Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.063 μηνύματα.

10-10-24

14:29
Την ψηλογλυτώσανε ή κάνω λάθος;
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.

10-10-24

14:30
εσύ που ασχολείσαι με αμερικάνικη οικονομία, πώς εξηγείς το γεγονός, πως σε μια τόσο επικίνδυνη για τυφώνες περιοχή κατασκευάζονται τόσο κακής κατασκευής σπίτια;Σκηνές που προκαλούν πανικό και υποδομές που δεν θυμίζουν σε τίποτα την πιο πλούσια χώρα του πλανήτη. Προφανώς αναφέρομαι στην φτωχή κατασκευή των σπίτιων.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.063 μηνύματα.

10-10-24

14:33
Δεν ξέρω προσωπικά να σου απαντήσω εγώ, αλλά γενικά για να αλλάξει αυτό χρειάζεται να πατήσει πόδι η κυβέρνηση θέτοντας ελάχιστα standards στις κατοικίες. Μόνο έτσι.εσύ που ασχολείσαι με αμερικάνικη οικονομία, πώς εξηγείς το γεγονός, πως σε μια τόσο επικίνδυνη για τυφώνες περιοχή κατασκευάζονται τόσο κακής κατασκευής σπίτια;
Δηλαδή μην περιμένουμε από τους απλούς πολίτες να επιδιώξουν κατασκευή κατοικιών που κοστίζουν περισσότερο.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.

10-10-24

14:34
Εμένα , αν μου επιτρέψετε να δώσω μια εξήγηση με το φτωχό μυαλό μου, που δεν είναι αρχιτεκτονικό, ούτε οικονομικό, θα έλεγα, πως οι περισσότεροι αμερικάνοι έχουν τη νοοτροπία του γρήγορου/μεγάλου και τσαπατσούλικου. Πιθανότατα δε βλέπουν το σπίτι ως μια επένδυση, αλλά ένα μεγάλο χώρο, για να περάσουν όπως όπως μέχρι τον επόμενο τυφώνα. Σκέφτομαι όμως πως αυτή την επιπόλαιη και βλαμμένη σκέψη δε θα την έκαναν όλοι, Σίγουρα ανάμεσά τους πρέπει να υπάρχουν και λογικοί άνθρωποι.... Επομένως, κάπου κάνω λάθος
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

10-10-24

14:41
Πρέπει να ληφθεί υπ'όψιν την διαθεσιμότητα αγαθών πρώτης ύλης για το χτίσιμο του σπιτιού, τους κατοίκους, και γενικά την περιοχή. Η φλόριντα εκτός απο πολύ πληθυσμό έχει και αρκετά national forest reserves, καθώς και είχε αρκετά ραγδαία άνοδο στους πολίτες της. Συν οτι αυτά τα "τσαπατσούλικα" σπίτια έχουν την ικανότητα να αντισταθούν πιο αποτελεσματικά σε καιρικά φαινόμενα αντι για τα σπίτια απο τσιμέντο και τούβλο, συν οτι χτίζονται και επιδιορθόνωνται πιο εύκολα γρηγορα και φθηνά.Εμένα , αν μου επιτρέψετε να δώσω μια εξήγηση με το φτωχό μυαλό μου, που δεν είναι αρχιτεκτονικό, ούτε οικονομικό, θα έλεγα, πως οι περισσότεροι αμερικάνοι έχουν τη νοοτροπία του γρήγορου/μεγάλου και τσαπατσούλικου. Πιθανότατα δε βλέπουν το σπίτι ως μια επένδυση, αλλά ένα μεγάλο χώρο, για να περάσουν όπως όπως μέχρι τον επόμενο τυφώνα. Σκέφτομαι όμως πως αυτή την επιπόλαιη και βλαμμένη σκέψη δε θα την έκαναν όλοι, Σίγουρα ανάμεσά τους πρέπει να υπάρχουν και λογικοί άνθρωποι.... Επομένως, κάπου κάνω λάθος
Επίσης, δεν είναι ολα τα σπίτια έτσι, σε άλλες πολιτείες χρησιμοποιούν ξύλο (σαν τις ξύλινες καλυβίτσες, είναι πολύ ωραίες), άλλες χρησιμοποιούν τσιμέντο και τούβλο, άλλες χρησιμοποιούν ξύλο και drywall
touvlo
Διάσημο μέλος

10-10-24

14:43
Απ όσο ξέρω, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, δεν επεμβαίνει σε θέματα ιδιωτικού χρήματος. Είδες και με την ΟΒΑΜΑ-care, πόσο κράξιμο δέχτηκε απ τους ρεπουπλικάνους, που στο κάτω κάτω ήταν για την υγεία του κόσμου.Δεν ξέρω προσωπικά να σου απαντήσω εγώ, αλλά γενικά για να αλλάξει αυτό χρειάζεται να πατήσει πόδι η κυβέρνηση θέτοντας ελάχιστα standards στις κατοικίες. Μόνο έτσι.
Δηλαδή μην περιμένουμε από τους απλούς πολίτες να επιδιώξουν κατασκευή κατοικιών που κοστίζουν περισσότερο.
Άκουγα κάποτε σ ένα ντοκυμαντέρ για μια περιοχή των ΗΠΑ, κάπου στο Yellowstone που είναι ηφαιστειογενές, πως σε ορισμένες αυλές, έχουν πεταχτεί μικροί κρατήρες. Καμία κρατική υπηρεσία δε φέρει ευθύνη. Δεν υπάρχει αυτό που λέμε εδώ στην Ευρώπη, μια πολεοδομία, που ελέγχει την ασφάλεια των σπιτιών (και οικοπέδων). Υπάρχουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που ασφαλίζεις το σπίτι, αν θες. Λόγω όμως κλιματικής αλλαγής και άλλων επικίνδυνων παραγόντων, συνεχώς ελαττώνουν τις παροχές και αυξάνουν τα ασφάλιστρα και για να αποζημιώσουν, είναι πολύ δύσκολο. Το κράτος δεν επεμβαίνει ούτε σ αυτό, ούτε τις βοηθά οικονομικά. Έτσι υπάρχει ένα παιχνίδι απόλυτης <<ελεύθερης οικονομίας>>, με θύματα βέβαια τους πολίτες.
Η αγορά σπιτιού στις ΗΠΑ είναι πολύ πιο οικονομική απ΄αυτή της Ευρώπης, αλλά παίζεις κορώνα γράμματα, το τι σπίτι θα σου πετύχει. Αν έχεις να δώσεις 10 φορές παραπάνω, ίσως χτίσεις καλά, δεν ξέρω
Fernando_A
Δραστήριο μέλος
Ο Manos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Μεταφραστής/Διερμηνέας και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 755 μηνύματα.

