Ρομά και η θέση τους στην ελληνική κοινωνία

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Δεν χρειάζεσαι να κρύβεσαι. Πες του ότι είσαι υπέρμαχη των στρατοπέδων συγκέντρωσης και γουστάρεις να κοιμάσαι με στολή ΣΣ και με γυαλιστερές μπότες.
Δε θέλω να ξαγρυπνήσει. Ήδη, εδώ και ώρα, είπε καληνύχτα κι ακόμα εδώ είναι...

Θα του το πω με την αυγούλα, καλύτερα. Δε λέγονται τέτοιες κουβέντες, τέτοια ώρα...

Κρύβε λόγια...

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.559 μηνύματα.
Δεν το νομίζω...

Μα αυτό που νομίζω είναι ότι όταν "χάνεις" βγάζεις κακία. Το γνωρίζεις, έτσι ;
Κακία; Αριστερός άνθρωπος να βγάζει κακία;;; Που ακούστηκε κάτι τέτοιο;
Τέλος πάντων, το φυσάνε και δεν κρυώνει. Αναγκάζονται πλέον να αποκαλούν «ακροδεξιούς» όλους τους ανθρώπους... από ακροδεξιούς πραγματικούς, μέχρι και Χριστιανούς, συντηρητικούς, απλούς ανθρώπους, ακόμα και αριστερούς, γιατί οι περισσότεροι έχουμε μπουχτίσει από τη βία των λάθρο και την εγκληματικότητα των γύφτων ... χάνουν το παιχνίδι στη συνείδηση του κόσμου και τους πονάει πολύ.
Φαντάζεσαι να έχεις κάποιον να σε χτυπάει, να σε κλέβει και να σε βιάζει και εσύ όταν φωνάζεις για αυτό να σε λέει κάποιος άλλος «φασίστα» και ότι πρέπει να αποδεχτείς τον κακοποιητή σου; Ε, ακριβώς αυτό κάνουν αριστεροί σαν αυτούς του νήματος...

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.594 μηνύματα.
Στην Ελλάδα τελικά, όποιος μιλάει για το αυτονόητο είναι καραφασίστας, δεξιός, χουντικός! Ότι και καλά πρέπει να ανήκει ιδεολογικά σε κάποιο σκατομαγάζο κόμματος. Δεν υπάρχει η περίπτωση της απλής λογικής που λέει ότι επιτέλους πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος ώστε να ισχύει η διάταξη που μιλάει για την ισότητα των Ελλήνων απέναντι στο νόμο; Τότε ας καταργήσουμε την έννοια κράτους δικαίου και ας μιλάμε για την αριστερή χούντα με πολιτική γραμματεία Κίνας που σέβεται τα δικαιώματα του εργάτη.

:popeanim:

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.986 μηνύματα.
Κακία; Αριστερός άνθρωπος να βγάζει κακία;;; Που ακούστηκε κάτι τέτοιο;
Τέλος πάντων, το φυσάνε και δεν κρυώνει. Αναγκάζονται πλέον να αποκαλούν «ακροδεξιούς» όλους τους ανθρώπους...

Αυτά τα άτομα κανείς δεν τα παίρνει στα σοβαρά. Μόνο αξία εμπαιγμού είναι . Γι αυτό έχουν φτάσει τα ποσοστά τους στο 1.5% πανευρωπαϊκά .
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μη βάζεις λέξεις που ποτέ δεν αναφέρουμε. Λέμε το αυτονόητο.

Η παραβατικότητα ξεκινάει επειδή υπάρχει παράβαση μιας σειράς συνταγματικών άρθρων από την πολιτεία, αλλά και της κομματικά σκόπιμης μη αναθεώρησης της ποινικής τιμωρίας από τη δικαστική εξουσία μέσω της αστυνομίας. Η αστυνομία βάση της νομικής θεωρίας αποτελεί το εκτελεστικό χέρι του νόμου, καθώς ο δικαστικός δεν μπορεί να πάει να συλλάβει ή να χτυπήσει σε περίπτωση αντίστασης τον παραβατικό. Ο παραβατικός δεν λειτουργεί με λογική πολίτη αλλά ζώου, και θα προσπαθήσει να αμυνθεί. Το αν είναι ρομάς δεν με απασχολεί. Ο ρομάς είναι απλό παράδειγμα λόγω ότι βρίσκει και κάνει, καθώς βλέπει ότι ο νόμος είναι χαλαρός μαζί του. Σήμερα οι ρομά έχουν κινητά και βλέπουν τι γίνεται στην Ελλάδα. Οι νέες γενιές από δαύτους γλεντάνε στο τικ τοκ και κατά καιρούς βλέπουμε κάτι μπουμπούκια με ανήλικες, κόκες, πιστολέτα και ακριβά αυτοκίνητα να προκαλούν. Σιγά μην πάνε να μαζέψουν και ελιές... :crazy:

