Σε τι είδους κοινωνία θα θέλατε να ζείτε;

giannhs2001

Διάσημο μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,230 μηνύματα.
Αν φοβάσαι την αλήθεια, τότε καλώς.
Αλλά, με την φαντασία πηγαίνεις μόνο μέχρι όπου η νύχτα τελειώνει.
Και τότε θα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι και τότε αρχίζει το ενδιαφέρον. Τότε με ανοιχτά τα μάτια κάνεις το μόνο που μπορείς: βλέπεις και... και... και ...μετά;
Την αλήθεια δεν την φοβόμαστε, την βλέπουμε μπροστά μας.
 

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 2,241 μηνύματα.
Σε μια κοινωνία που ο καθένας θα κάνει τη ζωή του χωρίς να κοιτάει τί κάνει ο διπλανός και να τον κατακρίνει - ενοχλεί.
Και όταν θα πρέπει να σώσουν τον πλανήτη; τί θα γίνει; μήπως θα αρχίσουν να βλέπουν και τον διπλανό;
Σε μια κοινωνία χωρίς βία, ρατσισμό, προκαταλήψεις.
Αυτός ο ρατσισμός, πάρτυ κάνει. Παντού...

Σε μια κοινωνία που θα υπάρχει αξιοκρατία, σεβασμός στα δικαιώματα του άλλου, αληθινή δημοκρατία.
Σε μια κοινωνία που το μόνο κοινό χαρακτηριστικό της είναι η μερικώς ή ολικώς, εξαπάτηση των πάντων,απο ολιγαρχικώς σκεπτόμενα άτομα, πώς θα μπορέσουμε να δώσουμε τον ορισμό της <<Αξιοκρατίας και του σεβασμού>>:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Την αλήθεια δεν την φοβόμαστε, την βλέπουμε μπροστά μας.
Αμφιβάλω για την όραση μας.
 

Aura

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,166 μηνύματα.
Μια σχετική ευημερία για όλους θα έλεγα πρώτα , και πρώτα οικονομική για να υπάρξει και δυνατότητα για ψυχική, τώρα θα γίνει με την ουτοπία του Zeitgeist ή του Μορ ή το αόρατο χέρι του Σμιθ ή δεν ξέρω τι , βρείτε το εσείς. Και άμα το βρείτε πείτε μας και εμάς και άμα καταλήξουμε όλοι σε ένα του τι είναι ευημερία και πως φτάνουμε σε αυτή σαν σύνολο , ίσως υπάρχει ελπίδα, που χλωμό . Καμιά φορά λέμε και ότι όλοι θέλουνε να πάνε στην Ιθάκη και ο κόσμος τσακώνεται για το δρόμο που θα πάρει, αλλά μπορεί να μην είναι και η Ιθάκη, να είναι ότι ο άλλος θέλει Μύκονο ξέρω γω .
 

hack3r

Επιφανές μέλος

Ο Τόλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού . Έχει γράψει 8,738 μηνύματα.
Όλες οι καλές κοινωνίες του σήμερα είναι προϊόν πολλών αιώνων διακρίσεων και είναι πολύ λογικό. Μια καλή κοινωνία δημιουργείται ακριβώς όπως δημιουργείται ένας καλός κύκλος φίλων. Μαζεύονται άτομα τα οποία πρεσβευουν τις ίδιες αξίες και δημιουργούν με αυτόν τον τρόπο έναν κλειστό κύκλο, όπου για να εισέλθει κάποιος εξωτερικός, θα πρέπει να πρεσβεύει και αυτός τις ίδιες αξίες ώστε να γίνει αποδεκτός από τα άτομα του κύκλου.

Είναι πολύ εύκολο λοιπόν να καταλάβει κανείς γιατί μια κοινωνία στην οποία κάνεις δεν νοιάζεται για το τι κάνουν οι άλλοι, είναι μια κοινωνία που πολύ γρήγορα παίρνει την κατηφόρα, αφού όλα τα παρακμιακα στοιχεία βρίσκουν ανοχή και ακμαζουν.

Η κοινωνική κριτική λοιπόν και ο κοινωνικός εξωστρακισμος είναι μέθοδοι τις οποίες οι κοινωνίες ανέκαθεν χρησιμοποιούσαν για διατηρήσουν την κοινωνικη συνοχή η οποία εξασφάλιζε πως όλα σχεδόν τα μέλη της πάνω κάτω έχουν τις ίδιες αξίες και άρα προβλέψιμη συμπεριφορά.

Η προβλέψιμη συμπεριφορά των μελών μιας κοινωνίας, δημιουργεί τις λεγόμενες high trust κοινωνίες, οι οποίες είναι πάντα και πιο ελεύθερες και πιο πλούσιες, διότι οι κοινωνική σταθερότητα είναι ένα από τα κυριότερα κριτήρια των επενδυτών.

