το
1452... γεννιέται ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ζωγράφος, γλύπτης, επιστήμονας, εφευρέτης, οραματιστής, η προσωποποίηση, του αναγεννησιακού ανθρώπου.
το
1811... γεννιούνται τα δίδυμα από το Σιάμ, ο Τσανγκ και ο Ενγκ Μπάνκερ, που ήταν ενωμένοι στο στήθος και από αυτούς βγήκε ο όρος "σιαμαία δίδυμα"
το
1865... πεθαίνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Αβραάμ Λίνκολν. Την προηγούμενη νύχτα τον είχε πυροβολήσει ο Τζον Γουίλκς Μπουθ. Ο θάνατος του Λίνκολν έρχεται έξι ημέρες, αφού τελείωσε ο Αμερικανικός Εμφύλιος. Την ίδια μέρα ορκίζεται ως 17ος Πρόεδρος των ΗΠΑ ο αντιπρόεδρος Άντριου Τζόνσον.
το
1912... βυθίζεται ο "Τιτανικός", ύστερα από ένα φοβερό χτύπημα με παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό. Από τους 2.340 επιβαίνοντες, χάνονται στα παγωμένα νερά οι 1.595. Δύο από τους επιβάτες που γλιτώνουν από το ναυάγιο, ο Carl Bere και ο Dick Williams, δημοφιλείς παίκτες του τένις και οι δύο, θα βρεθούν τυχαία αντιμέτωποι δύο χρόνια μετά, το 1914, στο Ρόουντ Άϊλαντ, στα προημιτελικά του Αμερικάνικου Πρωταθλήματος.
το
1980... πεθαίνει σε ηλικία 74 ετών ο μεγάλος φιλόσοφος, νομπελίστας και ποιητής, Ζαν-Πολ Σαρτρ
το
1993... ο Σωκράτης Κόκκαλης αναλαμβάνει πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
