Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος 2022-2025

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.047 μηνύματα.
Σε γενίκευση πολέμου η μόνη λύσις ειναι αντάρτικο κόντρα σε δύση, Ρωσίας και της ίδιας της κυβέρνησης της χώρας. Η ουκρανία είναι και αυτή μαριονέττα της Δύσης. Απο αυτήν εφοπλίζεται, απο αυτήν εξαρτάται.
Δεν στηρίζω την διεφθαρμένη Ουκρανική κυβέρνηση που είναι πραγματικά εκτρωματική και εγκληματικά υπεύθυνη για την σφαγή του Ουκρανικού λαού. Στηρίζω την Ουκρανία ως ένα έθνος που θέλει να ζει ελεύθερο και ανεξάρτητο και αυτό το έχει στερηθεί πολλές φορές στην ιστορία του και έδωσε τόνους αίματος για να το πετύχει. Είναι η σπορά των Κοζάκων και έχουν δώσει ατέλειωτες μάχες κόντρα σε πολυάριθμους εχθρούς (Πολωνολιθουανούς, Οθωμανούς, Τσαρικους Ρώσσους, Μπολσεβίκους Ρώσσους). Δεν υπάρχει ισαποστακισμός σε αυτό, είναι λογικό να υποστηρίζεις ένα Έθνος που θέλει να ζήσει. Αυτό είναι κάτι πάνω από την κόντρα Δύσης-Ρωσσίας.

Slava Ukraini, Heroiam Slava.

Αν υπάρξει γενικευμένος πόλεμος Δύσης Ρωσσίας όπως λες θα είναι απλά το τέλος των ιθαγενών Ευρωπαίων. Well play gg, καλά κράτησε αιώνες αλλά τέλος.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.559 μηνύματα.
Αυτό τι σημασία έχει; Και οι κομμουνιστές με τους αναρχικούς έχουν αγεφύρωτες διαφορές αλλά αν βάλεις έναν κομμουνιστή και του πεις τι προτιμάς, τους ανάρχες ή τους φασίστες θα σε πει τους ανάρχες προφανώς. Το ίδιο ισχύει και εδώ, προτιμώ τους εθνικοσοσιαλιστές από τους antifa.
Ναι, αυτό το καταλαβαίνω. Ακόμα κι εγώ προτιμώ έναν φασίστα από έναν αναρχικό ή έναν woke (από κομμουνιστή δεν θα το πω με σιγουριά), γιατί οι δύο τελευταίοι θέλουν ξεκάθαρα να με εξαφανίσουν. Όχι εμένα προσωπικά, αλλά το τρίπτυχο Πατρίς-θρησκεία-Οικογένεια. Είναι θέμα επιβίωσής μας πλέον.
Το τι είναι ο εθνικισμός το έχω αναλύσει πολλές φορές στο φόρουμ. Ο εθνικισμός είναι η αντίληψη του έθνους, της εθνικής ταυτότητας. Πως εμένα και εσένα μας ενώνουν δεσμοί εξ ίσου σημαντικοί με τους συγγενικούς όπως το αίμα, η κοινή ιστορία, η γεωγραφική καταγωγή της χώρας μας, η γλώσσα, η θρησκεία, οι παραδόσεις και εννοείται το ευρύτερο αίσθημα του ανήκειν σε μία κοινή καταγωγή.
Ευχαριστώ για την ανάλυση. Όπως βλέπω εγώ την έννοια του έθνους, υπάρχει ξεκάθαρα μια έμφαση στο αίμα. Πρέπει να είσαι ιθαγενής για να ανήκεις στο έθνος, κατά συνέπεια να είσαι εθνικιστής, οπότε ένας μετανάστης, για παράδειγμα, μπορεί να γίνει πατριώτης, εθνικιστής δεν μπορεί να γίνει με τίποτα. Όπως, επίσης, ένας δωδεκαθεϊστής ή ακόμα και ένας Βουδιστής μπορούν να είναι εθνικιστές, εφόσον είναι Έλληνες, γιατί η καταγωγή είναι πάνω από τη θρησκεία στην έννοια του έθνους.
Όσο αφορά τις τάξεις οι εθνικιστές συνήθως χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, οι πιο μετριοπαθείς πιστεύουν στην συνεργασία των τάξεων για χάρη του έθνους κάτι που εμπνέεται από την συντεχνιακή κρατική κορπορατιστική δομή που πρότεινε ο Ιταλικός φασισμός και οι πιο ας πούμε ριζοσπαστικοί το απορρίπτουμε ως ημιτελές και πιστεύουμε στην πάλη των τάξεων υπέρ της εργατικής τάξης. Αυτό μας φέρνει πιο κοντά στον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό, σε θεωρητικό κομμάτι πάντα γιατί σε πρακτικό δεν έκανε κάτι τέτοιο δυστυχώς.
Φτάνουμε στο ζουμί. Αυτό είναι που λέω πάντα, ότι ουσιαστικά πιστεύετε στην ουτοπία του κομμουνισμού, απλά με εθνικιστική προσέγγιση. Προέρχομαι από την εργατική τάξη, μεγάλωσα σε λαϊκή γειτονιά και δούλεψα χρόνια κι εγώ σαν εργάτης. Το ότι υπάρχουν ακόμα και τώρα άνθρωποι που πιστεύουν στο ότι τα μέσα παραγωγής μπορούν να ελεγχθούν από τον λαό και ο λαός να πάρει δύναμη στα χέρια του (και το επιθυμούν κιόλας) δεν θα σταματήσει ποτέ να με εκπλήσσει. Είναι ό,τι πιο αυτοκαταστρεπτικό μπορεί να σκεφτεί ένας άνθρωπος και δεν μου απάντησες κιόλας στην ταμπακέρα του ερωτήματός μου: Πως μπορεί ένα εγγενώς ηλίθιο συλλογικό ον, που είναι ο λαός, να πάρει δύναμη στα χέρια του και αυτό να καταλήξει καλά;
(Η ερώτηση πάει φιλοσοφικά και γενικά, όχι τώρα το τι πιστεύει η κάθε ιδεολογία συγκεκριμένα. )
Και ο Πούτιν είναι όλα τα παραπάνω ακριβώς, αντιφασιστική ρητορική, κομμουνιστικά σύμβολα σε όλη τη χώρα και μνημεία σοβιετικής περιόδου αλλά και σημαία με τον δικέφαλο αετό που προμηνύει τσαρικό παρελθόν και βυζαντινή συγγένεια.
Σου ξαναείπα για τη Ρωσία. Είναι μια αχανής χώρα με διάφορα έθνη και θρησκείες. Δεν μπορεί να υπάρξει σαν έθνος-κράτος μια χώρα που έχει τα εδάφη μιας αυτοκρατορίας. Να κάνει, δηλαδή, τι; Να εκτοπίσει κατοίκους διαφορετικών εθνών; Να αρχίσει τα πογκρόμ; Είναι και στην παράδοσή της το να υπάρχουν διαφορετικά έθνη στη γη της.
Όσο καταστροφική είναι η οχλοκρατία τόσο καταστροφικό μπορεί να είναι και ένα ιεραρχικό σύστημα όπου ακατάλληλα άτομα έχουν θέσεις εξουσίας και ικανά άτομα πρέπει να σωπάνε γιατί θα υπακούν στην ιεραρχία.
Στο έχω ξαναπεί αυτό με τον ισαποστακισμό. Δεν υπάρχει πουθενά στη ζωή «όσο έτσι είναι αυτό, άλλο τόσο έτσι είναι και εκείνο.» Η οχλοκρατία είναι η τελευταία μορφή εκφυλισμού μιας οργανωμένης κοινωνίας. Εφόσον επικρατήσει κάπου, η αναρχία (με την ευρύτερη και όχι την πολιτική της έννοια) ενέχει στη φύση της την ανάδειξη της μονάδας και της ανάγκης κάθε μονάδας να υπερτονίσει την ατομικότητά της, κάτι καταστρεπτικό για το κοινωνικό σύνολο. Η υπακοή, από την άλλη, και η θυσία της ατομικής ταυτότητας για χάρη του συνόλου είναι αρετή. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον ιεραρχικά και με αυστηρή δομή. Ο άνθρωπος έχει μέσα του την ανάγκη να εμπνέεται από μία ηγετική μορφή, από έναν συλλογικό «Πατέρα», γιατί γίνεται η ασυνείδητη σύνδεσή του με τον Θεό. Θεωρώ ότι ακόμα και οι άθεοι έχουν αυτή την ανάγκη σε λανθάνουσα μορφή, γιατί είναι πανανθρώπινη (κατά τη γνώμη μου.)