Μια κουβέντα σ αυτή την χώρα δεν μπορεί να γίνει χωρίς να πέσει μια πολιτική στάμπα. Με το που πέσει στο τραπέζι ένα φλέγον κοινωνικό θέμα, πρέπει αναγκάστηκα να ταμπουρωθούμε(ακούσια η εκούσια) σ ένα από τα δυο στρατοπεδα. Αυτή η οπαδική κουλτούρα διαλόγου δεν διαφέρει καθόλου από τις εκπομπές του τσουκαλά και συνήθως τέτοιες συζητήσεις τέτοιου επιπέδου ξεκινάνε και καταλήγουν εκεί από τους γνωστούς ακραίους, οι οποίοι στα λόγια δήθεν το παίζουν δίκαιοι, δημοκράτες και προοδευτικοί.

Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.
Απάντησε αυτό και σε αφήνω ήσυχη:
Το έκανε επειδή είναι Ρομά ή από ελλειψη σεξουαλικης διαπαιδαγωγησης απο το οικογενειακο και κοινωνικό περιβαλλον;

Λες ότι τα υπόλοιπα Ρομά παιδάκια είναι κομπλέ. Άρα το πρόβλημα εντοπίζεται σε αυτούς τους 2-3 που τα κάνουν αυτά και φέρονται προβληματικά, κάνουν bullying και είναι φασαριόζοι. Η αιτία δεν είναι ότι είναι Ρομά.
Το εκανε επειδη ΟΙ ΡΟΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΙ.ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΙ.Οι αλλου που δενε ιανι παραβατικοι...εχουν ξεφυγει και εχω πει οτι ειχα καποιους τετποιους μαθητες και ηταν κανονικοτατοι.Γιατι καποιοι ειναι οκ ,ενω καποιοι αλλοι ειναι νεαντερνταλ; ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ..ΕΙΝΑΙ....ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Το γιατι μαλακιζονταν στην αιθουσα εχει να κανει με οικογενειακο περιβαλλον και ολη αυτην την παραβατικοτητα.100 φορες θα πω οτι δεν ειναι γονιδιακο/φυλετικο το προβλημα αλλα ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ.ΕΠΙΚΤΗΤΑ πραγματακια δηλαδη που οι παραβατικοι ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ
Νανακια τωρα και κιχμ σε εμενα,

Απάντησε αυτό και σε αφήνω ήσυχη:
Το έκανε επειδή είναι Ρομά ή από ελλειψη σεξουαλικης διαπαιδαγωγησης απο το οικογενειακο και κοινωνικό περιβαλλον;

Λες ότι τα υπόλοιπα Ρομά παιδάκια είναι κομπλέ. Άρα το πρόβλημα εντοπίζεται σε αυτούς τους 2-3 που τα κάνουν αυτά και φέρονται προβληματικά, κάνουν bullying και είναι φασαριόζοι. Η αιτία δεν είναι ότι είναι Ρομά.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 2,3...ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΛΕΜΕ. Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ δυστυχως.Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.,

Απο εναν προχειρο υπολογισμο σκεφτομενη τους ρομα που εχουμε στην Α ταξη..στους 25 Ρομα.. ατομα ειναι σχετικα οκ.
Καλο ποσοστο ναι; :whatever:
Στις υπολοιπες ταξεις 1 ατομο ξερω εγω να ειχε παει...τον αγαπημενι μου μαθητη στο Γ1 το περσινο που σας ελεγα οτι μου ειχε αυτοχριστει σωματοφυλακας μου...και τον ειχα ως βοηθο μου επιτηδες..να τον εννθαρυνω.Κακος μαθητης αλλα απολυτα ενταγμενος με τα αλλα παιδια λεμε.

ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ..ΖΗΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟ.

Η παραποιηση της παραποιησης εισαι.ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕς.

Και για το τελος να προσθεσω οτι...ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΝΕΙΛΕΙΜΕΝΑ ΡΟΜΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΧΑΛΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΙΝΩΝ...ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΙΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΜΟΙΡΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥς ΕΠΙΒΑΤΕΣ....ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΑΥΤΟΥΣ.
ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥς..ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΞΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ.
Ας μαλακιστουμε ολοι μαζι τωρα..με τοσες μαλακιες που ''ακουγονται'' :whatever:

Τελευταία επεξεργασία:

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.872 μηνύματα.
Λογικό το βρίσκω να μη σε νοιάζει. Μη λογικό και ρατσιστικό βρίσκω το να πιστεύεις ότι όλοι είναι έτσι και πως χρειάζεται μια μαζική εκκαθάριση για να ξεβρομίσει ο τόπος.

Το να σου λέει μια κοπέλα ότι έπεσε θύμα ληστείας από Ρομα και αντί να ενδιαφέρθεις πως έγινε και αν είναι καλά, εσύ την αποκαλείς ρατσίστρια δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα σου.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.466 μηνύματα.
Δε θέλω καν να σκεφτώ πως είναι να πρέπει να στείλεις το παιδί σου ,λόγω γειτνίασης με το σχολείο, σε μια σχολική μονάδα που οι Ρομά είναι μια υπολογίσιμη αριθμητικά ομάδα και το περιβάλλον γνωστικά και από άποψη συμπεριφορών είναι υποβαθμισμένο.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Και δε σημαίνει ότι όπου ρομά = φτώχεια και εξαθλίωση. Ακόμα και μέσα στους καταυλισμούς μια χαρά κάνουν τραπεζικές απάτες και στήνουν ολόκληρα συστήματα εξαπάτησης : Θήβα, Βοιωτία, Κορινθία...

Ως και ναρκομανείς ή άλλους παραβατικούς πλησιάζουν. Για 100, 200 ευρώ τους αγοράζουν τις χρεωστικές κάρτες (ζητώντας τους το pin...) και μεταφέρουν έτσι τα χρήματα - των απατημένων - σε λογαριασμούς που έχουν πρόσβαση και μπορούν να "τα σηκώσουν"...

Και άντε να τους πιάσεις ύστερα. Να βγάλεις άκρη, ή να πάρεις τα λεφτά σου πίσω (ή έστω μέρος αυτών...), με μια ελληνική δικαιοσύνη που κινείται σα χελώνα...

Τελευταία επεξεργασία:

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.435 μηνύματα.
Όταν το προσδόκιμο ζωής είναι τα 50 (είτε είσαι ρομα είτε φτωχός Αμερικάνος) θες να δεις εγγόνια νωρίς καθώς δεν έχεις πολύ χρόνο, λειτουργείς παρορμητικά.
ξεπλυμα και σε βιασμους ανηλικων. Ντραπηκε και η ντροπη.

Dr. Gl. Luminous

Δραστήριο μέλος

Η Dr. Gl. Luminous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 556 μηνύματα.
Φρέσκο περιστατικό στο Α10. Ήταν ένας φίλος μου στο λεωφορείο και έρχεται είναι γυφτάκι γύρω στα 12, του φτύνει το παπούτσι και του λέει «τι θα κάνεις για αυτό; Στην επόμενη στάση με περιμένουν 8 δικοί μου» και του φτύνει μετά το άλλο παπούτσι και του ξαναλέει το ίδιο. Μας κάνουν ότι θέλουν. Ο φίλος μου δεν έκανε απολύτως τίποτα επειδή φοβήθηκε.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.872 μηνύματα.
Φρέσκο περιστατικό στο Α10. Ήταν ένας φίλος μου στο λεωφορείο και έρχεται είναι γυφτάκι γύρω στα 12, του φτύνει το παπούτσι και του λέει «τι θα κάνεις για αυτό; Στην επόμενη στάση με περιμένουν 8 δικοί μου» και του φτύνει μετά το άλλο παπούτσι και του ξαναλέει το ίδιο. Μας κάνουν ότι θέλουν. Ο φίλος μου δεν έκανε απολύτως τίποτα επειδή φοβήθηκε.

Να δω τι θα πουν τα πλυντήρια για αυτό εδώ.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.
Απο εναν προχειρο υπολογισμο σκεφτομενη τους ρομα που εχουμε στην Α ταξη..στους 25 Ρομα.. ατομα ειναι σχετικα οκ.
Καλο ποσοστο ναι; :whatever:
4 ατομα ειναι σχετικα οκ..συμπληρωνω διοτι μαλακιζεται το πληκτρολογιο μου.
Απο τους 25 ρομα 4 ατομα λεμε!

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.466 μηνύματα.
Να δω τι θα πουν τα πλυντήρια για αυτό εδώ.
Παρόμοιο περιστατικό

Όταν ήταν δημοτικό ο γιος μου έμεναν στην περιοχή οικογένειες Ρομά.. Ακολουθούσαν λοιπόν το παιδί στη γειτονιά τα μικρά τους και τον τραμπουκιζαν λέγοντας του " Γιατί έφτυσες τον ξάδελφο μου ;;γιατί έκανες αυτό ή εκείνο ; θα σου δείξουμε τώρα "Κινούμενα επιθετικά απέναντι του. Μέχρι να ξεπεράσει τη φοβία πήρε καιρό.

(Φυσικά και δεν είχε ο μικρός φτύσει ή κάνει βέβαια κάτι άλλο. )

Στην πλειοψηφία τους έχουν παραβατικές συμπεριφορές ( δεν αμφιβάλλω πως μπορεί να υπάρχουν και καλά παιδάκια ως εξαιρέσεις,αλλά εξετάζω την πλειοψηφία που είναι κανόνας )

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.224 μηνύματα.
Εχω εξοργιστεί και μόνο που το διαβάζω. Εχω παίξει εδω και 5 λεπτά το υποθετικό σενάριο που θα ήμουν στη θέση του φίλου σου.

Δεν θέλεις να βρεθείς στο μυαλό μου τώρα, trust me on that.

Dr. Gl. Luminous

Δραστήριο μέλος

Η Dr. Gl. Luminous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 556 μηνύματα.
Εχω εξοργιστεί και μόνο που το διαβάζω. Εχω παίξει εδω και 5 λεπτά το υποθετικό σενάριο που θα ήμουν στη θέση του φίλου σου.

Δεν θέλεις να βρεθείς στο μυαλό μου τώρα, trust me on that.

Ήταν τυχερό το γυφτάκι που δεν έπεσε σε λάθος άτομο πολύ άνετα θα γίνονταν κάτι κακό εκείνη την ημέρα

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.075 μηνύματα.
«τι θα κάνεις για αυτό; Στην επόμενη στάση με περιμένουν 8 δικοί μου»
- Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα φτάσουμε στην επόμενη στάση;

Just playing genX you know I love you.. που θα λεγε και ο εμινεμ

Και αυτό ασχέτως αν ο άλλος είναι αρμενιος ρομα Αλβανός ελληνας πολωνος

Καλά ειδικά άμα ήταν και καινούργια τα παπουτσιαα ιιι

American Economist

Επιφανές μέλος

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.224 μηνύματα.
Τυπική ημέρα.

Θα το πω και κράξτε με.

Ξαναψήφισέ τους, κι εσυ κι οι άλλοι εδω μεσα (ξέρετε ποιοι είστε και σας ξέρω κι εγω).

Γαμώ το κωλοκράτος (οχι τη χωρα, το κράτος) και την κωλοκυβέρνησή σας την αλαζονική.

Στο φίλο σου τον Μητσοτακη πες τα. Vote blue...

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.559 μηνύματα.
- Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα φτάσουμε στην επόμενη στάση;

Just playing genX you know I love you.. που θα λεγε και ο εμινεμ

Και αυτό ασχέτως αν ο άλλος είναι αρμενιος ρομα Αλβανός ελληνας πολωνος

Καλά ειδικά άμα ήταν και καινούργια τα παπουτσιαα ιιι
αρχείο λήψης.png

Μου αρέσει, πάντως, που τους αποκαλείτε "ρομά." Η πλάκα είναι ότι, ένεκα πολιτικής ορθότητας, ξεκίνησαν να τους αποκαλούν "τσιγγάνους" και όχι γύφτους. Επειδή λέρωσε από τις βρωμιές τους και αυτό το όνομα, άρχισαν να τους αποκαλούν "ρομά"... Σύντομα κι αυτό θα είναι φορτισμένο αρνητικά (από τα κατορθώματά τους) και θα βρουν κάτι καινούργιο. Φαύλος κύκλος.
Υ.Γ.: μην βρεθεί κάποιος έξυπνος και μου πει για τις διαφορές μεταξύ των ονομασιών, τις γνωρίζω. Όπως και να έχει, γύφτοι είναι.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια