!!!...vivaki...!!!
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ένα αυτοματοποιημένο πρόγραμμα που «τριγυρίζει» στο Διαδίκτυο, μόλις κατέλαβε τον υπολογιστή και τον μετέτρεψε σε ζόμπι.
Αυτό το μηχάνημα μαζί με άλλα μηχανήματα-ζόμπι συναθροίζονται σε συστήματα που ονομάζονται "botnets" – υπολογιστές σε σπίτια και επιχειρήσεις συνθέτουν μια τεράστια αλυσίδα κυβερνο-ρομποτ και εκτελούν αυτοματοποιημένα προγράμματα αποστολής spam ηλεκτρονικών μηνυμάτων, παρανόμως αναζητούν οικονομικά στοιχεία και εγκαθιστούν κακόβουλα λογισμικά σε ακόμα περισσότερους υπολογιστές.
Τα Botnets αποτελούν τη μάστιγα του Διαδικτύου. Αυτά τα ενεργά ζόμπι-δίκτυα δημιουργήθηκαν από μια διαδικτυακή μαφία που συνεχώς αυξάνεται.
To shadowserver.org, ένας οργανισμός που κυνηγά τα botnets, υπολόγισε ότι τον περασμένο μήνα ο αριθμός των υπολογιστών που καταλήφθηκαν ξεπέρασε κάθε προηγούμενο: πάνω από μισό εκατομμύριο.
Παρόλο που οι ειδικοί ασφαλείας μείωσαν τον αριθμό αυτό σε 300,000 υπολογιστές, το τελευταίο νούμερο είναι διπλάσιο σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.
Φυσικά τα νούμερα αυτά ίσως είναι κατά πολύ μεγαλύτερα. Οι ερευνητές της Microsoft, που ανακαλύπτουν 1000 botnets το λεπτό, μας λένε ότι το μεγαλύτερο τέτοιο δίκτυο ελέγχει αρκετά εκατομμύρια υπολογιστών.
«Ο χρόνος μόλυνσης ενός υπολογιστή είναι λιγότερο από πέντε λεπτά» μας αναφέρει ο Richie Lai, μέλος της Ομάδας Ασφαλείας Διαδικτύου της Microsoft. Η ομάδα αυτή προσπαθεί να καταπολεμήσει ένα κακό που ξεκίνησε ως χόμπι και τώρα απειλεί την εμπορική βιωσιμότητα του Διαδικτύου.
Οποιοσδήποτε υπολογιστής που συνδέεται στο διαδίκτυο είναι ευάλωτος. Οι ειδικοί συνιστούν οι χρήστες να εξοπλίσουν τους υπολογιστές τους με διάφορα λογισμικά που εντοπίζουν κακόβουλα προγράμματα. Θα πρέπει επίσης να εξοπλίζουν τους υπολογιστές τους με firewall και security patches για την προστασία των λειτουργικών συστημάτων και εφαρμογών.
Τα botnets έχουν εξελιχθεί σημαντικά και ο εντοπισμός τους είναι πλέον ιδιαίτερα δύσκολος.
Τον τελευταίο χρόνο, τα botnets χρησιμοποιούν μια τεχνική που ονομάζεται fast-flux, με την οποία επιτυγχάνεται μια σειρά ταχύτατων αλλαγών διευθύνσεων διαδικτύου ώστε να μπορούν να εντοπίζονται δύσκολα και να προκαλούν μεγαλύτερη καταστροφή.
Οι εταιρείες συνειδητοποιούν ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της απειλής των botnets είναι να χτίσουν μια παγκόσμια συμμαχία που θα πολεμά το κυβερνο-έγκλημα και η οποία θα διαπερνά επιχειρηματικά και εθνικά σύνορα.

Γραφική αναπαράσταση υπολογιστών που έχουν "καταληφθεί" από ρομποτικό δίκτυο με στόχο την αποστολή spam mail και την παράνομη συλλογή προσωπικών δεδομένων.
NYTimes
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
~Λένα~
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Purple sunrise
Πολύ δραστήριο μέλος

Σιγα ρε, μονο απροστατευτα pc πιανειθεε μου!!!!τρομοκρατηθηκα!αληθεια ειναι?τι να κανω για να προστατευτω?![]()
έναν απροστάτευτο υπολογιστή που τρέχει μια πρώτη έκδοση των Windos XP με το Διαδίκτυο
932df0a57b
Πολύ δραστήριο μέλος

θεε μου!!!!τρομοκρατηθηκα!αληθεια ειναι?τι να κανω για να προστατευτω?![]()
Γιατί όλοι νομίζουν ότι όλοι ασχολούνται με το pc τους; Τι λες να ψάχνει, τα cd της avril; :nono: Αν θες να προστατευτείς άλλαξε λειτουργικό. Και btw windows pc= απροστάτευτο pc ότι και να βάλεις πάνω
!!!...vivaki...!!!
Εκκολαπτόμενο μέλος

Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος

Το σημαντικό είναι να έχετε ένα antivirus πάντα ενημερωμένο, να κάνετε update τα windows όταν σας το ζητάνε και να έχετε το firewall τους (ή ένα αλλο firewall) συνέχεια ανοιχτό. Και καλού κακού να ελέγχετε τον υπολογιστή σας για κακόβουλα προγράμματα κάθε λίγο και λιγάκι.
Δεν είναι κάτι για να τρομοκρατείστε.
!!!...vivaki...!!!
Εκκολαπτόμενο μέλος

ούτε antivirus έχω......
konfou
Νεοφερμένο μέλος

Στα Linux ελπίζω να μην αντιμετωπίσω πρόβλημα.

