Πλέον έχει γίνει ένας πόλεμος φθοράς, τον οποίο όμως η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει.
Ούτε οι Ρώσοι έχουν πιθανότητα να πάρουν όλη την Ουκρανία ή το Κίεβο, εκτός ίσως αν ο πόλεμος κρατήσει αρκετά χρόνια.
Στο Ντονμπάς όμως οι Ουκρανοί αργά αλλά σταθερά χάνουν εδάφη όπως είναι το φυσιολογικό.
Όσο και αν εκεί έχουν προετοιμασμένες αμυντικές θέσεις που τις ετοίμαζαν από το 2014,όσο και αν είναι οι καλύτερες μονάδες του στρατού εκεί οι Ρώσοι έχουν αεροπορική υπέροχη και υπεροπλία που έχει συγκεντρωθεί σε ένα μικρό κομμάτι.
Ούτε όμως φαίνεται να έχουν την δύναμη να ανακτήσουν σημαντικά εδάφη στις άλλες περιοχές πχ Χερσώνα, οι όποιες αντεπιθέσεις οριακά μετακινούν την γραμμή του μετώπου.
Αν δεν τα βρουν μόνο χειρότερο μπορεί να γίνει. Ο Πούτιν θα χρειαστεί πιθανότατα μήνες για να πάρει το Ντονμπάς αλλά όταν το κάνει μετά θα έχει πολύ στρατό για να πάει προς Οδησσό ή όπου αλλού όπως μετά την πτώση της Μαριούπολης ξεκίνησε η μεγάλη επίθεση στο Ντονμπάς.
Το ποντάρισμα των Ουκρανών/Δυτικών πιθανώς ήταν/είναι ότι οι κυρώσεις σε συνδυασμό με τις απώλειες θα ανάγκαζαν την Ρωσία να σταματήσει λόγω αντιδράσεων στο εσωτερικό.
Λόγω προπαγάνδας, ελεγχόμενης ενημέρωσης και ανύπαρκτης αντιπολίτευσης όμως αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει.
Η Ρωσσία ουσιαστικά έχει αιχμάλωτο ολόκληρο το εθνικοσοσιαλιστικό/νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ της Μαριούπολης. Παρ'όλα αυτά εννοείται τους κρατάει ζωντανούς σε ξενοδοχείο χαλαρά. Ήταν που θα έκανε δίκες για εγκλήματα και αποναζιστικοποιηση της Ουκρανίας. Σκοτίστηκε ο Πούτιν, έχει τους δικούς του ναζί φίλους θα ασχοληθεί με το Αζόφ; Προβλέπω να τους ανταλλάσσει με Ρώσσους αιχμαλώτους πολέμου και τέλος.
Του αρκεί που τους κρατάει εκτός μάχης, αυτοί μαζί με τους αντίστοιχους στο Ντονμπάς είναι οι πιο έμπειροι και ετοιμοπόλεμοι που έχουν.
Μετά λογικά ανταλλαγή θα γίνει, ίσως και θανατική ποινή σε 2-3 μεγάλα κεφάλια για το επικοινωνιακό.