ΣΟΚ για τα «βασανιστήρια στην κουζίνα»

hack3r

Well-known member

Ο Τολης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,941 μηνύματα.
εγω παντως πιστευω οτι δεν θα ασχοληθει ο ρουβικωνας,αλλα τα χρυσα αυγα,θα την πεσουν στον μποντρινι καθοτι μισος ιταλος αρα και μπασταρδεμενη ρατσα η μηπως δεν πανε καθοτι πλουσιος?συνηθως με φτωχους μεταναστες ασχολουνται.
Είναι πολύ εύκολο να πάρεις το μέρος του καταγγελοντος καθώς είναι το φτωχό θύμα το οποίο βασάνισε ο κακός μεγαλοσεφ.

Το όλο θέμα μυρίζει από μακρυά. Τα εγκαύματα καταρχάς δεν λένε τίποτα. Μπορεί άνετα να κάηκε μόνος όταν τηγανίζε κάτι.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ο τύπος να άρπαξε κάποιο γερό βρισίδι για κάποια μαλάκια που έκανε, να μην άντεξε την πίεση της δουλειάς και να προσπαθεί τώρα να βγάλει κάτι από την όλη ιστορία.

Είναι απόλυτα λογικό και πιστευτό ας οουμε ο Μποτρινι να διακυνδινευσει τη φήμη του που χτίζει τόσα χρόνια για να βασάνισει ένα random τυπα στην κουζίνα του. Δηλαδή σοβαρά τώρα αν είναι σαδιστης μπορεί να απαγάγει κανέναν άστεγο και να τον βασανίζει στο υπόγειο, πρέπει να είναι ηλιθιος για να ρισκάρει την επιχείρηση του και ο μποτρινι μόνο ηλιθιος δεν είναι.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

akikos

Well-known member

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,213 μηνύματα.
Κάθε πόλη έχει σχολή σεφ και κάθε χρόνο έχουμε 1000αδες πρακτικάριους.

Ποιοι ωφελούνται από αυτό; Μα οι επιχειρήσεις εστίασης που προσλαμβάνουν νόμιμα προσωπικό με μικρό μισθό. Καθαρή εκμετάλευση που το ονόμασαν πρακτική με κυρίως υπεύθυνο το κράτος και το συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπούν τους επιχειρηματίες αυτούς. Ενημερωτικά οι σύλλογοι ξενοδοχιών/κέντρα εστιασεων κυρίως χρηματοδοτούν αυτές τις σπουδές. Συνδικαλιστές δεν έχουν μόνο οι εργαζόμενοι αλλά και οι εργοδότες.

Οι Συνδικαλιστές οτι και να εκπροσωπουν κανούν κακό στο κοινωνικό σύνολο γιατί κοιτάζουν μονο το συμφέρον αυτών που εκπροσωπούν. π.χ. στην περίπτωσή μας δεν τους νοιάζει αν ο Μπουτρίνι είναι αθώος (που βγάζει μάτι) αλλά ότι ο Μπουτρίνι είναι εστιάτορας άρα είναι εχθρός των ξενοδοχουπαλλήλων...

Ποιοι χάνουν από αυτό; Οι ίδιοι οι πρακτικάριοι. Του χρόνου οταν παρουν το δίπλωμα του σεφ δεν θα έχουν εργασίας γιατί κανένα εστιατόριο δεν θα προτιμήσει αυτούς που στοιχίζουν 1200 ευρώ από ότι ένας πρακτικάριο που στοιχίζει 350. Και εσείς αν ειχατε εστιατοριο το ίδιο θα κάνατε.

Πως λύνετε το πρόβλημα; Με μείωση των φόρων στην επιχειρηματικότητα. Αν τα πρώτα 20.000 καθε επιχειρηματία είναι αφορολόγητα κανένας πρακτικάριος δεν θα κάθεται να δουλεύει 10 ωρα για 300 ευρώ. Θα νοικιάσει ένα χώρο και θα το κάνει σουβλατζίδικο, κρεπερύ, burgerαδικο, παγωτατζιδεικο. Θέσεις εργασίας θα ανοίξουν και οι μισθοί και οι εργασιακές συνθήκες θα καλυτερεύσουν.