Τελευταία επεξεργασία:

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.559 μηνύματα.
Αν υπάρξει γενικευμένος πόλεμος Δύσης Ρωσσίας όπως λες θα είναι απλά το τέλος των ιθαγενών Ευρωπαίων. Well play gg, καλά κράτησε αιώνες αλλά τέλος.
Για την αλληλοσφαγή της λευκής φυλής, την υποτακτικότητα του σύγχρονου δυτικού, τον λαθροεποικισμό, τον εκφυλισμό και τη woke, ένας είναι ο πραγματικός υπαίτιος:
jewnose.jpg

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.047 μηνύματα.
Όχι εμένα προσωπικά, αλλά το τρίπτυχο Πατρίς-θρησκεία-Οικογένεια. Είναι θέμα επιβίωσής μας πλέον.
Αυτό ναι, η κύρια διαφορά του εθνικοσοσιαλισμού με του εθνικισμού είναι και αυτό. Στον εθνικισμό πιστεύουν σε αυτό το τρίπτυχο ενώ στον εθνικοσοσιαλισμό όχι, ως ιδεολογία είναι φύσει αντιχριστιανική.

Ευχαριστώ για την ανάλυση. Όπως βλέπω εγώ την έννοια του έθνους, υπάρχει ξεκάθαρα μια έμφαση στο αίμα. Πρέπει να είσαι ιθαγενής για να ανήκεις στο έθνος, κατά συνέπεια να είσαι εθνικιστής, οπότε ένας μετανάστης, για παράδειγμα, μπορεί να γίνει πατριώτης, εθνικιστής δεν μπορεί να γίνει με τίποτα. Όπως, επίσης, ένας δωδεκαθεϊστής ή ακόμα και ένας Βουδιστής μπορούν να είναι εθνικιστές, εφόσον είναι Έλληνες, γιατί η καταγωγή είναι πάνω από τη θρησκεία στην έννοια του έθνους.
Αν μιλάμε για την σημερινή έννοια του έθνους ναι. Παλαιόθεν δεν ήταν έτσι. Η παλαιά ερμηνεία του εθνικισμού προέρχονταν από τον Γαλλικό διαφωτισμό και έθνος σήμαινε ένα συνονθύλευμα ανθρώπων που απλά αποδέχονται εντός μίας ορισμένης επικράτειας ένα κοινό δίκαιο ως ανώτερο όλων. Με αυτό το σκεπτικό όποιος μετριοπαθής μουσουμάνος αφροασιάτης έρθει στην Ευρώπη και αποδέχεται το ευρωπαϊκό δίκαιο πάνω από τη σαρία ξέρω γω τότε είναι κομμάτι του έθνους. Η ερμηνεία που είπα εγώ είναι απότοκο του γερμανικού ρομαντισμού και είναι η πλέον διαδεδομένη σήμερα.