10-10-24

14:46
Κάπου διάβασα ότι σπίτι που πλυμμήρησε εντελώς το άνοιξαν οι ιδιοκτήτες και βρήκαν μέσα έναν κροκόδειλο.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.

10-10-24

14:52
εσύ που ασχολείσαι με αμερικάνικη οικονομία, πώς εξηγείς το γεγονός, πως σε μια τόσο επικίνδυνη για τυφώνες περιοχή κατασκευάζονται τόσο κακής κατασκευής σπίτια;
Λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σχετικά με τις ΗΠΑ. Δεν είναι όλα τα σπίτια fragile and poorly made σε καμία περίπτωση, μιλάμε για μια χώρα με έκταση όσο όλη η Ευρώπη άρα τα πράγματα διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία. Το πρόβλημα που αναφέρουμε βρίσκεται κυρίως στην Florida, Mississippi, New Orleans, Alabama, South Carolina και γενικά σε αυτές τις νότιο ανατολικές πολιτείες. Σήμερα το Texas και η Florida είναι οι 2 πιο γρήγορα αναπτύσσουμενες πολιτείες των ΗΠΑ τόσο οικονομικά όσο και πληθυσμιακά. Ο πρώτος λόγος Λοιπόν ειναι ότι τα σπίτια στην Florida έχουν χαμηλή ποιότητα ώστε να κατασκευαζονται γρήγορα, καθώς η ζήτηση είναι τεράστια. Επίσης, πολλά σπίτια είναι 30 και 40 ετών, τότε η Florida ήταν φτωχή πολιτεία με αποτέλεσμα οι ποιότητα να είναι εξίσου φτωχή. Ένας επιπλέον λόγος είναι η έλλειψη κανονισμών, στις ΗΠΑ το Government intervention είναι ελάχιστο καθώς η οικονομική ελευθερία είναι πάνω από όλα. Έτσι πολλά σπίτια δεν τηρούν βασικούς κανόνες ασφαλείας καθώς δεν υπάρχει έλεγχος.
Όμως μην τα ισοπεδώνουμε όλα, η πλειοψηφία των σπίτιων στις ΗΠΑ είναι ok, πολύ καλύτερα από τα ερείπια που έχουμε στην Ελλάδα τα είναι bloody expensive χωρίς λόγο και αιτία. Αν στην Ελλάδα είχαμε αντίστοιχα ακραία φαινόμενα χιλιάδες σπίτια και πολυκατοικίες θα κατέρρεαν σε χρονο ρεκόρ. Τωρα κάνουμε απλά τους έξυπνους καθώς δεν έχουμε ακραία φαινόμενα, εδώ μια βροχή 10 λεπτών ρίχνει και οι δρόμοι γίνονται ποτάμια.
touvlo
Διάσημο μέλος

10-10-24

17:38
σ αυτό μόνο να πω, πως στην Ελλάδα έχουμε πολύ γερές κατασκευές. Αν δεις τα σπίτια της Γερμανίας, θα καταλάβεις πόσο καλές κατασκευές ειναι τα ελληνικά. Εδώ αν γίνει σεισμός, τη βάψαμε όλοι. Τα γερμανικά είναι όμως καλά μονωμένα και ζεστά. Κάθε χώρα έχει τις ανάγκες της.τα ερείπια που έχουμε στην Ελλάδα τα είναι bloody expensive χωρίς λόγο και αιτία.
akikos
Επιφανές μέλος
Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.

10-10-24

19:50
1 μέρα μετά το τυφώνα αρκετοί φορτιστές της Tesla έχουν βγει οff αλλά γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Αντίθετα με τη βενζίνη/diesel η τιμή έχει πάει στα ύψη λόγω ζήτησης.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.108 μηνύματα.

10-10-24

20:58
Εντελως ομως.Κωλοφαρδια ντεντεκτιτ.Την ψηλογλυτώσανε ή κάνω λάθος;
American Economist
Επιφανές μέλος

10-10-24

21:01
Ευτυχώς ο τυφώνας είχε πέσει σε κατηγορία 2 πρώτου χτυπήσει τις ακτές, τρομάζω στο γεγονός τι θα είχε γίνει αν είχε παραμείνει στο επίπεδο 4 ή 5.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.108 μηνύματα.

10-10-24

21:20

Τυφώνας Milton: «Η Φλόριντα απέφυγε τα χειρότερα» - 9 νεκροί, μεγάλες καταστροφές, χωρίς ρεύμα εκατομμύρια σπίτια
Με ταχύτητες ανέμων που ξεπέρασαν τα 250 χιλιόμετρα την ώρα, ο τυφώνας Milton είναι ο πρώτος τυφώνας που περνά σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων από την
Αυτο το λες με χαμογελο...σε σχεση με αυτα που ελεγαν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 45 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.