουν και στο ψιλό και να την δουλεύουν όλοι μαζί...

Αναφορικά με τα υπόλοιπα (τί τραβάει αυτό το "παιδάκι", σε τί περιβάλλον ζει, κ.λπ.), οκ, όλοι τα ξέρουμε και όλοι τα ΄χουμε κατά νου. Αλλά δεν μπορούμε να βαδίζουμε και μ΄ αυτή τη λογική συνεχώς. Χρειάζονται όλα. Και πρέπει να τα εφαρμόζουμε, όπου αυτό απαιτείται. "Πονάει χέρι ; Κόβει χέρι" και σ΄ όποιον αρέσει...

Σταματήστε να κάνετε σαν τις γεροντοκόρες, πίσω από μια οθόνη, που η μόνη τους έννοια είναι να παλεύουν για το δίκιο αυτού του κόσμου. Ας είστε πιο αντικειμενικοί, έστω. Δεν είστε οι μόνοι που νοιάζεστε. Αλλά συμφιλιωθείτε και με την πραγματικότητα...

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Competitive Racist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1.890 μηνύματα.
Μάγκες για να αρχίζω να συμφωνώ με την Πουπη, η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.435 μηνύματα.
Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η περίπτωση, όμως ένα λάθος δεν διορθώνεται με λάθος.
Ενισχύεται έτσι ο θεσμικός ρατσισμός.
Ουσιαστικά υπάγεται στις περιπτώσεις διαχείρισης bullying, ενδοσχολικού εκφοβισμού από φασαριόζο/ατίθασο μαθητή, η καταγωγή του είναι άσχετος παράγοντας, αυτό είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει δυστυχώς παντού σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Δεν μπορείς να θεωρείς τους μαθητές σου "κουραδόμαγκες" και "μυγοχέσματα". Μην ξεχνάς πως εκεί πας για μια δουλειά, όχι να βγάλεις τις προσωπικές σου προκαταλήψεις. Θα αξιολογηθείς/κριθείς για τον τρόπο που προσεγγίζεις το πρόβλημα. Αν δηλαδή οι γονείς του ήταν εκτός φυλακής και ενεργοί πολίτες και το κυνηγούσαν το πράγμα και σε σέρνανε στον διευθυντή επειδή αποκάλεσες τον γιό τους "κουραδόμαγκα" κλπ, ή σου κάνανε μήνυση για εξύβριση ανηλίκου και προσβολή της τιμής του και συναισθηματική κακοποίηση, θα έτρεχες και δεν θα έφτανες. Ας μην δημιουργούμε περισσότερες εντάσεις και προβλήματα από το πουθενά.

Στο περιστατικό αυτό έχουμε δύο άξονες. Ο πρώτος είναι το bullying του Ρομά μαθητή προς το άλλο παιδάκι μαθητή, και ο δεύτερος είναι η προβληματική συμπεριφορά γενικότερα του ίδιου του Ρομά μαθητή. Η παρέμβασή σου επίλυσε προσωρινά τον πρώτο άξονα, καθώς σταμάτησε το bullying εκείνη την ώρα. Ωστόσο, αυτό όπως προείπα, προσωρινά. Μπορεί κάλλιστα ο Ρομά μαθητής να συσσωρεύει μέσα του περισσότερη εχθρικότητα/αρνητικότητα και ένταση επειδή τον κατσάδιασες με αυτόν τον τιμωρητικό αντιπαιδαγωγικό τρόπο δημόσια, που σε δεύτερο χρόνο μπορεί να ξεσπάσει χειρότερα είτε στο ίδιο παιδάκι είτε σε άλλο, είτε εντός σχολείου είτε εκτός. Ως προς τον δεύτερο άξονα δεν άλλαξες απολύτως τίποτα, δεν βελτίωσες την συμπεριφορά του με παιδαγωγικό τρόπο, δεν έμαθε από το λάθος του να μην το ξανακάνει, δεν έκατσες να μιλήσεις ήρεμα μαζί του προσωπικά για τους λόγους που έκανε ό,τι έκανε, δεν ενδιαφέρθηκες να μάθεις τι περνάει, τι ψυχολογικά και οικογενειακά προβλήματα έχει, ούτε προσπάθησες να φέρεις κοινωνικό λειτουργό ή ψυχολόγο να βοηθήσουν.