Για την θρησκεία διαφέρει από λαό σε λαό. Η Ορθοδοξία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την σύγχρονη ιστορία του Γένους και οι περισσότεροι θεωρώ τον θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας. Και εγώ τον αποδέχομαι μιας που είμαστε ελεύθεροι από το Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος όμως όχι σε απόλυτο βαθμό. Η μειονότητα της Θράκης έχει ελληνική (και λίγο σλαβική) καταγωγή που απλά εξισλαμίστηκαν μαζικά για φορολογικά προνόμια. Το ίδιο και οι Τουρκοκρητικοί που δυστυχώς εκδιώχθηκαν. Αυτοί για εμένα είναι κομμάτια του Έθνους και δεν θα έπρεπε να ξερριζωθούν ή να καταπιεστούν. Όπως ούτε και οι Καθολικοί των νησιών που επίσης είναι Έλληνες αλλαξοπιστούντες επί Ενετοκρατίας. Απλά εμείς δεν είμαστε Εβραίοι να χτίσουμε μία «εθνοθρησκεία». Αν το θέλαμε αυτό μόνον με τον δωδεκαθεϊσμό θα μπορούσαμε να το έχουμε. Ο Χριστιανισμός είναι φύσει οικουμενικός και δεν μπορεί να ανήκει μόνο στους Έλληνες.

Φτάνουμε στο ζουμί. Αυτό είναι που λέω πάντα, ότι ουσιαστικά πιστεύετε στην ουτοπία του κομμουνισμού, απλά με εθνικιστική προσέγγιση. Προέρχομαι από την εργατική τάξη, μεγάλωσα σε λαϊκή γειτονιά και δούλεψα χρόνια κι εγώ σαν εργάτης. Το ότι υπάρχουν ακόμα και τώρα άνθρωποι που πιστεύουν στο ότι τα μέσα παραγωγής μπορούν να ελεγχθούν από τον λαό και ο λαός να πάρει δύναμη στα χέρια του (και το επιθυμούν κιόλας) δεν θα σταματήσει ποτέ να με εκπλήσσει. Είναι ό,τι πιο αυτοκαταστρεπτικό μπορεί να σκεφτεί ένας άνθρωπος και δεν μου απάντησες κιόλας στην ταμπακέρα του ερωτήματός μου: Πως μπορεί ένα εγγενώς ηλίθιο συλλογικό ον, που είναι ο λαός, να πάρει δύναμη στα χέρια του και αυτό να καταλήξει καλά;
(Η ερώτηση πάει φιλοσοφικά και γενικά, όχι τώρα το τι πιστεύει η κάθε ιδεολογία συγκεκριμένα. )
Μην συγχέεις την εξάλειψη της αστικής τάξης με την εξάλειψη της εξουσίας. Το κυριώτερο δε, μην νομίζεις πως στον κομμουνισμό δεν υπήρχε εξουσία. Μίλα στον Στάλιν για οχλοκρατία. Το ότι τον αποθεώνουν τόσο μέχρι και οι σημερινοί ομοϊδεάτες του δείχνει πως ούτε οι ίδιοι έχουν αυταπάτες περί απόλυτης λαϊκής κυριαρχίας. Τα σοβιέτ (λαϊκές συνελεύσεις) ήταν για τα τυπικά του πράγματος, υπήρχε πάντα μία κομματική γραμμή από πριν για το τι πρέπει να εγκριθεί και τι όχι, ακραία χειριστικό καθεστώς. Είναι σαν τις φοιτητικές συνελεύσεις και το πανεπιστημιακό άσυλο που είναι για όλους τους φοιτητές και για όλες τις ιδέες αλλά ό,τι ξινίζει τους ούγκανους φροντίζουν να του κάνουν ιδεολογική επιμόρφωση με το στειλιάρι.

Σου ξαναείπα για τη Ρωσία. Είναι μια αχανής χώρα με διάφορα έθνη και θρησκείες. Δεν μπορεί να υπάρξει σαν έθνος-κράτος μια χώρα που έχει τα εδάφη μιας αυτοκρατορίας. Να κάνει, δηλαδή, τι; Να εκτοπίσει κατοίκους διαφορετικών εθνών; Να αρχίσει τα πογκρόμ; Είναι και στην παράδοσή της το να υπάρχουν διαφορετικά έθνη στη γη της.
Η Ρωσσία έχει μία τεράστια έκταση που θα μπορούσε να απλωθεί η λευκή φυλή. Αντί αυτού ο πληθυσμός της ό,τι ανάπτυξη βλέπει την βλέπει είτε από τις μειονότητες είτε από μετανάστες από τις πρώην τσαρικές/σοβιετικές χώρες. Οι λευκοί Ρώσσοι συρρικνώνονται. Ακόμα και που προσπαθούν να τους εκρωσσίσουν έχουν αρκετά αυτονομιστικά ισλαμιστικά κινήματα στον Βόρειο Καύκασο που άλλοτε σιγούν άλλοτε αναζωπυρώνονται. Επίσης παλιότερα η Ρωσσία έκανε εθνοκαθάρσεις σε μουσουλμάνους (ειδικά στους Κιρκάσιους που τους εξ αφάνισε).

