Σίγουρα να είχε αποφύγει πάση θυσία τον πόλεμο. Η Ουκρανία ήταν ανέκαθεν στη σφαίρα επιρροής της Ρωσσίας, όλοι ήξεραν ότι δεν θα δεχόταν ο Πούτιν τέτοια κοσμοϊστορική αλλαγή και, παρόλα αυτά, το έκανε. Φυσικά ήταν χρήσιμος ηλίθιος της δύσης και πιο συγκεκριμένα των δημοκρατικών, οι οποίοι ήθελαν και επιδίωκαν να γίνει πόλεμος, αλλά αυτός καταδίκασε μία ολόκληρη χώρα για τον ναρκισσισμό και τη δουλοπρέπειά του.
Τώρα και εδάφη έχασε (και θα χάσει) η Ουκρανία, και χιλιάδες νεκρούς θρήνησε και τις σπάνιες γαίες θα τις χάσει τελείως, όπως επίσης και την ανεξαρτησία της. Γι' αυτό λέω ότι πρέπει να καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία. Οι νικητές γράφουν πάντα την ιστορία, και όπως τη γράψανε στον ΒΠΠ οι σύμμαχοι έτσι θα τη γράψουν τώρα Ρωσσία και ΗΠΑ (του Τραμπ). Αν και ακόμα δεν έχει κριθεί ολοκληρωτικά ο νικητής...
Κοίτα, και γω ειρηνίστρια είμαι και πιστεύω, πως κάθε πόλεμος πρέπει να αποφεύγεται με κάθε μέσο. Επίσης πιστεύω, πως μονός καβγάς δε γίνεται. Αν είχε καθήσει στ΄αυγά του, δε σκάλιζε ΝΑΤΟ και δυτικές συναναστροφές, δε θα είχε γίνει πόλεμος, αυτό λέω εγώ βέβαια... τον Πούτιν δεν τον <<πιάνω>>. Γιατί και το 2014 είχε φανεί στην Κριμαία αδίστακτος, επομένως, μπορεί οι υπολογισμοί μου να κάνουν λάθος.
Όμως στην πολιτική λίγοι σκέφτονται τόσο ειρηνιστικά.
Δηλαδή πιστεύω, πως πάρα πολλοί, μεταξύ των οποίων και η πλειοψηφία των Ουκρανών, πίστεψε πως η Ρωσία δεν είχε δικαίωμα να χωθεί στα εσωτερικά της, δεν είχε δικαίωμα να τους απειλεί, ούτε να γυρέψει κάτι παραπάνω, αρκετά με την Κριμαία. Επίσης πίστεψαν πως η δύση θα τους βοηθήσει, εφόσον θα γίνονταν και μέλος ΝΑΤΟ. Υπάρχουν πολλοί εθνικιστές, που δε θέλουν κανείς να αγγίξει το <<ιερό έθνος>> τους και που θα έδιναν τη ζωή τους, προκειμένου να προστατέψουν την ανεξαρτησία τους.
Νομίζω αυτό το ξέρεις από πρώτο χέρι.
Αν πχ η Τουρκία ήταν Ρωσία και η Ελλάδα ήταν Ουκρανία και ήθελαν οι Τούρκοι να μπουν στα εδάφη μας, τι θα έλεγες;
Τώρα βέβαια, που ο νικητής Πούτιν θα γράψει την ιστορία, όλα είναι διαφορετικά εκ των υστέρων. Και βέβαια, να μη χάσει και ο Τραμπ, τρέχει από πίσω