Ρομά και η θέση τους στην ελληνική κοινωνία

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.870 μηνύματα.
Δεν κατάλαβες...Δεν μπήκαν καν στον κόπο να "ξεπλύνουν"...

Πιο τουμπεκί ψιλοκομμένο δεν υπάρχει...

Σωστό και αυτό, μιλάμε για δολοφονία ενός παιδιού από πυρά Ρομά. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται, έχει ξαναγίνει αρκετές φορές στο παρελθόν.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Σωστό και αυτό, μιλάμε για δολοφονία ενός παιδιού από πυρά Ρομά. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται, έχει ξαναγίνει αρκετές φορές στο παρελθόν.
Πεθαίνει όμως ενα παραβατικό Ρομά παιδί (18χρονο, τι παιδί τώρα) απο πυρά αστυνομικών και κλείνουν οι δρόμοι της Αθήνας

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.870 μηνύματα.
Πεθαίνει όμως ενα παραβατικό Ρομά παιδί (18χρονο, τι παιδί τώρα) απο πυρά αστυνομικών και κλείνουν οι δρόμοι της Αθήνας

Εγώ θαυμάζω την αστυνομία, που για €900-1000 ρισκάρουν την ζωή τους ώστε να είμαστε εμείς ασφαλείς.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.463 μηνύματα.
Αυτό σκέψου το, πριν προτείνεις βίαιη καταστολή με αποστολή εκαμ και κάψιμο κάθε τσαντιριου.. Η βία φέρνει βία στο πολλαπλάσιο . Φαντάζεσαι τι θα γινόταν σε τέτοιο σκηνικό ;τρομάζω και μόνο στη σκέψη των αντιποινων από μεριά τους ή από κάθε ομάδα που θα δρούσε υποστηρικτικά.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Αυτό σκέψου το, πριν προτείνεις βίαιη καταστολή με αποστολή εκαμ και κάψιμο κάθε τσαντιριου.. Η βία φέρνει βία στο πολλαπλάσιο . Φαντάζεσαι τι θα γινόταν σε τέτοιο σκηνικό ;τρομάζω και μόνο στη σκέψη των αντιποινων από μεριά τους ή από κάθε ομάδα που θα δρούσε υποστηρικτικά.
Να τους ξεκαθαρίσουν όλους τους.
Μόνο οι κεντροακροδεξιοί είναι αυτοί που ωρύονται και κραυγάζουν. ΠΟλύ καλύτερα θα ήμασταν

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.225 μηνύματα.
Δεν λέει αυτό.

Εννοεί πως όταν παραβιάζεται ο νόμος να υπάρχει άμεση κρατική καταστολή και να μην τους αφήνουν να αλωνίζουν μετά την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Διαφωνείς;

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.463 μηνύματα.
Δεν λέει αυτό.

Εννοεί πως όταν παραβιάζεται ο νόμος να υπάρχει άμεση κρατική καταστολή και να μην τους αφήνουν να αλωνίζουν μετά την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Διαφωνείς;
Η πρόταση ήταν " Στείλτε ΕΚΑΜ και ανοίξτε πυρά και βάλτε φωτιά σε κάθε τσαντίρι"

Η ένσταση / προβληματισμός μου έχει να κάνει με το πως η αντίσταση από μέρους τους ή όποιον τους υποστηρίζει θα έπαιρνε διαστάσεις με θύματα και ζημίες και από την πλευρά των καταστολεων ή απλών ανθρώπων ως παράπλευρες απώλειες.

Τελευταία επεξεργασία:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.221 μηνύματα.
Η πρόταση ήταν " Στείλτε ΕΚΑΜ και ανοίξτε πυρά και βάλτε φωτιά σε κάθε τσαντίρι"

Η ένσταση / προβληματισμός μου έχει να κάνει πως η αντίσταση από μέρους τους ή όποιον τους υποστηρίζει θα έπαιρνε διαστάσεις με θύματα και ζημίες και από την πλευρά των καταστολεων ή απλών ανθρώπων ως παράπλευρες απώλειες.
Όπως σου εξήγησα, και έξω απο το θρεντ, και δεν εννοείς να το καταλάβεις, οι γύφτοι έχουν άκρες με τους βασιλιάδες τους στα επίπεδα της πολιτικής ζωής, οπότε ότι γίνει, πρέπει να γινει συντονισμένα απο την κυβέρνηση και με τρόπο που να μην αφήνει περιθωρια για αντίδραση.