ilias90

Περιβόητο μέλος

Για την θρησκεία διαφέρει από λαό σε λαό. Η Ορθοδοξία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την σύγχρονη ιστορία του Γένους και οι περισσότεροι θεωρώ τον θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας. Και εγώ τον αποδέχομαι μιας που είμαστε ελεύθεροι από το Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος όμως όχι σε απόλυτο βαθμό. Η μειονότητα της Θράκης έχει ελληνική (και λίγο σλαβική) καταγωγή που απλά εξισλαμίστηκαν μαζικά για φορολογικά προνόμια. Το ίδιο και οι Τουρκοκρητικοί που δυστυχώς εκδιώχθηκαν. Αυτοί για εμένα είναι κομμάτια του Έθνους και δεν θα έπρεπε να ξερριζωθούν ή να καταπιεστούν. Όπως ούτε και οι Καθολικοί των νησιών που επίσης είναι Έλληνες αλλαξοπιστούντες επί Ενετοκρατίας. Απλά εμείς δεν είμαστε Εβραίοι να χτίσουμε μία «εθνοθρησκεία». Αν το θέλαμε αυτό μόνον με τον δωδεκαθεϊσμό θα μπορούσαμε να το έχουμε. Ο Χριστιανισμός είναι φύσει οικουμενικός και δεν μπορεί να ανήκει μόνο στους Έλληνες.
Σου έχω ξαναπεί κάτι που δεν σου αρέσει, δεν αρέσει δε σε πολλούς και το θεωρώ φυσικό. Ο Έλληνας, ο πραγματικός Έλληνας, τελείωσε με την επικράτηση του Χριστιανισμού στον Ελλαδικό χώρο. Δεν είναι μόνο ο δωδεκαθεϊσμός (για την ακρίβεια λίγη θαρρώ πως ήταν η επιρροή του, άλλωστε ήδη είχε φθίνει η αρχαία θρησκεία και πολλοί είχαν ασπαστεί τον Νεοπλατωνισμό), είναι ότι τα προσδιοριστικά στοιχεία του Έλληνα, όπως υμνήθηκε από την αναγέννηση, ήταν η ανάγκη για φιλοσοφία, η αέναη αναζήτηση της γνώσης, το κάλλος κ.λπ.
Ο Χριστιανισμός πρεσβεύει σχεδόν τα αντίθετα, και δεν το θεωρώ κακό (κάποιοι άλλοι το θεωρούν και δεν το βρίσκω παράλογο.) Μιλάμε για θρησκεία που, στην καρδιά της φιλοσοφικής της προσέγγισης, εξισώνει τον πλούσιο και τον φτωχό, τον έξυπνο και τον χαζό απέναντι στον Θεό (αρκεί φυσικά να είναι κάποιος Χριστιανός), θεωρεί όλα τα υπαρξιακά ζητήματα υποδεέστερα συγκριτικά με τη λατρεία του Θεού και αποζητά την ταπεινότητα και την υπακοή. Όμως, ο Νεοπλατωνισμός, στον οποίο έχω πολλές φορές αναφερθεί και δυστυχώς δεν έχει ληφθεί τόσο πολύ υπόψιν η συμβολή του, επηρέασε πολύ τη θρησκεία που έφερε ο Παύλος και της έβαλε αρκετά Ελληνικά στοιχεία, διαμορφώνοντας ένα θαυμάσιο κράμα των δύο κόσμων (Κλήμης, Ωριγένης, Αυγουστίνος και άλλοι Πατέρες που διαμόρφωσαν το δόγμα, υπήρξαν Νεοπλατωνικοί.)
Αυτό ναι, αποτελεί προσδιοριστικό στοιχείο του ανθρώπου που σήμερα ονομάζεται Έλληνας, όμως θα ήταν ορθότερον να ονομάζεται Ρωμιός. Αυτό πιστεύω. Τόσο βιολογικά (υπήρξαν πολλές σφαγές Εθνικών από Χριστιανούς, δυστυχώς), όσο πολύ περισσότερο κοινωνικοπολιτισμικά.
Μην συγχέεις την εξάλειψη της αστικής τάξης με την εξάλειψη της εξουσίας. Το κυριώτερο δε, μην νομίζεις πως στον κομμουνισμό δεν υπήρχε εξουσία. Μίλα στον Στάλιν για οχλοκρατία. Το ότι τον αποθεώνουν τόσο μέχρι και οι σημερινοί ομοϊδεάτες του δείχνει πως ούτε οι ίδιοι έχουν αυταπάτες περί απόλυτης λαϊκής κυριαρχίας. Τα σοβιέτ (λαϊκές συνελεύσεις) ήταν για τα τυπικά του πράγματος, υπήρχε πάντα μία κομματική γραμμή από πριν για το τι πρέπει να εγκριθεί και τι όχι, ακραία χειριστικό καθεστώς. Είναι σαν τις φοιτητικές συνελεύσεις και το πανεπιστημιακό άσυλο που είναι για όλους τους φοιτητές και για όλες τις ιδέες αλλά ό,τι ξινίζει τους ούγκανους φροντίζουν να του κάνουν ιδεολογική επιμόρφωση με το στειλιάρι.
Μα δεν μιλάμε για την πράξη, μιλάμε για θεωρία και πολιτική φιλοσοφία. Εν γένει για τις πολιτικές φιλοσοφίες που επικεντρώνονται στον λαό, τις θεωρώ επιζήμιες, ότι γλυκαίνουν ευήκοα ώτα με μη ρεαλιστικές θεωρίες και στην πραγματικότητα εξυπηρετούν πάντοτε τυράννους. Ο Στάλιν τώρα, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα καθάρματα της ιστορίας και τις σφαγές που έκανε, ήταν πρότυπο ηγέτη για εμένα. Συγκεντρωτικός, με σιδηρά πυγμή και ατσάλινα α...δια, πλησιάζει στην αρχετυπική πατρική φιγούρα που αναφέρω παραπάνω. Όμως του έλειπε ένα από τα σημαντικότερα, δηλαδή το να βάζει τους υπηκόους και τη χώρα του πάνω από τον εαυτό του. Τρομερός νάρκισσος και ψυχάκιας.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Όλοι οι (γνήσιοι) Ευρωπαίοι σε βλέπουμε και ζηλεύουμε. Τέτοιον ηγέτη, πατριάρχη με ατσάλινες κοχόνες θα θέλαμε και εμείς και όχι μια γραφειοκρατική έκφυλη αστική δημοκρατία. Πούτιν, κάθε μέρα παρακαλάμε τον Θεό να γίνεις ο πλανητάρχης-πατερούλης μας.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Κάτι που δεν αναφέρθηκε αυτές τις ημέρες είναι πως η Ουκρανία με την χρήση δυτικών όπλων (και υπό την καθοδήγηση της) χτύπησε δύο από τα δέκα συστήματα έγκαιρης ανίχνευσης πυραύλων της Ρωσσίας. Ξεκάθαρο μήνυμα της Δύσης προς την Ρωσσία για τα πυρηνικά.

Την ίδια στιγμή που και η ίδια χρησιμοποιεί πλέον τα πυρηνικά στον λόγο της. Η Γερμανία από την άλλη έχει ξεσκιστεί να μιλάει για πολεμικά σενάρια έως το 2029, για κατασκευή καταφυγίων και σειρήνων, για ανεφοδιασμό, επανεξοπλισμό και τώρα και θεσμοθέτηση μερικής στρατιωτικής θητείας. Το σύστημα των Σκανδιναβών που είναι το partial draft.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Ελπιζω να καταλαβουν τη μαλακια με τα πυρηνικα γιατι οι μονοι νικητες θα ειναι οι κατσαριδες...
μαλακιες ομως. Παιζουν τρελα λεφτα στον πολεμο. Ετσι ειμαστε οι ανθρωποι

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Η Ρωσσία δεν μένει στα λόγια. Δήλωσε πως μπορεί να εξοπλίσει άλλες χώρες με πυρηνικά όπως το ΝΑΤΟ και το κάνει. Η απάντησή της για τα χτυπήματα εντός ρωσσικού εδάφους και για πυρηνική ρητορική από τον Στόλτενμπεργκ ήταν άμεση.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Η Ρωσσία δεν μένει στα λόγια. Δήλωσε πως μπορεί να εξοπλίσει άλλες χώρες με πυρηνικά όπως το ΝΑΤΟ και το κάνει. Η απάντησή της για τα χτυπήματα εντός ρωσσικού εδάφους και για πυρηνική ρητορική από τον Στόλτενμπεργκ ήταν άμεση.

Αν το δούμε όσο πιο αντικειμενικά και όσο πιο με τα μάτια ενός τρίτου γίνεται, υπάρχουν κάποιες ομοιότητες με τον ΒΠΠ. Η δυτική προπαγάνδα έχει επικεντρωθεί σε ένα πρόσωπο, αυτό του Πούτιν και σε μία χώρα, αυτή της Ρωσσίας, προσπαθώντας να πείσει ότι πρόκειται για το νέο Χίτλερ και τη νέα Ναζιστική Γερμανία, αντίστοιχα (πείθοντας ελάχιστους φελλούς, είναι η αλήθεια.) Η χτυπητή διαφορά με εκείνη την εποχή είναι ότι τότε η Δύση απλά δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την αρχική επέλαση της απειλής ενώ τώρα, φαίνεται να κάνει οτιδήποτε περνά από τα χέρια της για να προκαλέσει την επίθεσή της και την κλιμάκωση του πολέμου παγκόσμια.
Με το πρόσχημα δε αυτής της απειλής, αλλά και με την άνοδο της ακροδεξιάς, προβλέπω ακόμα περισσότερες απαγορεύσεις σε ελευθερίες, ακόμα και ανερυθρίαστη κατάργηση θεμελιωδών δημοκρατικών αξιών (να κρίνουν παράνομα αβέρτα ό,τι κόμματα δεν τους κάθονται καλά κ.α.) σε μία περαιτέρω γελοιοποίηση του ήδη σαθρού δημοκρατικού πολιτεύματος. Το λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι δεν βλέπω πως θα γλυτώσουμε κάτι γενικευμένο είτε στα κοντά είτε μακροπρόθεσμα και ούτε κάποιον αστάθμητο παράγοντα που θα λειτουργήσει ως από μηχανής Θεός για την αποτροπή του. Είχα γράψει πριν δυο χρόνια στο θέμα:

Και την αρχή του τέλους για την αλλαγή στον κόσμο την έφερε ο κόβιντ, εξ Ανατολάς. Από Κίνα μεριά μας ήρθε ο Κόβιντ, από Ρωσία (με σύμμαχο την Κίνα) μας έρχονται τα καινούρια, τώρα. Δεν το πάω συνωμοσιολογικά (μπορεί να φαίνεται έτσι), αλλά, μιας και μου αρέσουν οι συμβολισμοί, βλέπω την «Ανατολή» μιας νέας εποχής, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.

