Δεν είναι εισβολή, ο Πούτιν δεν έχει στόχο τη κατάληψη της Ουκρανίας είναι μία ειδική στρατιωτική επιχείρηση με στόχο να εξασφαλίσει η Ρωσσία ότι δεν θα δεχτεί το ΝΑΤΟ και άλλο στη δική της σφαίρα επιρροής. Και καλά κάνει. Το ΝΑΤΟ φταίει για όλα. Τι bonus? Τι αναλύσεις είναι αυτές; Παιχνίδι παίζουμε; Και που είπα ότι πήγαν όλα όπως τα ήθελε η Ρωσσία; Εννοείται πρέπει να έγιναν πολλά λάθη. Αλλά μη λέμε ανοησίες περί Ρωσσικής ήττας. Κάπου ώπα. Η Ρωσσία πολεμάει με απαρχαιωμένο οπλισμό και αυτό είναι επαληθευμένο και από δυτικές πηγές. Δεν είπα πουθενά ότι όλα πάνε κατ'ευχήν. Έχω αναφέρει πολλές φορές τα τεράστια λάθη της Ρωσσίας εδώ μέσα και δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν. Το μόνο που έχω να πω είναι να προσέχουν οι ΝΑΤΟλάγνοι να μην συνεχίσουν το ίδιο βιολί και έχουμε παντού πολέμους στο τέλος.
Το ''δεν είναι εισβολή'' και ''είναι ειδική στρατιωτική επιχείρηση'' πως ακριβώς δεν είναι πολιτική τοποθέτηση πάνω στο ζήτημα, και μάλιστα φιλορωσική ; Μη κρύβεσαι πίσω απτο δάκτυλο σου, δεν είναι κακό να συμπαθείς τη μία πλευρά περισσότερο, για τους δικούς σου λόγους.
Εγώ σε κανένα σημείο δεν αναφέρθηκα για Ρωσική ήττα στον πόλεμο, μόνο Ρωσική ήττα στο Κίεβο. Τα δεδομένα αυτά δείχνουν, και ακόμα και αν δεχτούμε την υπόθεση σου, ότι η επίθεση προς Κίεβο επιδίωκε να αναστατώσει τις γραμμές εφοδιασμού της Δύσης, πρώτον, αυτό δεν αποδεικνύεται από τα δεδομένα που έχουμε προς το παρόν, μιάς και η Ουκρανία εξοπλίζεται με αμείωτο ρυθμό, αν όχι αυξημένο από την πολιορκία του Κιέβου. Ουσιαστικά αυτό που ισχυρίζεσαι είναι ότι η μάχη του Κιέβου ήταν στρατιωτική νίκη της Ουκρανίας αλλά στρατηγική νίκη της Ρωσίας. Αυτό μπορεί και να ισχύει, ωστόσο δεν μπορεί να εκτιμηθεί αυτή την στιγμή, μόνο μετά το πέρας του πολέμου. Οπότε μέχρι στιγμής τα δεδομένα μας λένε πως στρατιωτικά, η Ρωσία ηττήθηκε στο Κίεβο.
Όσο για την ''σιγουριά περί των προθέσεων της Ρωσίας'' που μου επισυνάπτεις, δεν χρειάζεται παρά να δεις τις ίδιες τις θέσεις όπως της κήρυξε ο Πούτιν στο διάγγελμα της εισβολής. Αναφέρεται ξεκάθαρα, μεταξύ άλλων, στην ανατροπή του Ναζιστικού κατ'αυτόν καθεστώτος, το οποίο αντικειμενικά δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά με την ολοκληρωτική στρατιωτική νίκη, ή με την χειρουργική επέμβαση στην καρδία της κύβερνησης, την πρωτεύουσα. Μάντεψε ποιο επιχείρησε να κάνει η Ρωσία, και απέτυχε.
Πράγματι, τα βλέμματα πλέον στρέφονται νοτιοανατολικά, και εκεί θαρρώ πως η Ρωσία έχει πετύχει ήδη τους πρώτους στόχους της, όπως τους είχε θέσει ο Πούτιν τότε, δηλαδή την απελευθέρωση των ρωσόφωνων. Ωστόσο, το πιο δύσκολο διακυβευμα που καλείται να πετύχει ο Ρωσικός στρατός, είναι ο συνολικός αποκλεισμός της Ουκρανίας από την Θάλασσα, ουσιαστικά δηλαδή, η κατάληψη της Οδησσού, σκοπός που μοιάζει μακρινός με τα τωρινά δεδομένα, μιάς και το momentum δείχνει περισσότερο ανακατάληψη Χερσώνας παρά κατάληψη Οδησσού.