Για τους αριστερούλιδες φίλους που θα πουν ότι θα έχουν ζημιά όλοι γιατί θα ανοίξουν πολλά φαγάδικα απαντώ με ερώτηση.
Πόσα φαγάδικα με 20.000 αφορολόγητο πρέπει να ανοίξουν για να μην βγάζουν έστω και ενα ελαχιστο ποσοστο 300 ευρώ κέρδος... Πολλά αλλά ακόμα και έτσι όταν το σύστημα θα ισσοροπήσει η ζήτηση για μαγειρες από όλες επιχειρησεις του είδους θα ειναι υψηλες, που συμμαίνει καλούς μισθούς και καλές εργασιακές συνθήκες. Οι πρακτικάριοι δεν θα παίρνουν 300 αλλά 1000 τουλάχιστον καθώς πρόκειται για δύσκολη δουλειά.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Unseen skygge

Well-known member

Ο Unseen skygge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,017 μηνύματα.
Εγώ άκουσα σήμερα τον πρόεδρο ξενοδοχοϋπαλλήλων Κερκύρας και έλεγε οτι αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν και είναι γνωστά γιατί οι απόφοιτοι ιδιωτικών σχολών σεφ πάνε σε εστιατόρια που τους στέλνει η σχολή τους για να κάνουν την πρακτική για την οποία πληρώνονται 300 ευρώ το μήνα και στο τέλος την πρακτική αυτή τη βαθμολογεί ο εστιάτορας. Αυτό σημαίνει είπε οτι τους βάζει να δουλεύουν 12 και 13 ώρες χωρίς ρεπό και κάνοντας και πράγματα που δεν είναι των δικών τους καθηκόντων, κι αν διαμαρτυρηθούν τους απειλούν με χαμηλή βαθμολογία, το οποίο σημαίνει οτι τα δίδακτρα που έδωσαν για να σπουδάσουν πάνε χαμένα. Κι έτσι όλοι κάνουν υπομονή και ανέχονται. Οπότε μην είμαστε καχύποπτοι οτι το έκανε για να βγάλει λεφτά κλπ. Είναι γνωστά τα φαινόμενα αυτά απλά κανείς δε μιλάει για τους λόγους που έγραψα. Και είναι ντροπή τους. Πρέπει να αλλάξει το σύστημα και να μην βαθμολογούν την πρακτική οι εστιάτορες γιατί έτσι αυτά τα νέα παιδιά είναι καταδικασμένα να γίνονται σύγχρονοι σκλάβοι.
Έχω 3 φίλους μου πάντως που δουλεύουν σεφ για πρακτική. Ο ένας Κω ο άλλος Ρόδο και η 3η είναι Χαλκιδική. Και οι 3 είναι από διαφορετικές σχολές μαγειρικής και από τους 3 όμως ακούω πολύ θετικά πραγματα. Μπορεί να έχουν εξαντλητικά ωράρια αλλά έχουν και κάποιες ελεύθερες μέρες για να δουν και το νησί κλπ. Κανένας του δεν παραπονιέται εκτός από την κοπέλα που δεν της αρέσει καθόλου το εργασιακό περιβάλλον της αλλά για να κάνει μουγκα άσχημα δεν περνάει. Νομίζω καλό είναι να μην γενικεύουμε το περιστατικό μιας και δεν ακούγονται συχνά τέτοιες ακρότητες. Όσον αφορά το ότι σε τέτοια επαγγέλματα έχεις κάπως δουλική συμοεριφορα τα πρώτα χρονια νομίζω λογικό είναι απ'την άλλη . Η δουλειά στην κουζίνα είναι ανάλογη με αυτή στον στρατό απλώς πολλοί δεν το αντιλαμβάνονται όταν επιλέγουν να γίνουν μάγειρες επειδή αυτή είναι η νόρμα τώρα
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top