Και μου φαίνεται ολοένα και πιο ρεαλιστικό.

Τελευταία επεξεργασία:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Αν το δούμε όσο πιο αντικειμενικά και όσο πιο με τα μάτια ενός τρίτου γίνεται, υπάρχουν κάποιες ομοιότητες με τον ΒΠΠ. Η δυτική προπαγάνδα έχει επικεντρωθεί σε ένα πρόσωπο, αυτό του Πούτιν και σε μία χώρα, αυτή της Ρωσσίας, προσπαθώντας να πείσει ότι πρόκειται για το νέο Χίτλερ και τη νέα Ναζιστική Γερμανία, αντίστοιχα (πείθοντας ελάχιστους φελλούς, είναι η αλήθεια.) Η χτυπητή διαφορά με εκείνη την εποχή είναι ότι τότε η Δύση απλά δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την αρχική επέλαση της απειλής ενώ τώρα, φαίνεται να κάνει οτιδήποτε περνά από τα χέρια της για να προκαλέσει την επίθεσή της και την κλιμάκωση του πολέμου παγκόσμια.
Με το πρόσχημα δε αυτής της απειλής, αλλά και με την άνοδο της ακροδεξιάς, προβλέπω ακόμα περισσότερες απαγορεύσεις σε ελευθερίες, ακόμα και ανερυθρίαστη κατάργηση θεμελιωδών δημοκρατικών αξιών (να κρίνουν παράνομα αβέρτα ό,τι κόμματα δεν τους κάθονται καλά κ.α.) σε μία περαιτέρω γελοιοποίηση του ήδη σαθρού δημοκρατικού πολιτεύματος. Το λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι δεν βλέπω πως θα γλυτώσουμε κάτι γενικευμένο είτε στα κοντά είτε μακροπρόθεσμα και ούτε κάποιον αστάθμητο παράγοντα που θα λειτουργήσει ως μηχανής Θεός για την αποτροπή του. Είχα γράψει πριν δυο χρόνια στο θέμα:

Και την αρχή του τέλους για την αλλαγή στον κόσμο την έφερε ο κόβιντ, εξ Ανατολάς. Από Κίνα μεριά μας ήρθε ο Κόβιντ, από Ρωσία (με σύμμαχο την Κίνα) μας έρχονται τα καινούρια, τώρα. Δεν το πάω συνωμοσιολογικά (μπορεί να φαίνεται έτσι), αλλά, μιας και μου αρέσουν οι συμβολισμοί, βλέπω την «Ανατολή» μιας νέας εποχής, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.

Η Δύση ήδη έχει εισέλθει σε μία εποχή ακραίας αναστολής των όποιων ελευθεριών τέλος πάντων.

Όσο για τον Γ'ΠΠ δεν ξέρω. Ελπίζω πως τον Νοέμβρη αν βγει ο Τραμπ θα αποσβέσει την κατάσταση και θα κρατήσει τις ισορροπίες. Αν σταματήσει βέβαια η βοήθεια προς την Ουκρανία τότε η κατάρρευση του ήδη παραπαίοντος αμυντικού μετώπου θα είναι ζήτημα χρόνου πια.

Ισχύει βέβαια πως η Δύσις διαρκώς προκαλεί την Ρωσσία όπως γράφεις. Την χτυπάει εσωτερικά μέσω της Ουκρανίας, θα στείλει F-16 και εκπαιδευτές + τώρα η G7 απεφάσισε πως παγωμένα ρωσσικά ρούβλια σε δυτικές τράπεζες θα δοθούν ως δωρεά στην Ουκρανία. Η Δύσις παίζει με την συγκράτηση που δείχνει η Ρωσσία αλλά για πόσο θα την δείχνει ακόμα; Ένα χτύπημα σε νατοϊκή βάση (που έχει αρχίσει να λέει πως θα κάνει) και ίσως γίνει το νέο Περλ Χάρμπορ.