Αυτός είναι ένα ανήλικο παιδάκι με προβλήματα. Εσύ ως ενήλικος εκπαιδευτικός τι έκανες;
Χάρηκες χαιρέκακα που μπήκε φυλακή μαθητής σου.
Πάντως να ξέρεις πως υπάρχουν σεμινάρια για διαχείριση συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον, ίσως φανούν χρήσιμα.
Παιζει να εισαι τελειως αβγαλτος απο την πραγματικη ζωη για να λες τετοια πραγματα, ειτε να τρολλαρεις. Οσοι ειχαμε γυφτο στο σχολειο ξερουμε τις συμπεριφορες του σε μικροτερα παιδια και σε κοπελες και πως στη πρωτη φαπα καθοταν σουζα. Ο ορισμος του κουραδομαγκα δεν ειναι αυτο ρε παιδια? @Memetchi @chester20080

American Economist

Επιφανές μέλος

Πάμε να δούμε τα ποσοστά των αριστερών κομμάτων σήμερα που μιλάμε.

• ΣΥΡΙΖΑ: 8%
• Πλεύση Ελευθερίας: 4%
• Νέα Αριστερά: 2%
• Μέρα 25: 1%

Βλέπουμε λοιπόν ότι τα αριστερά κόμματα τείνουν να αφανιστούν από τον χάρτη, αρα κάνουν laundry service στους Ρομα (με την ανοχή της Κυβέρνησης προφανώς) μπας και γλυτώσουν τον αφανισμό στις επόμενες εκλογές. Όλοι μας είμαστε ανθρωπιστές από τον καναπέ και το πληκτρολόγιο του καναπέ μας, χωρίς να έχουμε περάσει ούτε μια φορά από ghetto Ρομα.

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.768 μηνύματα.
δεν έμαθε από το λάθος του να μην το ξανακάνει
Και ούτε πρόκειται στον αιώνα τον άπαντα.
Δεν καταλαβαίνεις πως η πλειοψηφία τους είναι απλά ανεπίδεκτοι μαθήσεως; Ίσα ίσα που αν τους πάρεις με το καλό θα το εκμεταλλευτούν και θα τα κάνεις χειρότερα, αφού τέτοιοι είναι.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.592 μηνύματα.
Παιζει να εισαι τελειως αβγαλτος απο την πραγματικη ζωη για να λες τετοια πραγματα, ειτε να τρολλαρεις. Οσοι ειχαμε γυφτο στο σχολειο ξερουμε τις συμπεριφορες του σε μικροτερα παιδια και σε κοπελες και πως στη πρωτη φαπα καθοταν σουζα. Ο ορισμος του κουραδομαγκα δεν ειναι αυτο ρε παιδια? @Memetchi @chester20080

Aλήθεια; Πώς ακριβώς συμπεριφέρονται; Δεν έκαναν "κλίκες" με άλλα γυφτόπουλα; (αντιwokίζω, τα αποκάλεσα γυφτόπουλα). Νομίζω ότι όλα τα απείθαρχα παιδιά που κάνουν μαγκιές σε άλλα παιδιά, ή κοπέλες πετώντας πέτρες, ρίχνοντας σχολικές τσάντες κάτω ή στον κάδο, φτύνοντας κτλ, γίνονται κότες αν εφαρμοστούν οι μέθοδοι Χαμουραμπί. :happy:

Ασουρνασιρπάλ ο Α' (απόλυτη δημοκρατία)

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Όποια θεώρησε η ΔΑΣΚΑΛΑ οτι ήτανε αναγκαία...
Θα μάθουμε στα ψάρια να κολυμπάνε και στις μαϊμούδες να σκαρφαλώνουν δέντρα; :crazy:

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.559 μηνύματα.
Πάμε να δούμε τα ποσοστά των αριστερών κομμάτων σήμερα που μιλάμε.

