χαχα βασικα ηθελα πρωτα να καταλαβω επακριβως τη θεση σου για να σχολιασω....
αλλα οκ θα δωσω και γω κατι για να αποδειξω τη συμμετοχη μου

λοιπον θα φερω ενα αντιπαραδειγμα και αυτο ειναι τα ονειρα. εκτος και αν μου δειξεις πως λειτουργει ο εγκεφαλος σε μικροσκοπικο επιπεδο δε θα με πεισεις οτι η χρησιμοτητα τους εξαρταται απ το κενο.
Σ' ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα!

Τα όνειρα, ε; Μα νομίζω ότι και αυτά δεν αποτελούν άλλο, παρά ένα αγωγό (κωδικοποιημένης) επικοινωνίας!
Μια αόρατη αμφίδρομη ακολουθία δεδομένων, προς και από ψυχές, πνεύματα, Θεούς και...ασυνείδητο!
Κάτι σαν fax υπερουσιότητας, αν θέλεις ciela...

Επειδή όμως δεν είμαι και απόλυτα βέβαιος, αφήνω ανοιχτή και την πιθανότητα να είναι μια τυχαία εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων του εγκεφάλου!

Όμως, για να επανέλθω στο θέμα, και βέβαια η χρησιμότητα τους εξαρτάται από το κενό...του εγκεφάλου, που τα χρησιμοποιεί ως κωδικοποιημένα μηνύματα του υποσυνείδητου, για να ξεγελάσει την λογοκρισία του συνειδητού!
επισης νομιζω πως η συνδεση που εκανες (στα παραδειγματα σου) απο υλικα αντικειμενα στις ενεργεις του ανθρωπου δεν στηριχθηκε πουθενα. δηλαδη αρχισες να μιλας για ενα κενο χωρικο, μια διαφορα πυκνοτητας στην ουσια και μετα για ανθρωπινες ενεργειες οι οποιες προυποθετουν σκεψη.
Πως δεν στηρίχθηκε? Μην μπερδεύεσαι....στην πραγματικότητα όλο αυτό είναι πολύ απλό, σαν το αεροπλάνο στον διάδρομο γυμναστικής!
Αν δεν υπήρχε κενός χώρος (προσπάθησε να το φανταστείς) και όλα ήταν μια μάζα τίποτα δεν θα ήταν....χρήσιμο!
Είτε σε επίπεδο χωρικό, είτε σκέψης, είτε οτιδήποτε άλλο....
Όσο για τα υπόλοιπα σχόλια σου, δίνουν πράγματι έναυσμα για περαιτέρω αναλύσεις και συζήτηση, και θα επανέλθω Δημήτριος!
.