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.769 μηνύματα.
Με το πρόσχημα δε αυτής της απειλής, αλλά και με την άνοδο της ακροδεξιάς, προβλέπω ακόμα περισσότερες απαγορεύσεις σε ελευθερίες, ακόμα και ανερυθρίαστη κατάργηση θεμελιωδών δημοκρατικών αξιών (να κρίνουν παράνομα αβέρτα ό,τι κόμματα δεν τους κάθονται καλά κ.α.) σε μία περαιτέρω γελοιοποίηση του ήδη σαθρού δημοκρατικού πολιτεύματος. Το λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι δεν βλέπω πως θα γλυτώσουμε κάτι γενικευμένο είτε στα κοντά είτε μακροπρόθεσμα και ούτε κάποιον αστάθμητο παράγοντα που θα λειτουργήσει ως από μηχανής Θεός για την αποτροπή του. Είχα γράψει πριν δυο χρόνια στο θέμα:

Αυτό μου θύμισε το εξής άρθρο που διάβασα πρόσφατα:
Δε συμφωνώ σε μερικά σημεία καθώς υπεισέρχεται και η άποψη του αρθρογράφου, ενώ για την πρόβλεψη της συγκεκριμένης κυρίας (της Εσθονής πρωθυπουργού) δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι καθώς δεν είναι ιστορικός, όμως μου έκανε εντύπωση καθώς πλέον μιλάμε όντως για αρκετές ομοιότητες.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.926 μηνύματα.
Πολλές φορές έχω γράψει την άποψή μου, για τον πούτιν και την παρέα του, τους υπόλοιπους ολιγάρχες/απολυτάρχες της ρωσίας. Δεν έχω αλλάξει γνώμη γιαυτούς. Oμως ρε παιδιά, εχθές και οι G7 ήταν απερίγραπτοι. Δηλαδή μαζεύτηκαν για να μιλήσουν για την ειρήνη, δίχως τη χώρα που προκάλεσε το πρόβλημα! Το ξέρουμε πως εσείς θα τα βρείτε, χαρήκαμε! Εμείς θέλουμε να σταματήσει το αιματοκύλησμα και να ξαναζήσει η περιοχή λειτουργικά. Ο άλλος ο διάολος (=πούτιν), έδειξε διάθεση ειρήνης, υπό 2 όρους: Να φύγει η ουκρανία απ τις 4 περιοχές που κατέλαβε και να μεινει έξω απ το Νατο. Και οι 7 συν ουκρανία, το απέρριψαν. Στο μεταξύ κάθε μέρα που περνά, και οι ρ. και οι ου. κινδυνεύουν. Δηλαδή, πόσο ηλίθιοι μπορεί να μας κυβερνούν; Δίνουν όπλα, ωραία, καλά άρχισαν για άμυνα. Τώρα επιτρέπουν και επίθεση! Δηλαδή, πόση πρόκληση; Το ποιοι είναι η ηγεσία της ρωσίας, την ξέρουμε. Τι προκαλείς ρε φίλε; Ντιπ μυαλό! Και ο διάολος, άρχισε πυραυλικές δοκιμές στον ατλαντικό! Δηλαδή, πάνε για κλιμάκωση! Πόσο μυαλό! Πόσο Θεέ μου!
:wall:
Παιδιά, ειλικρινά, αν με άφηναν να τους κάνω πλάνο ειρήνευσης, το έχω ήδη στο μυαλό μου. Απλά, θα έπρεπε και οι δυο πλευρές να αφήσουν τις προκλητικότητες και τις επάρσεις και να σκεφτούν λίγο το λαό τους!

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Οι άλλοι έκαναν ειρηνευτική σύνοδο για να απορρίψουν τις ρωσσικές προτάσεις. Συνεπώς δεν έχει κανένα νόημα και ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες φωνές λογικής που δηλώνουν πως για να έχει νόημα πρέπει να γίνει ειρηνευτική σύνοδος που να αναγνωρίζεται και από τις δυο μεριές.

Οι δυτικοί σαφώς δεν θέλουν τις ρωσσικές προτάσεις ειρήνης. Δεν είναι εκείνοι που σφάζονται στα πεδία των μαχών. Με το αίμα του ανθού της Ουκρανίας συνεχίζουν τον υβριδικό τους πόλεμο προς την Ρωσσία.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.926 μηνύματα.
Οι άλλοι έκαναν ειρηνευτική σύνοδο για να απορρίψουν τις ρωσσικές προτάσεις. Συνεπώς δεν έχει κανένα νόημα και ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες φωνές λογικής που δηλώνουν πως για να έχει νόημα πρέπει να γίνει ειρηνευτική σύνοδος που να αναγνωρίζεται και από τις δυο μεριές.

Οι δυτικοί σαφώς δεν θέλουν τις ρωσσικές προτάσεις ειρήνης. Δεν είναι εκείνοι που σφάζονται στα πεδία των μαχών. Με το αίμα του ανθού της Ουκρανίας συνεχίζουν τον υβριδικό τους πόλεμο προς την Ρωσσία.
επίθεση έκανε η Ρωσία

giannhs2001

Επιφανές μέλος

επίθεση έκανε η Ρωσία
Έχω κουραστεί να το αναλύω αυτό το θέμα. Πάντα κρύβονται άλλα πίσω από κάθε επίθεση. Η Δύση δεν είναι καθόλου άμοιρη ευθυνών για όσα συνέβησαν.

Η Ουκρανία έχει δύο εισβολές, από τη μια την στρατιωτική της Ρωσσίας και από την άλλη την οικονομική της Δύσης. Η πρώτη θα την ακρωτηριάσει εδαφικά και η δεύτερη οικονομικά.

touvlo

Διάσημο μέλος

Έχω κουραστεί να το αναλύω αυτό το θέμα. Πάντα κρύβονται άλλα πίσω από κάθε επίθεση. Η Δύση δεν είναι καθόλου άμοιρη ευθυνών για όσα συνέβησαν.

Η Ουκρανία έχει δύο εισβολές, από τη μια την στρατιωτική της Ρωσσίας και από την άλλη την οικονομική της Δύσης. Η πρώτη θα την ακρωτηριάσει εδαφικά και η δεύτερη οικονομικά.
παρόλα αυτά, αυτή που πέρασε την <κόκκινη γραμμή> του πολέμου, ήταν η Ρωσία.