~Λένα~
Πολύ δραστήριο μέλος

να βαλεις και γρηγορα!εγώ δεν κάνω τίποτα από αυτά!!!!!!!!!!!!
ούτε antivirus έχω......
-----------------------------------------
δεν ενημερωνω τα windows...Νομιζω οτι υπάρχει αντίστοιχο θέμα για antivirus.
Το σημαντικό είναι να έχετε ένα antivirus πάντα ενημερωμένο, να κάνετε update τα windows όταν σας το ζητάνε και να έχετε το firewall τους (ή ένα αλλο firewall) συνέχεια ανοιχτό. Και καλού κακού να ελέγχετε τον υπολογιστή σας για κακόβουλα προγράμματα κάθε λίγο και λιγάκι.
Δεν είναι κάτι για να τρομοκρατείστε.
ξερεις στο pc μου δεν εχω μονο cd της αβριλ!!!να σκεφτεσαι πριν μιλας αλλη φορα!Γιατί όλοι νομίζουν ότι όλοι ασχολούνται με το pc τους; Τι λες να ψάχνει, τα cd της avril; :nono: Αν θες να προστατευτείς άλλαξε λειτουργικό. Και btw windows pc= απροστάτευτο pc ότι και να βάλεις πάνω
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος

Αυτό είναι χειρότερο απο το να μην έχεις καν antivirus όμως. Μπορεί ο άλλος να εκμεταλευτεί κενά ασφαλείας χωρίς να κατεβάσεις τίποτα/κολλήσεις ιό.δεν ενημερωνω τα windows...
ξερεις στο pc μου δεν εχω μονο cd της αβριλ!!!να σκεφτεσαι πριν μιλας αλλη φορα!
Για την ακρίβεια για τα προσωπικά σου δεδομένα θα ενδιαφερθεί μόνο αν κάποιος σε ξέρει προσωπικά και θέλει να σου κάνει συγκεκριμένο κακό. Σε αυτήν την περίπτωση αν δεν έχεις τουλάχιστον ενημερωμένα τα windows είσαι σε άσχημη θέση.

Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος

Μην το γελάς. Βοηθάει, κυρίως για να μην κολλήσουν οι υπόλοιποι κάτιχιχι, έχω linux με antivirus![]()

~Λένα~
Πολύ δραστήριο μέλος

εχω πειρατικα windows και αν εγκαταστησω απο αυτες τις ενημερωσεις καποιες συγκεκτριμενες θα μου βγαζει συνεχως ενα μηνυμα που θα μου το λεει και ειναι πολυ σπαστικο!δεν ξερω ομως ποια ειναι αυτη η ενημερωση και ετσι δεν βαζω καμια..τι να κανω?Αυτό είναι χειρότερο απο το να μην έχεις καν antivirus όμως. Μπορεί ο άλλος να εκμεταλευτεί κενά ασφαλείας χωρίς να κατεβάσεις τίποτα/κολλήσεις ιό.
Για την ακρίβεια για τα προσωπικά σου δεδομένα θα ενδιαφερθεί μόνο αν κάποιος σε ξέρει προσωπικά και θέλει να σου κάνει συγκεκριμένο κακό. Σε αυτήν την περίπτωση αν δεν έχεις τουλάχιστον ενημερωμένα τα windows είσαι σε άσχημη θέση.
932df0a57b
Πολύ δραστήριο μέλος

ξερεις στο pc μου δεν εχω μονο cd της αβριλ!!!να σκεφτεσαι πριν μιλας αλλη φορα!
Έχεις μήπως τσόντες και θέλουν να σου τις πάρουν;
Windows= ανασφάλεια.
UNIX (Linux, Mac, Solaris, FreeBSD κτλ κτλ)= ασφάλεια. Αν δεις το ρυθμό με τον οποίο διορθώνονται οι τρύπες στη μία και την άλλη κατηγορία θα βάλεις τα κλάμματα

Giwrgos
Νεοφερμένο μέλος

Μόνο αυτό τα λέει όλα, Windows are not for the health of your computer! Dr.Giwrgos recommends Linux and more specificly Arch Linux :iagree:Συνδέει έναν απροστάτευτο υπολογιστή που τρέχει μια πρώτη έκδοση των Windos XP με το Διαδίκτυο.
Alex$$$
Νεοφερμένο μέλος

Afey
Πολύ δραστήριο μέλος

να βαλεις και γρηγορα!
δεν ενημερωνω τα windows...
Όχι έχεις κυβερνητικά δεδομένα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.