Δηλαδή τι. Κόψιμο καθε ειδους παρε δωσε με τους βασιλιάδες των γυφτων και τους ίδιους τους γύφτους. Απόκοπή απο τυχόν δραστηριότητες των γυφτων που αφηνονται ελεύθερες πιθανόν γιατι ειναι ωφέλιμες για κάποιους (δεν ξερω, εικασίες κάνω, ειμαι απλα ενα nickname που διατυπωνει μια γνώμη, πιθανότατα κάνω και λάθη)

Μάζεμα άμεσο και απομόνωση ΟΛΩΝ σε νησί.

Το σοκ θα ειναι τοσο μεγάλο, που και να θέλουν δε θα μπορούν να αντιδράσουν. Υπάρχει ενα κρισιμο σημειο επιβολής, πάνω απο το οποίο ο υποβληθείς σε αυτήν, δεν έχει καμία δυνατότητα αντίδρασης.

Η ένστασή σου και ο προβληματισμός σου, ναι μεν ειναι λογικός, καλά κάνεις και τον διατυπώνεις, αν δεν σου ειχε εξηγηθεί ήδη τόσο η περιρρέουσα κατάσταση, όσο και εναλλακτικές λύσεις.

Αρα πλέον ο προβληματισμός πρώτον γίνεται mental block, σε φάση δεν μπορείς να το "δεις" με τη σκέψη σου πως μπορει να εφαρμοστεί κατι τετοιο και κολλάς, και δευτερον έχεις μια λογική "μα θα μας κανουν αντιποινα, οπότε ας κάνουμε οτι κοιμόμαστε".

Αν δεν εχει χέρια ο εγκληματίας, δε μπορει να παρει τον πέλεκυ να σου κανει αντιποινα.

Αυτο χρειάζεται απο το κράτος. Μια λύση η οποια δε θα αφηνει περιθωρια. Ουτε. Ενα. Περιθώριο.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.913 μηνύματα.

nearos

Επιφανές μέλος

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.221 μηνύματα.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.913 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

ναι, δεν το είπες εσύ. Εγώ το συμπλήρωσα
Το οτι ειμαι υπερμαχος της απομόνωσής τους, δεν σημαινει οτι θα ήθελα να τους δω να υπόκεινται σε άλλες απάνθρωπες μοίρες.

Το λες και λιβελογράφημα να συμπληρώνεις-ταυτίζεις κάποιον με το Ολοκαυτωμα απλά και μονο επειδή εξέφρασε μια άποψη για το πως πρέπει να ειναι η Δημόσια Τάξη στο συγκεκριμένο θέμα.

Νομίζω έχεις λίγο υπερβάλλον θάρρος σήμερα, δεν ξερω απο που το αντλείς (ψέμματα, ξέρω), αλλά θα πρέπει να απολαύσεις το Σαββατοκύριακό σου πιο ήρεμα.

touvlo

Διάσημο μέλος

Το οτι ειμαι υπερμαχος της απομόνωσής τους, δεν σημαινει οτι θα ήθελα να τους δω να υπόκεινται σε άλλες απάνθρωπες μοίρες.

Το λες και λιβελογράφημα να συμπληρώνεις-ταυτίζεις κάποιον με το Ολοκαυτωμα απλά και μονο επειδή εξέφρασε μια άποψη για το πως πρέπει να ειναι η Δημόσια Τάξη στο συγκεκριμένο θέμα.

Νομίζω έχεις λίγο υπερβάλλον θάρρος σήμερα, δεν ξερω απο που το αντλείς (ψέμματα, ξέρω), αλλά θα πρέπει να απολαύσεις το Σαββατοκύριακό σου πιο ήρεμα.
χεχε ...ξεψάρωσα :morning1: :bye2:

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

ναι, δεν το είπες εσύ. Εγώ το συμπλήρωσα
Ξέρεις τί μου θυμίζεις, καθώς σε διαβάζω ; Μια σκηνή από την "Πολίτικη κουζίνα". Τη σκηνή εκείνη που θα τους απελάσουν στην Ελλάδα. Και προσπαθούσαν να παρηγορήσουν τον παππού, λέγοντάς του ότι θα τους περιμένουν εκεί έλληνες συγγενείς που τους νοιάζονται κ.λπ. Και ξέρεις τί απάντησε, κουνώντας το κεφάλι ; "Καλύτερα να μιλάνε εδώ για 'μας, παρά εκεί για μας..."...

Κάπως έτσι κάνεις, κάποιες φορές. Ενώ δεν μπορείς "να μπεις στα παπούτσια μας", μας "στερείς" το δικαίωμα να ξέρουμε τί περνάμε, καλύτερα από τον καθένα που δεν το ζει..

touvlo

Διάσημο μέλος

Ξέρεις τί μου θυμίζεις, καθώς σε διαβάζω ; Μια σκηνή από την "Πολίτικη κουζίνα". Τη σκηνή εκείνη που θα τους απελάσουν στην Ελλάδα. Και προσπαθούσαν να παρηγορήσουν τον παππού, λέγοντάς του ότι θα τους περιμένουν εκεί έλληνες συγγενείς που τους νοιάζονται κ.λπ. Και ξέρεις τί απάντησε, κουνώντας το κεφάλι ; "Καλύτερα να μιλάνε εδώ για 'μας, παρά εκεί για μας..."...

Κάπως έτσι κάνεις, κάποιες φορές. Ενώ δεν μπορείς "να μπεις στα παπούτσια μας", μας "στερείς" το δικαίωμα να ξέρουμε τί περνάμε, καλύτερα από τον καθένα που δεν το ζει..
Όχι βρε, δε σας στερώ κανένα δικαίωμα. Γνώμες λέμε. Φυσικά δεν εννοώ τους φούρνους. Αλλά είδες, πού το κόλλησα; Στην απομόνωση στο νησί! Είναι λίγο ακραίο, δεν είναι; Έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία γκέτο σε εβραίικους οικοσμούς. Μου έβγαλε κάποια κοινά, να μην τα πω;
Νομίζω σήμερα αγριέψαμε όλοι, όπως είπε σε μένα ο @Valder.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Όχι βρε, δε σας στερώ κανένα δικαίωμα. Γνώμες λέμε. Φυσικά δεν εννοώ τους φούρνους. Αλλά είδες, πού το κόλλησα; Στην απομόνωση στο νησί! Είναι λίγο ακραίο, δεν είναι; Έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία γκέτο σε εβραίικους οικοσμούς. Μου έβγαλε κάποια κοινά, να μην τα πω;
Νομίζω σήμερα αγριέψαμε όλοι, όπως είπε σε μένα ο @Valder.
Δε μιλώ για τους φούρνους. Αυτό λύθηκε...Μιλώ για την όλη στάση σου, στο συγκεκριμένο θέμα των ρομά. Ούτε σου μιλώ άγρια. Συζήτηση κάνουμε...

Εύχομαι να κατάλαβες το point αυτού που είπα...

touvlo

Διάσημο μέλος

Δε μιλώ για τους φούρνους. Αυτό λύθηκε...Μιλώ για την όλη στάση σου, στο συγκεκριμένο θέμα των ρομά. Ούτε σου μιλώ άγρια. Συζήτηση κάνουμε...

Εύχομαι να κατάλαβες το point αυτού που είπα...
Αχ, δεν τους έχω ιδιαίτερη αγάπη τους ρομά. Για να σου πω ένα μυστικό, ούτε τους χωνεύω. Εμένα μ΄έβρισε μια ..... μια τσιγγάνα μεσα στο αστικό, με όλα τα κοσμητικά, επειδή ... δεν κατάλαβα. Να άκουγες ένα βρωμόστομα. Αλλά με ξέρεις και μένα τι ανάποδη είμαι. Στάθηκα απέναντί της και την κοιτούσα επίμονα στα μάτια. Αυτή λύσσαξε, τι, π@@τσους, τι κ@ρι@λίκι....
Πώς έβγαλες το συμπέρασμα, ότι τους υποστηρίζω.... ίσως κάπου να ειπα περί ισότητας, πιθανότατα. Όλοι καλοί είναι, αλλά μακρυά από μας

glayki

Περιβόητο μέλος

Το θέμα δεν είναι να τους απομονώσει η ελληνική κοινωνία για να φύγει το κακό από τα μάτια μας και να περιοριστεί η παραβατικότητα στους μεταξύ τους κύκλους. Ως πρόβλημα χρήζει ριζικής αλλαγής νοοτροπίας από μεριάς τους και εγκατάλειψης πχ βαρβάρων εθίμων ,όπως των σε πρώιμη εφηβική ηλικία γάμων με ο, τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική υγεία των παιδιών, τη μόρφωση τους κλπ. Ένα παράδειγμα έφερα. Θέλει ριζική αλλαγή κουλτούρας

Χρήστες Βρείτε παρόμοια