Ασφαλώς φταίει και η δύση. Σαν πιο <διπλωμάτες>, έπρεπε απ την αρχή να το δουν μακροπρόθεσμα και να χαράζουν δρόμους, που θα δέχονταν και οι Ρωσοι.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

παρόλα αυτά, αυτή που πέρασε την <κόκκινη γραμμή> του πολέμου, ήταν η Ρωσία.
Συμφωνώ όμως το θέμα είναι αρκετά πιο σύνθετο και δεν φταίει ένας μόνο.

Ασφαλώς φταίει και η δύση. Σαν πιο <διπλωμάτες>, έπρεπε απ την αρχή να το δουν μακροπρόθεσμα και να χαράζουν δρόμους, που θα δέχονταν και οι Ρωσοι.
Όπως έχω πει πολλάκις, αν οι δυτικοί ήταν διπλωμάτες εξ αρχής θα είχαν προσεγγίσει την Ρωσσία μόλις κατέρρευσε το κομμουνιστικό καθεστώς και ανέβηκε ο φιλοδυτικός Μπόρις Γιέλτσιν. Ακόμα και ο Πούτιν στα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης του υπήρξε φιλοδυτικός και ήθελε η χώρα του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ (!). Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ που σήμερα έγινε σκληρός αντιδυτικός πριν από δύο δεκαετίες ηγούνταν της φιλοδυτικής εσωκομματικής πτέρυγος του κυβερνώντος φιλοπουτινικού κόμματος United Russia. Αν μη τι άλλο η Ρωσσία έκανε πολλά ανοίγματα προς την Δύση που αν γίνονταν δεκτά σήμερα θα μιλούσαμε για έναν τελείως διαφορετικό κόσμο.

Οι δυτικοί ήθελαν να ταπεινώσουν την Ρωσσία, να την περικυκλώσουν από παντού και να βλέπει αμέτοχη τις παλιές συμμαχικές χώρες της και τα ομόδοξα/ ομόφυλα αδέλφια της να εντάσσονται σε μία εχθρική συμμαχία. Μην ξαφνιάζονται που εν τέλει η ρωσσική αρκούδα αποφάσισε να δείξει και αυτή τα δόντια της στο τέλος.

touvlo

Διάσημο μέλος

Όπως έχω πει πολλάκις, αν οι δυτικοί ήταν διπλωμάτες εξ αρχής θα είχαν προσεγγίσει την Ρωσσία μόλις κατέρρευσε το κομμουνιστικό καθεστώς και ανέβηκε ο φιλοδυτικός Μπόρις Γιέλτσιν. Ακόμα και ο Πούτιν στα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης του υπήρξε φιλοδυτικός και ήθελε η χώρα του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ (!).
σωστά. Αυτό με τον πούτιν, μην ήταν μπλόφα; Νομίζω μας ξεγέλασε όλους; Γιατί άλλαξε 180 μοίρες;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ρε παιδιά, αν ήμουν εγώ η διαπραγματεύτρια, θα καλούσα 3 από Ουκρανία, 3 από Ρωσία, και θα πρότεινα τα εξής:

Ασφαλώς ανταλλαγη αιχμαλώτων και μικρών παιδιών
Εκεχειρία μέχρι να ολοκληρωθούν οι <<συναλλαγές>>
Τις 4 περιοχές που <<πήρε>> η Ρωσία, να τις κρατησει η Ουκρανία, αλλά να αφήσει διάδρομο ελεύθερο προς θάλασσα. Τα στρατεύματα της ρωσίας να αποσυρθούν σιγά σιγά
Η Ουκρανία να μείνει εκτός νατο, αλλά εφόσον και η ρωσία σταματήσει τις εχθροπραξίες

Πώς σας φαίνονται οι όροι μου;
Δεν είναι δύσκολοι, αρκεί να είναι πρόθυμος κανείς για υποχωρήσει

Τελευταία επεξεργασία:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

σωστά. Αυτό με τον πούτιν, μην ήταν μπλόφα; Νομίζω μας ξεγέλασε όλους; Γιατί άλλαξε 180 μοίρες;
Ε και τι να έκανε αφού έφαγε πόρτα από την Δύση :P

Και όχι μόνο έφαγε πόρτα αλλά είδε και το ΝΑΤΟ να επεκτείνεται πρώτα στις χώρες που ήταν σύμμαχοι της ΕΣΣΔ επί συμφώνου της Βαρσοβίας (Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία) και εν συνεχεία και σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες (Λεττονία,Λιθουανία, Εσθονία). Ε όταν πήγαν να εντάξουν και την Γεωργία εκεί πάτησε πόδι το 2008.

Είναι και τακτική του να σε κάνει να φανείς ως εχθρός. Ας πούμε το 1954 η Σοβιετική Ένωση ήθελε να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ για να τους ξεβρακώσει. Κάπως έτσι:

ΕΣΣΔ: Είστε αντισοβιετική συμμαχία;
ΝΑΤΟ: Όχι, είμαστε μία αμυντική συμμαχία για την κοινή ασφάλεια
ΕΣΣΔ: Τέλεια τότε, θέλω να ενταχθώ και εγώ
ΝΑΤΟ: Εεεε, δεν νομίζω...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια