Isiliel
Επιφανές μέλος



1 μέτριο γινωμένο αβοκάντο
1 μαρουλάκι
1 μικρό ματσάκι ρόκα
1 πορτοκάλι
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
Λάδι, ξύδι, μουστάρδα
Κόβουμε σε ένα μπολ το μαρούλι και τη ρόκα.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια σε μέγεθος ζαριού. Το προσθέτουμε στο μπολ.
Προαιρετικά, ξύνουμε λίγη από τη φλούδα του πορτοκαλιού και τη βράζουμε λιγάκι σε μικρό κατσαρολάκι με λίγο νερό, ίσα να απελευθερώσει το άρωμά της.
Το υπόλοιπο πορτοκάλι το ξεφλουδίζουμε, το κόβουμε σε κυβάκια και το προσθέτουμε κι αυτό στη σαλάτα μας, μαζί με το ξύσμα.
Για τη σάλτσα, βάζουμε σε ένα μικρό σκεύος την ποσότητα του λαδιού που θέλουμε για τη σαλάτα μας, ξύδι, μουστάρδα και μια κουταλιά μέλι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. (Εγώ το χτυπάω με το μιξεράκι του φραπέ

Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και είμαστε έτοιμοι!

Μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε και κρουτόν εάν μας αρέσουν. Ταιριάζει επίσης και λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο για όσους τους αρέσει.
Καλή σας όρεξη!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος


Για να ωριμάσουν πιο γρήγορα τα αβοκάντο, τα τυλίγουμε με εφημερίδα και τα αφήνουμε για 1 ημέρα περίπου σε σκιερό μέρος εκτός ψυγείου. Επίσης για να επιταχύνουμε την ωρίμανση τους, τα τοποθετούμε δίπλα σε άλλα φρούτα όπως π.χ. μπανάνες ή μήλα ή ακόμα και ντομάτες, που όπως και τα αβοκάντο παράγουν πολύ αιθυλένιο και κάνουν τα φρούτα να ωριμάζουν πιο γρήγορα και φυσικά.
Περισσότερα εδώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Great Chaos
Περιβόητο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Noisette
Περιβόητο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Great Chaos
Περιβόητο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Noisette
Περιβόητο μέλος



Συνήθως βάζω στην ρόκα και το μαρούλι μήλο...και την σάλτσα με το μέλι! Αλλά νομίζω το πορτοκάλι θα είναι μπουκιά και συχώριο!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Katerina192
Δραστήριο μέλος





Μια ερωτησούλα...Βάζεις ξύδι απο λευκό κρασί ή απο κόκκινο??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος



Βάζω ό,τι έχουμε, δηλαδή συνήθως κόκκινο.

Την πρώτη φορά το δοκίμασα με μπαλσάμικο και δεν του πήγαινε καθόλου.
Εσύ τι λες; Το λευκό θα ταίριαζε καλύτερα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Katerina192
Δραστήριο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Katerina192
Δραστήριο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.