• ΣΥΡΙΖΑ: 8%
• Πλεύση Ελευθερίας: 4%
• Νέα Αριστερά: 2%
• Μέρα 25: 1%

Βλέπουμε λοιπόν ότι τα αριστερά κόμματα τείνουν να αφανιστούν από τον χάρτη, αρα κάνουν laundry service στους Ρομα (με την ανοχή της Κυβέρνησης προφανώς) μπας και γλυτώσουν τον αφανισμό στις επόμενες εκλογές. Όλοι μας είμαστε ανθρωπιστές από τον καναπέ και το πληκτρολόγιο του καναπέ μας, χωρίς να έχουμε περάσει ούτε μια φορά από ghetto Ρομα.
Η δική μου εξήγηση του γιατί η αριστερά συρρικνώνεται και θα συνεχίσει να συρρικνώνεται:

Τα σημαντικότερα ζητήματα για την πλειοψηφία των ανθρώπων στη χώρα μας αυτή τη στιγμή είναι:
1) Χαμηλό βιοτικό επίπεδο, πενιχροί μισθοί και πανάκριβες συνθήκες ζωής. Όσοι κάνουμε μόνο μία δουλειά δυσκολευόμαστε φοβερά
2) Εγκληματικότητα, ειδικά από λαθρομετανάστες και γύφτους, αλλά και οργανωμένο έγκλημα, όπως επίσης ανοχή αυτών από την κυβέρνηση. Διαφθορά και βία παντού
3) Νεανική παραβατικότητα/εγκληματικότητα
4) Χαμηλό ποσοστό γεννήσεων των ιθαγενών και μεγάλο ποσοστό γεννήσεων σε μετανάστες, φόβοι αντικατάστασης του εγχώριου πληθυσμού
5) Λαθρομετανάστευση και όλα τα συμπαρομαρτούντα της.

Τα σημαντικότερα ζητήματα για την αριστερά:
1) Χαμηλό βιοτικό επίπεδο, πενιχροί μισθοί και πανάκριβες συνθήκες ζωής. Όσοι κάνουμε μόνο μία δουλειά δυσκολευόμαστε φοβερά
2) Ρατσισμός
3) Σεξισμός/μισογυνισμός
4) Ομοφοβία και κάθε άλλη φοβία
4) Χριστιανική επιρροή στην πολιτική
5) Το ότι γίνεται συζήτηση στην ΕΕ για περιορισμό της αθρόας λαθρομετανάστευσης.

Βλέπουμε δηλαδή ότι η αριστερά, πέρα του χαμηλού βιοτικού επιπέδου και της φτώχειας, είναι τελείως αποκομμένη από τα προβλήματα του Έλληνα, τον οποίο γράφει στα τέτοια της. Επιδεικτικά κιόλας. Ενώ ο κόσμος έχει μπουχτίσει με την εγκληματικότητα, πρώτιστο μέλημα της αριστερής ρητορικής είναι να σου πει ότι όλοι εγκληματούν και ότι είσαι ρατσιστής αν ισχυρίζεσαι πως κάποιες κοινωνικές ομάδες εγκληματούν περισσότερο. Στο θέμα των χφοβιών, κάθονται και ασχολούνται 24/7 με το τι είπε ο κάθε Σεφερλής, βγάζοντας συνεχώς θέματα για το πόσο ομοφοβικοί/τρανσφοβικοί και χοντροφοβικοί είμαστε (στα μυαλά τους), στρέφοντας τη συζήτηση μακριά από ουσιαστικά προβλήματα. Έπειτα επιτίθενται συνεχώς στη Θρησκεία μας, που η μεγάλη πλειοψηφία του Έλληνα ασπάζεται, κατακρίνοντας συνέχεια δηλώσεις ιερέων, μητροπολιτών κ.α., την ίδια ώρα που αδιαφορούν επιδεικτικά για χειρότερες δηλώσεις και συμπεριφορές Μουσουλμάνων, δικαιολογώντας τους πάντα. Στο θέμα της λαθρομετανάστευσης τώρα, ενώ η κοινή γνώμη δεν αντέχει άλλο, συνεχίζει με λύσσα να προωθεί ανοιχτά σύνορα και πολυπολιτισμικότητα, κάτι που πάει ενάντια σε κάθε λογική, αφού αμφότερα έχουν επιφέρει πολλά δεινά όπου εφαρμόσθηκαν.

