Και ναι, είναι γουαταμπατισμος αυτό που κάνεις γιατί δεν μπορούμε να τα βάζουμε όλα τα θέματα στο ίδιο καλαθι.
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Πούτλερ έχουν κατηγορηθεί για διαφορετικής φύσης πράξεις
Όχι. Είναι και οι δύο ηγέτες δυνατών κρατών που κατηγορούνται για αφανισμό αμάχων και εχθροπραξίες ενάντια της ανθρωπότητας.
Ο Νετανιάχου κατηγορείται για ζητήματα διαφθοράς και την πολιτική του απέναντι στους Παλαιστινίους, ενώ ο Πούτιν θεωρείται υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου, όπως η εισβολή στην Ουκρανία, με εκτεταμένες διεθνείς συνέπειες και απειλεί με πυρηνικά όλο τον κόσμο.
Οι πράξεις του Πούτιν έχουν μεγαλύτερη κλίμακα και παγκόσμιο αντίκτυπο, ενώ οι ενέργειες του Νετανιάχου περιορίζονται κυρίως στη Μέση Ανατολή. Η αξιολόγηση της "εγκληματικότητάς" τους εξαρτάται από το πώς ορίζεται η ευθύνη σε κάθε περίπτωση.
Δεν κατηγορείται, θεωρείται επίσημα υπεύθυνος απο την στιγμή που το ΔΠΔ εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψής του.
Δεν έχουνε "παγκόσμιο αντίκτυπο και μεγαλύτερη κλίμακα" οι πράξεις του Πούτιν, η δύση το διόγκωσε στέλνοντας πυρομαχικά και χρήματα φορολογουμένων στην ουκρανία ενώ η ΗΠΑ έδωσε το ΟΚ να βομβαρδίσουν βαθιά μεσα στη ρωσία.
Επίσης, τι εννοείς; Δεν έχει παγκόσμιο αντίκτυπο το γεγονός πως γίνεται γενοκτονία; Το μεταναστευτικό δεν είναι μεγάλης κλίμακας πρόβλημα με φριχτό παγκόσμιο αντίκτυπο;;; Τι μου λες περιορίζεται κυρίως στη μέση ανατολή;
Όχι. Η "αξιολόγηση της εγκληματικότητας" δεν εξαρτάται απο τίποτα. Είτε είναι και οι δύο υπεύθυνοι, στυγνοί δολοφόνοι, αυταρχικοί, φασίστες και εγκληματίες, είτε είναι και οι δύο. Διάλεξε
Πχ. Ο Πούτιν έδωσε οκ και βομβάρδισε ανθρωπιστικούς διαδρόμους αμάχων, θέατρο που είχε μέσα ένα σωρο παιδιά, νοσοκομείο καρκινοπαθών παιδιών, εξαφάνισε πολιτικους του αντιπάλους, απαγόρευσε ομάδες με διαφορετικη σεξουαλικότητα να εκφράζονται αποκαλώντας τους τρομοκράτες κτλ κτλ.
Και ο νετανιάχου έδωσε το ΟΚ στον βομβαρδισμό προκαθορισμένων safe-zones για τους πρόσφυγες, παινεύτηκε το ότι σκότωσε 200 αμάχους για να σκοτώσουν 1 ηγετικό μέλος της Χαμας, σκότωσε εν ψυχρώ βρέφη παλαιστινιακά, έδωσε το ΟΚ στον στρατό να κάψει ολόκληρες συνοικίες, βομβάρδισε ανθρωπιστικούς διαδρόμους τόσο αμάχων όσο και ΜΚΟ που ΄φεραν τρόφιμα για τους παλαιστίνιους, σκότωσε πάμπολλους εθελοντές και peacekeepers των ηνωμένων εθνών, χρησιμοποίησε λευκό φώσφορο για επιθέσεις σε χωριά που κατοικούν ως επι το πλείστον παιδιά, βομβάρδισε σχολεία, νοσοκομεία, σκότωσε 3 ισραηλινούς (!) αμάχους ομήρους και στην Κνέσετ συζητούσαν, όχι πως θα καταφέρουν να γυρίσουν πίσω τους όμηρους, αλλά αν είναι δικαίωμα του ισραηλινού στρατιώτη να ΒΙΑΣΕΙ παλαιστίνιους, οπού η πλειοψηφία απάντησε πως,
ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ (!)
Μαζί με πολλά, πολλά, πολλά άλλα.
και αυτά δε τα έκανε μεσα σε 10 χρόνια όπως ο πούτιν, τα έκανε μέσα σε λιγότερο απο έναν χρόνο. 50 χιλιάδες άμαχοι, 18 χιλιάδες παιδιά νεκρά σε λιγότερο απο έναν χρόνο.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, όποιος το κατέκρινε του ασκούσε κυρώσεις, βέτο και τον αποκαλούσε αντισημίτη.
Αλλα εσύ ότι πιστεύεις. Δεν θα ξανακαθήσω να ασχοληθώ μαζί σου, αρκετά.