Αυτός είναι και ο λόγος που η πολυπολιτισμικοτητα δεν λειτουργεί, ιδιαίτερα όταν οι διαφορετικες κουλτούρες που καλούνται να συνυπάρξουν σε μια κοινωνία πρεσβευουν διαφορετικές αξίες και έχουν διαφορετική συμπεριφορά.

Οποίος λοιπόν ονειρεύεται κοινωνίες χωρίς βία, εγκληματικότητα, με σταθερότητα και ευημερία ενώ ταυτόχρονα θέλει κάθε συμοεριφορα του να γίνεται κοινωνικά αποδεκτή, να μην υφίσταται ποτέ shaming και κοινωνικό εξωστρακισμο, ενώ ταυτόχρονα είναι υπέρ του να μπαίνει στην κοινωνία αυτή κάθε καρυδιάς καρύδι από κάθε γωνιά της οικουμένης, θα ονειρεύεται για πάντα.
 

klean

Διάσημο μέλος

Ο Κλεάνθης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 3,462 μηνύματα.
Θα ήθελα να ζω σε μια κοινωνία που αμφισβητεί συνεχώς τη θέσμισή της. Δηλαδή που δε μένει προσκολλημένη σε στεγανά, σε θεόσταλτα ή άλλα θέσφατα, άρα μια κοινωνία προοδευτική, δημοκρατική και βασισμένη στην επιστήμη.
 

Eclipse

Δραστήριο μέλος

Η Impostor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 477 μηνύματα.
Σε μία κοινωνία που το να λες ελεύθερα ότι είσαι πατριώτης, αγαπάς την χώρα σου, τις παραδόσεις σου κλπ δεν θα θεωρούνταν φασιστικό στοιχείο
Κανείς ποτε δεν ειπε οτι αυτα θεωρούνται φασιστικά στοιχεια. Αυτα είναι στοιχεια που πρεπει ολοι να τα εχουν.
Υπαρχουν βέβαια και οι λεξεις "εθνικισμός" και "σοβινισμος" οι οποίες διαφερουν απο την λέξη "πατριωτισμός".
 

Andypro

Δραστήριο μέλος

Ο Andypro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 580 μηνύματα.
Θα ήθελα να ζήσω σε μια κοινωνία που θα έχει βρει την ισορροπία ανάμεσα στον ρεαλισμό και τη φαντασία, σε μια κοινωνία που τα μέλη της θα μοιράζονται και θα συνεργάζονται για κοινούς στόχους αλλά ακόμη και να μην υπάρχουν αυτοί να υπάρχει μια κοινή γραμμή και μια κοινή βάση προκειμένου να μπορούν να λύνονται τα προβλήματά μας.

Μια κοινωνία που θα έχει γνώσεις μαθηματικές, επιστημονικές, κοινωνικοπολιτικές και ιστορικές και τα μέλη της δε θα γίνονται θύματα προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και φανατισμού.

Μία κοινωνία ακμάζουσα ηθικά, κοινωνικά, επιστημονικά, τεχνολογικά.

Αα και τέλος: Μία κοινωνία που δεν ακούει τσιφτετέλια και λαϊκοδημοτικά :D .
 

EvanescenceQ

Περιβόητο μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,305 μηνύματα.
Σε μια κοινωνια αξιοκρατιας ναι και ευημεριας ναι και να μου δινει την ευκαιρια στο ονειρο που λεμε! :D

Γουόρεν Μπάφετ: Γιατί αρκείται σε μισθό 100.000 εδώ και 40 χρόνια​


Γουόρεν Μπάφετ: Τι συμβουλεύει τους νέους ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής​


 

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,665 μηνύματα.
Σε μια κοινωνία, όπου οι άνθρωποι δεν θα φορούσαν καθημερινά προσωπεία για να γίνονται αρεστοί στους άλλους.
 

WayfaringStranger

Νεοφερμένος

Ο WayfaringStranger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών . Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Θα ήθελα να ζω σε μια κοινωνία που οι άνθρωποι δεν κάνουν στους αλλούς αυτά που δεν θέλουν να κανούν σε αυτούς η στα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Σε μια κοινωνία που οι άνθρωποι θα δίνουν αυτά που και οι ίδιοι θέλουν να παίρνουν από τους άλλους.
Επίσης θα ήθελα να ζω σε μιά κοινωνία που η ανθρωπότητα έχει κάποιο ξεκάθαρο σκόπο εκτός από το να επιβιώνει και να αναπαράγεται. Να ξέρουμε ποίοι είμαστε που πάμε και γιατί υπάρχουμε. Μου φαίνεται ότι άπλα είναι ανούσια η ζωή. Γεννιόμαστε, ζούμε, πεθαίνουμε και δεν ξέρουμε στα αλήθεια το γιατί.

Οπότε πριν γίνουμε για πάντα αστερόσκονη και χαθούμε στην ματαιότητα του σύμπαντος τουλάχιστον να έχουμε καταφέρει να δώσουμε όσο περισσότερη χαρά, ευτυχία, ηδονή γίνεται και να έχουμε προκαλέσει όσο το δυνατόν πιο λίγο πόνο γίνεται.

Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει το εκπαιδευτικό σύστημα μιας κοινωνίας να είναι τέτοιο που τα παιδιά όπως είπε και ο Μαζωνάκης να μην μαθαίνουν στο σχολείο και γενικά μόνο να μετράνε αλλά να μαθαίνουν να αγαπάνε και να ακούνε πραγματικά τα θέλω και τα όρια των συνανθρώπων τους και να τα σέβονται.
 
Τελευταία επεξεργασία:

klean

Διάσημο μέλος

Ο Κλεάνθης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 3,462 μηνύματα.

miss marple

Δραστήριο μέλος

Η miss marple αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 577 μηνύματα.

_Christine_

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 216 μηνύματα.
Ελλάδα με ΠΑΣΟΚ.
Που αλλού;
 

Agaphbou

Διάσημο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών . Έχει γράψει 3,296 μηνύματα.
Σε μια κοινωνία που οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι των πράξεών τους και έτοιμοι να υποστούν τις όποιες συνέπειες έχουν αυτές.

Σε μια κοινωνία όπου οι κόποι μας είναι αντάξιοι των προσδοκιών μας και που το κράτος δεν κάνει ό,τι μπορεί για να σαμποτάρει αυτές τις προσπάθειες.

Σε μια κοινωνία με κοινό στόχο την οικονομική και πολιτισμική πρόοδο και βασική αρχή την αξιοκρατία, χωρίς όμως να φτάνει στα όρια του απάνθρωπου και να αφήνει τους λιγότερο τυχερούς ή λιγότερο ικανούς στη μαύρη μοίρα τους.

Σε μια κοινωνία που βοηθά τους νέους να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο από το μηδέν με χαμηλότοκα δάνεια και προγράμματα επιχορηγήσεων.

Σε μια κοινωνία όπου οι επιλογές μας θα βασίζονται στις επιθυμίες μας κι όχι στους φόβους μας.
 

Nick234

Δραστήριο μέλος

Ο Nick234 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών . Έχει γράψει 444 μηνύματα.
Σε μια κοινωνία όπου η παιδεία και η σοφία θα ήταν υπέρ των πάντων.

Σε μια κοινωνία όπου οι επιστήμονες θα παίρνουν περισσότερα χρήματα από έναν ποδοσφαιριστή.

Σε μια κοινωνία όπου υπάρχει το πνεύμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύεις.

Σε μια κοινωνία όπου όλοι ήμαστε ίσοι, μαύροι και λευκή, Γυναίκες και Άνδρες, ομοφυλόφιλοι και στρειτ, Τούρκοι και Έλληνες κτλ.

Σε μια κοινωνία όπου δεν επικρατεί η ιδέα ο δυνατός πατάει τον αδύναμο.

Σε μια κοινωνία όπου ο προϋπολογισμός δεν κατευθύνεται κατά μεγάλο βαθμό στα όπλα και στο στρατό.

Σε μια κοινωνία χωρίς στερεότυπα.

Σε μια κοινωνία όπου έχουμε περιβαλλοντική συνείδηση.

Αλλά πρωτίστως σε μια κοινωνία όπου η παιδεία είναι συνεχώς ανανεωμένη και όχι ξεπερασμένη.
 

hack3r

Επιφανές μέλος

Ο Τόλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού . Έχει γράψει 8,738 μηνύματα.
Σε όποια κοινωνία και να βρισκόμουνα θα ήθελα να είμαι σε κάποια άλλη γιατί η φαντασία είναι πάντα ωραιότερη της πραγματικότητας, οπότε θα απαντήσω σε αυτήν που βρίσκομαι τώρα, ώστε η φαντασία να κάνει ωραιότερη τον πραγματικότητα.
 

_Christine_

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 216 μηνύματα.
Honestly, στην κοινωνία Life 3.0 για όσους έχουν διαβάσει το βιβλίο.
Ή εναλλακτικά, για κατι πιο hardcore, στην κοινωνία που απεικονίζεται στο Σκοτεινό Δάσος.(λολ)
Παραθέτω τα βιβλία, αν και offtopic, είναι εξαιρετικά.
Screenshot_1.png
Screenshot_2.png
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 8,810 μηνύματα.
Σε μια κοινωνία όπου ο καθένας θα κάνει σωστά τη δουλειά που του έχει ανατεθεί. Από τον υπάλληλο αποριματοφόρου μέχρι τον καθηγητή πανεπιστημίου :P
 

Nick234

Δραστήριο μέλος

Ο Nick234 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών . Έχει γράψει 444 μηνύματα.
Σε μια κοινωνία όπου ο καθένας θα κάνει σωστά τη δουλειά που του έχει ανατεθεί. Από τον υπάλληλο αποριματοφόρου μέχρι τον καθηγητή πανεπιστημίου :P
Υπάρχει αυτή η κοινωνία και ονομάζεται... Γερμανία
 
Top