Το πρόβλημα είναι γενικότερο φυσικά και όχι μόνο Ελληνικό, όπως έχουμε πει. Είναι η τάση της σύγχρονης αριστεράς να εμμένει στις μειοψηφίες και στις ανάγκες τους, τις οποίες έχει αγιοποιήσει και μετατρέψει σε Ιερές Αγελάδες, δικαιολογώντας κάθε πράξη τους ενώ ταυτόχρονα ενοχοποιεί τον εγχώριο πληθυσμό, μέχρι και για αυτές. Ο εγχώριος πληθυσμός φυσικά νιώθει (και είναι) προδομένος από μια τέτοια στάση, φοβάται για την ασφάλεια του και ταυτόχρονα φοβάται ακόμα να μιλήσει για το ότι φοβάται (!), γιατί θα τον αποκαλέσουν ρατσιστή! Είναι μια παρανοϊκή κατάσταση αυτή που προωθεί η σύγχρονη αριστερά, δηλαδή όχι η πλειοψηφία να σεβαστεί τη μειοψηφία, αλλά να υποχρεωθεί να προσαρμοστεί στα θέλω και τις ανάγκες της (για παράδειγμα, οι 99/100 να δεχτούν να αλλάξουν τον τρόπο θέασης του κόσμου τους και να αποδεχτούν ότι είναι φυσιολογικό ο 1/100 που δηλώνει άφυλος.)

Για όλους τους παραπάνω λόγους η «ακροδεξιά» θα ανεβαίνει και θα συνεχίσει να ανεβαίνει.

American Economist

Επιφανές μέλος

Η δική μου εξήγηση του γιατί η αριστερά συρρικνώνεται και θα συνεχίσει να συρρικνώνεται:

Τα σημαντικότερα ζητήματα για την πλειοψηφία των ανθρώπων στη χώρα μας αυτή τη στιγμή είναι:
2) Εγκληματικότητα, ειδικά από λαθρομετανάστες και γύφτους, αλλά και οργανωμένο έγκλημα, όπως επίσης ανοχή αυτών από την κυβέρνηση. Διαφθορά και βία παντού
3) Νεανική παραβατικότητα/εγκληματικότητα
4) Χαμηλό ποσοστό γεννήσεων των ιθαγενών και μεγάλο ποσοστό γεννήσεων σε μετανάστες, φόβοι αντικατάστασης του εγχώριου πληθυσμού
5) Λαθρομετανάστευση και όλα τα συμπαρομαρτούντα της.

Τα σημαντικότερα ζητήματα για την αριστερά:
2) Ρατσισμός
3) Σεξισμός/μισογυνισμός
4) Ομοφοβία και κάθε άλλη φοβία
4) Χριστιανική επιρροή στην πολιτική
5) Το ότι γίνεται συζήτηση στην ΕΕ για περιορισμό της αθρόας λαθρομετανάστευσης.

Βλέπουμε δηλαδή ότι η αριστερά, πέρα του χαμηλού βιοτικού επιπέδου και της φτώχειας, είναι τελείως αποκομμένη από τα προβλήματα του Έλληνα, τον οποίο γράφει στα τέτοια της. Επιδεικτικά κιόλας. Ενώ ο κόσμος έχει μπουχτίσει με την εγκληματικότητα, πρώτιστο μέλημα της αριστερής ρητορικής είναι να σου πει ότι όλοι εγκληματούν και ότι είσαι ρατσιστής αν ισχυρίζεσαι πως κάποιες κοινωνικές ομάδες εγκληματούν περισσότερο. Στο θέμα των χφοβιών, κάθονται και ασχολούνται 24/7 με το τι είπε ο κάθε Σεφερλής, βγάζοντας συνεχώς θέματα για το πόσο ομοφοβικοί/τρανσφοβικοί και χοντροφοβικοί είμαστε (στα μυαλά τους), στρέφοντας τη συζήτηση μακριά από ουσιαστικά προβλήματα. Έπειτα επιτίθενται συνεχώς στη Θρησκεία μας, που η μεγάλη πλειοψηφία του Έλληνα ασπάζεται, κατακρίνοντας συνέχεια δηλώσεις ιερέων, μητροπολιτών κ.α., την ίδια ώρα που αδιαφορούν επιδεικτικά για χειρότερες δηλώσεις και συμπεριφορές Μουσουλμάνων, δικαιολογώντας τους πάντα. Στο θέμα της λαθρομετανάστευσης τώρα, ενώ η κοινή γνώμη δεν αντέχει άλλο, συνεχίζει με λύσσα να προωθεί ανοιχτά σύνορα και πολυπολιτισμικότητα, κάτι που πάει ενάντια σε κάθε λογική, αφού αμφότερα έχουν επιφέρει πολλά δεινά όπου εφαρμόσθηκαν.

Το πρόβλημα είναι γενικότερο φυσικά και όχι μόνο Ελληνικό, όπως έχουμε πει. Είναι η τάση της σύγχρονης αριστεράς να εμμένει στη μειοψηφίες και στις ανάγκες τους, τις οποίες έχει αγιοποιήσει και μετατρέψει σε Ιερές Αγελάδες, δικαιολογώντας κάθε πράξη τους ενώ ταυτόχρονα ενοχοποιεί τον εγχώριο πληθυσμό, μέχρι και για αυτές. Ο εγχώριος πληθυσμός φυσικά νιώθει (και είναι) προδομένος από μια τέτοια στάση, φοβάται για την ασφάλεια του και ταυτόχρονα φοβάται ακόμα να μιλήσει για το ότι φοβάται (!), γιατί θα τον αποκαλέσουν ρατσιστή! Είναι μια παρανοϊκή κατάσταση αυτή που προωθεί η σύγχρονη αριστερά, δηλαδή όχι η πλειοψηφία να σεβαστεί τη μειοψηφία, αλλά να υποχρεωθεί να προσαρμοστεί στα θέλω και τις ανάγκες της (για παράδειγμα, οι 99/100 να δεχτούν να αλλάξουν τον τρόπο θέασης του κόσμου τους και να αποδεχτούν ότι είναι φυσιολογικό ο 1/100 που δηλώνει άφυλος.)

Για όλους τους παραπάνω λόγους η «ακροδεξιά» θα ανεβαίνει και θα συνεχίσει να ανεβαίνει.

Μα και στο πρώτο πρόβλημα η αριστερά τα κάνει μαντάρα, κάθε κράτος που έχει αριστερές κυβερνήσεις επί σειρά ετών στο τέλος καταρρέει οικονομικά ενώ οι μισθοί είναι χαμηλότεροι. 😆😆

Εδώ τους λέει η κοινωνία οτι οι Ρομα είναι εγκληματική ομάδα και εκείνοι απλά αδιαφορούν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια